Det finns skillnader i kombinationslån
Tillbacka till blog

Det finns skillnader i kombinationslån - kom ihåg att konkurrensutsätta bankernas offerter

Många finländare har många överlappande lån, kreditkortsskulder eller avbetalningsavtal. Att kombinera flera lån kan vara ekonomiskt klokt, eftersom du inte bara sparar på räntor utan också på kostnader.

Ett konsolideringslån innebär att man kombinerar befintliga skulder, såsom lån eller krediter, till ett billigare och mer hanterbart lån. Om din ekonomi har vänts upp och ner kan kombinerade lån ge dig sinnesfrid i din situation. Liksom andra lån bör ett konsolideringslån konkurrensutsättas, så du inte betalar för något onödigt.

Få tips om hur konkurrensutsättning kan spara upp till 1 038 €.

Det lönar sig att konkurrensutsätta ett konsolideringslån

Konsolideringslån, kombinationslån, arrangemangslån - lånekonsolidering har många olika namn. Vi på Sortter talar oftast om ett konsolideringslån, men alla dessa betyder samma sak - att kombinera dyra gamla skulder till ett billigare lån.

Konsolideringslånets idé är att konsumenten ansöker om ett nytt lån för att betala bort skulderna för sina kreditkortsbetalningar, konsumentkrediter eller andra krediter. I framtiden kommer du därför bara att betala kostnader och lånekostnader för ett lån.

För att få ut mesta möjliga av att slå samman gamla lån bör du också konkurrensutsätta konsolideringslån. Om du ansöker om ett konsolideringslån från mer än en plats kommer du att upptäcka att det kan finnas stora skillnader mellan olika banker.

Konkurrensutsättning är det enda sättet att hitta ett överkomligt lån på. Vi på Sortter beräknade att våra kunder sparade vanligtvis upp till 1 038 euro år 2021 genom att konkurrensutsätta lån. Besparingarna har beräknats genom att jämföra det dyraste och billigaste lånet med varandra.

Konkurrensutsättning är ett litet besvär jämfört med de besparingar man kan uppnå.

Konsumenten bör överväga skuldkonsolidering

Betalar du också flera gamla lån, avbetalningsskulder och kreditkortsbetalningar varje månad? Du är inte ensam, eftersom många finländare också betalar många olika kreditbetalningar.

Lånekonsolidering är lämplig för alla konsumenter, eftersom det ofta gör betalningen av lån tydligare och är smart ekonomisk förvaltning när det gäller besparingar.

Det är förståeligt att konsoliderande lån kan vara skrämmande eftersom du ansöker om ett konsolideringslån för ett stort belopp på en gång.

Om du räknar ihop alla dina gamla skulder, deras räntor och andra utgifter kommer du snart att upptäcka att dussintals av dina till synes små betalningar kommer att växa till stora skulder över tiden. Kostnaden och räntorna på ett enda lån är ofta lägre, vilket ger besparingar varje månad.

Så när du ansöker om ett konsolideringslån tar du inte mer skuld kvantitativt utan betalar dina gamla skulder med lånebeloppet.

Är det värt att slå samman lån? Fördelar med ett konsolideringslån

Med skuldkonsolidering sparar du pengar eftersom du i framtiden bara betalar ett lån istället för dussintals. Ett lån innebär kostnader för ett lån.

Det finns många fördelar med att kombinera lån.

  • Du får tydlighet och sinnesro i din ekonomi när du inte längre behöver komma ihåg flera förfallodagar, betalningsrater, långivare och utestående skulder varje månad.
  • Flexibilitet. Du kan justera den månatliga avbetalningen och lånetiden så att den passar din egen ekonomi. Innan du ansöker om ett konsolideringslån lönar det sig att överväga hur mycket du kan korta av det nya lånet varje månad.
  • Du sparar på låneräntorna eftersom du bara betalar ett låns räntor i framtiden. Flera krediter kan ackumulera stora räntesummor under en längre tidsperiod, vilket gör ett billigare kombinationslån med sina räntor till en lönsammare lösning.
  • Du sparar på lånekostnader eftersom du genom att kombinera lån bara betalar kostnaderna för ett lån, som kontohanteringsavgifter, faktureringstillägg och andra kostnader.

Hur ansöker jag om ett konsolideringslån?

Ett konsolideringslån ansöks på samma sätt som alla lån utan säkerhet eller konsumentkrediter.

  1. Skriv ner skuldernas totala kostnader. Inkluderar kostnader som skuldsaldo, lånemarginal, nominell ränta och andra kostnader såsom kontohanteringsavgifter. 
  2. Använd lånekalkylatorn för att justera en lämplig månadsrat. Du kan använda lånekalkylatorn för att ta reda på en flexibel månadsrat som passar din ekonomi.
  3. Konkurrensutsätt lån. Konkurrensutsättning lyckas i Sortters tjänst – du behöver bara skicka en låneansökan så får du flera offerter från ett dussintals banker.
  4. Jämför låneofferter. Sortter har gjort jämförelsen enkel, eftersom vår tjänst alltid visar låneofferterna från den billigaste till den dyraste enligt den effektiva årsräntan - och alltid utan finstilt text! Du fattar dock det slutliga beslutet om det lämpligaste lånet själv.
  5. Betala bort gamla skulder. När du har fått pengarna på ditt konto, betala genast bort dina gamla lån så att du kan dra nytta av besparingarna på konsolideringslånet så snart som möjligt.

Våra kunders erfarenheter av ett kombinationslån

Många av våra kunder har konkurrensutsatt konsolideringslån för att betala gamla skulder.

En av våra nöjda kunder är Matti. Han sökte på Internet efter en tjänst som konkurrensutsätter lån, för att betala sina aktuella delbetalningar och hittade Sortters onlinetjänst.

–  Sortter var det bästa valet tack vare att det var snabbt och enkelt. Dessutom fick jag den bästa låneofferten via den, säger Matti om sina erfarenheter med Sortter.

Matti kom överens om en 10-årig återbetalningsperiod för det nya lånet, så den månadsraten som skulle amorteras sjönk med ungefär 186 euro i månaden jämfört med den tidigare.

Det är dock bra att notera att en förlängd lånetid ofta ökar den totala kostnaden för lånet, eftersom räntan och kostnaderna löper månadsvis, men lånet blir inte kortare på grund av den mindre månadsbetalningen.

Besparing är ofta den största anledningen till att ansöka om konsolideringslån. 

Med konsolideringen av lån är våra kunders lånekostnader i genomsnitt 277 euro lägre än före konsolideringen. En mindre månadsrat består ofta av gynnsammare lånevillkor, lägre ränta och en betalningstidtabell anpassat till din egen ekonomi.

Eija letade också efter ett lån för att betala olika gamla avbetalningar.

– Genom Sortter fick jag en bra låneoffert till en lägre ränta, säger Eija.

Med det nya konsolideringslånet minskade hennes månatliga kostnader jämfört med tidigare delbetalningars amorteringsrater när låneperioden justerades till cirka 7 år. Eijas månatliga amorteringsrat är nu 150 euro lägre än före konsolideringslånet.

Kombinera lånen till ett enda lån - jämför ett konsolideringslån gratis i vår tjänst 

Det lönar sig att kombinera lån - du kan spara på låneräntorna och månatliga avbetalningar. I vår tjänst kan du konkurrensutsätta ett lån utan säkerhet upp till 60 000 euro.

Skicka bara en låneansökan så får du offerter från dussintals banker och finansinstitut.

Få tillbaka din ekonomi på fötter genom att kombinera gamla lån och krediter till ett billigare lån! 

Tillbacka till blog