hero image

OP:n sijoituspalvelu ja sijoitussovellus

OP Ryhmä on tarjonnut suomalaisille pankkipalveluja jo yli 100 vuoden ajan. Nykyäänkin se pyrkii palvelemaan yli 2 miljoonaa omistaja-asiakastaan heidän arjen raha-asioissaan: lainoissa, säästämisessä ja sijoittamisessa. Heillä onkin tarjolla laaja valikoima sijoittamisen erilaisia tuotteita sisältäen koti- ja ulkomaisia osakkeita, rahastoja, warrantteja, sertifikaatteja ja muita strukturoituja tuotteita. Verkkopalvelun lisäksi OP-mobiili -sovellus mahdollistaa sijoitus hallinnoinnin ja seurannan missä ikinä liikutkin.

Hyvät puolet

  • Laajasti eri sijoitustuotteita
  • Sijoituspalvelut saatavilla samassa mobiilisovelluksessa muiden pankkipalveluiden kanssa
  • Tarjolla myös asunto- ja metsärahastoja

Huonot puolet

  • Osa sijoittajista voi kaivata suurempaa määrää eri markkinapaikkoja tarjolle
  • Ei vielä osakesäästötiliä tarjolla

OP yrityksenä

OP Ryhmä on ollut osa suomalaista pankki- ja rahoitushistoriaa jo 120 vuoden ajan. Sen katsotaan saaneen alkunsa vuonna 1902, kun perustettiin Osuuskassojen Keskuslainarahasto. Se on nähnyt Suomen historian mullistukset ja ihmisten elämän merkkipaalut ja monia merkkipaaluja löytyy myös OP Ryhmän omasta historiasta. Ensimmäisiä tietokoneita alettiin ottaa käyttöön 1960-luvulla. Osuuskassasta puolestaan tuli osuuspankki 1970-luvulla ja vuonna 1989 OKOsta tuli pörssiyhtiö, joka selvisi omin voimin myös 1990-luvun kriisivuosista. Verkkopalveluiden suhteen OP Ryhmä oli edelläkävijä perustaessaan vuonna 1996 OP-verkkopalvelun, joka oli ensimmäinen laatuaan Euroopassa ja koko maailmassa toinen. Nykyään OP Ryhmä käy läpi muutosta finanssiryhmästä kohti digitaalisen ajan monialaista palveluyhtiötä, joka tarjoaa asiakkailleen pankki-, sijoitus- ja vakuutuspalveluiden kokonaisuuden. Kuitenkin se pyrkii edelleen palvelemaan ennen kaikkea tavallista kuluttajaa hänen omissa arjen valinnoissaan: lainoissa, säästöissä ja sijoittamisessa. Heillä on yli 2 miljoonaa omistaja-asiakasta Suomessa.

OP ja sijoittamisen aloittaminen

Verkkosivu op.fi on oikea paikka sinulle, jos mietit sijoittamisen aloittamista OP:n kautta, sillä sieltä löytyvät kaikki sijoittamisen ratkaisut ja tarvittavat tiedot kätevästi samasta paikasta. Jos sinulla ei ole vielä OP:n verkkopalvelusopimusta, tulee sinun kuitenkin olla ensin yhteydessä Osuuspankkiin. Mikäli olet heidän asiakkaansa ja sinulla on jo verkkopalvelutunnukset, voit aloittaa sijoittamisen verkossa vaikka heti. Tällöin voit esimerkiksi avata sopivan osakesijoittajan palvelukokonaisuuden heidän verkkopalvelussaan. Jotta pääset osakesijoittamisessa alkuun, tulee sinulla olla pankkitili, verkkopalvelusopimus, arvo-osuustili sekä arvopaperisäilytyspalvelu avattuna. Tarvittaessa heidän asiakaspalvelunsa auttaa aloittamisessa ja on saatavilla myös verkossa muutaman klikkauksen päässä. Kun olet kirjautuneena palveluun sisään, voit kysyä mitä tahansa mieltäsi askarruttavaa asiaa. Voit verkon kautta varata myös verkkoneuvottelun tai tapaamisen konttorissa asiantuntijan kanssa kasvokkain.

Omia sijoituksiaan miettiessä OP:n valikoimat tarjoavat laajalti vaihtoehtoja suorien osakesijoitusten muodossa jopa 14 eri markkinapaikalta ympäri maailmaan ja lisäksi valikoimissa on yli 700 eri ETF:ää. Lisäksi tarjolla on eri warrantteja ja sertifikaatteja ja erilaisia strukturoituja tuotteita. Rahastojen parista sijoittaja voi valikoida niin osake-, korko- kuin indeksirahastojakin. Op.median sijoittajakoulu on yksi hyvä tapa tutustua näihin vaihtoehtoihin. Katsomalla videomateriaaleja saat hyvän kuvan siitä, mitä on tarjolla, ja olet taas askeleen lähempänä tavoitteitasi.

OP ja sijoittaminen mobiilissa

Kun sinulla on tarvittavat tunnukset, palvelee OP-verkkopankki myös mobiilin puolella. Tällöin sijoitusasiasi kulkevat mukanasi kännykässä tai tabletissa. Sinun tulee vain ladata OP-mobiili -sovellus Google Play -kaupasta tai iOS:n App Storesta ja sijoituksesi sekä kaikki niitä tukeva tieto kulkevat aina mukanasi. Voit seurata osakkeita ja osakekursseja ja lukea Kauppalehden markkinauutisia sekä pörssitiedotteita. Käytössäsi ovat ajankohtaiset aamukatsaukset sekä analyysit ja saat kurssihälytykset seuraamistasi yhtiöistä suoraan älylaitteeseesi. Kaupankäyntiä voisikin kutsua helpoksi ja nopeaksi. Sinun ei tarvitse odottaa, että pääset tietokoneelle, vaan voit hoitaa asioitasi missä tahansa, missä sinulla on kännykkä ja siinä toimiva nettiyhteys. OP-mobiili toimii Android-puhelimella ja -tabletilla, iPhonella ja iPadilla sekä Windows-puhelimella.

OP rahastot

OP rahastot ovat helppo tapa aloittaa sijoittaminen. Tällöin sijoitat joko säännöllisesti kuukausittain jonkin tietyn summan sinulle sopivaan rahastoon tai teet yksittäisiä sijoituksia rahastoihin aina niin halutessasi. Laajasta rahastovalikoimasta voit valita juuri sinulle sopivimmat vaihtoehdot. Valikoimista löytyy niin osake-, korko- kuin indeksirahastojakin. Mikäli eettisyys on sinulle tärkeä valintakriteeri sijoituksia tehdessä, voit valita myös jonkin vastuullisen sijoittamisen rahastoista. Näissä korostuvat kestävä kehitys ja eettiset näkökulmat, eikä rahasto koskaan sijoita yhtiöihin, joiden toiminnalla voisi olla haitallisia vaikutuksia ympäristöön tai ihmisiin. OP tarjoaa myös mahdollisuuden sijoittaa rahastojensa kautta metsään, kiinteistöihin ja asuntoihin, jotka ovat yksi mahdollinen vaihtoehto hajauttaa riskiä osake- ja korkomarkkinoiden ulkopuolelle.

Vertaile sijoitussovelluksia

Vertaile ja löydä itsellesi paras sijoitussovellus – lue lisää »

Usein kysytyt kysymykset

OPn sijoittamisen palveluista kysyttyä

OPn valikoimiin kuuluu metsärahasto OP-Metsänomistaja. Tämä erikoissijoitusrahasto sijoittaa kotimaisiin metsäkiinteistöihin