Lainojen yhdistäminen - yhdistä lainat ja säästä

Yhdistä vanhat lainat tai luotot yhdeksi edullisemmaksi lainaksi. Vertaile yhdistelylainat 60 000 € asti ja säästä koroissa sekä kuukausierissä.

Yhdistelylainalaskuri - kilpailuta ja yhdistä lainat tästä

Valitse lainasumma

20 000 €

Valitse laina-aika

7 vuotta
297 €/kk
Arvioitu kuukausierä
 • IlmainenIlmainen hakemus
 • Lainatarjous ilman sitoumuksiaEt sitoudu mihinkään
 • NopeaSaat lainapäätöksen samana päivänä

Yleistiedot

exclamation
Laina-aika voi olla 1-15 vuotta, lainasumma 1 000–60 000 € ja korko 4–20 %. Esimerkki: Kun lainasumma on 20 000 €, korko 6 %, takaisinmaksuaika 7 vuotta, avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk, kuukausierä on 297 €, takaisinmaksettava summa 24 962 € sekä todellinen vuosikorko on 6,72 %.
exclamation
Laina-aika voi olla 1-15 vuotta, lainasumma 1 000–60 000 € ja korko 4–20 %. Esimerkki: Kun lainasumma on 20 000 €, korko 6 %, takaisinmaksuaika 7 vuotta, avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk, kuukausierä on 297 €, takaisinmaksettava summa 24 962 € sekä todellinen vuosikorko on 6,72 %.

Yhdistä vanhat lainat tai luotot yhdeksi edullisemmaksi lainaksi. Vertaile yhdistelylainat 60 000 € asti ja säästä koroissa sekä kuukausierissä.

Lainojen yhdistäminen - paremmat ehdot vanhoille luotoille

Lainojen yhdistäminen voi kuulostaa ajatuksen tasolla työläältä tai kalliilta ratkaisulta. Näin ei kuitenkaan ole: lainojen yhdistäminen nimenomaan helpottaa talouden hallintaa ja pienentää lainakustannuksia.

Lainojen yhdistäminen tarkoittaa olemassa olevien lainojen, kulutusluottojen tai luottokorttivelkojen uudelleen rahoittamista paremmilla ehdoilla. Lainoja yhdistettäessä velan määrä pysyy ennallaan, mutta sen ehdot muuttuvat vanhoja lainasopimuksia edullisemmiksi.

Lainoja yhdistettäessä nykyiset luotot maksetaan pois ja aiemmin syntyneet velat keskitetään yhden lainasopimuksen alle. Yhdistelyn myötä voimaan jää vain yksi lainasopimus, jota lyhennetään luotonmyöntäjälle sovituissa maksuerissä.

Jos sinulla on useampi laina, voit maksaa ne pois yhdellä edullisemmalla lainalla ja säästää lainakustannuksissa. Näin sinun ei tarvitse lyhentää lainoja moneen eri paikkaan ja käyttöösi jää enemmän rahaa.

Säästö lainojen yhdistämisestä syntyy usein sekä pienemmästä lainan korosta, että pienemmistä kuukausittaisista palvelumaksuista.

 • usp item
  Kilpailuta laina 60 000 € asti
 • usp item
  100 % asiakkaan puolella
 • usp item
  100 % ilman piilokuluja
 • usp item
  100 % suomalainen palvelu
4,6
Perustuu 216 arvosteluun.
powered by

Lainojen yhdistämisen 5 hyötyä

Sen sijaan, että maksaisit useampaa lainaa tai luottokorttivelkaa, voit saada taloudellisia hyötyjä yhdistämällä nykyiset lainasi.

Alla on viisi yhdistelylainan hyötyä.
 1. Pienempi korko - voit saada yksittäisiä maksusopimuksia pienemmän koron
 2. Pienempi kuukausierä - yhdistelylaina on joustavammin sovitettavissa omaan talouteesi
 3. Vältä turhat laskutuslisät tai tilinhoitomaksut - yksi laina tarkoittaa vain yhden lainan kuluja
 4. Selkeyttä talouteen - oman talouden hoitaminen helpottuu, kun lyhennettävänä on vain yksi laina
 5. Joustava maksusuunnitelma – yhdistelylainan takaisinmaksu onnistuu myös pitkällä maksuajalla

Yhdistä lainat - keskimäärin 277 € pienemmät lainanhoitomenot kuukaudessa

Lainojen yhdistäminen mahdollistaa asiakkaillemme keskimäärin 277 euroa pienemmät lainanhoitomenot kuukaudessa.

Pienempi kuukausierä muodostuu usein edullisemmista lainaehdoista, pienemmästä korosta sekä paremmin omaan talouteen sovitetusta maksuaikataulusta.

Yhä useampi pankki ja rahoituslaitos tarjoaa nykyisten velkojen yhdistämiseen tarkoitettuja lainatuotteita. Pankkien välisen kilpailun ansiosta yhdistelylainan kuukausierä, korko sekä muut lainakustannukset voivat olla merkittävästi luottokortteja tai vanhoja lainasopimuksia edullisemmalla tasolla.

Yhdistä lainasi ja käännä taloutesi takaisin raitelleen maksamalla kalliit lainat pois.

Näin lainojen yhdistäminen tapahtuu

Lähetä hakemus helposti netissä

Lähetä hakemus helposti netissä

seuraava
Vertaile lainatarjoukset

Vertaile lainatarjoukset

seuraava
Valitse sinulle parhaiten sopiva laina

Valitse sinulle parhaiten sopiva laina

seuraava
Saat rahat tilillesi

Saat rahat tilillesi

Lainojen yhdistäminen Sortterin avulla on helppoa ja nopeaa

Etsimme sinulle edullisimman koron yhdistelylainalle useiden pankkien ja rahoituslaitosten joukosta, kun haluat säästää lainakustannuksissa. Paras yhdistelylaina löytyy eri vaihtoehtoja vertaamalla. Pienin korko ei kuitenkaan ole suoraan edullisimman yhdistelylainan merkki, sillä sen lisäksi tulee huomioida myös todellinen vuosikorko sekä lainaan liittyvät avausmaksut ja kuukausikustannukset, kuten tilinhoitomaksu.

Yhdistelylainan hakeminen ja tarjousten kilpailuttaminen Sortterin avulla on helppoa ja ilmaista. Suosittelemme sinulle aina edullisinta yhdistelylainaa, mutta jätämme valinnan sinulle - sinä päätät, minkä lainatarjouksen valitset vai valitsetko lainkaan!

 • Yhdistä lainat tarpeesi mukaan 60 000 € asti
 • Laina-aika 1–15 vuotta
 • Korko alkaen 4 %
 • Yhdistä lainat ilman vakuuksia

Autamme sinua löytämään edullisen yhdistelylainan

Usein kysyttyjä kysymyksiä lainojen yhdistämisestä

 • Lainojen yhdistäminen tarkoittaa useamman lainan, rahoitussopimuksen, kulutusluoton tai luottokortin takaisinmaksamista yhdellä lainalla, joka kattaa kaikki tai suurimman osan aiemmista veloista. Lainojen yhdistämisen tarkoitus on kuitata nykyiset velat pois. Lainojen yhdistämisen myötä lyhennettäväksi jää vain yksi laina useiden maksusitoumusten sijaan.

 • Voit yhdistää haluamasi lainat, luotot tai maksusopimukset aina 60 000 euroon asti. Lainojen yhdistämisen myötä saat kulutusluotoista, pienlainoista, luottokorteista tai osamaksusopimuksista kertyvät korot ja lainakustannukset kuriin. Asuntolainat kannattaa yleensä jättää lainojen yhdistelyn ulkopuolelle tai yhdistää asuntovakuudellisena lainana, sillä niiden korko on usein vakuudettomia lainoja matalampi.

 • Kiinnitä lainatarjouksissa huomiota tarjottuun lainasummaan, laina-aikaan, yhdistelylainan korkoon, mahdollisiin käsittelymaksuihin sekä todelliseen vuosikorkoon. Näin löydät itsellesi halvimman yhdistelylainan.

  Kun haet yhdistelylainaa Sortterin kautta, suosittelemme sinulle palvelussamme aina edullisinta mahdollista vaihtoehtoa lainojen yhdistämiseen.

 • Voit yhdistää lainat Sortterin avulla, kun olet vähintään 20-vuotias, sinulla on säännölliset palkka- tai eläketulot, eikä sinulla ole maksuhäiriömerkintöjä.

 • Osa pankeista myöntää maksu- tai lyhennysvapaita kuukausia. Näet vertailussamme tiedon mahdollisuudesta maksu- tai lyhennysvapaisiin kuukausiin lainatarjouksen yhteydessä.

 • Lainojen yhdistämisen kautta saatava säästö on riippuvainen sekä olemassa olevien lainojen, että yhdistelylainan koroista ja mahdollisista tilinhoitomaksuista.

  Alla on muutama esimerkki siitä, kuinka paljon lainat yhdistämällä voi säästää:

  1. Jos sinulla on neljä 5000 € lainaa, joissa kaikissa on vuosikorko 20%, kuukausittainen tilinhoitomaksu 5 € ja laina-aika viisi vuotta, kuukausittaiset lainanhoitokulut ovat noin 550 €.

   Mikäli yhdistät lainat yhdeksi 20 000 € lainaksi, laina-aika pysyy samana, yhdistelylainan korko on 8% ja kuukausittainen tilinhoitomaksu 5 €, kuukausieräsi laskee noin 410 euroon.

   Tässä esimerkissä säästöä syntyy 140 € kuukaudessa, eli lähes 1700 € vuodessa.
  2. Jos sinulla on neljä 10 000 € lainaa, joissa kaikissa on vuosikorko 20%, kuukausittainen tilinhoitomaksu 5 € ja laina-aika viisi vuotta, kuukausittaiset lainanhoitokulut ovat noin 1079 €.

   Mikäli yhdistät lainat yhdeksi 40 000 € lainaksi, laina-aika pysyy samana, yhdistelylainan korko on 7% ja kuukausittainen tilinhoitomaksu 5 €, kuukausieräsi laskee noin 797 euroon.

   Tässä esimerkissä säästöä syntyy noin 282 € kuukaudessa, eli lähes 3400 € vuodessa.

Kannattaako lainat yhdistää?

Lainojen yhdistäminen ei ole välttämätöntä, mutta se on usein kannattavaa, sillä se mahdollistaa sekä pienemmät lainakulut että paremmin omaan talouteen sopivan kuukausierän.

Useista lainoista tai luottokorteista kertyvät korot ja tilinhoitopalkkiot jäävät lainojen yhdistämisen myötä pois, kun maksettavaksi jää vain yksi laina ja yhden lainan kustannukset.

Pienempien lainakustannusten myötä suurempi osa lainanlyhennyksistä kohdistuu jatkossa lainapääomalle, jolloin laina myös lyhenee nopeammin ja tulee aikaisemmin takaisin maksetuksi.

Lainat kannattaa yhdistää ennen kaikkea näiden syiden takia:

 • pienemmät lainakustannukset – säästöä koroissa ja kuluissa
 • alhaisemmat korot ja kulut – laina lyhenee nopeammin
 • vain yhden lainan kuukausierä – talouden budjetointi helpottuu
 • joustava maksusuunnitelma – kuukausierän sovittaminen omaan talouteen on helpompaa

Lainojen yhdistämisessä on kyse olemassa olevien lainojen tai luottokorttien keskittämisestä ja korvaamisesta yhdellä edullisemmalla maksusopimuksella.

Onnistuuko lainan siirto Sortterin palvelun avulla?

Lainan siirto pankista toiseen on mahdollista ja voi tuoda suuriakin säästöjä. Lainan siirto onnistuu helposti Sortterin vertailupalvelun kautta, jolloin voit samalla kilpailuttaa yli 20 lainanantajaa. Käytännössä lainan siirto tarkoittaa aiemmin otettujen lainojen siirtämistä parempia ehtoja tarjoavaan pankkiin. Myös useampien luottojen yhdistäminen on mahdollista lainan siirron yhteydessä.

Sortterin vertailupalvelussa paitsi siirrät muualta otetut kulutusluotot ja osamaksut, myös kilpailutat lainanantajat. Yhdistämällä ja siirtämällä kaikki luottosi voit säästää lainanhoitokuluissa.

Lainan siirtäminen tapahtuu seuraavasti:

 1. Laske yhteen, kuinka paljon siirrettävä velkasi on.
 2. Täytä lainahakemus Sortterin sivulla.
 3. Vertaile lainatarjouksia.
 4. Valitse halutessasi sopivin tarjous ja allekirjoita sopimus pankin kanssa verkkopankkitunnuksilla.
 5. Maksa velkasi pois kokonaan yksittäisille lainanantajille. Jatkossa maksat vain yhden lainan kuukausierää.

Yksittäiset lainat ennen lainojen yhdistämistä

Alla näet yksinkertaisen esimerkin siitä, mitä lainojen yhdistäminen tarkoittaa käytännössä ja minkälaisia säästöjä sen avulla voi saada.

Hakijan tilanne ennen lainojen yhdistämistä voi näyttää esimerkiksi tältä:

 • 2 luottokorttia
 • 1 kulutusluotto ja
 • 1 verkkokaupan osamaksu

Yhdistettävät lainat
 

LuottoAvoinna oleva lainasummaVuosikorkoTilinhoitomaksuTodellinen vuosikorkoMaksuaikaKuukausieräTakaisinmaksettava summa
Nordea TUOHI2 300 €14,00 % 5,00 €20,15 %18 kk147 € 2 653 €
OP Visa Gold1 000 €7,95 % 6,45 € 23,73 %12 kk93 € 1 121 €
Santander kulutusluotto4 000 €9,90 %6,00 €13,96 %30 kk157 € 4 712 €
Klarna joustava erämaksu2 200 €19,90 %- € 21,82 %24 kk204 € 2 444 €
Yhteensä9 500 €602 € 10 930 €

Tilanne lainojen yhdistämisen jälkeen voi näyttää tältä

 • Jäljellä on ainaostaan yksi laina, jonka kokonaiskustannukset ovat edullisemmat ja kuukausierä on pienempi

Yhdistelylaina – tilanne lainojen yhdistämisen jälkeen
 

LuottoAvoinna oleva lainasummaVuosikorkoTilinhoitomaksuTodellinen vuosikorkoMaksuaikaKuukausieräTakaisinmaksettava summa
Yhdistelylaina9 500 €8,50 % 4,00 €9,85 %24 kk436 €10 460 €

Esimerkin mukaisessa tilanteessa lainat yhdistämällä saavutetaan seuraavat säästöt:

 • 166 € pienempi kuukausierä
 • 470 € pienemmät lainakustannukset

Kilpailuta ja yhdistä lainasi parhaan koron takuulla

Yhdistä lainat ilman vakuuksia

Voit yhdistää nykyiset kulutusluotot, lainat tai luottokortit ilman, että sinun tarvitsee sitoa omaisuuttasi lainan vakuudeksi tai pyytää ketään takaamaan lainojen yhdistelyyn nostettavaa luottoa.

Yhdistelylaina myönnetään usein pienellä korolla

Yhdistelylainan saa yleensä useampaa maksusopimusta pienemmällä korolla. Lainan korko määräytyy pankin tekemän riskiarvion lisäksi myös haetun lainasumman mukaan. Mitä suurempaa lainasummaa haet, sitä varmemmin saat yhdistelylainan pienellä korolla.  

Lainojen yhdistäminen pienentää tilinhoitomaksuja

Lainojen lyhentäminen useampaan eri paikkaan kerryttää ylimääräisiä laskutuslisiä tai tilinhoitomaksuja usein aivan turhaan. Vaikka yksittäisen lainan tai kulutusluoton tilinhoitomaksut eivät välttämättä tunnukaan kuukausitasolla suurelta menoerältä, kertyy näistä laina-aikana usein suuri summa.

Esimerkiksi viiden euron kuukausittainen tilinhoitomaksu kerryttää 300 euron kustannukset viiden vuoden laina-aikana. Useampaa lainaa lyhentäessä tilinhoitomaksujen vaikutus kertaantuu, jonka vuoksi lainojen yhdistäminen on järkevää jo pelkästään pienempien tilinhoitomaksujen takia.

Lainojen yhdistäminen rinnakkaishakijan kanssa

Pankit tekevät lainatarjouksensa aina riskiarvioon perustuen, ja tämän vuoksi yhdistelylainan saa usein edullisemmalla korolla, mikäli lainalla on kaksi hakijaa. Siksi lainat kannattaakin yhdistää yhdessä rinnakkaishakijan kanssa, mikäli se on mahdollista. Rinnakkaishakija voi olla esimerkiksi avo- tai aviopuoliso.

Rinnakkaishakijan kanssa pienin korko löytyy varmemmin ja saat todennäköisesti vieläkin suuremman säästön lainojen yhdistämisestä.

Lainojen yhdistäminen tuo taloudellista mielenrauhaa

Tavoitat Sortterin avulla kymmeniä pankkeja ja rahoituslaitoksia, jotka myöntävät vakuudetonta yhdistelylainaa helposti ennakoitavissa kuukausierissä ja ilman aikaa vieviä vakuusjärjestelyitä.

Lainojen yhdistäminen tuo selkeyttä talouteen

Useiden lainojen lyhentäminen voi vaikeuttaa oman talouden budjetointia. Lainojen yhdistäminen selkeyttää oman talouden suunnittelua, sillä yhden lainan maksuerän budjetointi on helpompaa useisiin samanaikaisiin maksusitoumuksiin verrattuna.

Lisäksi luoton kustannusten arvioiminen sekä ymmärtäminen on helpompaa, kun maksat vain yhden luoton korkoa ja kuluja.

Kalleimmat lainat kannattaa yhdistää ensimmäisenä

Jos lainoja on kertynyt useampi, moni miettii silloin, voiko lainat yhdistää osittain. Vaikka kaikkien lainojen yhdistäminen edullisemmaksi sopimukseksi on usein ensisijainen tavoite, se ei aina ole mahdollista. Mikäli sinulla on useita lainasopimuksia tai osamaksuja, voit yhdistää lainat osittain. Tällöin kalleimmat lainat kannattaa kuitenkin yhdistää ensimmäisenä.

Joskus pankit tekevät lainatarjouksen pienemmälle summalle, eikä se riitä kaikkien lainojen siirtämiseen uuden luottosopimuksen alle. Tällöin kannattaa käyttää tarjottu yhdistelylaina kaikista kalleimpien lainojen yhdistämiseen. Myös lainojen osittainen yhdistäminen tuo säästöä talouteen, sillä silloin kaikista kalleimmat lainasopimukset saadaan päätettyä ja siirrettyä edullisemman lainasopimuksen piiriin.

Maksuaika vaikuttaa yhdistelylainan kuukausierään

Lainojen yhdistäminen onnistuu nykyään pitkällä, jopa 15 vuoden maksuajalla. Voit kokeilla lainalaskurillamme helposti, kuinka maksuaika vaikuttaa yhdistelylainan kuukausierään sekä lainakustannuksiin.

Pitkä maksuaika pienentää lainan kuukausierää, mutta myös nostaa lainan kustannuksia. Vaikka taloudessa olisikin satunnaisesti normaalia suurempia menoeriä, kannattaa yhdistelylainan kuukausierä kuitenkin mitoittaa niin, että rahaa jää muuhunkin elämiseen. Voit halutessasi lyhentää yhdistelylainaa myös sovittua suuremmissa kuukausierissä tai maksaa sen kerralla pois ennenaikaisesti, jolloin lainan korko ja kulut lasketaan vain käytetylle laina-ajalle.

Kokemuksia lainojen yhdistämisestä – asiakkaidemme arvostelut

 • profile image
  Timo K Salminen
  21.9.2022 klo 7.50.39

  Kyllä oli tosi helppo saada lainaa, ei mennyt kauaa. Ei ollut vaikeaa kysymyksiä. Ja minun sopimus on niinkun haluaisin. Kiitos Sortter

 • profile image
  Antero Näyskä
  19.9.2022 klo 9.03.08

  Selkein ja toimivin lainapalvelun kilpailuttajasivusto, mitä olen koskaan ennen nähnyt. Kiitos!

 • profile image
  Markku Hannisto
  16.9.2022 klo 11.56.00

  Ammattimaista toimintaa👌👍

 • profile image
  Monika Kärkkäinen
  13.9.2022 klo 14.59.00

  Löysin edullisemman lainan kuin mitä pankista. Tämä oli positiivinen yllätys.

 • profile image
  Igor Avramov
  12.9.2022 klo 20.33.22

  Yksinkertainen, ja reilu!. Selkeästi maksuohjet sovelluksella!...Helppo käsitellä.

Lainan yhdistäminen: nämä lainat voi yhdistää

Voit yhdistää seuraavat lainat ja luottotuotteet:

 • kulutusluotot
 • luottokorttivelat
 • osamaksusopimukset
 • muut lainat.

Lainojen yhdistäminen kannattaa siis tehdä olemassa olevien lainojen lisäksi myös luottokorttiveloille tai osamaksusopimuksille. Usein luottokortit tai osamaksusopimukset kerryttävät kuukausittaisia tilinhoitomaksuja sekä korkoja ja sitä kautta turhia kustannuksia. Luottokortin ja osamaksusopimusten korko voi olla jopa 20 %, joten yhdistäminen kannattaa.

Yhdistelylainan avulla maksat vain yhden lainan kulut useamman maksusitoumuksen sijaan, mikä osaltaan helpottaa talouden hallintaa.

Näin helposti lainojen yhdistäminen tapahtuu

Lainojen yhdistämisen myötä nykyiset lainat tai luottokorttivelat maksetaan kerralla pois. Lyhennettäväksi jää useiden maksusopimusten sijaan yksi laina, joka on sovitettu omaan talouteen sopivaksi.

Lainojen yhdistäminen on erittäin helppoa, ja se onnistuu Sortterin verkkopalvelussa alla olevien ohjeiden mukaan.

 1. Täytä maksuton hakemus Sortterin sivuilla
 2. Kilpailutamme sinulle edullisimman yhdistelylainan pankeilta ja rahoituslaitoksilta
 3. Vertaile tarjoukset ja valitse itsellesi paras yhdistelylaina
 4. Allekirjoita lainasopimus pankkitunnuksilla
 5. Nykyiset lainat tai luotot maksetaan pois
 6. Lyhennä jatkossa vain yhtä edullisempaa lainaa

Lainojen yhdistämisellä tarkoitetaan nykyisten lainojen rahoittamista paremmilla ehdoilla. Lainoja yhdistettäessä velan määrä pysyy ennallaan, mutta lainojen ehdot muuttuvat aiempia maksusopimuksia edullisimmiksi.

Kuulit meistä

YLE UutisetIlta-SanomatIltalehtiKauppalehtiMtv3 / MTV uutisetHelsingin SanomatTalouselämäMaaseudun TulevaisuusTaloussanomatRadio NovaTaloustaitoKarjalainenIlkka–PohjalainenEtelä-SaimaaUusi SuomiSavon Sanomat

Yhdistä lainat nopeasti – jopa samana päivänä

Lainojen yhdistäminen tapahtuu joustavasti jopa saman päivän aikana, kun olet lähettänyt hakemuksen.

Osa yhteistyökumppaneistamme hoitaa aikaisempien luottojen ja lainojen poismaksun puolestasi. Tällöin lainanantaja tarvitsee tarkat tiedot yhdistettävistä lainoista, jotta ne tulevat varmasti maksetuiksi loppuun ja maksatukset kohdistuvat sinun velkasaldoosi.

Tarvittavia tietoja ovat:

 • yhdistettävien lainojen ajankohtaiset saldot
 • vanhojen lainojen poismaksussa käytettävät tilinumerot sekä lainat myöntäneiden pankkien tai rahoituslaitosten nimet
 • poismaksussa käytettävät viitenumerot

Jos sinulta pyydetään laskukopioita yhdistettävistä lainoista tai luotoista, varmista että toimitat aina viimeisimmät tiedot. Tällöin lainojen yhdistäminen onnistuu nopeasti ja ylimääräisten korkojen tai lainanhoitokulujen kertyminen lakkaa heti lainojen yhdistämisen myötä.

Mikäli puolestaan hyväksyt sellaisen lainanmyöntäjän tarjouksen, joka maksaa rahat sinun tilillesi, voit maksaa vanhat lainat tai luotot pois itse omalta pankkitililtäsi. Tällöin rahat siirretään tilillesi heti – jopa samana päivänä. Ennen vanhojen lainojen poismaksamista kannattaa tarkistaa ajankohtaiset velkasaldot joko lainanmyöntäjän asiakaspalvelusta tai verkkopankista.

Lainojen yhdistämisen myötä pääset selkeyttämään omaa talouttasi nopeasti ja voit lyhentää jatkossa useiden lainojen ja luottokorttivelkojen sijasta vain yhtä edullista yhdistelylainaa. Tällöin sinun ei tarvitse muistaa erillisten lainojen kuluja, vaan kaikki löytyvät yhdestä ja samasta paikasta – helppoa, kätevää ja edullista.

Kilpailutettuja lainoja

lainatarjous0 €

Tämän verran olemme kilpailuttaneet asiakkaidemme lainahakemuksia viimeisen 30 päivän aikana.

Näin yhdistelylainan korko määräytyy

Yhdistelylainan korko määräytyy hakemasi lainasumman, oman maksukykysi sekä yhdistelylainaa tarjoavan pankin tai rahoituslaitoksen mukaan. Mitä suurempaa lainasummaa haet, sitä matalampi yhdistelylainan korko yleensä on.

Pankit voivat myöntää yhdistelylainaa alimmillaan 4 % korolla. Mahdollisuuksien mukaan lainahakemus kannattaa täyttää yhdessä rinnakkaishakijan kanssa, jolloin pankit voivat myöntää yhdistelylainan pienemmällä korolla. Rinnakkaishakija voi olla esimerkiksi avio- tai avopuoliso.

Palvelumme avulla saat sinulle yksilöllisesti räätälöidyt lainatarjoukset nopeasti, jopa muutamassa minuutissa. Voit tutustua yhdistelylainojen korkoihin kaikessa rauhassa ja valita itsellesi parhaan vaihtoehdon lainojen yhdistämiseen vertailustamme helposti. Näet jokaisesta lainatarjouksesta selkeästi lainan korot, kulut, maksuajan sekä kuukausierän suuruuden. Lainojen vertailu tai lainatarjouksen saaminen eivät sido sinua nostamaan tai yhdistämään lainojasi.

Kilpailuta pankit Sortterin avulla ja yhdistä lainasi parasta korkoa ehdottavan pankin tarjoamalla lainasopimuksella.

Kilpailuta ja yhdistä lainasi - voit säästää lainakuluissa

Kokeile lainalaskuria ennen yhdistelylainan hakemista

Voit kokeilla Sortterin lainalaskuria ja tarkastella nykyisten luottosopimustesi kustannuksia ennen yhdistelylainan hakemista. Laskuri auttaa sinua hahmottamaan luottosi korkokulut sekä muut kustannukset helposti. Voit käyttää laskuria apunasi laskiessasi nykyisten lainasopimustesi, kuten kulutusluottojen, luottokorttivelan tai osamaksusopimusten kuluja.

Ennen kuin täytät lainahakemuksen, on tärkeää määrittää, kuinka paljon lainaa tarvitset nykyisten luottosopimusten poismaksamiseen. Jos päädyt ottamaan liikaa lainaa, et välttämättä saa parasta säästöä. Maksat kuitenkin korkoa ja kuluja koko lainamäärästä, joten on tärkeää hakea lainojen yhdistämistä varten juuri sopiva lainasumma.

Kun tiedät täsmälleen tarvittavan lainasumman, joka sinulla on jäljellä nykyisissä luottosopimuksissa:

 1. kilpailutat juuri sopivan lainasumman
 2. pystyt myös kätevästi tarkastelemaan saamiasi säästöjä

Saat selville avoinna olevan velkasaldosi viimeisimmästä luottolaskustasi tai lainan myöntäneen pankin verkkopalvelusta. Syötä nämä tiedot Sortterin lainalaskuriin ja saat selville tämän hetkiset lainakustannuksesi. Voit sitten vertailla kustannuksia saamiisi lainatarjouksiin.

Vinkit lainojen yhdistämiseen ja lainahakemuksen täyttämiseen

Lainojen yhdistäminen voi tuntua ensikertalaisesta jännittävältä, mutta yhdistelylainaan pätee samat säännöt kuin muuhunkin lainahakemuksen täyttämiseen eikä lainojen yhdistämistä kannata turhaan pelätä. Tärkeintä on täyttää lainahakemus huolellisesti ja antaa lainanantajille oikeat tiedot.

Alla muutama vinkki onnistuneen lainahakemuksen täyttämiseen sekä lainan kilpailuttamiseen.

 1. Laske avoinna oleva velkasaldo – löydät tiedon nykyisten luottosopimustesi laskuista.
 2. Nykyisten luottosopimusten kustannukset – voit käyttää lainalaskuria havainnollistamaan, kuinka paljon maksat korkoa ja kuluja nykyisistä sopimuksistasi.
 3. Ota esille todistus tuloistasi – osa lainanantajista vaatii todistusta ennen lainan myöntämistä.
 4. Täytä hakemus huolellisesti – syötä tietosi hakemukseen ja tarkista ennen lähettämistä.
 5. Vertaile tarjouksia rauhassa – saamasi tarjoukset ovat voimassa 2–4 viikkoa.
 6. Älä jätä viime tippaan – jos tarjous vanhenee, et välttämättä saa enää uutta yhtä hyvää lainatarjousta.

Sortterin lainavertailu on yksi Suomen kattavimmista, joten uskomme löytävämme sinulle sopivan lainatarjouksen. Lisäksi meiltä saat aina parhaan koron takuun – jos löydät saamasi tarjouksen jostain muualta edullisemmin, maksamme sinulle näiden erotuksen.

Pankit ja lainanantajat

Pop PankkiAktiaResurs BankBank NorwegianNordax BankBigbankAvidaKaarnaTF Bank logoBalanziaFellow PankkiLea bankInstabankFerratumFixuraKomplett bankmyLenderLaina.fi - KertalainaCredigoHalino

Mikä on järjestelylaina?

Järjestelylaina ja lainojen yhdistäminen menevät arkikielessä helposti sekaisin. Usein näillä termeillä tarkoitetaan samaa asiaa, mutta järjestelylaina voi olla myös aivan erilainen rahoitustuote yhdistelylainaan verrattuna.

Järjestelylaina tunnetaan perinteisesti pankin myöntämänä luottona, jolle on haettu ensin Takuusäätiön myöntämä takaussitoumus. Takauksen alaisen järjestelylainan ehdot ovat huomattavasti tiukemmat vakuudettomiin, ilman takausta myönnettäviin yhdistelylainoihin verrattuna.

Takuusäätiön myöntämään järjestelylainan takaukseen sisältyy noin kaksikymmentä ehtoa, joiden on täytyttävä. Näitä ehtoja ovat muun muassa: takauksen hakijan vakiintunut elämäntilanne, riittävä maksuvara sekä luottotietomerkinnän rekisteröiminen velkajärjestelystä.

Takauksen voi saada korkeintaan 34 000 euroon saakka, mikäli hakijoita on yksi. Pariskunnilla takauksen enimmäismäärä on 45 000 euroa. Takaus on voimassa korkeintaan kahdeksan vuotta, eikä sitä voi hyödyntää esimerkiksi autolainan maksamiseen tai yksittäisen lainan järjestelyyn. Takauksen alainen järjestelylaina tulee käyttää täysimääräisesti olemassa olevien velkojen lyhentämiseen ja sen myöntäminen edellyttää nykyisten luotto- ja maksukorttien sekä tililimiittien lopettamista.

Nykyään järjestelylaina -termiin voi törmätä myös pankkien tai rahoituslaitosten markkinoinnissa. Usein järjestelylainalla tarkoitetaankin arkikielestä tutumpaa yhdistelylainaa - eli lainojen yhdistämistä, jonka voi tehdä ilman takaajaa.

Näin lainojen yhdistäminen eroaa järjestelylainasta

Lainojen yhdistäminen tarkoittaa olemassa olevien velkojen kokoamista yhdeksi lainaksi. Yhdistämisen myötä nykyiset maksusitoumukset rahoitetaan uudelleen ja lopputuloksena maksettavaksi jää vain yhden lainan kuukausierä.

Lainojen yhdistämisen myötä kuukausilyhennykset ovat usein jopa satoja euroja alhaisemmat aiempiin lyhennyksiin verrattuna. Lainojen yhdistämistä tarjotaan järjestelylainan tavoin pankeissa ja rahoituslaitoksissa, mutta sille ei tarvitse hankkia takausta tai vakuuksia.

Lainojen yhdistäminen ilman takausta vaatii hakijalta normaalien luotonmyöntökriteerien täyttymisen ja esimerkiksi myöhässä olevat maksut voivat vaikeuttaa edullisen yhdistelylainan saamista. Tämän vuoksi lainojen yhdistely tulisikin tehdä heti, jos luottoja tai lainoja on maksettavana enemmän kuin yksi kappale. Lainojen yhdistäminen onnistuu helpoiten silloin, kun sille ei ole taloudellisesti pakottavaa tarvetta - vaan tavoitteena on säästää lainakustannuksissa.

Ilman takausta haettavan yhdistelylainan voi käyttää joustavammin kuin takauksen alaisen järjestelylainan. Voit maksaa yhdistelylainalla esimerkiksi nykyisen autolainan ja hakea sitä tarpeesi mukaan 60 000 euroon saakka. Myös muut ehdot ovat joustavammat, eikä lainojen yhdistämisestä koidu merkintää luottotietorekisteriin. Lainojen yhdistäminen ilman takausta ei vaadi myöskään nykyisten maksu- tai luottokorttien lopettamista.

Kokemuksia lainojen yhdistämisestä

Haluamme kehittää toimintaamme aktiivisesti, ja siksi kysymmekin asiakkailtamme jatkuvasti kokemuksia lainojen yhdistämisestä, jotta voimme auttaa löytämään parhaat yhdistelylainat jatkossa entistäkin paremmin. Lainojen yhdistäminen on yleistä paitsi pikavippien tai kulutusluottojen järjestelemiseksi, mutta yhä useammin myös luottokorttivelkojen maksamiseksi edullisemman koron yhdistelylainalla.

Asiakkaillamme on positiivisia kokemuksia lainojen yhdistämisestä Sortterin avulla.

Lue alta, mitä asiakkaamme sanovat lainojen yhdistämisestä.

 • Kannattaa hakea yhdistelylaina Sortterin kautta. Suosittelen kokeilemaan!
 • Helppo, hyvä ja nopea tapa yhdistää lainat
 • Lukuisista kilpailuttamistani vaihtoehdoista löytyi Sortterin kautta ehdottomasti edullisin vakuudeton lainatarjous sopivalla kuukausierällä
 • Helppous ja selkeys tekevät Sortterin palvelusta parhaan
 • Toiminta on selkeää ja nopeaa. Kulut ja korot hyvin esitettynä, joka on asiakkaan kannalta erittäin tärkeä asia, ettei tule yllätyksiä

Lue lisää kokemuksia yhdistelylainoista – asiakkaamme kertovat, miten lainojen yhdistely auttoi taloudenhallinnassa.

Halvin yhdistelylaina löytyy vertailun avulla

Halvin yhdistelylaina löytyy pyytämällä henkilökohtaiset lainatarjoukset pankeilta ja rahoituslaitoksilta. Sortterin avulla tavoitat kymmeniä lainanantajia nopeasti ja ilmaiseksi - vain yhdellä hakemuksella.

 • Valitse haluamasi lainasumma ja laina-aika
 • Lähetä maksuton hakemus - saat ensimmäiset lainatarjoukset heti
 • Valitse haluamasi yhdistelylaina ja maksa nykyiset lainat pois

Haluamme tehdä lainavertailusta sinulle mahdollisimman helppoa ja ennen kaikkea reilua. Esitämme kaikkien laitarjousten korot ja kulut avoimesti ilman pientä printtiä, tai vaikeita sopimusehtoja.

Vertaa pankit ja yhdistä lainasi Sortterin avulla. Saat ensimmäiset lainatarjoukset heti hakemuksen jätettyäsi ja paras yhdistelylaina sekä pienin korko löytyy vertailustamme helposti.

Löysitkö sivustolta vastauksen kysymykseesi?