Tutkimus: suomalaiset eivät kilpailuta rahoituspalveluita

Hintojen vertaileminen on netissä helpompaa kuin koskaan ennen. Erilaiset vertailusivustot ovat helpottaneet ulkomaanmatkojen ja kodinkoneiden hankintaa ja niitä käytetään ahkerasti. Suomalaiset eivät kuitenkaan vertaile tai kilpailuta rahoituspalveluita, kuten kulutusluottoja, selviää Sortterin teettämästä tuoreesta tutkimuksesta.

Valitse lainasumma

20000 €

Valitse laina-aika

6 vuotta
327€

Kuukausilyhennys alkaen

tiedot
Etsimme sinulle edullisimman lainan kymmeniltä pankeilta ja rahoituslaitoksilta. Saat yksilöidyt lainatarjoukset hakemuksen jätettyäsi. Tarjousten laina-aika voi olla 1-15 vuotta, korko 4%-20% ja lainasumma 1 000€-60 000€. Esimerkki: Kun lainasumma on 10 000€, korko 7%, takaisinmaksuaika 5 vuotta ja avausmaksu 0€, kuukausierä on 198,01€, takaisinmaksettava summa 11880,6€ ja todellinen vuosikorko 7,23%.
Vuonna 2020 lainan nimelliskorko voi olla alimmillaan 4 % ja korkeintaan 10 %. Lainojen kilpailuttamiseksi tarvitset säännölliset palkka- tai eläketulot, yli 20 vuoden iän ja hyvin hoidetut raha-asiat.
 • Parhaan koron takuu

  Takaamme parhaan koron

 • 100 % puolueeton lainavertailu

  100 % asiakkaan puolella

 • 100 % ilman piilokuluja

  100 % ilman piilokuluja

 • Avainlippu

  100 % suomalainen palvelu

Sortter Oy:n teettämä tutkimus paljastaa huiman eron siinä, miten tavalliset suomalaiset kilpailuttavat jokapäiväisiä tavaroita ja palveluita vs. rahoituspalveluita.

Tutkimuksen mukaan:

 • Suurin osa vastanneista kilpailuttaa kodinkoneostokset (96 %) ja lomakohteet (90 %).
 • Mutta vain alle 40 prosenttia on pyytänyt kilpailevan tarjouksen hakiessaan kulutusluottoa.
 • Luottokortin kilpailuttaa vain alta kolmasosa.
 • Korkeista koroistaan kuuluisat pikavipit kilpailuttaa vain 17 prosenttia suomalaisista.

Yleisiä harhaluuloja luottojen ja lainojen kilpailutuksessa

Tutkimuksen mukaan suomalaiset eivät kilpailuta luottojaan tai rahoituspalveluitaan, koska ovat tyytyväisiä nykyisiin lainoihinsa. Lainanhoitokuluissa voisi kuitenkin säästää merkittäviä summia lainat kilpailuttamalla. Myös olemassa olevan lainan voi kilpailuttaa ja useita lainoja yhdistää yhdeksi helpommin hoidettavaksi lainaksi.

Rahoituspalveluiden kilpailuttamisen koettiin olevan vaivalloista ja aikaa vievää. Tämän sivun lopussa olevan laskurin avulla kilpailutat lainat läpinäkyvästi ja vaivattomasti. Se vie vain muutaman minuutin – ja voit säästää merkittävän summan rahaa.

Yleisesti luullaan myös, että toisen pankin lainatarjouksen hyväksyminen tarkoittaa sitä, asiakkuus on siirrettävä kokonaan lainaa myöntävään pankkiin. Nykyisin pankeista saa kuitenkin otettua vakuudetonta lainaa ilman, että joutuu siirtämään asiakkuutensa lainaa myöntävään pankkiin. Sama pätee moniin muihin luotonantajiin. Mikään tämän sivun laskurin avulla kilpailutetuista lainoista ei vaadi sinua vaihtamaan pankkia.

Tutkimus on tehty Taloustutkimuksen Internet-paneelissa. Tutkimuksen kohderyhmänä oli 25–60-vuotiaat, joilla on lainaa tai kulutusluottoa. Tutkimukseen vastasi yhteensä 630 henkilöä. Tiedonkeruu tehtiin 30.11.–3.12.2018.

Kilpailuta itsellesi merkittävät säästöt

Jokaisen rahoitusyhtiön läpikäyminen yksitellen voi tuntua sekavalta ja vaivalloiselta. Alla olevalla Sortterin vertailupalvelulla tehty kilpailutus säästää aikaa ja vaivaa, sillä saat yhdellä hakemuksella sinulle räätälöidyn koosteen markkinoiden sopivimmista tarjouksista.

Voit kätevästi vertailla rahoituksen kokonaiskustannuksia sekä eri maksuehtoja, korkoja ja lyhennyseriä. Kokeile itse ja hae lainatarjoukset Sortterilta!

Kilpailutus ei maksa mitään ja päättyy suurella todennäköisyydellä siihen, että löydät juuri sen sopivimman ja edullisimman vaihtoehdon omiin tarpeisiinsa. Aivan kuten uuden pesukoneen tai aurinkolomamatkan kohdalla.

Sortter on Suomalainen lainojen kilpailuttamiseen erikoistunut yritys. Sortter vertaa lainatarjoukset puolestasi, jotta sinun ei tarvitse nähdä vaivaa sopivien lainatarjousten löytämiseksi. Ehkä löydät kauttamme jopa paremman lainatarjouksen, kuin kotipankistasi?

Miten Sortter toimii?

Lähetä hakemus helposti netissä

Lähetä hakemus helposti netissä

seuraava
Vertaile lainatarjoukset

Vertaile lainatarjoukset

seuraava
Valitse sinulle parhaiten sopiva laina

Valitse sinulle parhaiten sopiva laina

seuraava
Saat rahasi tilillesi

Saat rahasi tilillesi