Tältä näyttää laina, jota ei saa koskaan maksettua

Moni on hairahtunut ottamaan lainan, jota ei saa koskaan maksettua takaisin. Miten varmistat, että et itse joudu tähän ansaan?

Valitse lainasumma

15000 €

Valitse laina-aika

6 vuotta
247€

Kuukausilyhennys alkaen

tiedot
Etsimme sinulle edullisimman lainan kymmeniltä pankeilta ja rahoituslaitoksilta. Saat yksilöidyt lainatarjoukset hakemuksen jätettyäsi. Tarjousten laina-aika voi olla 1-15 vuotta, korko 4%-20% ja lainasumma 1 000€-60 000€. Esimerkki: Kun lainasumma on 10 000€, korko 7%, takaisinmaksuaika 5 vuotta ja avausmaksu 0€, kuukausierä on 198,01€, takaisinmaksettava summa 11880,6€ ja todellinen vuosikorko 7,23%.
Vuonna 2020 lainan nimelliskorko voi olla alimmillaan 4 % ja korkeintaan 10 %. Lainojen kilpailuttamiseksi tarvitset säännölliset palkka- tai eläketulot, yli 20 vuoden iän ja hyvin hoidetut raha-asiat.
 • Parhaan koron takuu

  Takaamme parhaan koron

 • 100 % puolueeton lainavertailu

  100 % asiakkaan puolella

 • 100 % ilman piilokuluja

  100 % ilman piilokuluja

 • Avainlippu

  100 % suomalainen palvelu

Pieni kuukausierä tarkoittaa monen mielestä edullista lainaa. Näin ei kuitenkaan aina ole.

Käytämme tässä esimerkkinä 30 000 € lainaa. Lainaa ottaessa sinulle on kerrottu, että maksat takaisin kuukausittain vain 480 €. Marginaali on 18.9 %, lainan avausmaksu 175 € ja tilinhoitomaksu 5 €. Lisäksi lainan yhteydessä lukee: “Lainalle ei ole ennalta määrättyä takaisinmaksuaikaa. Maksat vain korot ja kulut.”

Päällisin puolin lainaehdot näyttävät varsin mukavilta: ei ennalta määrättyä takaisinmaksuaikaa ja suureksi lainaksi todella pieni kuukausilyhennys. Totuus on kuitenkin se, että tällaista kuukausilyhennystä maksaessa laina ei lyhene lainkaan.

Paljonko tämä 30 000 € laina lyhenee, jos maksat sitä takaisin 480 € kuukaudessa? Ei juuri ollenkaan, sillä pelkästään lainan korko on 472,50 euroa kuukaudessa. (Se lasketaan näin: 30 000 € x 0,189 / 12 kk = 472,50 € / kk.)

Kun tähän lisätään 5 € tilinhoitomaksu, maksat pelkkiä korkoja ja kuluja 477,50 € / kk.

Tämä tarkoittaa, että maksamastasi 480 eurosta vain 2,50 euroa menee lainan lyhentämiseen, olettaen että avausmaksu on jo maksettu takaisin. Käytännössä laina ei siis lyhene ollenkaan.

Lainanmyöntäjä on tyytyväinen, sillä hän saa sinulta kuukausittain vajaat 500 euroa tuloja ilman, että lainasi heille pienenee. Monet lainanantajat eivät erittele tarjouksiaan läpinäkyvästi ja selkeästi, niin että tämä olisi helposti nähtävissä.

Aina, kun lainatarjouksessa ei ole ennalta määrättyä takaisinmaksuaikaa, kannattaa tarkistaa lainan kulut ja selvittää, kuinka paljon kuukausierä lyhentää varsinaista kokonaisvelkaa.

Paljonko sinun todella pitää maksaa lainaa takaisin? Jos haluat maksaa tämän lainan pois viidessä vuodessa, samoilla lainaehdoilla sinun täytyy maksaa takaisin 767 euroa kuussa.

Kokonaisuudessaan maksat tällöin 30 000 € lainasta takaisin yli 46 000 € viiden vuoden aikana. Ei enää vaikutakaan niin edulliselta, vai mitä?

Sortterin luottolaskuri ei vertaile hämäriä lainoja

Sortterin vertailutyökalu kerää eri pankeilta ja rahoituspalveluilta koosteen tarjouksista, jotka vastaavat sinun tarpeitasi. Haluamme tehdä lainan hakemisen mahdollisimman helpoksi ja pyrimme aina tuomaan kaikki lainoihin liittyvät kustannukset esiin.

Yllä olevalla laskurilla pääset helposti käyntiin lainojen vertailussa. Et sitoudu mihinkään. Kokeile itse ja hae lainatarjoukset Sortterilta!

Sortter on suomalainen lainojen kilpailuttamiseen erikoistunut yritys. Sortter vertaa lainatarjoukset puolestasi, jotta sinun ei tarvitse nähdä vaivaa sopivien lainatarjousten löytämiseksi. Ehkä löydät kauttamme jopa paremman lainatarjouksen, kuin kotipankistasi?

Miten Sortter toimii?

Lähetä hakemus helposti netissä

Lähetä hakemus helposti netissä

seuraava
Vertaile lainatarjoukset

Vertaile lainatarjoukset

seuraava
Valitse sinulle parhaiten sopiva laina

Valitse sinulle parhaiten sopiva laina

seuraava
Saat rahasi tilillesi

Saat rahasi tilillesi