hero image

Revolut-sijoituspalvelu ja -sijoitussovellus

Revolut on vuonna 2015 perustettu nopeasti kasvava Fintech-startup, joka tunnetaan pääasiassa pankki- ja maksupalveluistaan. Vuodesta 2019 lähtien Revolutin asiakkaat ovat voineet myös käydä palkkiovapaata osakekauppaa yhtiön sovelluksessa. Toistaiseksi asiakkaat voivat kuitenkin käydä kauppaa vain yhdysvaltalaisista osakkeista, kryptovaluutoista ja kullasta sekä hopeasta. Tämä tarkoittaa sitä, että sovelluksessa ei voi käydä kauppaa muista omaisuuslajeista, kuten sijoitusrahastoista, optioista tai joukkovelkakirjoista. Revolut sopii erityisesti paljon matkustaville ja fyysisestä sijainnista riippumattomille henkilöille. Voit avata palvelun kautta itsellesi pankkitilin ja maksukortin, joilla voit siirtää rahaa välittömästi maailmanlaajuisesti ilman piilokustannuksia. Pankkikortin avulla voit myös tehdä maksuttomia automaattinostoja missä tahansa.

Hyvät puolet

 • Ilmainen osakekauppa
 • Nopea ja helppo tilin avaus
 • Erinomainen mobiilisovellus

Huonot puolet

 • Rajallinen valikoima sijoituskohteita
 • Ei live-asiakaspalvelua

Revolut ja sijoittaminen

Revolut tarjoaa rajallisen valikoiman sijoituskohteita – sovelluksessa voi käydä kauppaa vain tietyistä yhdysvaltalaisista osakkeista, kryptoista sekä kullasta ja hopeasta. Sovelluksen kautta ei ole esimerkiksi mahdollista sijoittaa sijoitusrahastoihin, velkakirjoihin tai optioihin.  

Näin ollen Revolutin tuotetarjonta on joitain muita sijoitussovelluksia selvästi jäljessä. Monilla muilla sijoituspalveluilla, kuten Nordnetin sijoitussovelluksella on esimerkiksi mahdollista käydä kauppaa ETF:istä eli pörssinoteeratuista rahastoista. 

Kaiken kaikkiaan Revolutin kautta voi käydä kauppaa yli 850 osakkeesta, jotka on listattu Yhdysvaltojen NYSE- ja NASDAQ-pörsseissä. Revolutin tarjoama merkittävä etu on kuitenkin mahdollisuus ostaa murto-osuuksia osakkeista. Tämä tarkoittaa, että kokonaisen osakkeen ostamisen sijasta asiakas voi ostaa vain pienemmän osan siitä. Ominaisuus on erittäin kätevä osakkeille, jotka maksavat useita satoja dollareita kappaleelta.

Viime aikoina Revolut on vihjannut suunnitelmistaan tarjota myös Ison-Britannian ja Euroopan osakkeita ja yhtiö aikoo lisätä myös ETF:iä tarjontaansa.

Maaliskuusta 2020 lähtien Revolutin Premium- ja Metal asiakkaat ovat voineet käydä kauppaa myös kullasta ja hopeasta. Revolutilla on kuitenkin suunnitelmissa lisätä tulevaisuudessa valikoimaansa vielä enemmän metalleja ja hyödykkeitä.

Revolut ja asiakkuuden avaaminen

Aloittaaksesi Revolutin käytön sinun pitää ensin avata sivustolle oma tili. Pankkitilin avaaminen hoituu onneksi kuitenkin kätevästi verkossa.

Revolut-tilin voi avata kuka tahansa 18 vuotta täyttänyt henkilö. Palvelua käytetään puhelimeen ladattavalla Revolut App -sovelluksella.

Sovelluksen käytön aloittaminen helppoa, mutta käyttäjän on aluksi todistettava henkilöllisyytensä. Kuvien lähettäminen tuntemattomalle palvelulle omasta passista tai henkilökortista voi vaikuttaa epäilyttävältä, mikä on aivan ymmärrettävää. Kuvien lähettäminen Revolutille on kuitenkin täysin turvallista.

Pankkien on kansainvälisten lakien nojalla tunnettava asiakkaansa, joten ilman henkilöllisyyden varmentamista Revolutin palveluita ei voi käyttää.

Revolut-tilin avaamisen 4 helppoa vaihetta:

 1. lataa sovellus ja luo Revolut-tili
 2. lisää vaaditut henkilötiedot, kuten kansalaisuutesi ja veronumerosi
 3. vastaa muutamaan kysymykseen työllisyystilastasi, vuosituloistasi ja sijoitustavoitteistasi
 4. hyväksy käyttöehdot

Revolutin käyttöön ottaminen on täysin ilmaista. Voit kuitenkin halutessasi valita myös kuukausimaksullisen palvelun. Revolut tarjoaa palvelussaan kolme eri tasoa: Standard, Premium ja Metal. Alla tutustumme Revolutin eri tasoihin ja hinnastoon tarkemmin.

Standard

Standard-jäsenenä saat ilmaisen tilin sekä IBAN-pankkitilin. Voit käyttää tililläsi olevia varoja yli 150 eri valuuttana. 

Rahan vaihtaminen onnistuu 30 eri valuutalla ilman piilokuluja aina 6 000 euroon asti kuukaudessa.

Revolutin asiakkaana voit myös käyttää kryptovaluuttoja maksuvälineinä. Lisäksi voit nostaa rahaa pankkiautomaatista jopa 200 euron edestä kuukaudessa ilman kuluja. Standard-jäsenenä asiakkuutesi on täysin ilmainen. 

Premium

Premium-tasolla saat kaikki Standard-jäsenen palvelut ja tämän lisäksi myös pankkikortin, matkavakuutuksen sekä pääsyn valikoituihin lentokenttäloungeihin.

Saat Premium-jäsenenä myös asiakaspalvelua nopeammin. Premium-asiakkuus maksaa 7,99 € kuukaudessa.

Metal

Metal-tasoon kuuluu puolestaan Standard- ja Premium-tasojen palvelut sekä muun muassa 0,1–1 % cashbackit Revolut-kortilla tehdyistä ostoksista. Cashback tarkoittaa ostoksista takaisin ostajalle maksettavaa summaa. Eurooppalaiset asiakkaat voivat kuitenkin saada vain 0,1 % edestä cashbackkia kortille tehdyistä ostoksista. 

Metal-tason asiakkaat hyötyvät kuitenkin myös muista eduista. Yksi niistä on Revolutin tarjoama concierge-palvelu. Concierge voi esimerkiksi varata sinulle lippuja tapahtumiin tai etsiä majoitusvaihtoehtoja tulevaa matkaasi varten. Metal-tason hinta on 12,99 € kuukaudessa.

Sijoittaminen kryptoihin Revolutilla

Revolut tekee kryptovaluuttojen ostamisesta ja myymisestä nopeaa, helppoa ja yksinkertaista. 

Joulukuussa 2017 Revolut toi markkinoille ominaisuuden, jonka avulla voit ostaa, myydä ja säilyttää kryptovaluuttaa yhtiön mobiilisovelluksessa. Aluksi ominaisuus oli saatavilla vain Premium- ja Metal-tileille, mutta huhtikuusta 2020 lähtien myös Standard-tilit ovat voineet käyttää ominaisuutta. 

Tällä hetkellä sovellus tukee muun muassa Bitcoin-, Ethereum-, Bitcoin Cash-, Ripple-, Stellar Lumens- ja Litecoin kryptovaluuttoja. Näet alta olevasta listasta kaikki kryptovaluutat, joita voit ostaa ja myydä sovelluksessa:

 • Bitcoin (BTC)
 • Litecoin (LTC)
 • Ethereum (ETH)
 • Bitcoin Cash (BCH)
 • Ripple (XRP)
 • Stellar Lumens (XLM)
 • EOS (EOS)
 • Tezos (XTZ)
 • OMG Network (OMG)
 • 0x (ZRX)

Vaikka kryptovaluuttoihin sijoittaminen on todella helppoa Revolutin kautta, sovelluksella on kuitenkin yksi suuri miinuspuoli. Et voi nimittäin lähettää mitään kryptovaluuttoja mobiililompakkoosi, joita olet ostanut alustan ulkopuolelta.

Revolut mobiilisovellus

Revolut tarjoaa yrityksen sisäisesti kehitetyn mobiilisovelluksen. Kuten muutkin mobiilikäyttäjille suunnatut palvelut, Revolut tarjoaa erinomaisen käyttöliittymän, joka palvelee tavallisia käyttäjiä. 

Mobiilisovellus on tällä hetkellä saatavilla jopa yli 24 eri kielellä. Valitettavasti sovelluksesta ei ole kuitenkaan vielä suomenkielistä versiota.

Kaiken kaikkiaan Revolutin mobiilisovellus on todella käyttäjäystävällinen ja hyvin suunniteltu. Voit rekisteröityä ja kirjautua sovellukseen vain ​​muutamassa minuutissa.

Alustalle voi kirjautua nelinumeroisen salasanan avulla tai käyttämällä TouchID-yhteensopivia laitteita. Alustan hakutoimintoja on erittäin helppoa käyttää. Voit käyttää joko sovelluksen ylä- tai alareunassa näkyviä tunnisteita tai hakea helposti etsimiäsi asioita käyttämällä sovelluksen hakusuodatinta. 

Sovelluksen ansiosta voit seurata pörssiä ja tehdä sijoituksia, missä ja milloin tahansa. Sen avulla pysyt kartalla markkinoiden muutoksista ja voit halutessasi myydä tai ostaa kryptovaluuttoja juuri oikealla hetkellä.

Mobiilisovellus on ladattavissa ilmaiseksi Android- ja Apple-laitteille joko Google Play -Storesta tai App Storesta käyttöjärjestelmästäsi riippuen.

Revolut mobiililompakko

Lähes kaikilta suomalaisilta löytyy älypuhelin ja sitä käytetään todella aktiivisesti mm. sähköpostin lukemiseen, uutisien ja sosiaalisen median selaamiseen.

Viime vuosina myös pankkipalveluiden käyttö on siirtynyt voimakkaasti mobiililaitteille sitä mukaan, kun teknologia on kehittynyt. Tämä muutos mobiilimaksamisessa on myös huomattu ja monet eri yritykset sekä pankit ovat kehittäneet omat mobiililompakkosovelluksensa. 

Yksi ensimmäisistä pioneereista mobiilimaksamisessa oli muun muassa Applen Apple Pay, mutta myös pankit ovat alkaneet tarjota erilaisia mobiililompakoita asiakkailleen viime aikoina. Revolut on yksi pankki monien joukossa, joka on omaksunut trendin. Mutta miten mobiililompakkoa käytetään?

Mobiililompakkoon saat liitetty usean eri pankin luottokortteja ja jopa eri pankkien pankkitilejä. Maksaessasi puhelimella valitset mobiililompakkoosi lisäämistäsi maksuvaihtoehdoista kuhunkin tilanteeseen sopivimman tai voit toki käyttää myös oletusmaksutapaa.

Revolut-käyttäjät voivat käyttää yhtiön omaa mobiililompakkoa siirtämällä rahaa Revolut-lompakkoonsa muilta tileiltään. Kun käyttäjä on siirtänyt Revolut-lompakkoonsa rahaa, voi hän käyttää sovellusta maksuvälineenä. Mobiililompakon avulla asiakkaat voivat myös siirtää rahaa ilmaiseksi kansainvälisesti esimerkiksi ystäville ja perheenjäsenille.

Valitettavasti kryptovaluuttojen lähettäminen ei ole vielä mahdollista sovelluksessa, vaikka niitä voi ostaa ja myydä sovelluksen kautta.

Vertaa sijoitussovelluksia

Kryptovaluuttoihin sijoittamisesta on tullut viime vuosina yhä suositumpaa, minkä takia markkinoille on tullut monia erilaisia sijoitussovelluksia.

Suurin osa sijoitussovelluksista vaatii tilin avaamisen ja tunnistautumisen ennen kuin pääset tutustumaan kunnolla sovellusten ominaisuuksiin ja siihen, kuinka kryptojen ostaminen ja myyminen tapahtuu niissä. Sovellusten itsenäinen vertaileminen toisiinsa voi olla hyvin työlästä ja aikaa vievää. 

Palvelumme avulla voit vertailla sijoitussovelluksia toisiinsa yhdellä vilkaisulla. Näet palvelustamme eri sovellusten ominaisuudet, saatavilla olevat valuutat ja kulut. Kirjaamme myös ylös sovellusten hyviä ja huonoja puolia. 

Voit valita itsellesi sopivan sijoitussovelluksen nopeasti saatavilla olevista sovelluksista. Toiset sovellukset sopivat paremmin aloittelijoille ja toiset kokeneille sijoittajille, joten kannattaa kiinnittää huomiota tärkeisiin yksityiskohtiin.

Siirry vertailemaan kryptotoimijoita »

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Revolutista kysyttyä

Revolut tarjoaa rajallisen valikoiman sijoituskohteita – sovelluksessa voi käydä kauppaa vain tietyistä yhdysvaltalaisista osakkeista, kryptoista sekä kullasta ja hopeasta. Sovelluksen kautta ei ole esimerkiksi mahdollista sijoittaa sijoitusrahastoihin, velkakirjoihin tai optioihin.