hero image

Nordean sijoituspalvelu ja sijoitussovellus

Nordea, yksi Euroopan suurimmista pankeista tarjoaa laajan valikoiman eri sijoituspalveluita muiden pankkipalveluidensa lisäksi. Nordean kautta sijoittajalle avautuu yli 20 eri markkinapaikkaa tarjoten mahdollisuuden kaupankäyntiin kotimaisilla ja ulkomaisilla osakkeilla, ETF:llä, warranteilla ja sertifikaateilla. Lisäksi sijoittaja voi hyödyntää laajaa eri rahastojen valikoimaa. Kaupankäynnin ja sijoitusten hallinnoinnin voi hoitaa kätevästi joko verkkoselaimessa tai mobiilisti sovellusten kautta.

Hyvät puolet

  • Valikoimissa laajalti eri sijoitustuotteita
  • Mahdollista hallinnoida sijoituksia mobiilisovelluksella muiden pankkiasioiden ohessa

Huonot puolet

  • Osa sijoittajista saattaa kaivata parempaa maantieteellistä kattavuutta tarjolla olevien markkinapaikkojen suhteen

Nordea yrityksenä

Nordea on yksi Pohjoismaiden ja koko Euroopan suurimmista pankeista. Sillä on toimipaikka 20 eri maassa mukaan lukien neljä pohjoismaata: Suomi, Ruotsi, Norja ja Tanska. Se on Pohjoismaiden vanhimpia pankkeja, jonka historia ulottuu 200 vuoden taakse aina 1820-luvulle asti. Nordea-nimi otettiin käyttöön vuonna 2001, ja se tulee sanoista "nordic" ja "ideas" ja kuvaa sitä, miten Nordeassa jaetaan ja kehitetään hyviä pohjoismaisia ideoita. Nordealla on yli yhdeksän miljoonaa henkilöasiakasta ja yli puoli miljoonaa yritysasiakasta. Se on taloudellisesti vakaa yleispankki, joka tarjoaa monenlaisia palveluita aina paikallisesta asiantuntemuksesta kansainvälisiin palveluihin niin verkkopalvelussa kuin mobiilisti.

Sijoittamisen aloittaminen Nordeassa

Sijoittaa voi monella eri tavalla ja myös Nordea tarjoaa useampia eri riskitason sijoituskohteita. Jotta Nordeassa voi aloittaa sijoittamisen ja alkaa käydä kauppaa eri sijoitustuotteilla, tulee käyttäjän ensiksi avata kaupankäyntipalvelut Nordean verkkopankissa. Kaupankäyntipalveluissa voi hoitaa kaikki sijoitukset ja käydä kauppaa eri markkinoilla. Se tarjoaa mahdollisuuden kaupankäyntiin kotimaisilla ja ulkomaisilla osakkeilla, ETF:llä, warranteilla sekä sertifikaateilla. Valikoimissa on yli 20 eri markkinapaikkaa kattaen isoimmat pörssit Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa. Lisäksi valikoimissa on laajalti erilaisia rahastoja. Asioinnin voi hoitaa verkossa tietokoneen lisäksi myös älypuhelimella tai tabletilla Nordea Investor -verkkopalvelussa. Nordean mobiilipankkisovelluksen kautta voit hallinnoida ja käydä kauppaa sijoituksiisi liittyen paikasta ja ajasta riippumatta. Kaupankäyntipalveluiden lisäksi tulee avata arvopapereiden säilytyspalvelu, jonka voi niin ikään avata verkkopankissa tai Nordean asiakaspalvelussa. Arvopaperisäilytyksessä voi säilyttää arvo-osuuksia, kuten osakkeita ja joukkolainoja, tai muita arvopapereita. Nordean eri sijoituskohteita ovat osakkeet, rahastot, strukturoidut tuotteet ja pörssinoteeratut sijoitustuotteet. Lisäksi Nordean muita sijoitusratkaisuja ovat Nordea Capital ja Nordea Visio -säästöhenkivakuutus.

Osakesijoittaminen Nordeassa

Osakkeet ovat osakeyhtiön osuuksia osakepääomasta, arvopapereita, joita voi myydä tai siirtää toiselle omistajalle. Osakkeenomistajalla on oikeus osallistua yhtiökokoukseen sekä oikeus osuuteen yhtiön varoista. Osakesijoittamisen aloittaminen on helppoa ja osakekauppaa voi käydä Nordean verkkopalveluissa esimerkiksi Nordea Investorissa tai verkkopankissa. Kaupankäyntipalveluiden lisäksi tulee ainoastaan avata osakesäästötili tai arvo-osuustili. Nordean verkkopalveluissa osakekauppaa voi käydä Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa, ja omaisuuden ja markkinoiden seuraaminen on helppoa. Osakkeisiin voi sijoittaa suoraan, kun ostaa yksittäisen yhtiön osakkeita pörssistä. Osakkeisiin voi sijoittaa myös välillisesti yhdistelmä- ja osakerahastojen tai sijoitusobligaatioiden kautta. Osakkeiden pitkän aikavälin tuotto on yleensä hyvä muihin sijoitustuotteisiin verrattuna, mutta riski on myös korkea. Riskiä voi pienentää hajauttamalla osakkeenomistusta eri kohteisiin.

Rahastosijoittaminen Nordeassa

Rahasto on tiettyyn tarkoitukseen varattu rahapääoma, ikään kuin sijoitussalkku, jonka omistavat siihen rahaa sijoittaneet osapuolet. Rahastoon sijoittajalla on oikeus osuuteen kyseisen rahaston tuotoista. Rahastot ovat loistava tapa hajauttaa sijoitus ja alkuun pääsee pienelläkin summalla. Sijoittajan ei juurikaan tarvitse seurata markkinoita tai yhtiöitä, sillä ammattilainen hoitaa rahaston varoja. Rahastot luokitellaan kolmeen eri kategoriaan sijoituskohteiden perusteella. Nämä ovat korko-, osake- ja yhdistelmärahastot. Korkorahastot ovat vähäriskisimmät rahastot. Suurimmat riskit ovat osakerahastoilla, joskin niiden tuotto-odotuksetkin ovat suurimmat. Nordeassa on eri rahastoja, kuten säästäjän rahastot, vastuulliset yhdistelmärahastot sekä ilmasto- ja ympäristörahastot, joista voi valita omaan säästöaikaan ja riskitasoon sopivimmat. Päästäkseen alkuun rahastosijoittamisessa Nordeassa voi pyytää apua digitaaliselta sijoitusneuvojalta, kokeilla rahastovalitsinta tai tehdä rahastosäästösopimuksen verkkopankissa.

Nordean strukturoidut tuotteet

Strukturoituihin tuotteisiin kuuluu erilaisia joukkovelkakirjoja eri tuotto- ja riskiprofiileilla. Nordean yleisimpiä strukturoituja tuotteita ovat Sijoitusobligaatiot, jotka ovat pääomaturvattuja sekä SijoittajanTodistukset, jotka ovat pääomaturvaamattomia. Sijoitusobligaatioiden avulla sijoittamisessa voi hyödyntää Nordean markkinanäkemystä. Sijoitusobligaatioiden tuotto perustuu Nordean analyytikkojen mukaisiin näkemyksiin markkinoiden kehityksestä ja markkinoiden nousussa voi olla mukana samalla, kun ennalta määrätty summa on mahdollista saada takaisin eräpäivänä, vaikka kohde-etuuden arvo laskisikin. SijoittajanTodistukset ovat innovatiivisia sijoituksia, jotka perustuvat erilaisiin markkinanäkymiin ja riskiprofiileihin. Ne voivat tuottaa markkinoiden noustessa, pysyessä paikallaan tai laskiessa. SijoittajanTodistuksia on useita erilaisia ja niihin sijoittaessa otetaan riski koko sijoitetun pääoman tappiosta. Sijoitusobligaatioiden ja SijoittajanTodistusten lisäksi Nordean tuotevalikoimassa on myös Korkotodistukset, jotka maksavat tasaista korkotuottoa vuosittain tai kolmen kuukauden välein.

Nordean pörssinoteeratut sijoitustuotteet

Nordean pörssinoteerattuja sijoitustuotteita, arvopapereita, joilla käydään kauppaa pörssin välityksellä, ovat muun muassa Bull & Bear, Warrantit ja Turbowarrantit. Niillä on monia eri ominaisuuksia, ja tuottomahdollisuudet ja riskit eroavat huomattavasti eri tuotevaihtoehtojen välillä. Osa tuottaa voittoa niin markkinoiden noustessa kuin laskiessa, osalla on ennalta määritetty eräpäivä kun taas osalla ei ja osassa on sisäänrakennettu vipuvaikutus. Esimerkiksi Bull & Bear antavat mahdollisuuden hyötyä niin markkinoiden noususta kuin laskusta jopa 20-kertaisella vivulla ja ne sopivat kokeneille, riskiä ottaville sijoittajille. Warrantit ja Turbot antavat mahdollisuuden suureen tuottoon ja riskiin jo pienellä sijoitetulla pääomalla sekä nousu- että laskumarkkinassa. Koko pääoman voi kuitenkin menettää, jos markkinat kehittyvät epäsuotuisasti.

Nordea Capital ja Nordea Visio

Nordea Capital on aktiiviseen ja pitkäaikaiseen sijoittamiseen soveltuva monipuolinen ja joustava ratkaisu. Nordea Capital -sopimuksessa suositellaan sijoittamaan vähintään kolme vuotta, ja säästämisen voi aloittaa 50 eurolla. Lisäsijoituksia voi tehdä milloin vain itselle sopivalla tavalla kertasijoituksina tai säännöllisesti. Sijoituskohteet voi valita Nordean kattavasta valikoimasta sijoittamistavoitteiden, riskinottokyvyn ja aktiivisuuden pohjalta. Sijoituskohteita ovat esimerkiksi rahastot, sijoituskorit ja sijoitusobligaatiot, ja sijoituskohteita voi muuttaa maksutta sopimuksen sisällä. Nordea Capital -sopimuksen hyötyjä ovat myös se, että omat varat voi halutessaan siirtää matalariskiselle vakuutustilille, varat voi nostaa kokonaan tai osittain kesken sopimusajan tai säästöjä voi nostaa automaattisesti tietyn verran esimerkiksi joka kuukausi. Nordea Capital -sopimuksen voi avata Nordean Asiakaspalvelussa.

Nordea Visio -säästöhenkivakuutus on Nordea Capitalin tapaan pitkäaikaiseen säästämiseen ja sijoittamiseen sopiva joustava ratkaisu, joka soveltuu erityisesti perintösuunnitteluun ja varallisuuden siirtoon lähiomaisille. Nordea Visio -sopimuksessa suositellaan sijoittamaan vähintään viisi vuotta, ja säästämisen voi aloittaa 50 eurolla. Nordea Vision hyödyt ovat samankaltaiset kuin Nordea Capitalin: esimerkiksi lisäsijoituksia voi tehdä milloin vain, sijoituskohteet voi valita Nordean kattavasta valikoimasta ja varat voi siirtää matalariskiselle vakuutustilille. Tämän lisäksi omia varojaan voi ohjata ilman erillistä testamenttia ja varallisuuttaan voi siirtää jälkipolville edunsaajamääräyksen avulla. Nordea Visioon voi myös liittää Perintöturva-ominaisuuden, joka suojaa kurssinotkahduksilta ja joka kuolemantapauksessa turvaa sijoitetun pääoman. Nordea Visio -sopimuksen voi avata Nordean Asiakaspalvelussa.

Vertaile sijoitussovelluksia

Vertaile ja löydä itsellesi paras sijoitussovellus – lue lisää »

Usein kysytyt kysymykset

Sijoittamisesta Nordean kautta kysyttyä

Nordea Mobile -pankkisovellus tuo myös sijoituksesi matkapuhelimeesi sovelluksen kautta. Voit ladata tämän sovelluksen niin Android- kuin iOS-käyttöliittymille.