hero image

Mandatumin sijoituspalvelut ja sijoitussovellus

Sampo-konsernin omistama Mandatum Life on yksi Suomen tunnetuimmista finanssialan toimijoista, joka Suomen lisäksi toimii myös Baltiassa ja muissa Pohjoismaissa. He tarjoavat varainhoidon, säästämisen, sijoittamisen ja henkilöstön palkitsemisen ja sitouttamisen sekä henkilöriskivakuuttamisen palveluita 300 000 yksityisasiakkaalle ja 20 000 yritysasiakkaalle. Pääsääntöisesti voit sijoittaa Mandatumissa joko digitaalisen varainhoidon tai itsenäisesti Trader -kaupankäyntipalvelun kautta. Sijoittaa voit osakkeisiin, rahastoihin, EFT:hin ja moniin muihin kohteisiin. TraderGO- ja TraderONE-palveluista on olemassa myös mobiilisovellukset Android- ja iOS- laitteille omien sijoitusten seuraamiseen ja hallinnointiin. Lisäksi tarjolla on ML Rahat -sovellus.

Hyvät puolet

  • Laaja valikoima eri sijoitustuotteita ja pääsy suurehkolle määrälle markkinoita
  • Maksuton tilin avaus ja arvopapereiden säilytys Trader-palvelua käytettäessä
  • Useampi eri mobiilisovellus erilaisiin tarpeisiin
  • Mahdollisuus henkilökohtaisiin tapaamisiin digitaalisen varainhoidon palveluita käytettäessä

Huonot puolet

  • Kaupankäynnin hinnoittelu korkeahko, mikäli tekee kauppoja harvoin ja pienehköillä summilla

Mandatum yhtiönä

Mandatum tarjoaa asiakkailleen laajasti erilaisia vaihtoehtoja sijoittamiseen ja säästämiseen. Mandatumin, koko nimeltään Mandatum Life, visio on olla Suomen luotetuin ja arvostetuin asiakasvarojen hoitaja ja taloudellisten riskien turvaaja. Yritys on alun perin perustettu vuonna 1997 Henki-Sampo -nimellä silloiseen vahinkovakuutuskonserni Sampoon, jonka liiketoiminta-alueita ovat vahinko- ja henkivakuutusliiketoiminta. Vuonna 2007 Sampo-konserni myi pankkitoiminnot tanskalaiselle Danske Bankille ja pian tämän jälkeen muutoksia tehtiin myös vakuutuspuolella. Vuonna 2008 nimi muuttui nykyiseen muotoonsa ja samalla yhtiö teki strategisen muutoksen toimintaansa. Yhtiössä alettiin tarjota vakuutuksellista varainhoitoa perinteisen henkivakuutustoiminnan lisäksi. Mandatumin omistaja Sampo-konserni on pörssinoteerattu yhtiö Helsingin Nasdaq-pörssissä. Yhtiö on vakavarainen ja työllistää reilut 500 henkilöä tällä hetkellä.

Mandatum on on yksi Suomen vakavaraisimmasta ja arvostetuimmista finanssialan toimijoista. Suomen lisäksi he palvelevat asiakkaita myös Baltiassa ja muissa Pohjoismaissa. Palveluita tarjotaan laajasti asiakaskunnalle, joista noin 300 000 on yksityishenkilöitä ja 20 000 yritysasiakkaita. Valikoimassa on tuotteita varainhoitoon, säästämiseen, sijoittamiseen, henkilöstön palkitsemiseen ja sitouttamiseen sekä henkilöriskivakuuttamiseen. Yritys on alallaan arvostettu toimija, joka on valittu myös Suomen parhaaksi työpaikaksi suurten yritysten luokassa vuonna 2020.

Mandatumin sijoitustuotteet

Mandatumissa voit sijoittaa joko digitaalisen varainhoidon kautta tai itsenäisesti Trader -kaupankäyntipalvelun kautta. Sijoittaa voi osakkeisiin, rahastoihin, EFT:hin ja moniin muihin kohteisiin. Digitaalisen varainhoidon avulla sijoittajan apuna ovat sijoitusstrategia, sijoitusasiantuntijapalvelut, digitaaliset tapahtumat ja mobiilipalvelut. Kaikki palvelut ovat saatavilla verkossa ja mobiilissa. Digitaalisessa varainhoidossa sijoittaja kanssasijoittaa samoihin tuotteisiin, joihin Mandatum yhtiönä sijoittaa ja näin sijoituskohteina on arvopapereita, joihin ei muuten pääse pörssissä käsiksi. Tarjolla on viisi valmista sijoitussalkkua, joista valitaan sijoittajalle sopivin yhdessä sijoitusneuvojan kanssa. Koska sijoittaminen on kanssasijoittamista, tuotteet voivat olla vain ammattilaisille tarkoitettuja ja sijoituksia hoitaakin kokenut varainhoitaja. Sijoitusten menestystä on helppo seurata mobiilista ja lisäsijoituksia on helppo tehdä. Digitaaliseen varainhoitoon pääsee 2000 euron kertasijoituksella tai 100 euron kuukausisijoituksella.

Mandatumin digitaalisen varainhoidon edut

Digitaalinen varainhoito tarjoaa monia hyviä etuja sijoittajalle. Varmasti tuntuvin etu ovat etätapaamiset sijoitusasiantuntijan kanssa. Tämä tarkoittaa, että sijoituspäätösten kanssa ei tarvitse jäädä yksin. Henkilökohtainen neuvonta helpottaa sijoitusasiantuntijaa valitsemaan asiakkaan eli sijoittajan tavoitteisiin ja riskinottohalukkuuteen sopivat tuotteet ja sijoittaja saa ammattilaisen mielipiteen päätöstensä tueksi. Tapaamiset ovat verkko- tai puhelintapaamisia. Lisäksi sijoittaja pääsee osallistumaan neljännesvuosittain järjestettäviin tapahtumiin ja webinaareihin, joissa käsitellään laajasti sijoittamisen ja varallisuuden eri osa-alueita. Aiheita ovat esimerkiksi sijoittamisen perusteet ja perhe- ja perintöjuridiset aiheet. Kuukausittainen salkkukatsaus auttaa sijoittajaa pysymään ajan tasalla siitä, miten sijoitukset menestyvät ja toimii sijoittajan tukena. Digitaalisen varainhoidon kruunaa mobiilisovellus ML Rahat, josta sijoitusten seuraaminen on helppoa.

Mandatum Trader -kaupankäyntipalvelu

Toinen vaihtoehto sijoittamiselle Mandatumin kautta on itsenäisempi Trader- kaupankäyntipalvelu. Se on Saxo Bankin teknologiaan perustuva kaupankäyntipalvelu, jonka suomenkielisestä asiakaspalvelusta, asiakkaan tunnistamisesta ja markkinoinnista Mandatum Life vastaa Suomessa. Palvelun kautta kaupankäynti, arvopaperien säilytys ja viranomaisraportointi ovat Saxo Bankin vastuulla. Saxo Bank on tanskalainen arvopaperikaupankäyntiin erikoistunut yhtiö, joka toimii yli 170 maassa. Tässä kaupankäyntipalvelussa voi käydä kauppaa osakkeilla, rahastoilla ja EFT:llä. Lisäksi valikoimassa ovat valuutat, raaka-aineet, futuurit, optiot ja bondit. Traderin voi aloittaa joko avaamalla perinteisen arvo-osuustilin tai uuden osakesäästötilin Mandatumille, tai toki myös molemmat tilit voi ottaa käyttöön. Arvo-osuustilejä asiakkaalla voi olla useassa paikassa, mutta osakesäästötilin kanssa on hyvä huomioida, että niitä saa olla vain yksi missä tahansa rahoituslaitoksessa. Trader avaa sijoittajalle ovet 37 eri markkinaan ja jopa 35 000 eri sijoituskohteeseen, joten valinnanvaraa löytyy ja sijoituskohteista jokainen löytää varmasti omansa. Traderin yksi tärkeä piirre on sen helppokäyttöisyys ja sitä voi käyttää kaikilla päätelaitteilla, myös mobiilisti.

Mandatum Trader -kaupankäyntipalvelun edut

Trader-kaupankäyntipalvelu tarjoaa sijoittajalle myös hyviä etuja ja toimii vaihtoehtona, jos esimerkiksi sijoitettava pääoma jää alle 100 euron kuukausirajan tai 2000 euron kertasijoituksen, jotka ovat rajat digitaalisen varainhoidon suhteen. Traderin etuna on ehdottomasti sen helppous, sillä asiakkuuden voi avata omilla pankkitunnuksilla verkon kautta niin yritys, kuin yksityishenkilökin. Trader toimii kaikilla digitaalisilla päätelaitteilla ja suomenkielinen asiakaspalvelu auttaa asiakkaita, mikäli ongelmia ilmenee. Traderissa tilin avaus ja arvopaperien säilytys on täysin maksutonta, palkkiot peritään vain kaupankäynnistä välityspalkkion muodossa. Palvelussa on eri hinnoittelutasoja ja hinta määräytyy sijoittajan aktiivisuuden tai salkun arvon mukaan. Hinnoittelu on kilpailukykyinen erityisesti aktiiviselle sijoittajalle.

Vastuullinen sijoittaminen Mandatumissa

Mandatumilla sijoittamisen vastuullisuus on tärkeää. He sijoittavat asiakkaidensa varat aina vastuullisesti, sillä vastuullisuus on keskeinen osa yrityksen arvoja sekä riskienhallintaa. Mandatum Life on myös allekirjoittanut YK:n vastuullisen sijoittamisen periaatteet. Näissä periaatteissa on huomioitu laajasti sijoitustoiminnan vastuullisuustekijät ja niiden raportointi. Yksi keskeisimmistä vastuullisuustekijöistä Mandatumilla on ilmastonmuutoksen huomioiminen ja ilmastoriskin tehokas hallinta sijoitustoiminnassa. Mandatum Life on ilmoittanut sitoutuneensa sijoitustensa hiilijalanjäljen mittaamiseen ja pienentämiseen ajan mittaan ja se on heille yksi sijoittamisen strategian painopisteistä. Yhtiö on lisäksi allekirjoittanut YK:n Montréal Pledge -sitoumuksen, se on osa kansainvälistä Portfolio Decarbonization Coalition (PDC) -sijoittajaverkostoa ja FINSIF:n (Finland's Sustainable Investment Forum) jäsen, jotka ovat kaikki vastuulliseen sijoittamiseen keskittyneitä verkostoja.

Vastuullisuus näkyy myös siinä, että Mandatum tekee yhteistyötä WWF:n kanssa. Yhteistyön tarkoituksena on luoda konkreettisia toimintamalleja ja ohjeita siihen, miten sijoittajat vähentävät käytännössä sijoitustensa hiilidioksidipäästöjä. Periaatteet vastuulliselle sijoittamiselle ovat selkeät: Mandatum edellyttää, että sijoituskohteet toimivat vastuullisesti ja riskien analysoinnissa huomioidaan ympäristön ja sosiaalisten tekijöiden vastuullisuus. Mandatum pyrkii myös vaikuttamaan vastuullisuuteen olemalla aktiivinen omistaja sijoittamissaan yrityksissä ja vaikuttamalla näin yhteisesti muiden sijoittajien kanssa positiivisesti vastuullisuuteen. Mandatum raportoi vastuullisesta sijoittamisesta ja siinä onnistumisesta laajasti ja tuloksia voi seurata yhtiön verkkosivuilta.

Vertaile sijoitussovelluksia

Vertaile ja löydä itsellesi paras sijoitussovellus – lue lisää »

Usein kysytyt kysymykset

Sijoittamisesta Mandatumissa kysyttyä

Asiakkaaksi voivat tulla kaikki Suomessa asuvat, täysi-ikäiset henkilöt, joilla on verkkopankkitunnukset käytössä. Asiakkuuden voi avata Dansken, Nordean, OP:n, S-Pankin, Handelsbankenin, Oma Säästöpankin, Ålandsbankenin, POP Pankin, Säästöpankin ja Aktian verkkopankkitunnuksilla.

Tiedot kaupankäynnistä toimitetaan verottajalle automaattisesti Saxo Bankin toimesta, mutta muista silti tarkastaa niiden oikeellisuus veroilmoituksesta.