hero image

LYNX-sijoituspalvelu ja -sijoitussovellus

Suomessa vuodesta 2014 lähtien toiminut LYNX Broker on Alankomaissa vuonna 2006 perustettu sijoituspalveluita ja kaupankäyntialustan tarjoava yritys. Suomen lisäksi LYNX toimii yhdeksässä eri maassa ja heillä on yli 60 000 asiakasta. Useat LYNXin asiakkaat arvostavat erityisesti laajaa tuotevalikoimaa, jonka LYNX tarjoaa. Palvelun kautta sijoittajan on mahdollista sijoittaa yli 100 pörssiin kaikkiaan 31 maassa. Valikoimiin kuuluvat osakkeet, optiot, valuutat sekä futuurit ja erilaiset rahastot.

Hyvät puolet

  • Mahdollisuus sijoittaa yli 100 eri pörssiin
  • Monipuoliset mobiilisovellukset ja kaupankäyntijärjestelmät
  • Yritys suojelee aloittelevia sijoittajia mahdollistamalla sijoittamisen monimutkaisempiin sijoitustuotteisiin vasta, kun sijoittajalla on riittävästi kokemusta

Huonot puolet

  • LYNX edellyttää vähintää 3000 € sijoitusta tai sen arvoisen arvo-osuustilin siirtämistä, jotta arvo-osuustili voidaan avata palvelussa
  • Osakesäästötiliä ei ole saatavilla
  • LYNXin kautta ei voi käydä kauppaa suoraan Helsingin pörssissä

LYNX Broker ja sijoittaminen

LYNX Broker on alunperin alankomaalainen sijoituspalveluyritys. Alankomaalaiset yksityissijoittajat Jeroen Kramer ja Rogier Groen tekivät aikanaan perusteellista tutkimusta sijoituspalvelujen tarjoajista ja tulivat siihen tulokseen, että Alankomaista ei löytynyt yhtään sopivaa palveluntarjoajaa, jolta löytyisi tarvittava valikoima tuotteita ja työkaluja. Niinpä he perustivat LYNXin 18. elokuuta vuonna 2006. Ensimmäisten asiakkaiden jälkeen palvelu lähti kasvamaan vauhdilla ja parissa vuodessa LYNX laajensi toimintaansa jo useampaan eri maahan, ensimmäisinä Belgiaan ja Saksaan. Seuraavina vuosina asiakasmäärät jatkoivat nopeaa kasvuaan ja LYNX sai useita arvostettuja alan palkintoja. Kasvu jatkui myös yrityskaupoilla. Suomeen toiminta laajeni 28. marraskuuta vuonna 2014. LYNX on saanut suomalaisilta hyvän ja kiinnostuneen vastaanoton ja he tekevät yhteistyötä Suomen Osakesäästäjien kanssa. 

LYNX on palvelu, joka haluaa tarjota asiakkailleen mahdollisimman monipuolisia palveluita ja aina alhaisin hinnoin. He eivät halua rajoittaa sijoittajien markkinoita valtionrajoihin, mantereisiin tai aikavyöhykkeisiin. Yhtenä tärkeimmistä periaatteista on rajoittamattomat markkinat, missä vain ja milloin vain. LYNX-kaupankäyntipalvelun avulla käyttäjälle avautuu pääsy yli 100 pörssiin kaikkiaan 31 maassa, jolloin Euroopan, Amerikan, Aasian ja Australian markkinat ovat käytettävissä. LYNXin kautta voit tehdä niin osakekauppoja, optiokauppoja, valuuttakauppoja sekä hankkia futuureita ja rahastoja. Kaupankäynnin aikana LYNX ei peri säilytys- ja palvelumaksuja. LYNX soveltuu parhaiten aktiivisille ja kokeneille sijoittajille, joten asiakkaan sopivuutta LYNXin käyttäjäksi testataan ennen asiakastilin avaamista.

LYNX-asiakkuuden avaaminen ja sijoittamisen aloittaminen

LYNX kuvailee sijoituspalveluidensa sopivan erityisesti aktiivisille ja kokeneille sijoittajille. He tarjoavat laajan ja monipuolisen sijoitustuotevalikoiman, edistyneet kaupankäyntityökalut ja laajalti sijoitustietoa. Näistä johtuen he katsovat, että heidän palvelunsa eivät välttämättä sovellu aloittelijoille ja kokemattomille sijoittajille. Kaikkien uusien asiakkaiden kohdalla tilinavauksen yhteydessä testataan heidän tietotaitoaan ja kartoitetaan heidän kokemuksensa eri sijoitustuotteiden kohdalla.

LYNX Broker on määrittänyt vähimmäisvaatimukset sekä tilin avaamista että kaupankäyntiä eri sijoitusinstrumenteilla varten. Jotta käyttäjä voi tehdä kauppaa sijoitustuotteella, on yleisenä vaatimuksena, että sijoittajalla on vähintää vuoden kokemus kyseisestä sijoitustuotteesta. Poikkeuksena on monimutkaisemmat sijoitustuotteet, kuten optiot ja futuurit, joiden kohdalla vaatimuksena on vähintään kahden vuoden kokemus. Lisäksi yleinen vaatimus on, että sijoittaja on tehnyt vähintään 100 tapahtumaa sijoitusuransa aikana eri sijoitustuotteilla.

Avataksesi arvo-osuustilin on sinun tehtävä 3 000 euron talletus tai siirtää jo olemassa olevan yli 3 000 euron sijoitussalkku palveluun. Yleisesti ottaen tili voidaan avata vain täysi-ikäisille henkilöille. Marginaalitilin kohdalla alaikäraja on kuin 21 vuotta ja sitä nuoremmille voidaan avata vain käteistili. Mikäli olet kiinnostunut käymään kauppaa optioilla, futuureilla tai amerikkalaisilla osakkeilla, tulee osakkeiden arvon ja käteisen olla yhteenlaskettuna vähintään 2000 dollaria siirron jälkeen. Eurooppalaisten osakkeiden kaupankäynti on mahdollista, mikäli salkun arvo on 2000 dollaria pienempi.

LYNXin asiakaspalvelu vastaa kaikkiin sijoittajia askarruttaviin kysymyksiin. Sijoittaja saa halutessaan yhteyden asiakaspalveluun sähköpostilla tai chatilla. Puhelinpalvelu vastaa arkisin suomeksi klo 9-19 ja englanniksi klo 19-23.

Sijoittaminen LYNXin kautta

LYNX tarjoaa laajan valikoiman erilaisia sijoitustuotteita. Ennen kaupankäynnin aloittamista on erityisen tärkeää tuntea tuotteet ja tuoteryhmät, joihin aikoo sijoittaa. Mitä paremmin sijoittaja on perehtynyt tuotteisiin sitä sujuvampaa kaupankäynti on ja sitä todennäköisempiä ovat hyvät tuotot. LYNX tarjoaa sijoittajilleen runsaasti tuotetietoa, joka on helposti saatavilla sekä havainnollisesti esitettynä. Kaikille tuotteille on laadittu omat tuotetiedot. Tuotetiedoissa on kerrottu yksityiskohtaisesti muun muassa kunkin tuotteen ominaispiirteet, arvostus ja riskit. Sijoittajan on helppoa hakea näistä tuotetiedoista juuri ne tiedot, joita hän kulloinkin tarvitsee. Jokaisessa tuotetietokategoriassa on myös kooste, jossa on kerrottu tärkeimmät yksityiskohdat ja lisäksi sanastoa, joka helpottaa kaupankäyntituotteen ymmärtämistä. Näillä tiedoilla käy myös kätevästi sijoitustuotteiden vertaileminen.

Edelleen yleisimpiä sijoituskaupankäynnin kohteita maailmalla ovat pörssinoteeratut osakkeet. LYNXin asiakkaana yli sata pörssiä 31 maassa avaavat mahdollisuuksia. Sijoittaja voi käydä siis kauppaa laajasti erilaisilla sijoitustuotteilla: osakkeilla, rahastoilla, valuutoilla, optioilla, futuureilla, viputuotteilla ja jopa CFD-johdannaisilla. Eri tuotteet käyttäytyvät markkinoilla usein eri tavalla ja näihin kaikkiin LYNX tarjoaa sopivat työkalut. Yhteen tuotteeseen sijoittaminen luo aina korkeamman riskitason, jota sijoittajan tulisi pyrkiä hallitsemaan. Riskinhallinta onnistuu huomattavasti paremmin hajauttamalla LYNXin tarjoamiin laajoihin sijoitustuotevaihtoehtoihin.

Sijoittaminen LYNXin mobiilisovelluksilla ja kaupankäyntijärjestelmillä

LYNXin palveluiden käyttäjien on mahdollista käydä kauppaa lähes missä ja milloin vain, sillä tarvitset siihen vain tietokoneen, puhelimen tai tabletin sekä LYNXin kaupankäyntiohjelmiston. LYNXin ohjelmien ja työkalujen sanotaan olevan helppokäyttöisyytensä lisäksi erittäin visuaalisia. He tarjoavat mobiilisovellukset sekä iOS- että Android-käyttöjärjestelmille, jotka mahdollistavat kaupankäynnin kaikilla heidän tarjoamilla tuotteilla ja kaikissa pörsseissä. Mobiilisovellusten lisäksi käyttäjälle on tarjolla kaksi eri kaupankäyntijärjestelmää käytettäväksi tietokoneen selaimen kautta.

LYNX Basic on selainpohjainen kaupankäyntijärjestelmä, joka tarjoaa oleelliset ominaisuudet kaupankäyntiin ja omistusten tarkasteluun yksinkertaisessa muodossa. Monipuolisempia ominaisuuksia etsittävän valinta on TWS (TraderWorkStation)-kaupankäyntijärjestelmä, joka on palkittu muun muassa sijoituslehti Barron´sin tutkimuksessa. TWS-järjestelmästä löytyy oikeat välineet niin passiiviselle sijoittajalle kuin päivittäin aktiiviselle treidaajallekin. Järjestelmä tarjoaa yli 100 erilaista teknistä indikaattoria, yli 60 erilaista toimeksiantotyyppiä, muokattavissa olevan kaupankäyntijärjestelmän sekä edistyneet työkalut kaupankäyntiin ja fundamenttianalyysejä kansainvälisiltä uutistoimistoilta.

Vertaile sijoitussovelluksia

Vertaile ja löydä itsellesi paras sijoitussovellus – lue lisää »

Usein kysytyt kysymykset

Kysyttyä LYNXin kautta sijoittamisesta

Tällä hetkellä LYNXin palveluihin ei kuulu osakesäästötiliä.