eToro

eToro-sijoituspalvelu ja -sijoitussovellus

Vuonna 2007 Israelissa perustettu eToro on sosiaalinen sijoituspalveluiden kaupankäyntialusta, jolla on miljoonia käyttäjiä maailmanlaajuisesti 140 eri maassa. Sosiaalinen tiedon jakaminen eri ominaisuuksien ja tuotteiden muodossa on olennainen osa palvelua. Heidän kauttaan sijoittajalla on mahdollisuus tehdä kauppaa yli 2000 eri omaisuuserällä osakkeiden, rahastojen, hyödykkeiden, valuuttojen, indeksien ja ETF:n parissa.

Hyvät puolet

  • Laaja valikoima sijoitustuotteita
  • Demotili saatavilla harjoittelua varten

Huonot puolet

  • Ei puhelinasiakaspalvelua saatavilla

Vastuuvapauslauseke: eTorossa voit sijoittaa myös CFD-, eli hinnanerotussopimuksiin (viputuotteet). Ne ovat monimutkaisia sijoitustuotteita, joissa on
riskinä pääoman menettäminen vipuvaikutuksen vuoksi. Noin 79 % piensijoittajista menettää rahaa hinnanerotussopimuksien kanssa. Sinun tulee arvioida, ymmärrätkö sijoitustuotteiden toimintalogiikan ja onko sinulla varaa menettää sijoittamaasi pääomaa.

eToro-sijoituspalvelu

Vuonna 2007 perustettu eToro on maailman johtava sosiaalisen kaupankäynnin alusta ja sijoitusverkosto, jossa voi sijoittaa ja käydä kauppaa lukuisten eri omaisuuserien välillä. eTorolla on miljoonia rekisteröityneitä käyttäjiä yli 140 eri maassa. Sen päämääränä on ollut tuoda globaalit markkinat kaikkien ulottuville ja olla edelläkävijä maailmanlaajuisessa rahoitusteknologian vallankumouksessa. eTorossa halutaan, että kaupankäynti ja sijoitustoiminta ovat yksinkertaista, helppotajuista ja läpinäkyvää, eikä perinteisistä rahalaitoksista oltaisi niin riippuvaisia.

Sijoittajan saatavilla on eToro-alustan kautta yli 2000 erilaista omaisuuserää, kuten osakkeita, ETF:iä, indeksejä, valuuttoja ja hyödykkeitä. Se antaa lähes kaikille mahdollisuuden tehdä lyhyen, keskipitkän ja pitkän aikavälin sijoituksia. Verkkokauppakäynnin lisäksi eTorolla on mobiilisovellus, joten halutessaan kauppaa voi käydä ja sijoituksia tehdä tietokoneen lisäksi kätevästi niin älypuhelimella kuin tabletilla missä ja milloin vain. Tärkeä osa palvelua on myös sen sosiaalinen puoli ja vuorovaikutus eri sijoittajien kanssa.

Sijoittaminen eToron kautta

Sijoittaja voi käydä eToron kautta kauppaa eri markkinoilla ja omaisuuserillä useissa eri kategorioissa. Erilaisia omaisuuseriä löytyy palvelusta yli 2000 erilaista. Jotta voi aloittaa kaupankäynnin, tilin avaamisen jälkeen täytyy tehdä 200 dollarin minimitalletus. Varojaan voi tallettaa ja nostaa eri maksutavoilla, kuten pankkisiirrolla tai luottokorteilla. Palvelu tarjoaa ominaisuuksia niin aloittelijoille kuin enemmän kokemusta omaaville sijoittajille. Rekisteröitymisen yhteydessä jokaiselle käyttäjälle avataan maksuton 100 000 dollarin demotili, jota voi käytää harjoitellakseen virtuaalisalkun rakentamista ja kokeillakseen eri asioita tällä harjoitustilillä, jossa varat ja tehdyt toimet ovat kuvitteellisia. Muutenkin eToro keskittyy sosiaaliseen kaupankäyntiin, joka hyödyntää joukkoälyä. eTorolla on valmiita CopyPorfolioita, jotka ovat valmiita sijoitusstrategioita. CopyTrader ja Popular Investor puolestaan tarjoavat mahdollisuuden kopioida muiden kaupankävijöiden ja sijoittajien toimia.

Kun ajatellaan yli 2000 eri tarjolla olevaa omaisuuserää, pääkategorioittain ne jakaantuvat osakkeisiin, rahastoihin, hyödykkeisiin, valuuttoihin, indekseihin ja ETF:n. Hyödykkeet ovat asioita, jotka ovat olemassa fyysisesti todellisessa maailmassa ja esimerkkinä näistä ovat erilaiset energialähteet tai jalometallit. Indeksi tai indeksejä on kaikilla maailman suurimmilla osakemarkkinoilla. Ne kuvaavat kyseisen markkinan tietyn segmentin tilaa. Hyödykkeet, valuutat ja indeksit ovat eTorossa kaupankäynnin kohteena hinnanerosopimuksina (CFD) eli sopimus tehdään CFD-välittäjän kanssa, eikä varsinaista omaisuuserää hankita.

eToro CopyPortfoliot ja Popular Investor -ohjelma

CopyPortfoliot ovat uuden sukupolven sijoitustuotteita, jotka koostuvat erilaisista ennalta määritetyn strategian mukaan valituista ja päivitetyistä omaisuuseristä. Niiden avulla pitkän aikavälin sijoitusriskit voidaan minimoida sekä kasvumahdollisuuksista hyötyä, kun sijoitukset hajautetaan ja kopioitu kaupankäynti viedään uudelle tasolle. eTorossa on kaksi erilaista CopyPortfoliota: Top Trader sekä Market CopyPortfolio. Top Trader CopyPortfoliot koostuvat CopyPortfolion strategian perusteella valituista kaupankävijöistä, jotka ovat menestyneet eTorossa parhaiten ja kestävimmin. Market CopyPortfoliot koostuvat puolestaan vain omaisuuseristä ja yhdistävät tiettyyn strategiaan soveltuvia osakkeita, pörssinoteerattuja rahastoja tai hyödykkeitä. CopyPortfolioon sijoittaessa pääomaa hallinnoi eToron sijoituskomitea, joka seuraa ja analysoi sijoitusten kehitystä sekä tasapainottaa ne maksimoidakseen tuotot. eTorossa on myös heidän strategisten kumppaneidensa luomia CopyPortfolioita, mikä mahdollistaa sijoittamisen maailman johtavien rahoituslaitosten tavoin.

Popular Investor -ohjelma, joka on yksinomaan eToron käytössä, on alusta uuden sukupolven varainhoitajille. Siinä on periaatteena tulla kopioiduksi ja saada siitä korvaus. Popular Investorissa sijoittajat siis kehittävät omaa liiketoimintaansa ja kasvattavat hallinnoitavia varojaan samalla, kun muut kopioivat heidän kauppojaan. Popular Investorit palkitaan joka kuukausi heidän tasonsa, heitä kopioivan kokonaispääoman mukaan, mitä kutsutaan heidän hallinnoitaviksi varoikseen. Tämä ohjelma on siis suunnattu menestyneille sijoittajille. Maksuihin ja hallinnoitaviin varoihin sekä siihen, että voi ylipäätään olla Popular Investor, liittyy vaatimuksia. Esimerkiksi vähimmäispääomaa pitää olla tietyn verran ja samoin kuin kopioijien vähimmäislukumäärän tulee olla asetetulla tasolla. Popular Investorin etuja puolestaan on esimerkiksi se, että pääsee esitellyksi eToron markkinoinnissa.

eToro kokemuksia

eToro on maailmanlaajuisesti yksi suosituimmista sijoitusalustoista ja yritys kertookin, että sillä on jo yli 20 miljoonaa asiakasta. Tämä Israelista lähtöisin oleva sijoituspalvelu on panostanut erityisesti sijoittamisen digitalisointiin ja automatisointiin, sekä helppoon palvelukokemukseen. eToroa aktiivisesti käyttävät asiakkaat arvostavatkin kertomiensa kokemusten mukaan palvelussa sen käyttämisen helppoutta ja kattavaa sijoitustuotteiden valikoimaa. Näin laajalti käytetystä palvelusta on kuitenkin yhtä monta kokemusta, kuin sillä on asiakkaita. Nykyisten eToron käyttäjien kokemusten mukaan palvelu saa eniten kritiikkiä tapauksista, jotka vaativat asiakaspalvelun selvittelytyötä tai manuaalisia toimenpiteitä. Tällaiset tilanteet ovat kuitenkin harvinaisempia sijoituspalvelussa, joka pyrkii kokemuksiemme ja kertomansa mukaan viemään sijoittamisen kokonaan digitaaliseen ympäristöön.

Kaikkiaan eToro on yksi parhaista sijoitussovelluksista, etenkin jos sijoitussalkkuun kaipaa myös muita, kuin pelkkiin perinteisiin omaisuuseriin keskittyneitä tuotteita.

Vertaile sijoitussovelluksia

Vertaile ja löydä itsellesi paras sijoitussovellus. Vertaile sijoitussovelluksia.

Vastuuvapaus: eToro on monipuolinen kaupankäyntialusta, jossa voi sijoittaa osakkeisiin sekä CFD:hin (viputuotteisiin).

Huomioithan, että CFD:t ovat monimutkaisia instrumentteja ja niihin liittyy suuri riski menettää rahaa vipuvaikutuksen vuoksi. 79 % piensijoittajista menettää rahansa käydessään kauppaa CFD:llä tämän palveluntarjoajan kanssa. Sinun tulee harkita, ymmärrätkö riittävänä hyvin kuinka CFD:t toimivat ja onko sinulla varaa ottaa suuri riski menettää sijoittamasi rahat.

Aiempi tuotto ei ole tae tulevista tuloksista. Esitetty kaupankäyntihistoria on alle 5 täyttä vuotta, eikä se välttämättä riitä sijoituspäätöksen perusteeksi.

Copy Trading on salkunhoitopalvelu, jonka tarjoaa eToro (Europe) Ltd., joka on Cyprus Securities and Exchange Commissionin valtuuttama ja sääntelemä.

eToro USA LLC ei tarjoa CFD:itä eikä esitä eikä ota vastuuta tämän julkaisun sisällön tarkkuudesta tai täydellisyydestä, jonka on laatinut eToron kumppani käyttämällä julkisesti saatavilla olevia ei-yhteisökohtaisia tietoja eTorosta.

Usein kysytyt kysymykset

eTorosta kysyttyä

Aloittaaksesi sijoittamisen eToron kautta tulee sinun tallettaa vähintää 200 dollaria ensimmäisellä talletuskerralla. Tämän jälkeen yksittäisten talletussummien tulee olla vähintään 50 dollaria.