hero image

DEGIRO sijoituspalvelut ja sijoitussovellus

DEGIRO on vuonna 2013 Alankomaissa perustettu sijoitus- ja online-välityspalveluita tarjoava yritys. Vaikka DEGIRO on suomalaisille vielä hieman tuntematon, se on ottanut nopeasti jalansijaa ja kasvattanut tunnettavuutta kansainvälisillä markkinoilla. Tämä yksi Euroopan suurimmista välittäjistä on laajentanut yritystoimintaansa 18 Euroopan maahan. DEGIROn kautta voit sijoittaa yli 50 eri pörssissä, 30 eri maassa. Heidän valikoimiinsa kuuluvat osakkeet, sijoitusrahastot, ETF:t, valuutat, futuurit, viputuotteet, bondit, optiot ja warrantit.

Hyvät puolet

  • Laaja valikoima eri sijoitustuotteita ja pääsy suurelle määrälle eri markkinoita
  • Palkittu mobiilisovellus

Huonot puolet

  • Ei mahdollisuutta avata osakesäästötiliä
  • Ilmoituksista verottajalla täytyy huolehtia itse

DEGIRO yrityksenä

DEGIRO on kovaa vauhtia kansainvälisillä markkinoilla jalansijaa ja tunnettavuutta kasvattava sijoituspalvelu ja kaupankäyntialusta. Kyseessä on vuonna 2013 Alankomaissa perustettu yritys, joka toimii online-välityspalveluiden parissa. Sittemmin he ovat laajentaneet yritystoimintaansa jopa 18 Euroopan maahan, mikä on tehnyt heistä nopeasti yhden Euroopan suurimmista välittäjistä. Kansainvälisyys ja teknologinen osaaminen ovat DEGIROn vahvuuksia sijoitusmarkkinoilla. DEGIRO erottuu monesta muusta toimijasta tarjoamalla pääsyn usealle kymmenelle markkinalle, myös Euroopan ja Yhdysvaltojen ulkopuolella. DEGIRO tunnetaan myös kilpailukykyisestä hinnoittelustaan ja toiminnan tehokkuudesta.

DEGIROn asiakkuuden avaaminen

Tilin luominen DEGIRO:lla on ilmaista, mutta talletustilillä pitää olla vähintään 0,01 euroa. Rekisteröimisessä menee noin 15 minuuttia ja sijoittamisen voi aloittaa heti rekisteröitymisen jälkeen. Asiakkaan pitää DEGIROn tiliä luodessaan valita sijoitusprofiili viidestä eri profiilivaihtoehdosta, jotka ovat Basic, Custody, Active, Trader ja Day Trader. Eri profiilivaihtoehdot mahdollistavat erityyppisten tuotteiden hankinnan. Tilin luotuasi kuulut automaattisesti Basic-profiiliin, minkä kanssa ei ole mahdollista hankkia kaikkein riskialttiimpia tuotteita. Se osaltaan myös suojaa sijoittajia, jotka ovat uusia alalla. Tämä on osa yleistä DEGIROn turvallisuuteen ja luotettavuuteen pyrkivää toimintatapaa. Custody-profiilin osakkeita ei lainata muiden sijoittajien shorttausta eli lyhyeksi myyntiä varten. Active-, Trader- ja Day Trader- profiileilla on mahdollista hankkia suuremman riskin sisältäviä tuotteita.

Rahojen siirtäminen DEGIRO-tilille onnistuu DEGIROn kaupankäyntialusta WebTraderiin kirjautumalla ja aloittamalla prosessi “talleta/nosta”-varoja painiketta napsauttamalla. Rahat voi siirtää joko ilmaisen pankkisiirron tai Trustly-verkkomaksupalvelun kautta. Trustlyn käyttämisestä peritään palvelumaksu, joka on euron per siirto. Trustlyn kautta rahat siirtyvät DEGIRO-tilille heti, kun taas pankin kautta rahojen siirtymistä saattaa joutua odottamaan. Rahojen siirtotilin tulisi olla sama tili kuin millä DEGIRO-tili on rekisteröity. Varojen takaisin siirtämisessä omaan pankkiin menee yleensä kolme arkipäivää ja se tapahtuu samaisesta “talleta/nosta”-painikkeesta kuin rahojen tilille siirtäminen. Jos asiakas haluaa tehdä toimeksiannon Order Deskin kautta, menee siitä lisämaksu.

DEGIROn kautta sijoittaminen

DEGIROa käyttäessä sijoittaja pääsee käsiksi yli 50 eri pörssiin 30 eri maassa. Tuotevalikoima DEGIRO:lla on erittäin laaja ja kilpailukykyinen. Heidän välittämiä tuotteita ovat osakkeet, ETF:t, valuutat, viputuotteet, bondit, optiot ja futuurit. ETF on Exchange Traded Fund eli pörssinoteerattu rahasto. Käytännössä ETF on kuin indeksirahasto, jota voi ostaa ja myydä pörssissä. DEGIRO:lla monia ETF:ä voi ostaa ilman kaupankäyntikuluja, mutta niissä on myös omia rajoituksiaan, jotka on kuitenkin selkeästi eritelty DEGIROn hinnoittelussa. Esimerkiksi alle 1000 euron arvoisia ETF:ä ei voi shortata ilman kaupankäyntikuluja. Myynnissä olevia viputuotteita käytetään esimerkiksi salkkujen suojaamiseen tai spekuloimiseen. Bondit ovat taas velkakirjoja, jotka ovat laitettu liikkeelle suuren yleisön saataville. Bondeihin sijoittamalla käyttäjä lainaa rahaa valtiolle, yhtiölle tai muulle taholle, joka on velkakirjan liikkeellelaskija. Huomaa, että sijoittamiseen sisältyy aina tappion riski.

DEGIROn hinnoittelu

DEGIRO kuvaa hinnoitteluperiaatettaan “pay-per-use” eli sijoittaja maksaa käyttämistään palveluista. Itse kaupankäyntikulut vaihtelevat pörsseittäin ja lisäksi osasta erilaisia lisäpalveluita veloitetaan, mikäli niitä on käytetty. Vuosittainen maksu kaupankäynnistä pörssissä on maksimissaan 0,25% DEGIRO-tilin arvosta tai 2,50 € per käytetty pörssi. Kaupankäynniksi määritellään kalenterivuoden aikana tapahtunut osto- tai myyntitapahtuma ja/tai pörssiin listatun instrumentin hallinta. Suomalaisilta asiakkailta tätä maksua ei peritä Helsingin pörssistä (OMX Helsinki). Kuukausittainen Connectivity Fee peritään USA:n optioista. Connectivity fee on 5 euroa per pörssi. Veroasiat sijoittajan pitää hoitaa itse oma-aloitteisesti, sillä DEGIRO ei ilmoita mitään tietoja suoraan verottajalle. Heidän sivultaan on kuitenkin ladattavissa kaupankäyntiraportti, minkä pohjalta veroilmoituksen täytön voi tehdä helposti.

DEGIROn kaupankäyntialusta ja mobiilisovellus

DEGIROn kaupankäyntialustaa kutsutaa Webtraderiksi. Se tarjoaa sijoittajalle käyttäjäystävällisen alustan, laajan toimeksiantovalikoiman sekä pääsyn useiden pörssien reaaliaikaisiin tietoihin. Oman salkun seuraaminen on loogista ja helppoa. DEGIROn kaupankäyntialustalla voi toimeksiannot asettaa joko osakkeiden lukumäärän tai kokonaisarvon perusteella. Tällöin ostettujen ja myytyjen osakkeiden määrän näkee välittömästi. 

He tarjoavat myös ilmaisen mobiilisovelluksen käyttäjille, jotka haluavat seurata ja hallinnoida sijoituksiaan myös liikkeellä ollessaan. Se mahdollistaa tarvittaessa nopeankin reagoinnin markkinoiden muutoksiin. Mobiilisovelluksessa voi käyttää samoja toimeksiantotyyppejä kuin WebTraderissa ja se on tarjolla niin Android- kuin iOS-päätelaitteille. Sovellus on saanut käyttäjiltään hyvät arvosanat ja voittanut parhaan sijoitussovelluksen palkinnon esimerkiksi Iso-Britanniassa ja Ranskassa. 

Vertaile sijoitussovelluksia

Vertaile ja löydä itsellesi paras sijoitussovellus – lue lisää »

Usein kysytyt kysymykset

DEGIROsta kysyttyä

DEGIROn kaupankäyntialustan kautta voit sijoittaa yli 50 eri pörssiin yli 30 eri maassa. Heidän valikoimiin kuuluu osakkeet, ETF:t, valuutat, viputuotteet, bondit, optiot ja futuurit.

DEGIRO on perustettu Alankomaissa vuonna 2013. Sen jälkeen se on laajentunut 18 maahan Euroopassa.