Apple iPhone 11 Pro -puhelimen hintavertailu

Apple iPhone 11 Pro

Hintavertailussa syyskuussa 2019 julkaistu iPhone 11 Pro -älypuhelin, joka vie kamerapuhelimella kuvaamisen aivan uudelle tasolle sen edistyksellisen kolmoiskamerajärjestelmän asioista. iPhone 11 Pro on tehty kestämään erilaisia ääriolosuhteita sen vesi- ja pölytiiveyden sekä iskunkestävän etu- ja takalasin ansiosta. Sortter tarjoaa kattavimman Apple iPhone 11 Pro -puhelimen hintavertailun, josta löydä puhelimen halvimpaan hintaan.

Apple iPhone 11 Pro -älypuhelin
Halvin hinta

Verkkokaupat ja hinnat

Lisätietoa Apple iPhone 11 Pro -puhelimesta

Apple iPhone 11 Pro -puhelimen esittelyvideochevronUudistettu Apple iPhone 11 Pro -älypuhelinchevronVertailussa eri iPhone 11 -älypuhelinmallit: iPhone 11, iPhone 11 Pro ja iPhone 11 Pro MaxchevronSamat näyttökoot kuin edeltäjissäänchevronApple iPhone 11 -mallit tarjoavat paremman etukameranchevronParemmat ja nopeammat yhteydetchevronEntistä parempi suorituskykychevronTekniset tiedot - Apple iPhone 11 Prochevron

Apple iPhone 11 Pro -puhelimen esittelyvideo

Uudistettu Apple iPhone 11 Pro -älypuhelin

Uudet vuonna syksyllä 2019 julkaistut iPhone-mallit:

Apple julkaisi jo vuoden 2019 loppupuolella syyskuussa tilattavaksi kolme uutta puhelinmallia, joista yksi on perusmalli ja kaksi hieman erikoisempaa mallia. Perusmalli iPhone 11 on uuden aikakauden älypuhelimana tunnettu älypuhelin, jossa on tehokas kaksoiskamera, loistava akunkesto ja tehokkain Applen siru. Lisäksi iPhone 11 on vesitiivis ja siinä on laadukas Liquid Retina LCD -näyttö. Perusmallin lisäksi Apple on kuitenkin julkaissut vieläkin monipuolisemmat ja muun muassa paremmalla näytöllä ja yhdellä lisäkameralla varustellut mallit iPhone 11 Pron ja iPhone 11 Pro Maxin. Applen uutuuksista iPhone 11 on seuraaja iPhone XR:lle, ja iPhone 11 Pro ja iPhone 11 Pro Max -mallit taas ovat seuraajia iPhone XS:lle ja iPhone XS Maxille. Nämä kaikki uutuuspuhelimet sisältävät paljon päivitettyjä ominaisuuksia edeltäjiinsä verrattuna. Tässä artikkelissa kerromme, mitä nämä uudet ominaisuudet ovat.

Applen iPhonet ovat valtavan suosittuja puhelinmalleja, sillä niissä yhdistyvät loistava käyttöjärjestelmä, monipuoliset palvelut, laadukkaat näytöt sekä parhaimmat sirut ja kamerat. Apple tuottaa iPhonet eri suunnittelutiimien yhteistyöllä, mikä saa iPhonen komponentit toimimaan yhdessä tehokkaasti ja sulavasti. Tällainen saumaton yhteistyö ei ole aivan itsestäänselvyys älypuhelimissa, ja siksi moni puhelinvertailu suosii juuri iPhoneja. IPhonet tunnetaan myös niiden loistavista akuistaan, jotka kestävät koko päivän. Puhelimet on myös suunniteltu ennen kaikkea asiakkaan turvallisuutta ajatellen. Jokaisessa uudessa iPhonessa on esimerkiksi Face ID, joka tähän päivään mennessä on älypuheliminten kasvojentunnistussovelluksista se turvallisin. Toimintoa käyttäessä tiedot pysyvät tarkasti omalla laitteella, eikä niitä esimerkiksi varmuus­kopioida iCloudiin tai tallenneta Applen palvelimille. Sama periaate pätee myös Apple Payhin. Lisäksi helpot ja Ilmaiset iOS-päivitykset on suunniteltu pitämään iPhone ajan tasalla, kunnossa ja turvassa.

iPhonejen valtavaan suosioon vaikuttaa varmasti myös se, että Apple kertoo niiden olevan suunniteltuja aivan kaikille. IPhoneista löytyvät siis varmasti sopivat vaihtoehdot iästä tai käyttötarkoituksesta riippumatta. Uutuuspuhelimet sisältävät useita hyödyllisiä apu­ominaisuuksia, jotka on asennettu valmiiksi puhelimeen. Niihin on saatavilla lisätoimintoja, jotka mahdollistavat käytön myös esimerkiksi näkö- tai kuulo-ongelmaisille. VoiceOverin avulla voi käyttää iPhonea, vaikka ei näkisi sen näyttöä, ja varta vasten iPhoneille suunnitellut kuulolaitteet tarjoavat loistavan äänenlaadun. Puhelinta voi siis helposti käyttää Sirin avulla niin ääntä käyttämällä kuin kirjoittamallakin. Lisäksi iPhonen voi helposti yhdistää toimivaksi muiden Applen laitteiden kanssa. Puheluihin voi esimerkiksi vastata Apple Watchilla ja AirPodit muodostavat käynnistyttyään auto­maattisesti parin iPhonen kanssa. On siis varsin selvää, että Applen iPhonet tarjoavat lukuisia hyödyllisiä ja innovatiivisia ominaisuuksia käyttäjilleen – ja kolme uutta iPhonea tarjoavat entistäkin innovatiivisempia ominaisuuksia.

Vertailussa eri iPhone 11 -älypuhelinmallit: iPhone 11, iPhone 11 Pro ja iPhone 11 Pro Max

IPhone 11:sta on laadukas takakaksoiskamera. Uusi kameratekniikka laajentaa laajakuvat ultralaajakuvaksi, jolla saa kuvaan neljä kertaa laajemman näkymän. Kamerassa on loistava hämäräkuvausmahdollisuus ilman salamaa, ja kuvaaja voi tallentaa halutessaan myös kuvan ulkopuoliset tapahtumat ja liittää ne ottamaansa kuvaan. Kamera ottaa useamman kuvan kerrallaan ja optinen kuvanvakain vakauttaa linssin. Ohjelmisto korjaa kameran liikkeet ja yhdistää kuvat luonnollisiksi ja yksityiskohtaisiksi kuviksi. Videokuvaamisen luvataan myös tarkentuvan ja helpottuvan. IPhone 11 on rakennettu kestävästä lentokonealumiinista, ja sen pinnoite on työstetty yhtenäisestä lasilevystä. Näyttönä on iPhone XR -mallin tapaan Liquid Retina LCD -näyttö, jonka koko on 6,1 tuumaa. Puhelin on myös roiskeenkestävä ja vesitiivis kahden metrin syvyyteen jopa puolen tunnin ajan. Sen akku kestää aiempia malleja pidempään Uuden A13 Bionic -sirun ansiosta ja puhelin tukee pikalatausta. Puhelimen värivaihtoehtoina ovat violetti, keltainen, vihreä, valkoinen, punainen ja musta.

IPhone 11 Pron 5,8 tuuman näytöllä on kolmoiskameralla varustettu uutuusmalli. Tämä kolmoiskamera onkin yksi olennaisimmasta eroista iPhone Pro -mallien ja iPhone 11 välillä. Pro-malleissa kameraa on myös parannettu nelinkertaisella optisella zoomilla varustetulla telekameralla. Aiemmissa XS-malleissa optinen zoomi oli vain kaksinkertainen. Puhelimen kolme kameraa toimivat Applen mukaan yhteen ennennäkemättömällä tavalla. Kameran A13 Bionic -siru hoitaa reaaliaikaisen tiedon käsittelyn. Aiempaan A12 Bionic -siruun verrattuna uusi siru on valmistajan mukaan selkeästi energiatehokkaampi ja nopeampi. Niin valoisassa kuin hämärässäkin kuvaaminen onnistuu siksi hyvin. IPhone Pro -mallissa on Pro Max -mallin tapaan erikoisvalmisteinen mattalasi ja ruostumattomasta teräksestä valmistettu runko. Puhelimen näyttö on Super Retina XDR, joka on Applen mukaan paras näyttö mitä iPhoneissa on ollut. Puhelimen vesitiiviys on perusmallia parempi ja sen akunkesto on perusmallia ja edeltäjäänsä parempi – akun luvataan kestävän neljä tuntia pitempään kuin edeltäjällään.

IPhone 11 Pro Max -älypuhelinmallissa on paljon samoja ominaisuuksia kuin iPhone 11 Pro -mallissakin. Tämä malli kuitenkin tarjoaa vielä iPhone 11-ja iPhone 11 Pro -mallejakin kattavammat ominaisuudet. Pro Max -puhelimen akunkesto on Pro-mallin tapaan perusmallia parempi, jopa viisi tuntia pidempi kuin edeltäjänsä XS Max -mallin. Pro Max on myös Pro-mallin tapaan valmistettu ruostumattomasta teräksestä ja siinä on erikoisvalmisteinen mattalasi. Puhelimessa on myös Pro-mallia suurempi 6,5 tuuman näyttö. Toisen Pro-mallin tapaan älypuhelimessa on kolmoiskamera, jota on parannettu nelinkertaisella optisella zoomilla varustetulla telekameralla. Telekameralla voi zoomata ulospäin ultralaajakuvaan asti ja myös nähdä kuvanottohetkellä, mitä rajatun kuva-alueen ulkopuolella tapahtuu ja liittää sen kuvaan mukaan puhelinta napsauttamalla. Telekameran avulla kuviin saa myös 40 % enemmän valoa. IPhone 11 Pro ja Pro Max ovat saatavilla neljässä eri värissä: kultana, hopeana, tähtiharmaana ja keskiyönvihreänä.

Samat näyttökoot kuin edeltäjissään

Uutuuspuhelinten näytön koko ei ole muuttunut edeltäjistään, sillä älypuhelimet tarjoavat täsmälleen saman kokoiset näytöt kuin edeltäjänsäkin iPhone XR, iPhone XS ja iPhone XS Max. IPhone 11:ssä on siis edelleen 6,1 tuuman LCD-näyttöpaneeli ja Pro-mallien OLED-näytöt taas ovat kooltaan yhä Pro-mallissa 5,8 ja Pro Max-mallissa 6,5 tuumaa. Nämä OLED-näytöt tarjoavat paremman kontrastin (2000000:1), rikkaamman väritoiston, enemmän kirkkautta ja 15 % enemmän virransäästöä kuin puhelimen perusmallin LCD-näyttö. Pro-mallien näyttö on myös perusmallia tarkempi, sillä ne sisältävät 458 pikseliä tuumaa kohti, kun taas iPhone 11 malli vain 326 pikseliä tuumaa kohti. Pro-mallit ovat siis tältäkin osin perusmallia laadukkaampia, mikä näkyykin muun muassa niiden perusmallia kalliimpina hintoina. Uusien iPhoneiden näytöillä on myös aiempaa kestävämpiä ominaisuuksia, sillä niissä käytetään aiempaa kestävämpää lasia ja ne kestävät aiempaa paremmin vettä.

Apple iPhone 11 -mallit tarjoavat paremman etukameran

Applen iPhoneissa on totuttu 7 megapikselin etukameroihin, sillä tämä on ollut mallien etukameroiden tarkkuus iPhone 7 -malleista lähtien. Kaikissa uusissa iPhoneissa etukameroiden tarkkuus on kuitenkin nostettu 12 megapikseliin mallien aukon koon ollessa f/2,2. Lisäksi etukameralla onnistuu myös 4K-videokuvaus. Kuvaus onnistuu 30 tai 60 ruudun sekuntinopeudella. Uutuuspuhelimien etukameroilla on myös yksi täysin uusi ominaisuus; slo-mo-hidastuskuvaus. Lisäksi iPhone 11 -mallilla on optinen 2x optinen zoom ja jopa 5x digitaalinen zoom. Uutuuspuhelinten etukamerat tarjoavat siis niiden takakameroiden tapaan entistä innovatiivisempia ominaisuuksia ja mahdollisuuden muun muassa entistä laadukkaimpiin selfieihin ja hidastettuihin videoihin. Kaikkien uutuuspuhelinten etukameroiden ominaisuudet ovat siis hyvin pitkälti samaa luokkaa toistensa kanssa, kun taas kameroiden erot näkyvät enemmänkin niiden takakameroissa. Pro-mallit esimerkiksi tarjoavat iPhone 11- perusmallia yhden takakameran enemmän sisältäen peräti kolme takakameraa.

Paremmat ja nopeammat yhteydet

Vuoden 2019 loppupuolella julkaistut iPhonet eivät vielä tue 5G-verkkoa, sillä 5G-tukea on osattu odottaa iPhoneihin vasta vuonna 2020. Mallien 4G-yhteydet ovat erittäin nopeat, sillä ne ovat aiempaa nopeammat niiden latausnopeuden yltäessä jopa 1,6 gigabittiin sekunnissa. Lisäksi Apple on lisännyt mukaan tuen aiempaa jopa 38 % nopeammalle, viimeisimmälle Wi-Fi 6 -versiolle (802.11ax). Lisäksi uudet älypuhelimet tukevat myös UWB-teknologiaa, joka mahdollistaa aiempaa tarkemman muiden laitteiden paikannuksen. Tätä toimintoa käytetään AirDropin avulla. AirDrop on langattoman tiedonsiirron toiminto Applen älypuhelimissa ja muissa laitteissa. Sen avulla voi osoittaa iPhonellaan jonkun muun iPhonea kohti, jolloin AirDrop priorisoi laitetta ja käyttäjä voi jakaa tiedostoja nopeammin. Toiminto toimii laitteisiin asennettujen AirDroppien, Wi–Fi-yhteyden ja Bluetooth-tiedonsiirron avulla. Uutena ominaisuutena Applen uusissa iPhoneissa on myös tuki jopa kahdelle yhtäaikaiselle Bluetooth-yhteydelle kuulokkeisiin.

Entistä parempi suorituskyky

Uusi Apple A13 Bionic -järjestelmäpiiri tuo uutuuspuhelimeen lisää tehoa ja on niin peruslaskennan kuin grafiikkasuorituskyvynkin osalta tehokkain piiri mitä älypuhelimissa on tähän asti nähty. Grafiikkasuoritin on aiempaa 20 % tehokkaampi ja 40 % virtaa säästävämpi, ja osana piiriä edelleen oleva neuroverkkolaskentayksikkö on 20 % tehokkaampi. Järjestelmäpiiri sisältää myös edelleen kuusi peruslaskentaydintä, jotka ovat 20 % tehokkaampia kuin aiemmin. Suorituskykyiset kaksi ydintä ovat 30 % ja ”säästöytimet” jopa 40 % virtaa säästävämpiä. Perusmalli tarjoaa tunnin pidemmän akunkeston kuin iPhone XR. IPhone 11 Prossa akunkesto taas on neljä tuntia pidempi kuin iPhone XS -mallissa ja iPhone 11 Pro Maxissa viisi tuntia pidempi kuin iPhone XS Max -mallissa. Akunkestot ovat siis paremmat edeltäjiinsä nähden ja Pro-mallien paremmat perusmalliin nähden. Pro-mallien mukana toimitetaan myös tehokas 18 watin pikalaturi, iPhone 11:n mukana tulee tuttu 5 watin laturi.

Tekniset tiedot - Apple iPhone 11 Pro

Värit

 • hopea
 • keskiyön vihreä
 • Tähtiharmaa
 • Kulta

Näyttö

 • 5,8" Super Retina XDR -näyttö
 • OLED Multi-Touch
 • Resoluutio 2436 x 1125 (458ppi)

Käyttöjärjestelmä

 • iOS 14

Siru

 • A13 Bionic -siru
 • Kolmannen sukupolven Neural Engine

Tallennustila

 • 64 Gt, 256 Gt tai 512 Gt

Kamerat

 • 12 MP (f/2.4) + ultralaajakulma
 • 12 MP (f/1.8) + laajakulma
 • 12 MP (f/2.0) + telekamera
 • 2x optinen lähennys + 2 x optinen loitonnus + 10 x digitaalinen zoom
 • Muotokuvatila + muotokuvavalo tehosteilla
 • True Tone -salama
 • Älykäs HDR

Videokuvaus

 • 24, 30 fps tai 60 fps 4K-video¬kuvaus
 • 30 fps 720p HD-video¬kuvaus
 • 30 fps 720p HD-video¬kuvaus
 • Laajennettu sävyala jopa 60 fps videota varten
 • Optinen kuvanvakain videolle
 • 2x optinen lähennys + 2x optinen loitonnus + jopa 6x digitaalinen zoomaus
 • True Tone -salama
 • Hidastetun videon tuki + Timelapse-nopeutus + parannettu videonvakautus + automaattinen tarkennus

Yhteydet ja liitännät

 • Gigabittitason LTE, jossa 4x4 MIMO ja LAA
 • Wifi 6 802.11ax, jossa 2x2 MIMO
 • Bluetooth 5.0
 • Ultra Wideband -siru sijainnintunnistukseen
 • NFC lukutilalla
 • Express-kortit, joissa varatehoa

Sijainti

 • Sisään¬rakennettu GPS/GNSS
 • Digitaalinen kompassi
 • iBeacon-mikropaikannus

SIM-kortti

 • Nano-SIM / eSIM (Dual)

Ääni

 • Tilaäänentoisto
 • Tuetut äänimuodot AAC-LC, HE-AAC, HE-AAC v2, suojattu AAC, MP3, Linear PCM, Apple Lossless, FLAC
 • Dolby Digital (AC-3), Dolby Digital Plus (E-AC-3), Dolby Atmos ja Audible (muodot 2, 3, 4, Audible Enhanced Audio, AAX ja AAX+)

Tunnistimet

 • Face ID
 • Barometri
 • Kolmiakselinen gyroskooppi
 • Kiihtyvyys¬anturi
 • Etäisyyden tunnistin
 • Vallitsevan valon tunnistin

Kasvojentunnistus

 • Face ID
 • Toimii TrueDepth-kameran avulla

Vesi- ja pölytiiviys

 • IP68-suojaus

Akku

 • Sisäänrakennettu Li-Ion -akku
 • Langaton lataus (toimii Qi-latureilla)
 • Pikalataus
 • 18 W sovitin
 • Mitat
 • 144 mm x 71,4 mm x 8,1 mm
 • 188 g

Pakkauksen sisältö

 • iPhone 11 Pro -puhelin
 • EarPodit Lightning-liittimellä
 • Lightning–USB-C-kaapeli
 • 18 W USB-C-virtalähde
 • Dokumentaatio