Luottojen korkokatto tiukentuu syyskuussa - mikä muuttuu?

Kulutusluotoille ollaan syyskuussa 2019 asettamassa 20 prosentin korkokatto sekä muita rajoituksia, jotta suomalaisten ylivelkaantuminen saataisiin kuriin. Mikä käytännössä muuttuu?

Valitse lainasumma

20000 €

Valitse laina-aika

5 vuotta
382€

Kuukausilyhennys alkaen

tiedot
Etsimme sinulle edullisimman lainan kymmeniltä pankeilta ja rahoituslaitoksilta. Saat yksilöidyt lainatarjoukset hakemuksen jätettyäsi. Tarjousten laina-aika voi olla 1-15 vuotta, korko 4%-20% ja lainasumma 1 000€-60 000€. Esimerkki: Kun lainasumma on 10 000€, korko 7%, takaisinmaksuaika 5 vuotta ja avausmaksu 0€, kuukausierä on 198,01€, takaisinmaksettava summa 11880,6€ ja todellinen vuosikorko 7,23%.
Vuonna 2020 lainan nimelliskorko voi olla alimmillaan 4 % ja korkeintaan 10 %. Lainojen kilpailuttamiseksi tarvitset säännölliset palkka- tai eläketulot, yli 20 vuoden iän ja hyvin hoidetut raha-asiat.
 • Parhaan koron takuu

  Takaamme parhaan koron

 • 100 % puolueeton lainavertailu

  100 % asiakkaan puolella

 • 100 % ilman piilokuluja

  100 % ilman piilokuluja

 • Avainlippu

  100 % suomalainen palvelu

Uudessa lakiehdotuksessa esitetään seuraavia rajoituksia:

- Todellinen vuosikorko ei saa ylittää 20 prosenttia (lainasummasta riippumatta).
- Muita lainakustannuksia ei saa periä yli 150 euroa vuodessa. Tällaisia ovat esim. lainan perustamiskulut ja kuukausittaiset tilinhoitomaksut.
- Maksuajan pidentämisestä ei saa jatkossa periä yli 20 euron maksua vuodessa.
- Jos uusia ehtoja ei noudateta, kuluttajalta ei saa periä korkoa tai muita lainakustannuksia ollenkaan.  

Uuden lain odotetaan astuvan voimaan 1.9.2019.

Miten nykyinen lainani tai luottoni muuttuu?

Uusi laki ei vaikuta voimassaoleviin lainoihin. Eli jos olet ottanut lainan ennen syyskuuta 2019, kannattaa tarkistaa lainan todellinen vuosikorko.

Laina kannattaa aina kilpailuttaa aika ajoin uusiksi, ja tarvittaessa yhdistää olemassa olevat lainat yhden edullisemman lainan avulla. Voit kilpailuttaa lainasi helposti tämän sivun lopussa olevan laskurin avulla.

Miten uusi laki tulee vaikuttamaan pikavippeihin?

Pikavipit sellaisina kuin ne nyt tunnetaan, tulevat todennäköisesti häviämään. Monien pienlainayhtiöiden odotetaan tarjoavan yhä suurempia lainoja, jotta he saavat paremman euromääräisen tuoton myönnetyistä lainoista.

Miten uusi laki tulee vaikuttamaan pankkien toimintaan?

Pankit ja suuret rahoitusyhtiöt ovat jo varautuneet tulevaan lakiin ja alkaneet myöntää matalakorkoisia ja vakuudettomia kulutusluottoja.

Todennäköisesti kulutusluottomarkkina keskittyy enemmän pankkien ja suurempien rahoitusyhtiöiden haltuun ja osa pienemmistä rahoitusyhtiöistä häviää markkinoilta kilpailun koventuessa - tai muokkaa tuotevalikoimaansa tulevaan lakiin soveltuvaksi.

Miten uusi laki tulee vaikuttamaan luottokortteihin?

Toteutuessaan uusi korkokattolaki vaikuttaa myös luottokorttien ja erityisesti Prime-luottokorttien käyttöön ja hinnoitteluun, sillä luottokustannuksia ei saa periä 150 euroa enempää vuodessa.

Uusi laki todennäköisesti karsii Prime-luottokortteihin liitettyjä lisäpalveluita ja niiden määrä markkinoilla vähenee.

Yhteenveto

Nyt kannattaa olla hereillä ja kilpailuttaa omat lainat uudestaan - näin voit säästää jopa tuhansia euroja.

Sortterin vertailutyökalu kerää eri pankeilta ja rahoituspalveluilta koosteen tarjouksista, jotka vastaavat sinun tarpeitasi.

Yllä olevalla laskurilla pääset helposti käyntiin lainojen vertailussa. Et sitoudu mihinkään. Kokeile itse ja hae lainatarjoukset Sortterilta!

Sortter on Suomalainen lainojen kilpailuttamiseen erikoistunut yritys. Sortter vertaa lainatarjoukset puolestasi, jotta sinun ei tarvitse nähdä vaivaa sopivien lainatarjousten löytämiseksi. Ehkä löydät kauttamme jopa paremman lainatarjouksen, kuin kotipankistasi?

Miten Sortter toimii?

Lähetä hakemus helposti netissä

Lähetä hakemus helposti netissä

seuraava
Vertaile lainatarjoukset

Vertaile lainatarjoukset

seuraava
Valitse sinulle parhaiten sopiva laina

Valitse sinulle parhaiten sopiva laina

seuraava
Saat rahasi tilillesi

Saat rahasi tilillesi