Lainaa rinnakkaishakijan kanssa

Lainaa yhteishakijan kanssa

Hae lainaa yhteishakijan kanssa, voit saada paremman korkotarjouksen ja suuremman lainasumman kuin yksin hakiessa.

Lainalaskuri – kartoita sopiva kuukausierä

Valitse lainasumma

10000 €

Valitse laina-aika

5 vuotta
194€

Kuukausilyhennys alkaen

tiedot
Etsimme sinulle edullisimman lainan kymmeniltä pankeilta ja rahoituslaitoksilta. Saat yksilöidyt lainatarjoukset hakemuksen jätettyäsi. Tarjousten laina-aika voi olla 1-15 vuotta, korko 4%-20% ja lainasumma 1 000€-60 000€. Esimerkki: Kun lainasumma on 10 000€, korko 7%, takaisinmaksuaika 5 vuotta ja avausmaksu 0€, kuukausierä on 198,01€, takaisinmaksettava summa 11880,6€ ja todellinen vuosikorko 7,23%.
 • IlmainenIlmainen hakemus
 • Lainatarjous ilman sitoumuksiaEt sitoudu mihinkään
 • NopeaSaat lainapäätöksen samana päivänä
Lainojen vertailu tapahtuu sopimuskoron mukaan, joka on voimassa koko luottosopimuksen ajan. 30.9.2021 asti lainan korko voi olla alimmillaan 4 % ja korkeintaan 10 %. Lainojen kilpailuttamiseksi tarvitset säännölliset palkka- tai eläketulot, yli 20 vuoden iän ja hyvin hoidetut raha-asiat.
 • Parhaan koron takuu | Sortter

  Takaamme parhaan koron

 • 100 % puolueeton lainavertailu

  100 % asiakkaan puolella

 • 100 % ilman piilokuluja

  100 % ilman piilokuluja

 • Avainlippu

  100 % suomalainen palvelu

Lainaa rinnakkaishakijan kanssa

Lainanmyöntäjille on taloudellisesti järkevintä lainata rahaa asiakkaille, jotka pystyvät lainan varmimmin maksamaan takaisin. Varmempi takaisinmaksukyky mahdollistaa matalamman korkotason, koska riski on lainoittajan kannalta huomattavasti pienempi.

Samoin on lainasumman kanssa: jos lainan ottaa useampi maksukykyinen hakija, luottolaitos voi varmemmin luottaa, että asiakas maksaa lainan sovitusti takaisin. Riskit ovat siten luottolaitokselle pienemmät.

Milloin yhteishakija lainalle kannattaa?

Yhteishakija kannattaa lähes kaikissa lainoissa korkotason vuoksi. Voit selvittää helposti lainatarjouksen yhteishakijan kanssa Sortterin puolueettomassa lainavertailussa.

Muista kuitenkin, että yhteishakija on vastuussa lainasta samoin kuin pääasiallinen hakijakin. Eli jos laina jää jostain syystä maksamatta, vastaa rinnakkaishakija lainasta kuten omastaan. Jokainen laina onkin ehdottoman tärkeää ottaa vasta sitten, kun takaisinmaksukyky on varmistettu.

Saanko lainaa ilman rinnakkaishakijaa?

Lainamahdollisuuksissa ja -tarjouksissa katsotaan aina kokonaisuutta. Jos olet hoitanut raha-asiasi hyvin ja sinulla on säännölliset tulot, voit useimmissa tapauksissa saada lainaa myös ilman rinnakkaishakijaa.

Jos hakemasi lainasumma on kuitenkin suurempi, rinnakkaishakija voi olla hyödyksi lainan myöntämisen kannalta.

Rinnakkaishakijan luottotiedot

Lainaa hakiessa myös rinnakkaishakijan luottotiedot tarkistetaan.

Lainan hakeminen tai kilpailuttaminen eivät sido sinua mihinkään. Voit siis hyvin testata, millaisia lainatarjouksia sinun on mahdollista saada yksin tai sopivan rinnakkaishakijan kanssa.

Voiko lainan maksaa takaisin etukäteen, jos lainassa on rinnakkaishakija?

Käytännössä kaikki lainat voi maksaa pois lainasopimusta nopeammassa tahdissa. Lainan ehdot kannattaa tarkistaa aina ennen lainan nostamista.

Rinnakkaishakija ei vaikuta lainan takaisinmaksuehtoihin heikentävästi. Kumpi tahansa hakijoista voi maksaa lainan takaisin pankille.

Usein kysyttyjä kysymyksiä lainan hakemisesta yhdessä

Miksi lainalle kannattaa ottaa rinnakkaishakija?

suljeavaa

Rinnakkaishakija laskee useimmiten lainan riskitasoa luotottajan näkökulmasta, joten yhteishakijan ansiosta on mahdollista saada parempi lainatarjous.

 Onko yhteishakija pakollinen?

suljeavaa

Voit hakea lainaa hyvin yksinkin, mutta voit saada paremman tarjouksen yhteishakijan kanssa.

 Maksaako yhteishakijan liittäminen lainahakemukselle?

suljeavaa

Ei, lainan hakeminen ja vertailu ovat aina ilmaisia Sortterin lainavertailussa.

Jos saan lainatarjouksen, onko se hyväksyttävä heti?

suljeavaa

Ei, voit rauhassa vertailla saamiasi lainatarjouksia ja valita niistä sopivimman.

Kuka voi toimia rinnakkaishakijana?

suljeavaa

Rinnakkaishakijan on oltava täysi-ikäinen, hänellä on oltava tuloja ja suomalainen henkilötunnus. Rinnakkaishakijan ei kuitenkaan tarvitse asua samassa osoitteessa tai olla samasta perheestä ensisijaisen hakijan kanssa.

Lainan hakeminen yhteishakijan kanssa

Lainan hakeminen yhteishakijan kanssa tarkoittaa tilannetta, jossa lainalla on pääasiallisen hakijan lisäksi toinen hakija. Molemmat hakijat vastaavat lainasta kuten omastaan. Jos jompikumpi hakija ei pysty maksamaan lainaa takaisin, tulevat lainan maksuerät maksettavaksi toiselle hakijalle.

Kun lainaa haetaan yhdessä yhteishakijan kanssa, lainaan on usein mahdollista saada pienempi korkotaso tai lainasumma voi olla suurempi kuin yksin haettaessa.

Lainansaantimahdollisuudet paranevat myös tilanteessa, jossa pääasiallisella hakijalla on esimerkiksi epäsäännölliset tulot. Tällöin vakaammassa taloudellisessa tilanteessa oleva rinnakkaishakija saattaa lisätä lainansaannin mahdollisuuksia merkittävästi.

Muista aina lainaa hakiessasi kuitenkin kohtuus! Älä hae lainaa, jota et pysty maksamaan takaisin tai joka ajaa taloutesi liian tiukille.

Pankit ja lainanantajat

POP PankkiResurs BankAvidaBigbankNordaxKaarnaTF BankBalanziaFellow FinanceBRAbankInstabankFixuraKomplett BankmyLenderLaina.fi - KertalainaLainaamoRisicum - KertalainaCredigoCredit24Halino

Kilpailutettuja lainoja

lainatarjous

Tämän verran olemme kilpailuttaneet asiakkaidemme lainahakemuksia viimeisen 30 päivän aikana.