Lainaa yhteishakijan kanssa

Hae lainaa yhteishakijan kanssa, voit saada paremman korkotarjouksen ja suuremman lainasumman kuin yksin hakiessa.

Lainalaskuri – kartoita sopiva kuukausierä

Valitse lainasumma

10 000 €

Valitse laina-aika

5 vuotta
201 €
Arvioitu kuukausierä
tiedot
 • IlmainenIlmainen hakemus
 • Lainatarjous ilman sitoumuksiaEt sitoudu mihinkään
 • NopeaSaat lainapäätöksen samana päivänä
Laina-aika voi olla 1-15 vuotta, lainasumma 1 000–60 000 € ja korko 4–20 %. Esimerkki: Kun lainasumma on 10 000 €, korko 6,5 %, takaisinmaksuaika 5 vuotta, avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk, kuukausierä on 201 €, takaisinmaksettava summa 12 040 € sekä todellinen vuosikorko on 7,83 %.
 • Parhaan koron takuu | Sortter

  Takaamme parhaan koron

 • 100 % puolueeton lainavertailu

  100 % asiakkaan puolella

 • 100 % ilman piilokuluja

  100 % ilman piilokuluja

 • Avainlippu

  100 % suomalainen palvelu

 • 4,4
  Perustuu 89 arvosteluun.
  powered by

Lainaa rinnakkaishakijan kanssa

Lainanmyöntäjille on taloudellisesti järkevintä lainata rahaa asiakkaille, jotka pystyvät lainan varmimmin maksamaan takaisin. Varmempi takaisinmaksukyky mahdollistaa matalamman korkotason, koska riski on lainoittajan kannalta huomattavasti pienempi.

Samoin on lainasumman kanssa: jos lainan ottaa useampi maksukykyinen hakija, luottolaitos voi varmemmin luottaa, että asiakas maksaa lainan sovitusti takaisin. Riskit ovat siten luottolaitokselle pienemmät.

Milloin yhteishakija lainalle kannattaa?

Yhteishakija kannattaa lähes kaikissa lainoissa korkotason vuoksi. Voit selvittää helposti lainatarjouksen yhteishakijan kanssa Sortterin puolueettomassa lainavertailussa.

Muista kuitenkin, että yhteishakija on vastuussa lainasta samoin kuin pääasiallinen hakijakin. Eli jos laina jää jostain syystä maksamatta, vastaa rinnakkaishakija lainasta kuten omastaan. Jokainen laina onkin ehdottoman tärkeää ottaa vasta sitten, kun takaisinmaksukyky on varmistettu.

Saanko lainaa ilman rinnakkaishakijaa?

Lainamahdollisuuksissa ja -tarjouksissa katsotaan aina kokonaisuutta. Jos olet hoitanut raha-asiasi hyvin ja sinulla on säännölliset tulot, voit useimmissa tapauksissa saada lainaa myös ilman rinnakkaishakijaa.

Jos hakemasi lainasumma on kuitenkin suurempi, rinnakkaishakija voi olla hyödyksi lainan myöntämisen kannalta.

Rinnakkaishakijan luottotiedot

Lainaa hakiessa myös rinnakkaishakijan luottotiedot tarkistetaan.

Lainan hakeminen tai kilpailuttaminen eivät sido sinua mihinkään. Voit siis hyvin testata, millaisia lainatarjouksia sinun on mahdollista saada yksin tai sopivan rinnakkaishakijan kanssa.

Voiko lainan maksaa takaisin etukäteen, jos lainassa on rinnakkaishakija?

Käytännössä kaikki lainat voi maksaa pois lainasopimusta nopeammassa tahdissa. Lainan ehdot kannattaa tarkistaa aina ennen lainan nostamista.

Rinnakkaishakija ei vaikuta lainan takaisinmaksuehtoihin heikentävästi. Kumpi tahansa hakijoista voi maksaa lainan takaisin pankille.

Usein kysyttyjä kysymyksiä lainan hakemisesta yhdessä

Rinnakkaishakija laskee useimmiten lainan riskitasoa luotottajan näkökulmasta, joten yhteishakijan ansiosta on mahdollista saada parempi lainatarjous.

Voit hakea lainaa hyvin yksinkin, mutta voit saada paremman tarjouksen yhteishakijan kanssa.

Ei, lainan hakeminen ja vertailu ovat aina ilmaisia Sortterin lainavertailussa.

Ei, voit rauhassa vertailla saamiasi lainatarjouksia ja valita niistä sopivimman.

Rinnakkaishakijan on oltava täysi-ikäinen, hänellä on oltava tuloja ja suomalainen henkilötunnus. Rinnakkaishakijan ei kuitenkaan tarvitse asua samassa osoitteessa tai olla samasta perheestä ensisijaisen hakijan kanssa.

Lainan hakeminen yhteishakijan kanssa

Lainan hakeminen yhteishakijan kanssa tarkoittaa tilannetta, jossa lainalla on pääasiallisen hakijan lisäksi toinen hakija. Molemmat hakijat vastaavat lainasta kuten omastaan. Jos jompikumpi hakija ei pysty maksamaan lainaa takaisin, tulevat lainan maksuerät maksettavaksi toiselle hakijalle.

Kun lainaa haetaan yhdessä yhteishakijan kanssa, lainaan on usein mahdollista saada pienempi korkotaso tai lainasumma voi olla suurempi kuin yksin haettaessa.

Lainansaantimahdollisuudet paranevat myös tilanteessa, jossa pääasiallisella hakijalla on esimerkiksi epäsäännölliset tulot. Tällöin vakaammassa taloudellisessa tilanteessa oleva rinnakkaishakija saattaa lisätä lainansaannin mahdollisuuksia merkittävästi.

Muista aina lainaa hakiessasi kuitenkin kohtuus! Älä hae lainaa, jota et pysty maksamaan takaisin tai joka ajaa taloutesi liian tiukille.

Pankit ja lainanantajat

POP PankkiAktiaResurs BankAvidaBigbankNordax BankKaarnaTF BankBalanziaFellow FinanceBraBankInstabankFixuraKomplett BankmyLenderLaina.fi - KertalainaLainaamoRisicum - KertalainaCredigoHalino

Kilpailutettuja lainoja

lainatarjous

Tämän verran olemme kilpailuttaneet asiakkaidemme lainahakemuksia viimeisen 30 päivän aikana.