NorthCrypto sijoittaminen

NorthCrypto-sijoituspalvelu ja -sijoitussovellus

Vuonna 2018 alkunsa saanut NorthCrypto on suomalainen kryptovaluutan pörssi, jonka kautta voit ostaa, myydä ja vaihtaa kryptovaluuttaa. Valikoimassa ovat yleisimmät ja suosituimmat kryptovaluutat, kuten Bitcoin, Ethereum ja Litecoin. Tällä hetkellä valikoimasta löytyy myös Chainlink, Aave, Polygon ja USD Coin. Sivusto on etenkin aloittelijoille suunniteltu, helppokäyttöinen kokonaisuus. Se on erinomainen vaihtoehto suomalaisille, kryptovaluutasta kiinnostuneille sijoittajille. NorthCrypto ei ole ehkä markkinoiden suurin sivusto, mutta sen kautta pääsee hienosti alkuun.

Hyvät puolet

 • Suomalainen sivusto
 • Helppokäyttöinen ja selkeä
 • Sopii aloittelijoille

Huonot puolet

 • Ei paras kokeneille sijoittajille

NorthCrypto ja sijoittaminen

NorthCrypto on erinomainen suomalainen kryptojen myymiseen ja ostamiseen keskittynyt sivusto. Se on suunniteltu selkeäksi ja helppokäyttöiseksi kokonaisuudeksi, joten etenkin aloittelijat pääsevät helposti alkuun. Se tarjoaa yleisimmät kryptovaluutat ja kaupanteko on näppärää ja nopeaa. 

NorthCrypto on rekisteröitynyt Finanssivalvontaan kryptovaluuttojen kauppapaikkana. NorthCrypton tärkeimpiin arvoihin kuuluvat luotettavuus ja helppokäyttöisyys. Heidän tavoitteensa on tuoda kryptovaluutat kaikkien saataville tekemällä niiden ostoprosessista mahdollisimman helppoa ja ymmärrettävää.

Kryptovaluuttaan sijoittamisesta on tullut viime vuosina yhä suositumpaa. Suomalaisillekin on saatavilla muutamia suomenkielisiä sijoitussovelluksia, joista NorthCrypto on yksi selkeimmistä ja suoraviivaisimmista vaihtoehdoista.

NorthCrypton kulurakenne on myös suunniteltu sellaiseksi, että myös aloittelijat tuntevat olonsa mukavaksi aloittaessaan kryptovaluuttaan sijoittamisen.

NorthCrypto ja asiakkuuden avaaminen

Aloittaaksesi NorthCrypton parissa sinun pitää ensin avata sivustolle oma tili. Se onnistuu täyttämällä lomakkeeseen nimen, osoitteen ja sähköpostin. Sen jälkeen sinut viedään toiseen vaiheeseen, jossa tilille tunnistaudutaan oman henkilötunnuksen ja pankkitunnusten kautta. Tunnistautuminen on osa kaikkia verkkopalveluita, joissa tapahtuu pankkisiirtoja.

Kun tunnistautuminen on tehty, näet ruudulla ilmoituksen onnistuneesta prosessista. Sinun ei tarvitse varmentaa tiliä erikseen sähköpostin kautta, toisin kuin monissa muissa palveluissa. Oman NorthCrypto tilin käyttöön ottaminen on siis hyvin helppoa ja sujuvaa. Jos  jostain syystä tilin avaamisessa tulee vastaan ongelmia, voit ottaa yhteyttä suomenkieliseen asiakaspalveluun.

Talletuksen tekeminen

Tilin avaamisen jälkeen voit tehdä talletuksen omalle NorthCrypto tilillesi.

Ensimmäistä kertaa tallettaessasi NorthCryptoon, sinun pitää syöttää sivustolle pankkitilisi numero IBAN-muodossa. Sekä talletukset että kotiutukset hyväksytään vain tämän pankkitilin kautta.

Talleta rahaa näin tilisiirtona tai reaaliaikaisesti

 1. Klikkaa sivuston päävalikosta käyttäjä-kuvaketta ja valitse sieltä ”Oma tili”.
 2. Seuraavaksi näet edessäsi listan saatavilla olevista valuutoista. Vihreä talletus- ja punainen nostonappi vievät sinut kyseisen valuutan talletus- ja kotiutusvälilehdelle.
 3. Klikkaamalla ”Euro”-rivin ”Talleta”-painiketta tallettaaksesi rahaa.
 4. Klikkaamalla vihreää ”Talleta”-nappia saat ruudulle valinnan joko välittömästä talletuksesta tai SEPA-talletuksesta.

Perinteinen tilisiirto on myös mahdollinen ja se tapahtuu samalla tavalla kuin tavallinen kotimainen tilisiirto. Käytä siis IBAN-tilinumeroa ja viitenumeroa. Yleensä talletukset ovat perillä vuorokauden kuluessa.

Jos haluat tehdä välittömän talletuksen, se onnistuu norjalaisen Neonomics-palvelun kautta. Rahat ovat tililläsi heti ja voit ostaa kryptovaluuttaa heti. Jotta tilisiirron perumiset voidaan estää NorthCrypto estää kotiutukset käyttäjätililtä siihen saakka, kunnes siirto on saapunut heidän tililleen. Tällä hetkellä välittämiä siirtoja voivat tehdä Danske Bankin, OP:n, POP Bankin, Oma SP:n, Säästöpankin ja S-Pankin asiakkaat.

Vuonna 2020 NorthCryptolla oli saatavilla vain tavallinen SEPA-talletus. Vaikka se on nopea talletusmuoto, oli mukavaa nähdä välittömät talletukset sivustolla vuoden 2021 helmikuussa.

Vain suomalaiset asiakkaat voivat hyödyntää välitöntä talletusta. Tänä päivänä NorthCrypto palvelee suomalaisten lisäksi myös monia eurooppalaisia asiakkaita.

Muista aina pitää oman tilin kirjautumistiedot salassa. Niitä ei kannata kirjoittaa mihinkään ylös, eikä sijoitussovellukseen kannata kirjautua yleisellä tietokoneella. Koska kryptoja ei voi jäljittää, ei niitä varkauden sattuessa saa helposti takaisin. Keksi siis vahva salasana ja laita kryptot talteen erilliseen lompakkoon, jos teet suuria ostoja ja olet aktiivinen tililläsi.

Sijoittaminen kryptoihin NorthCryptossa

Kun ensimmäinen talletus on tehty, voit aloittaa kryptovaluutan ostamisen. Saatavilla olevien kryptovaluuttojen lista voi muuttua, mutta ainakin tällä hetkellä Bitcoin, Litecoin, Ethereum, Chainlink, Aave, Polygon ja USD Coin ovat saatavilla palvelussa. Tästäkin syystä sivusto on omiaan aloittelijoille, sillä saatavilla ovat yleisimmät ja suosituimmat valuutat.

Kryptojen ostaminen ja myyminen

 1. Klikkaa päävalikosta ”Osta ja Myy”-linkkiä: näytölle avautuu yksinkertainen lomake, jota käytetään kaupantekoon.
 2. Voit vaihtaa eurot Bitcoineiksi, Ethereumiksi tai Litecoiniksi. Kirjaa ”Myytävä määrä”-kenttään haluamasi summa euroissa.
 3. Sen jälkeen ”Ostettava määrä”-kenttään päivittyy kryptovaluutan lukumäärä.
 4. Painamalla ”Tee kauppa”-painiketta pääset suorittamaan myynti/ostotapahtuman heti. Kun kauppa on suoritettu onnistuneesti, saat siitä ilmoituksen ruudullesi.

Voit myydä kryptovaluuttaa täysin vastaavalla tavalla. Myyntipuolelle vain valitaan haluttu kryptovaluutta ja ostopuolelle euro. ”Paina Kauppa”-painiketta. Kryptovaluuttoja voi myös vaihtaa keskenään ja voit myydä esimerkiksi Litecoinit ja ostaa Ethereumia. Tai myydä Bitcoinit ja ostaa Litecoineja.

Koska NorthCrypto on hyvin yksinkertainen ja helppo palvelu käyttää, se on omiaan aloitteleville sijoittajille. Aloittelevat käyttäjät voivat myös säilyttää oman kryptovaluuttansa NorthCrypto -palvelussa. Jos olet ostanut suuren summan tai haluat hajauttaa saamasi sijoitukset, siirrä kryptovaluutta säilytykseen muualle, kuten esimerkiksi Holvi-palveluun tai erilliseen hardware -lompakkoon.

Siirtojen tekeminen NorthCryptossa

Voit tehdä myös siirtoja hyvin nopeasti ja helposti.

 1. Klikkaa vain päävalikossa olevaa Käyttäjä-ikonia ja sen jälkeen valitse ”Oma tili”. Sinut viedään palvelun pääsivulle, jossa omistamasi valuutat ovat listattuna.
 2. Klikkaamalla ”Nosta”-painiketta pääset tekemään nostoja.
 3. Seuraavaksi ruudulle ilmestyy laatikko, jossa sinun tulee kirjata ”Osoite”-kenttään se osoite, johon haluat siirtää kryptovaluuttaa. Muista aina siirtää Bitcoinit vain toiseen Bitcoin-osoitteeseen ja Ethereumit Ethereum-osoitteeseen. Siirroista veloitetaan kiinteä kulu.
 4. Kun nosto on tehty, ruudulle ilmestyy ilmoitus siitä, että siirto tulee vielä vahvistaa sähköpostiin lähetetyn linkin kautta. 
 5. Kun siirto on vahvistettu, se näkyy ”Oma tili”-osiossa ”Nostot”-sivun alla. Siirto tulee ensin näkyviin ”Odottavat nostot”-listalla. Kun nosto on käsitelty, se siirtyy ”Suoritetut nostot”-tilaan.

Mikäli haluat tallettaa kryptovaluuttaa palveluun, sekin on mahdollista. Klikkaa vain päävalikosta taas ”Käyttäjä”-kuvaketta ja valitse sitten ”Oma tili”. Sinut viedään pääsivulle, jossa listataan kaikki omistamasi valuutat. Klikkaa seuraavaksi vihreää ”Talleta”-nappia.

Ruudullesi ilmestyy osoite, johon krypto tulee siirtää. Kopioi osoite ja suorita siirto kyseiseen osoitteeseen. Siirto näkyy sen jälkeen ”Oma tili”-osiossa ”Talletukset”-sivulla, kun palvelu on prosessoinut siirron.

Hyvä puoli NorthCryptossa on se, että sen kulurakenne on selkeä. Osta ja Myy -sivulla näkyvä hinta sisältää kaikki kulut. Kaupankäynnin kokonaiskulu on 1,0% kaupan summasta sisältäen osto- ja myyntikurssin erotuksen sekä välityspalkkion.

Talletuksista ei peritä kuluja. Sivusto ilmoittaa talletusten kohdalla verkolta vaadittavat vahvistukset kullekin kryptovaluutalle. Tällä hetkellä pankkisiirroista (nostoista) peritään 1 euron kulu, Bitcoin 0.0005 BTC, Litecoin 0.001 LTC, Ethereum 0.005 ETH, Chainlink 0.5 LINK, Aave 0.1 AAVE, Polygon 20 MATIC ja USD Coin 30 USDC.

Selkeästä kulurakenteesta sivusto ansaitsee plussaa.

Kuukausisäästäminen

NorthCrypton kautta voit aloittaa kuukausisäästämisen kryptovaluuttoihin helposti ja nopeasti. Voit asettaa käyttäjätilillesi automaattisia ostoja, jotka suoritetaan talletuksen yhteydessä. Yhdistämällä tämän esimerkiksi toistuvaan maksuun pankistasi, voit aloittaa täysin automaattisen viikko- tai kuukausisäästämisen kryptovaluuttoihin. Näin sinun ei tarvitse tehdä jokaista ostoa aina erikseen, vaan automaatiot hoitavat ostot puolestasi itse päätettyinä ajankohtina. Säästyt ylimääräiseltä vaivalta ja pääset aloittamaan säännöllisen kryptovaluuttoihin säästämisen.

NorthCrypto mobiilisovellus

Vaikka NorthCrypto toimii hienosti tietokoneella ja sen käyttäminen on helppoa ja selkeää, kannattaa silti ladata omalle laitteelle NorthCrypto mobiilisovellus.

Sovelluksen ansiosta voit seurata pörssiä ja tehdä sijoituksia, vaikka liikkeellä ollessa, missä ja milloin tahansa. Pysyt ajan tasalla markkinoiden muutoksista ja voit halutessasi myydä tai ostaa kryptot oikealla hetkellä.

Mobiilisovellus on ladattavissa ilmaiseksi Androidin ja Applen laitteille joko Google Playstä tai App Storesta käyttöjärjestelmästäsi riippuen. Sovellus on selkeä ja helppokäyttöinen kokonaisuus. Sivuston täysversio on mukautettu hienosti mobiiliin.

Mobiilisovelluksessa on saatavilla useita toimintoja. Niihin kuuluvat kaikki perustoiminnot, joten sovellus voi olla jopa näppärämpi vaihtoehto kuin sivuston täysversion käyttäminen. Sovelluksen lataaminen ei vie paljoa tilaa laitteelta.

Vertaa sijoitussovelluksia

Kryptoihin sijoittamisesta on tullut viime vuosina yhä suositumpaa, minkä takia markkinoille on tullut monia erilaisia sijoitussovelluksia. Suurin osa sivustoista vaatii tilin avaamisen ja koko tunnistautumisprosessin ennen kuin pääset tutustumaan kunnolla sen ominaisuuksiin ja siihen, kuinka kryptojen ostaminen ja myyminen tapahtuu. Siksi niiden vertaileminen toisiinsa manuaalisesti voi olla työlästä ja hyvin aikaa vievää. 

Palvelumme avulla pääset vertailemaan toisiinsa saatavilla olevia sijoitussovelluksia yhdellä vilkaisulla. Näet palvelustamme eri sovellusten ominaisuudet, saatavilla olevat valuutat ja kulut. Kirjamme myös ylös sovellusten hyviä ja huonoja puolia.

Voit valita itsellesi sopivan sijoitussovelluksen nopeasti saatavilla olevista sovelluksista. Toiset sovellukset sopivat paremmin aloittelijoille ja toiset kokeneille sijoittajille, joten kannattaa kiinnittää huomiota tärkeisiin yksityiskohtiin.

Siirry vertailemaan kryptotoimijoita »

Usein kysytyt kysymykset

NorthCryptosta kysyttyä

Kyllä. Suomalaisillekin on saatavilla muutamia suomenkielisiä sijoitussovelluksia, joista NorthCrypto on yksi selkeimmistä ja suoraviivaisimmista vaihtoehdoista.