Coinmotion

Coinmotion-sijoituspalvelu ja -sijoitussovellus

Coinmotion on suomalainen vuonna 2012 alkunsa saanut kryptovaluuttasijoittamiseen erikoistunut sovellus ja palvelu. Coinmotionin kautta voit ostaa ja myydä Bitcoinia sekä neljää muuta kryptovaluuttaa, kuten Litecoinia, Ethereumia, XRP:ia ja Stellar Lumensia. Coinmotionin palvelun käyttäminen on helppoa ja sopii hyvin myös aloittelijoille. Sivustolla voit säästää, ostaa, myydä, vaihtaa ja hajauttaa sijoituksia. Coinmotion on luotettava toimija, jonka palvelulla on jo yli 100 000 suomalaista asiakasta.

Hyvät puolet

 • Helppokäyttöinen
 • Finanssivalvonnan alainen
 • Yhdeksän eri kryptovaluuttaa

Huonot puolet

 • Ei paras vaihtoehto ammattisijoittajille

Coinmotion ja sijoittaminen

Sijoittaminen kryptovaluuttoihin on saanut viime vuosien aikana tuulta siipiensä alle. Coinmotion on monen yrityksen tavoin alkanut tarjota palveluitaan niin aloitteleville kuin kokeneille kryptovaluutasta kiinnostuneille sijoittajille. Coinmotionin palveluiden avulla voit käydä kauppaa viidellä eri kryptovaluutalla.

Coinmotionin kautta voit käydä kauppaa seuraavilla kryptovaluutoilla:

 • Bitcoin
 • Litecoin
 • Ethereum
 • Ripple (XRP)
 • Stellar Lumens
 • Aave
 • Chanlink
 • USD Coin
 • Uniswap

Coinmotionin palvelun avulla voit ostaa, myydä ja vaihtaa kryptovaluuttoja reaaliajassa. Coinmotionin sovellus on saatavilla Androidille sekä iOS-käyttöjärjestelmille.

Toimeksiantoja on mahdollista tehdä kolmella eri tavalla:

 1. reaaliaikaisella markkinahinnalla
 2. rajahintaisen toimeksiannon käyttäminen
 3. stop-määräyksen käyttäminen

Reaaliaikainen markkinahinta tarkoittaa sitä, että osto tapahtuu välittömästi sillä hinnalla, mikä valitulla kryptovaluutalla ostohetkellä on sillä hetkellä on.

Rajahintainen toimeksianto antaa sinulle mahdollisuuden asettaa hinnan euroissa kryptovaluutan myymiseksi tai ostamiseksi. Tällainen myynti toteutuu silloin, kun kryptovaluutan kurssi joko saavuttaa tai ylittää valitsemasi rajahinnan. Osto toteutuu, kun kryptovaluutan kurssi joko saavuttaa tai alittaa asettamasi hinnan.

Rajahintaiset toimeksiannot löytyvät valitsemalla ”Kaupankäynti” –> ”Osta/Myy” –> Rajahintainen toimeksianto.

Voit lisäksi määrittää ostettavan tai myytävän kryptovaluutan, haluamasi hinnan, päättymispäivän sekä muita toimintoja.

Stop-määräys sen sijaan on keino suojautua kurssilaskua vastaan. Vaihtoehtoisesti se voi auttaa pääsemään mukaan aliarvostetun kohteen noususuhdanteeseen. Jos hinta alittaa Coinmotion alustalla asetetun rajan, myynti toteutuu markkinahinnalla ennen kuin suurempaa tappiota ehtii syntyä.

Esimerkki 1

Jos esimerkiksi ostat Bitcoinia kurssilla 30 000 €/BTC, etkä halua riskeerata yli 5 000 € laskua, stop-määräys asetettaisiin 25 000 €/BTC. Voit asettaa tämän määräyksen joko koko pääomalle tai osalle siitä.

Stop-osto on toimeksianto, joka voidaan asettaa nopean arvonnousun varalta. Noususuhdanteeseen voi siis päästä mukaan, vaikka sijoittaja olisi menettänyt osan arvonnoususta

Esimerkki 2

Jos sijoittaja luulee Bitcoinin kurssin lähtevän voimakkaaseen nousuun, kun se ylittää 500 euron hinnan, ostomääräyksen voi asettaa esimerkiksi 510 euroon. Tällöin Bitcoinit ostetaan markkinahinnalla automaattisesti, kun kurssi ylitettää asetetun rajahinnan.

Stop-määräys toteutuu markkinahinnalla, joten toteutunut kauppahinta voi erota stop-määräykselle asetetusta rajahinnasta. Ota huomioon, että stop-toimeksianto vaikuttaa päivittäiseen myyntirajoitukseen. Jos päivittäinen myyntiraja on jo käytetty, toimeksianto ei toteudu. 

Melkein kaikki asiakasvaroista ovat turvassa multisig-säilössä, joka on kyberrikollisuuden ulottumattomissa. Tehokkaiden turvallisuusprosessien ja korkealaatuisen teknologian ansiosta asiakasvarat ovat turvassa. Coinmotion auttaa myös kaikkia asiakkaitaan huolehtimaan oman tilinsä tietoturvasta.

Coinmotionin osto- ja myyntirajat

Huomaa, että Coinmotionissa on osto- ja myyntirajat. Osto- ja myyntirajat ovat päiväkohtaiset.

Osto- ja myyntirajat:

 • Bitcoin (BTC) > 30
 • Litecoin (LTC) > 600
 • Ethereum (ETH) > 300
 • XRP > 115 000
 • Stellar Lumens (XLM) > 150 000

Asiakkaiden toimeksiannot toteutetaan reaaliajassa, jolloin he voivat lähettää kryptovaluuttaa tai nostaa euronsa välittömästi. Siksi palvelu ei anna asiakkaiden toteuttaa suurempia siirtoja, kuin mitä on mahdollista siirtää välittömästi.

Jos haluat korottaa päivittäistä rajaa väliaikaisesti, voit tehdä niin ottamalla yhteyttä Coinmotionin asiakaspalveluun.

Coinmotion ja asiakkuuden avaaminen

Coinmotionin palvelun käyttäminen on hyvin helppoa ja sopii myös aloittelijoille. Tilin avaamiseen menee vain muutama minuutti, jonka jälkeen pääset ostamaan, vaihtamaan ja myymään haluamaasi kryptovaluuttaa.

Aloittaaksesi tilin luomisen, mene Coinmotionin etusivulle ja klikkaa sivun oikeassa yläkulmassa olevaa “Rekisteröidy” -painiketta. Seuraavaksi sinua pyydetään rekisteröimään tilisi käyttämällä sähköpostia ja salasanaa. Vahvista rekisteröityminen.

Rekisteröitymisen jälkeen sinun tulee vielä lisätä tilille asiakastietosi. Valitse ensin, haluatko luoda tilin yksityiselle vai yritykselle. Kenttään syötetään nimitiedot, jonka jälkeen voit painaa “Vahvista” -painiketta. Huom! muista käyttää henkilötiedoissa virallista nimeäsi, sillä sitä verrataan tunnistautumisvaiheessa saatavaan nimitietoon.

Seuraavassa kohdassa sinun pitää lisätä lomakkeeseen puhelinnumerosi ja vahvistaa se. Valitse ensin maakoodi, kirjaa puhelinnumerosi ja klikkaa “Vahvista tekstiviestillä.” Saat tekstiviestillä koodin, joka tulee syöttää sille varattuun kenttään lomakkeessa.

Verkkosivu ohjaa sinut seuraavaksi täyttämään lomakkeen asiakkaan tunnistamista varten. Lomake on säännöstelyjä varten ja se on pakko täyttää. Muista täyttää lomake huolellisesti.

Ennen kuin voit aloittaa palvelun käyttämisen, sinun tulee tunnistautua. Muun muassa eurojen tallettaminen ei ole mahdollista ennen kuin tunnistautuminen on tehty. Se tehdään vain kerran, ja tapahtuu joko mobiilivarmenteella tai pankkitunnuksilla. Suomalaisten asiakkaiden tulee ensisijaisesti tunnistaa tilinsä verkkopankkitunnuksilla. Tunnistautuminen löytyy ”Lompakkoni” -sivulta. 

Viimeinen vaihe on oman pankkitilin liittäminen Coinmotioniin. Ennen kuin voit nostaa euroja tilillesi, pankkitilisi tulee olla liitettynä asiakastiliisi. Huomaa, että pankkitilin ja Coinmotionissa olevan tilin pitää olla saman henkilön nimissä.

Tilisi on nyt rekisteröity ja voit aloittaa sijoittamisen, myymisen, ostamisen ja vaihtamisen. 

Tilin avaaminen Coinmotioniin lyhyesti:

 1. rekisteröidy Coinmotionin verkkosivuilla
 2. täytä asiakastietosi
 3. vahvista tili tekstiviestillä
 4. tunnistaudu verkkopankkitunnuksilla tai mobiilisti
 5. liitä pankkitilisi Coinmotioniin

Sijoittaminen kryptoihin Coinmotionissa

Kryptoihin sijoittaminen Coinmotionin palvelussa on niin helppoa ja suoraviivaista. Valittavissa on viisi eri kryptovaluuttaa ja voit sijoittaa joko osaan tai kaikkiin niistä. Pääset tutkimaan kursseja reaaliajassa ja voit sijoittaa niihin niin paljon tai vähän kuin haluat. 

Coinmotionin kautta voit aloittaa sijoittamisen, ostamisen, myymisen ja vaihtamisen luomalla sivustolle oman tilin ja tekemällä ensimmäiset ostoksesi. Coinmotionissa ei ole suurta minimisijoitusta, kuten joissakin muissa palveluissa, vaan pääset liikkeelle suhteellisen pienellä sijoituksella.

Kryptovaluuttojen ostaminen

Kryptovaluuttojen ostaminen onnistuu nopeasti ja näppärästi.

 1. etsi lompakosta oikea kryptovaluutta
 2. paina ”Osta” -painiketta
 3. valitse haluamasi valuutta, toimeksiannon tyyppi ja määrä, tai paina maksimimäärä-nappia, joka ostaa kryptovaluuttaa koko lompakossa olevalla eurosummalla

Kryptovaluuttojen myyminen

Myös kryptojen myyminen tapahtuu nopeasti, kun myyt markkinahinnalla. 

 1. Voit myydä kryptoja ”Kaupankäynti”-sivulta.
 2. Paina haluamasi kryptovaluutan kohdalla ”Myy”-painiketta.
 3. Valitse toimeksiannon tyyppi ja määrä. Maksimimäärä-painiketta on mahdollista käyttää, jos haluat kaupata koko lompakossasi olevalla euromäärällä.

Lompakossa on myös ”Lähetä” -sivu, jonka kautta voit lähettää kryptovaluuttaa toisille palvelun käyttäjille tai ulkopuolisiin lompakoihin. Jotta voit lähettää valuuttaa, tarvitset vastaanottajan sähköpostiosoitteen. Jos lähetät varoja lompakon ulkopuolelle, tarvitset vastaanottajan lompakon osoitteen.

Kryptovaluutan siirtäminen on nopeaa ja edullista. Suurin osa siirroista ovat ilmaisia. Coinmotion tarjoaa useita eri maksutapoja, joten jokaiselle löytyy takuulla sopivia vaihtoehtoja.

Lisäksi sivusto tarjoaa turvallisen kryptovaluuttojen säilytyksen ja suojauksen Holvi-palvelun avulla. Kryptovaluutta pitää muistaa pitää huolellisesti tallessa, sillä sitä ei voi jäljittää ja jos joku saa sormensa kiinni omaan kryptovaluuttaasi, sitä ei saa enää takaisin.

Holvi on tunnettu ja suosittu säilytyspaikka kryptovaluutalle ja se toimii aikalukolla, mikä tekee siitä turvallisen vaihtoehdon kryptovaluutan säilyttämiselle. Halutessasi voit säilyttää kryptosi myös erillisessä hardware -lompakossa.

Coinmotion mobiilisovellus

Mobiilisovellukset ovat ladattavissa sekä Androidin että Applen laitteille. Mobiilisovellus on näppärä ja helppokäyttöinen, moderni kokonaisuus.

Sovellusta käyttämällä voit helposti seurata kurssin muutoksia, tai vaikka ostaa tai myydä haluamaasi valuuttaa liikkeellä ollessa. Myös muut tilin toiminnot ovat saatavilla mobiilisovelluksessa. Sovellus ei vie paljon tilaa laitteeltasi, mutta se tekee päivittäisten kurssien ja sijoittamisen seuraamisesta helpompaa ja sulavampaa.

Sivustolla on olemassa oma täysversio, joka toimii tietokoneella. Voit halutessasi käyttää sitä tilin avaamiseen tai ladata erillisen sovelluksen omalle laitteellesi.

Vertaa sijoitussovelluksia Sortterin avulla

Palvelumme avulla voit vertailla eri sijoitussovelluksia nopeasti ja näppärästi. Jokaisen saatavilla olevan sovelluksen vertaileminen itse manuaalisesti voi olla työlästä. Sivustomme kautta näet kaikki ajantasaiset sovellukset. Voit vertailla esimerkiksi sovellusten toimintoja, saatavilla olevia kryptovaluuttoja, hintoja tuettuja valuuttoja ja palveluita.

Vertailemalla sovelluksia keskenään löydät sellaisen vaihtoehdon, joka sopii sinun tarpeisiisi kaikista parhaiten. Toiset sovellukset ovat erinomaisia aloittelijoille, kun taas toiset sopivat paremmin ammattisijoittajille. Pääset alkuun helposti vertailemalla sovellukset ja lataamalla itsellesi sovelluksen, joka sopii parhaiten sijoittamisen tarpeisiisi.

Siirry vertailemaan kryptotoimijoita »

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Coinmotionista kysyttyä

Asiakkaiden toimeksiannot toteutetaan reaaliajassa, jolloin he voivat lähettää kryptovaluuttaa tai nostaa euronsa välittömästi. Siksi palvelu ei anna asiakkaiden toteuttaa suurempia siirtoja, kuin mitä on mahdollista siirtää välittömästi. Jos haluat korottaa päivittäistä rajaa väliaikaisesti, voit tehdä niin ottamalla yhteyttä Coinmotionin asiakaspalveluun.