hero image

Binance-sijoituspalvelu ja -sijoitussovellus

Binance on vuonna 2017 alkunsa saanut kryptovaluuttojen kauppapaikka, jonka takana on kiinalainen Changpeng Zhao. Zhaolla on pitkä tausta treidausohjelmistojen kehittämisessä ja ennen Binancen perustamista hän toimi OKCoinin johdossa. Binancesta on tullut viime vuosien aikana hyvin kansainvälisesti tunnettu ja luotettava kauppapaikka, jonka kautta pääset sijoittamaan yleisimpiin kryptovaluuttoihin.

Hyvät puolet

 • Tunnettu ja luotettava sivusto
 • Paljon tunnettuja kryptovaluuttoja
 • Erinomainen kokeneille sijoittajille

Huonot puolet

 • Vain muutamia kryptovaluuttoja ostettavissa euroilla
 • Krypto-krypto -pörssi
 • Ei kovin selkeä aloittelijoille

Binance ja sijoittaminen

Binance on kattava kryptovaluuttojen kauppapaikka. Se tarjoaa noin 100 suosituinta kryptovaluuttaa, mutta valikoima voi vaihdella markkinoista riippuen. Yleisimmät ja tutuimmat valuutat, kuten Bitcoin, Ethereum, Litecoin ja muut löytyvät kuitenkin listalta. 

Kiinalaistaustainen yritys tarjoaa kattavan pörssinäkymän ja etenkin kokeneet sijoittajat tuntevat olonsa kotoisaksi Binancella. Aloittelijoille monimutkaisen näköinen sivusto voi kuitenkin olla hämmentävä.

Pääset sijoittamaan kryptovaluuttaan Binancen kautta avaamalla sivustolle oman tilin. Voit sen jälkeen liittää sivustolle maksuvaihtoehdon ja ostaa itsellesi kryptovaluuttaa, vaihtaa kryptoja euroiksi tai myydä haluamiasi kryptoja. 

Binance on krypto-krypto -pörssi

Binance on tullut viime vuosien aikana yhä suositummaksi vaihtoehdoksi kryptovaluuttojen kauppapaikkana. 

Binance on pääasiassa krypto-krypto -pörssi eli kaupankäynti tapahtuu pääasiassa kryptovaluutoilla. Jos haluat esimerkiksi ostaa THETA-valuuttaa, sen suosittu vaihtopari on THETA-BTC, eli tätä valuuttaa ostetaan Bitcoineilla. Toisin sanoen sinun ei ole mahdollista ostaa suoraan satoja eri altcoineja euroilla. Suurin osa kaupoista tapahtuu Bitcoineilla.

Kesän 2020 aikana Binance lisäsi sivustolleen myös SEPA-pankkisiirrot, eli nykyään tilille voi siirtää euroja omasta pankista. Mikäli haluat tehdä pankkitalletuksen, tili on varmennettava ensin. Tämä varmennusprosessi on normaali ihan jokaisessa kryptovaluutan pörssissä, joissa käsitellään pankkisiirtoja.

Ainoa miinuspuoli Binacessa on vain se, että toimija on ennen kaikkea pörssi, jossa vaihdetaan kryptovaluuttaa toiseen kryptovaluuttaan. Tämä voi olla mielenkiintoinen vaihtoehto toisille, kun taas toiset pitävät suoraviivaisesta krypto-euro-krypto -vaihdosta.

Binance ja asiakkuuden avaaminen

Tilin avaaminen Binancen kautta on melko helppoa ja sujuu samalla tavalla kuin monilla muilla vastaavilla sivustoilla. Yksi Binancen hyvistä puolista on se, että pörssin käyttöönotto on nopeaa ja näppärää. Voit siirtää Binancen tilillesi kryptoja välittömästi rekisteröitymisen jälkeen. Erillistä tilin varmennusprosessia ei siis välttämättä tarvitse käydä läpi.

Ensimmäinen askel on syöttää lomakkeeseen käyttäjätunnus, salasana ja sähköpostiosoite. Sen jälkeen sinun tulee vahvistaa tilisi sähköpostiisi lähetettyä linkkiä klikkaamalla.

Kun tili on rekisteröity, sinun tulee aktivoida kaksivaiheinen tunnistautuminen. Sitä varten sinun tulee ladata puhelimeen Google Authenticator App. Se on saatavilla ilmaiseksi sekä Androidille että Applen laitteille. Kaksivaiheinen tunnistautuminen on tärkeä ominaisuus kaikissa kryptovaluutan kauppapaikoissa. 

Kun haluat varmentaa tilin, klikkaa päävalikosta ensin ”Oma tili” -kuvaketta. Valitse sen jälkeen alavalikosta ”Identification”. Tilin varmentaminen aloitetaan ”Verify”-painiketta klikkaamalla, jonka jälkeen pop up -ikkuna avautuu.

Jotta voit varmentaa tilin, tarvitset kuvan passistasi tai ajokortistasi. Kannattaa siis ottaa valmiiksi hyvänlaatuinen kuva asiakirjoistasi, jonka voit lisätä tiliin. Asiakirjojen lisäksi varmennusprosessissa otetaan selfie, johon tarvitset joko tietokoneen kameran tai puhelimen.

Binancen käyttämiseksi sinun ei tosin tarvitse varmentaa tiliä. Voit siirtää tililtä jopa 2 Bitcoinin verran varoja 24 tunnin sisällä ilman varmennusta. Alkuun pääseminen on siis helpompaa kuin monissa muissa pörsseissä, joissa tilin varmentaminen vaaditaan ennen kuin pääset edes kokeilemaan sivustoa tai tekemään ostoksia.

Tilin avaaminen Binancessa lyhyesti:

 1. syötä lomakkeeseen käyttäjätunnus, salasana ja sähköpostiosoiteesi
 2. vahvista tili klikkaamalla sähköpostiisi tullutta vahvistuslinkkiä
 3. voit jo tässä vaiheessa siirtää kryptovaluuttaa tilillesi tai jatkaa tilin vahvistamiseen
 4. aktivoi kaksivaiheinen tunnistautuminen
 5. varmenna tili lisäämällä kuva henkilötodistuksestasi (esim. passi tai ajokortti) ja ota selfie itsestäsi

Sijoittaminen kryptoihin Binancessa

Binancessa on käytössä kolme erilaista versiota:

 1. Classic
 2. Basic
 3. Advance

Aloittelevien sijoittajien kannattaa käyttää Classic-versiota, joka on ollut aina Binancen valikoimassa. Kun olet valmis aloittamaan kryptojen ostamisen, valitse pörssin puolelta ylävalikosta ”Trade” ja sen jälkeen ”Classic”.

Classic -pörssin kautta voit ostaa kryptovaluuttoja Bitcoineilla, Ethereumilla, Binance Coineilla sekä Tetherillä riippuen valuutasta. Muun muassa Tron-kryptovaluuttaa ei voi ostaa Litecoinia käyttämällä. Samanlainen periaate on käytössä muissakin pörsseissä, eli pieniä kryptovaluuttoja ostetaan yleensä kolmella suurimmalla virtuaalivaluutalla eli Bitcoinilla, Tetherillä tai Ethereumilla.

Classic-version lisäksi sivustolle on lisätty Basic ja Advanced-vaihtoehdot, jotka tuovat lisää skaalaa ja vaihtoehtoja peliin. Basic-versio on hieman Classic-versiota yksinkertaisempi ja siinä käyttäjä pystyy käytännössä vaihtamaan kahta kryptovaluuttaa toisiinsa.

Vaikka kolmen erilaisen vaihtoehdon olemassaolo voi tehdä sijoittamisen aloittamisesta sekavaa aloittelijoille, on hyvä aloittaa Classic -menetelmällä. Voit muuttaa sen Advanced -vaihtoehdoksi myöhemmin, kun edistyt sijoituksissasi ja tulet kokeneemmaksi. 

Jos käytät pörssiä tasaisin väliajoin, voit halutessasi lisätä suosikkeihin valuuttaparin klikkaamalla valuutan vasemmalla puolella olevaa ”tähti-ikonia”. Sen jälkeen saat kaikki suosikit näkyviin klikkaamalla mustaa tähti-symbolia. Voit valita listalta haluamasi kryptovaluuttaparin ja saat näkyviin osto- ja myyntilomakkeen.

Kryptovaluuttojen ostaminen Binancessa

Kryptovaluuttoja on mahdollista ostaa Binancessa kolmella eri tavalla.

 1. Limit
 2. Market
 3. Stop-Limit

Limit tarkoittaa sitä, että ostat kryptovaluuttaa tietyllä summalla. Tätä käytetään yleensä suuremmissa ostoissa, jolloin osto- ja myyntipyynnöstä osa jää avoimeksi ja täyttyy vasta myöhemmin markkinoiden liikkeiden mukaan.

Limit-vaihtoehto on hyvä kokeneemmille sijoittajille. Näitä kannattaakin hyödyntää muun muassa sellaisten kryptojen kohdalla, joiden markkina on pieni.

Market-vaihtoehdossa ostat valuuttaa markkinahinnalla. Mikäli pörssit eivät ole vielä tulleet sinulle tutuksi, mutta haluat aloittaa kryptovaluutan ostamisen jo nyt, valitse Market-vaihtoehto. Silloin teet kaupat sen hetkisellä markkinahinnalla. Huolehdi myös siitä, että Exchange-välilehti on auki (tämän pitäisi olla oletus).

Stop-Limit on hyvä vaihtoehto, kun haluat ostaa valuuttaa sen hinnan ollessa tietyllä tasolla. Myös myynti onnistuu tällä samalla periaatteella.

Huom! Mikäli tarkoituksesi on ostaa kryptoja maksimimäärän verran, mutta saatkin eteesi virheilmoituksen, se johtuu siitä, että markkinahinta on juuri ehtinyt muuttua ennen kuin painoit osta-nappia. Kokeile klikata 100 % -nappia uudelleen tai vähennä ostettavaa määrää.

Kryptovaluuttojen myyminen Binancessa

Kryptojen myyminen tapahtuu samalla tavalla kuin niiden ostaminen. Voit halutessasi myydä mitä tahansa kryptovaluuttaa ja saada vastineeksi joko Bitcoinia, Ethereumia, tai joissakin tapauksissa Tetheriä. Binancella on oma kryptovaluutta nimeltään Binance Coin, johon voit myös vaihtaa kryptovaluuttaa.

 Binance veloittaa kuluja siirroista, mutta ne ovat suhteellisen pieniä. Jos käytät Binance Coinia kulujen maksamiseen, saat 25 prosentin alennuksen kuluista. Tämä on etenkin pitkällä aikavälillä kannattavaa ja voit säästää huomattavasti kuluissa.

Binance mobiilisovellus

Binancen helppokäyttöinen mobiilisovellus on saatavilla niin Androidin kuin Applen laitteille ja se on ladattavissa ilmaiseksi joko Google Playstä tai App Storesta.

Tietokoneella pääset käsiksi Binancen täysversioon ja sen käyttäminen on myös helppoa. Täysversiossa kaikki ominaisuudet ovat saatavilla selkeästi, joten Binancen käyttämisen harjoitteleminen kannattaa tietokoneella ja suuremmalla näytöllä. 

Binancen mobiilisovellus on kuitenkin erinomainen tapa pysyä kärryillä markkinoiden muutoksista ja ostaa, myydä tai vaihtaa valuuttaa nopeasti liikkeellä ollessa. Mobiilisovellus on selkeä ja näppärä kokonaisuus ja se latautuu nopeasti. Sivusto on mukautettu hienosti pienelle ruudulle ja sen käyttäminen on moitteetonta.

Jos käytät Binancea kryptojen ostamiseen, myymiseen tai vaihtamiseen, kannattaa ladata mobiiliin myös sen mobiilisovellus.

Vertaa sijoitussovelluksia

Viime vuosina erilaisia sijoitussovelluksia on tullut markkinoille melkoinen määrä. Niiden kaikkien vertaileminen ja kokeileminen manuaalisesti on työlästä ja aikaa vievää.

Monissa tapauksissa et pääse kokeilemaan sovelluksen toimintoja ilman, että käyt läpi varmennusprosessin ja tilin avaamisen. Niiden toimintojen vertaileminen toisiinsa tällä tavalla on siis hankalaa. 

Meidän palvelumme avulla voit yhdellä silmäyksellä vertailla monia sijoitussovelluksia.

Näet vertailussa muun muassa:

 • sovellusten hyvät ja huonot puolet
 • kulut
 • saatavilla olevat valuutat
 • muita ominaisuuksia

Näin ollen sopivan sijoitussovelluksen löytäminen on nopeaa ja voit helposti karsia pois vaihtoehdot, jotka eivät tunnu itselle sopivilta.

Sijoitussovellusten vertaileminen on kannattavaa ennen kuin avaat tilin.

Siirry vertailemaan kryptotoimijoita »

Usein kysytyt kysymykset

Binancesta kysyttyä

Kyllä. Kesän 2020 aikana Binance lisäsi sivustolleen myös SEPA-pankkisiirrot, eli nykyään tilille voi siirtää euroja omasta pankista. Mikäli haluat tehdä pankkitalletuksen, tili on varmennettava ensin. Tämä varmennusprosessi on normaali ihan jokaisessa kryptovaluutan pörssissä, joissa käsitellään pankkisiirtoja.