Kilpailuta lainat ja säästä kustannuksissa

Kilpailuta lainat maksutta 60 000 € asti, korko alkaen 4 %. Lainan kilpailutus mahdollistaa pienemmät korko- ja käsittelykulut. Lähetä hakemus, kilpailuta pankit ja valitse edullinen laina.

Lainalaskuri - kilpailuta lainasi tästä

Valitse lainasumma

10 000 €

Valitse laina-aika

5 vuotta
201 €/kk
Arvioitu kuukausierä
 • IlmainenIlmainen hakemus
 • Lainatarjous ilman sitoumuksiaEt sitoudu mihinkään
 • NopeaSaat lainapäätöksen samana päivänä

Yleistiedot

exclamation
Laina-aika voi olla 1-15 vuotta, lainasumma 1 000–60 000 € ja korko 4–20 %. Esimerkki: Kun lainasumma on 10 000 €, korko 6,5 %, takaisinmaksuaika 5 vuotta, avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk, kuukausierä on 201 €, takaisinmaksettava summa 12 040 € sekä todellinen vuosikorko on 7,83 %.
exclamation
Laina-aika voi olla 1-15 vuotta, lainasumma 1 000–60 000 € ja korko 4–20 %. Esimerkki: Kun lainasumma on 10 000 €, korko 6,5 %, takaisinmaksuaika 5 vuotta, avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk, kuukausierä on 201 €, takaisinmaksettava summa 12 040 € sekä todellinen vuosikorko on 7,83 %.

Kilpailuta lainat maksutta 60 000 € asti, korko alkaen 4 %. Lainan kilpailutus mahdollistaa pienemmät korko- ja käsittelykulut. Lähetä hakemus, kilpailuta pankit ja valitse edullinen laina.

Lainojen kilpailuttaminen auttaa säästämään

Tarvitsetko lainaa, mutta et halua maksaa siitä enempää kuin olisi tarpeen? Lainojen kilpailutus auttaa sinua löytämään edullisen lainan eri pankkien valikoimista. Mitä suurempaa lainasummaa haet, sitä tärkeämpää lainojen kilpailuttaminen on. Kilpailutuksen kautta voit saada satojen tai jopa tuhansien eurojen säästöt laina-aikana.

Kilpailuta lainat Sortterin avulla

 • Helppoa – saat jopa 20 lainatarjousta yhdellä hakemuksella
 • Maksutonta – lainojen kilpailuttaminen on sinulle ilmaista
 • Turvallista – palvelu toimii salatussa ympäristössä ja tietosi pysyvät turvassa
 • Läpinäkyvää – näet kaikki lainakulut selkeästi eriteltyinä

Sortter vertailee ja kilpailuttaa lainatarjoukset aina asiakkaan etu edellä. Vertailussa näet helposti lainojen kokonaiskustannukset, kuukausierän, koron sekä muut lainaan liittyvät maksut - ja tietenkin todellisen vuosikoron. Sortter on reilu lainavertailu, jossa voit kilpailuttaa pankit läpinäkyvästi ja saada lainan edullisemmilla ehdoilla.

 • usp item
  Kilpailuta laina 60 000 € asti
 • usp item
  100 % asiakkaan puolella
 • usp item
  100 % ilman piilokuluja
 • usp item
  100 % suomalainen palvelu
4,6
Perustuu 218 arvosteluun.
powered by

Lainan kilpailutuksella 1 644 € säästöjä

Lainojen kilpailuttaminen on pieni vaiva, joka tuo asiakkaillemme tyypillisesti 1 644 euron säästön luottokustannuksissa.

Kilpailuttamisen kautta saavutettu säästö on laskettu vertaamalla edullisimpia ja kalleimpia lainatarjouksia keskenään. Laskennan perusteena on käytetty pankkien elo-syyskuun 2022 aikana tekemiä lainatarjouksia, joiden lainasummat olivat 8 000–10 000 euroa. Ilmoitettu säästö on asiakkaidemme saamien edullisimpien ja kalleimpien lainatarjousten keskimääräinen erotus.

Vuonna 2022 asiakkaamme ovat hakeneet keskimäärin noin 12 541 euron lainoja, kun taas vuonna 2021 vastaava luku oli oli noin 12 480 euroa.

Lainojen kilpailutus paljastaa erot pankkien välillä

Lainojen korot ja kulut vaihtelevat niin pankkien kuin lainanhakijoiden välillä. Myös pankkien luottopäätös- ja hinnoittelumallit muuttuvat jatkuvasti ja suosivat ajankohdasta riippuen erilaisia hakijoita. Kilpailuttamalla lainat palvelussamme, löydät tarpeisiisi sopivan lainantarjoajan helposti.

Sortterin avulla voit saada vertailtavaksesi henkilökohtaiset lainatarjoukset usealta eri luotonmyöntäjältä ja näet erot pankkien tarjoamien lainojen välillä selkeästi. Kaikki lainan korot ja kulut on listattu palvelussamme selkeästi ja ilman pientä printtiä. Lisäksi vertailu tehdään läpinäkyvästi käyttäen todellista vuosikorkoa. Näin vältyt ikäviltä yllätyksiltä ja lainatarjousten keskinäinen vertaaminen on helppoa.

Lainojen kilpailuttaminen on pieni vaiva, joka voi tuoda sinulle suuren rahallisen säästön.

Kilpailutuksessa mukana olevat pankit ja rahalaitokset

Pop PankkiAktiaResurs BankBank NorwegianNordax BankBigbankAvidaKaarnaTF Bank logoBroccFellow PankkiLea bankInstabankFerratumFixuraKomplett bankmyLenderLaina.fi - KertalainaCredigoHalino

Lainat voi kilpailuttaa pankkia vaihtamatta

Kilpailutuksessa on mukana sekä perinteisiä tilipankkeja, että verkossa toimivia pankkeja, jotka ovat erikoistuneet pääosin lainojen myöntämiseen.

Voit kilpailuttaa lainat palvelussaamme ilman, että sinun tarvitsee vaihtaa tiliasiointiasi toiseen pankkiin. Valitsemasi laina siirretään ilmoittamallesi pankkitilille ja voit pitää nykyiset pankkipalvelusi ennallaan tilipankkia vaihtamatta.

UKK lainojen kilpailuttaminen

 • Lainan kilpailuttaminen tarkoittaa lainaehtojen, kuten koron ja käsittelymaksujen keskinäistä vertailua. Vertailu tehdään usealta pankilta ja luotonmyöntäjältä pyydetyn lainatarjouksen välillä.

  Kilpailuttamisen tarkoituksena on löytää laina, jonka ehdot ovat asiakkaan kannalta edullisimmat.

 • Lainojen kilpailutus tuo usein mittavia rahallisia säästöjä. Lainatatarjousten kilpailuttaminen pankkien välillä on ainoa luotettava keino varmistaa, ettet maksa lainasta liikaa.

  Kilpailutuksen ansiosta saadut säästöt kohoavat suuremmissa lainasummissa usein tuhansiin euroihin laina-aikana.

 • Tyypillisesti asiakkaamme säästävät yli 1500 euroa edullisempien korkojen ja pienempien lainakulujen muodossa.

  Lainan kilpailuttamisesta syntyvä säästö vaihtelee tarvittavan lainasumman sekä pankkien tekemien luottotarjousten mukaan. Usein kilpailutuksen myötä saavutettu säästö kasvaa lainasumman mukana, eli mitä suurempi laina on kyseessä, sitä suuremman säästön lainojen kilpailuttamisella voi saada.

 • Laina kannattaa kilpailuttaa siihen erikoistuneen toimijan avulla. Näin varmistat, että lainan kilpailutus on tehty ammattitaitoisesti ja kaikki lainaan liittyvät kustannukset on huomioitu kilpailutuksen aikana.

  Voit kilpailuttaa lainat turvallisesti Sortterin avulla. Olemme suomalainen yritys, joka kilpailuttaa tuhansia lainahakemuksia pankeilla ja rahoituslaitoksilla kuukausittain.

 • Lainatarjousten korot määräytyvät pankkien luottoarvioiden mukaan. Kilpailutamme lainahakemuksesi pankkien ja rahoituslaitosten välillä, jotta saat lainan mahdollisimman pienellä korolla. Kilpailutuksessa mukana olevat luotonmyöntäjät voivat myöntää lainaa 4–20 % korolla. Usein lainan korko on sitä pienempi, mitä suurempaa lainasummaa haet.

  Voit myös kokeilla korkolaskuriamme, joka antaa arvion henkilökohtaisesta korkotasostasi. Syötä kysytyt tiedot korkolaskuriin ja saat heti arvion omasta korostasi muutaman prosenttiyksikön tarkkuudella. Katso myös, kuinka lainan hakeminen rinnakkaishakijan kanssa muuttaa korkoprosenttia.

 • Kyllä. Pidämme huolen siitä, että jokaisesta lainatarjouksesta käy ilmi kaikki lainaan liittyvät kustannukset selkeästi eriteltynä. Näin sopivan lainan valinta on sinulle helppoa ja tiedät tarkalleen mistä lainan kustannukset muodostuvat.

 • Turvallinen tietojen käsittely on toimintamme perusedellytys. Palvelumme toimii turvallisessa salatussa ympäristössä, eivätkä ulkopuoliset pääse tietoihisi käsiksi. Tietojasi ei myöskään luovuteta eteenpäin markkinointitarkoituksiin.

  Olemme suomalainen yritys, jolle on myönnetty Avainlippu-tunnus. Tavoitat meidät puhelimitse tai sähköpostitse jos haluat kuulla meistä tai lainojen kilpailuttamisesta lisää.

 • Pankit ja rahalaitokset käsittelevät lainahakemuksesi aina tapauskohtaisesti. Positiiviseen lainapäätökseen vaikuttaa mm. säännölliset tulot, 20-vuoden ikä ja moitteeton maksuhistoria.

  Helpoin tapa löytää edullinen lainatarjous on täyttää ilmainen lainahakemus verkkosivuillamme. Lainahakemus kannattaa täyttää aina huolellisesti, jotta lainanantajat pystyvät tekemään päätöksen käyttäen ajankohtaisia tietoja.

 • Kyllä. Voit tehdä ylimääräisiä suorituksia milloin vain, mikä alentaa velkasaldoa ja lyhentää takaisinmaksuaikaa. Voit myös maksaa koko lainan yhdessä erässä pois. Maksat korkoa ainoastaan siltä ajalta, kun laina on ollut käytössäsi. Muista kuitenkin sopia ennenaikaisesta takaisinmaksun järjestelystä lainanantajasi kanssa.

 • Lainan siirtäminen pankista toiseen on kuluttajalle maksutonta. Voit maksaa aiemmin nostamasi lainan kokonaisuudessaan pois kesken laina-ajan, jolloin lainan korko- ja käsittelymaksut lakkaavat kertymästä. Tämä on laissa määritetty oikeutesi, eikä siitä tarvitse olla erikseen mainintaa lainasopimuksessa tai luottoehdoissa.

Sortter kokemuksia – asiakkaiden arvosteluja

 • profile image
  Merja Martin
  26.9.2022 klo 9.41.47

  Asiantuntevasti, selkeästi ja nopeasti Sortter toi esille sopivat rahoituslaitokset.

 • profile image
  Timo K Salminen
  21.9.2022 klo 7.50.39

  Kyllä oli tosi helppo saada lainaa, ei mennyt kauaa. Ei ollut vaikeaa kysymyksiä. Ja minun sopimus on niinkun haluaisin. Kiitos Sortter

 • profile image
  Antero Näyskä
  19.9.2022 klo 9.03.08

  Selkein ja toimivin lainapalvelun kilpailuttajasivusto, mitä olen koskaan ennen nähnyt. Kiitos!

 • profile image
  Markku Hannisto
  16.9.2022 klo 11.56.00

  Ammattimaista toimintaa👌👍

 • profile image
  Monika Kärkkäinen
  13.9.2022 klo 14.59.00

  Löysin edullisemman lainan kuin mitä pankista. Tämä oli positiivinen yllätys.

Kilpailuta lainat ilman velvoitetta

Voit kilpailuttaa kymmenien pankkien ja rahoituslaitosten lainat Sortterin avulla yhdellä hakemuksella. Haemme sinulle henkilökohtaiset lainatarjoukset toivomallesi lainasummalle ja laina-ajalle. Suosittelemme sinulle aina edullisinta lainatarjousta, mutta jätämme päätöksen sinulle. Palvelumme käyttäjänä sinä päätät minkä pankin lainatarjouksen hyväksyt.

Näin lainojen kilpailutus toimii käytännössä

 1. Lähetä hakemus.
 2. Tutustu lainatarjouksiin ja valitse sopivin.
 3. Allekirjoita lainasopimus lainanantajan kanssa verkkopankkitunnuksilla.
 4. Laina maksetaan pian tilillesi – jopa saman päivänä.

Toimimme yhteistyössä vastuullisten pankkien ja rahoituslaitosten kanssa. Sinun tulee täyttää alla olevat kriteerit, jotta voit kilpailuttaa lainat palvelumme avulla

Täytätkö kriteerit?

 • Olet vähintään 20-vuotias
 • Sinulla on säännölliset palkka- tai eläketulot
 • Olet hoitanut raha-asiat moitteettomasti, eikä sinulla ole maksuhäiriömerkintöjä

Voit kilpailuttaa lainat yksin tai yhdessä rinnakkaishakijan kanssa. Rinnakkaishakija voi olla esimerkiksi avio- tai avopuoliso. Mahdollisuuksien mukaan suosittelemme lainan kilpailutusta yhdessä toisen hakijan kanssa, jolloin pankit voivat myöntää sinulle lainaa edullisemmin. Molemmat hakijat ovat kuitenkin yhteisvastuussa lainan takaisinmaksusta.

Kun kilpailutat lainan, kiinnitä huomiota laina-aikaan

Pitkä laina-aika mahdollistaa usein lyhyen kuukausierän, mutta nostaa kuitenkin lainan kokonaiskustannuksia. Katso alla olevasta taulukosta, kuinka laina-ajan muutos vaikuttaa lainasta maksettaviin kustannuksiin.

Lainasumma (€)Laina-aika (vuosi)KorkoTilinhoitomaksut (€/kk)Kuukausierän suuruusLainan ja lainakustannusten yhteismäärä
5 00017 %4 €436,63 €5 240 €
5 00037 %4 €158,39 €5 702 €
5 00057 %4 €103,01 €6 180 €
5 00077 %4 €79,46 €6 675 €
5 000107 %4 €62,05 €7 447 €

Lainan kilpailutus tapahtuu näin

Lähetä hakemus helposti netissä

Lähetä hakemus helposti netissä

seuraava
Vertaile lainatarjoukset

Vertaile lainatarjoukset

seuraava
Valitse sinulle parhaiten sopiva laina

Valitse sinulle parhaiten sopiva laina

seuraava
Saat rahat tilillesi

Saat rahat tilillesi

Kilpailuta lainat muutamassa minuutissa

Toimimme yhteistyössä suoraan pankkien sekä rahoituslaitosten kanssa ja saat lainatarjoukset kauttamme jopa muutamassa minuutissa.

Voit tutustua saamiisi tarjouksiin rauhassa ja sopivan lainan löydyttyä hyväksyä saamasi tarjouksen palvelussamme.

Lainasopimus syntyy sinun ja valitsemasi luotonmyöntäjän välille ja lainasopimuksen allekirjoitus onnistuu helposti pankkitunnuksilla.

Lainan lyhennys hoituu ennalta sovituissa kuukausierissä, mutta voit halutessasi maksaa sen takaisin myös ennenaikaisesti. Lainan korot ja kulut kertyvät vain käytetyltä laina-ajalta, mikäli maksat lainan pois sovittua nopeammin.

Kokemuksia lainojen kilpailuttamisesta

Kilpailutamme kuukausittain tuhansia lainahakemuksia asiakkaidemme puolesta. Pyydämme asiakkailtamme säännöllisesti palautetta ja kokemuksia palvelumme käytöstä. Asiakkaamme antavat meille ylivoimaisesti parasta palautetta kilpailutuspalvelun helppokäyttöisyydestä sekä lainatarjousten selkeydestä. Myös vertailun nopeus saa asiakkailtamme erityistä kiitosta.

Näin asiakkaamme ovat kommentoineet lainojen kilpailuttamista Sortterin avulla

 • ”Helppo ja vaivaton”
 • ”Suosittelen kokeilemaan”
 • "Ylivoimaisesti paras lainan kilpailutus netissä. Kiitos helposta vertailusta!"
 • ”Erittäin hyvä”
 • ”Todella fiksu sovellus”
 • ”On kiva ja luotettava palvelu”
 • ”Hyvä palvelu ja nopea vastaus”

Olet saattanut nähdä meidät myös täällä

YLE UutisetIlta-SanomatIltalehtiKauppalehtiMtv3 / MTV uutisetHelsingin SanomatTalouselämäMaaseudun TulevaisuusTaloussanomatRadio NovaTaloustaitoKarjalainenIlkka–PohjalainenEtelä-SaimaaUusi SuomiSavon Sanomat

Kilpailuta laina Sortterilla – ilmainen lainavertailu

Kilpailuta laina – vertailussa yli 20 lainanantajaa

Sortterin kautta kilpailutat lainan kattavasti yli 20 lainanantajan kesken. Olemme yksi Suomen laajimmista lainavertailualustoista, mikä näkyy hakijalle kattavana palveluna. Voit siis saada lainatarjouksen jopa kymmeniltä lainanantajilta eri tarkoitukseen, kuten remonttia, autoa tai häitä varten.

Kotimaisen Sortterin palvelussa lainojen kilpailuttaminen on aina ilmaista. Jotta saat positiivisen luottopäätöksen pankeilta tai rahoituslaitoksilta, kannattaa lainahakemus täyttää huolellisesti. Lisäksi hakijan tulee olla vähintään 20-vuotias, hänellä tulee olla säännölliset tulot sekä moitteeton maksuhistoria.

Lainan kilpailuttaminen – vinkkejä

 • Ota todistus tuloista esille (esim. viimeisin palkkanauha tai todistus eläketuloista), näin voit kertoa täsmällisesti omat kuukausitulosi. Lisäksi osa lainanantajista haluaa nähdä todistuksen tuloista, joten tulot on hyvä kirjata totuudenmukaisesti.
 • Tulotodistukseksi kelpaa mm. palkkanauha tai Kevan palvelusta saatava eläketodistus.
 • Täytä lainahakemus huolellisesti. Luottopäätökset tehdään aina asiakaskohtaisesti, joten kerro mahdollisimman tarkasti omasta elämäntilanteestasi.
 • Vertaile saamiasi lainatarjouksia huolella, mutta älä odota liian kauan. Saamasi lainatarjoukset umpeutuvat noin 2–4 viikon jälkeen, etkä välttämättä saa enää yhtä hyviä lainatarjouksia.

Kilpailuta edulliset lainat

Kilpailuta lainat ja valitse itsellesi edullisin laina vertailusta. Voit kilpailuttaa lainat eri käyttötarkoituksiin, kuten uuden auton ostamiseen, remonttiin tai mökkiä varten.

Muista, että voit saada vieläkin edullisemman lainatarjouksen hakiessasi yhteishakijan kanssa. Yhteishakija voi olla esimerkiksi oma avo- tai aviopuoliso. Pankki mieltää kaksi hakijaa turvallisemmaksi takaisinmaksun kannalta, joten he saavat yleensä suuremaan lainan edullisimmilla lainaehdoilla.

Vain kilpailuttamalla varmistut siitä, että saat edullisen lainatarjouksen.

Löysitkö sivustolta vastauksen kysymykseesi?