Kilpailuta lainat ja säästä kustannuksissa

Kilpailuta lainat maksutta 60 000 € asti, korko alkaen 4 %. Lainan kilpailutus mahdollistaa pienemmät korko- ja käsittelykulut. Lähetä hakemus, kilpailuta pankit ja valitse edullinen laina.

Lainalaskuri - kilpailuta lainasi tästä

Valitse lainasumma

15 000 €

Valitse laina-aika

8 vuotta
221 €/kk
Arvioitu kuukausierä
 • IlmainenIlmainen hakemus
 • Lainatarjous ilman sitoumuksiaEt sitoudu mihinkään
 • NopeaSaat lainapäätöksen samana päivänä

Yleistiedot

exclamation
Laina-aika voi olla 1-20 vuotta, lainasumma 1 000–60 000 € ja korko 4–20 %. Esimerkki: Kun lainasumma on 15 000 €, korko 8,5 %, takaisinmaksuaika 8 vuotta, avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk, kuukausierä on 221 €, takaisinmaksettava summa 21 205 € sekä todellinen vuosikorko on 9,54 %. Huomioithan, että lainan voi maksaa myös nopeammin takaisin.
exclamation
Laina-aika voi olla 1-20 vuotta, lainasumma 1 000–60 000 € ja korko 4–20 %. Esimerkki: Kun lainasumma on 15 000 €, korko 8,5 %, takaisinmaksuaika 8 vuotta, avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk, kuukausierä on 221 €, takaisinmaksettava summa 21 205 € sekä todellinen vuosikorko on 9,54 %. Huomioithan, että lainan voi maksaa myös nopeammin takaisin.

Kilpailuta lainat maksutta 60 000 € asti, korko alkaen 4 %. Lainan kilpailutus mahdollistaa pienemmät korko- ja käsittelykulut. Lähetä hakemus, kilpailuta pankit ja valitse edullinen laina.

Päivitetty:

Kirjoittaja Sortter

Kirjoittaja:

Sortter
Laatuvarmistettu

Lainojen kilpailuttaminen auttaa säästämään

Tarvitsetko lainaa, mutta et halua maksaa siitä enempää kuin olisi tarpeen? Lainojen kilpailutus auttaa sinua löytämään edullisen lainan eri pankkien valikoimista. Mitä suurempaa lainasummaa haet, sitä tärkeämpää lainojen kilpailuttaminen on. Kilpailutuksen kautta voit saada satojen tai jopa tuhansien eurojen säästöt laina-aikana.

Kilpailuta lainat Sortterin avulla

 • Helppoa – saat jopa 20 lainatarjousta yhdellä hakemuksella
 • Maksutonta – lainojen kilpailuttaminen on sinulle ilmaista
 • Turvallista – palvelu toimii salatussa ympäristössä ja tietosi pysyvät turvassa
 • Läpinäkyvää – näet kaikki lainakulut selkeästi eriteltyinä

Sortter vertailee ja kilpailuttaa lainatarjoukset aina asiakkaan etu edellä. Vertailussa näet helposti lainojen kokonaiskustannukset, kuukausierän, koron sekä muut lainaan liittyvät maksut – ja tietenkin todellisen vuosikoron: edullisin laina löytyy vertailemalla todellisen vuosikoron mukaan. Sortter kilpailuttaa tarjoukset aidosti edullisuusjärjestykseen todellisen vuosikoron mukaan. Sortter on reilu lainavertailu, jossa voit kilpailuttaa pankit läpinäkyvästi ja saada lainan edullisemmilla ehdoilla.

 • usp item
  Kilpailuta laina 60 000 € asti
 • usp item
  100 % asiakkaan puolella
 • usp item
  100 % ilman piilokuluja
 • usp item
  100 % suomalainen palvelu
4,6
Perustuu 406 arvosteluun.
powered by

Lainan kilpailutuksella 1 682 € säästöjä

Lainojen kilpailuttaminen on pieni vaiva, joka tuo asiakkaillemme tyypillisesti 1 682 euron säästön luottokustannuksissa.

Kilpailuttamisen kautta saavutettu säästö on laskettu vertaamalla edullisimpia ja kalleimpia lainatarjouksia keskenään. Laskennan perusteena on käytetty pankkien huhti-toukokuun 2023 aikana tekemiä lainatarjouksia, joiden lainasummat olivat 8 000–10 000 euroa ja laina-aika 60 kuukautta. Ilmoitettu säästö on asiakkaidemme saamien edullisimpien ja kalleimpien lainatarjousten keskimääräinen erotus.

Lainojen kilpailutus paljastaa erot pankkien välillä

Lainojen korot ja kulut vaihtelevat niin pankkien kuin lainanhakijoiden välillä. Myös pankkien luottopäätös- ja hinnoittelumallit muuttuvat jatkuvasti ja suosivat ajankohdasta riippuen erilaisia hakijoita. Kilpailuttamalla lainat palvelussamme, löydät tarpeisiisi sopivan lainantarjoajan helposti.

Sortterin avulla voit saada vertailtavaksesi henkilökohtaiset lainatarjoukset usealta eri luotonmyöntäjältä ja näet erot pankkien tarjoamien lainojen välillä selkeästi. Kaikki lainan korot ja kulut on listattu palvelussamme selkeästi ja ilman pientä printtiä. Lisäksi vertailu tehdään läpinäkyvästi käyttäen todellista vuosikorkoa. Näin vältyt ikäviltä yllätyksiltä ja lainatarjousten keskinäinen vertaaminen on helppoa. Lainojen kilpailuttaminen on pieni vaiva, joka voi tuoda sinulle suuren rahallisen säästön.

On myös mahdollista, että lainaehdoissa tai lainaan liittyvissä kuluissa ja koroissa tapahtuu muutoksia. Siksi lainojen uudelleenkilpailuttaminen kannattaa ottaa osaksi järkevää talouden hallintaa. Sortter kilpailuttaa puolestasi uudet ja vanhat lainat reilusti, läpinäkyvästi ja helposti. Asiakkaidemme etu on meille aidosti tärkeintä, ja haluammekin, että löydät itsellesi sopivimman lainatarjouksen parhain ehdoin.

Play button

Lainat voi kilpailuttaa pankkia vaihtamatta

Kilpailutuksessa on mukana sekä perinteisiä tilipankkeja että verkossa toimivia pankkeja, jotka ovat erikoistuneet pääosin lainojen myöntämiseen. Teemme yhteistyötä vain luotettavina pidettyjen pankkien ja rahoituslaitosten kanssa.

Voit kilpailuttaa lainat palvelussaamme ilman, että sinun tarvitsee vaihtaa tiliasiointiasi toiseen pankkiin. Valitsemasi laina siirretään ilmoittamallesi pankkitilille ja voit pitää nykyiset pankkipalvelusi ennallaan tilipankkia vaihtamatta.

Muista myös lainojen uudelleenkilpailutus

Tiesithän, että nykyisen lainan uudelleenkilpailutus on aina järkevää? Esimerkiksi maailmantilanne ja sitä myöten myös taloudellinen tilanne saattavat muuttua, mikä näkyy osaltaan lainaehdoissa ja -kuluissa. Siksi onkin kannattavaa harkita, voisiko lainat uudelleenkilpailuttaa.

Uudelleenkilpailuttamalla lainat voit saada merkittäviä säästöjä lainakuluihisi. Kotimainen Sortter kilpailuttaa puolestasi sekä uudet että vanhat lainat, jotta löydät itsellesi sopivimman lainavaihtoehdon.

Miksi laina kannattaa kilpailuttaa?

Kilpailutuksessa mukana olevat pankit ja rahalaitokset

Pop PankkiResurs BankAktia - logoBank NorwegianNordax Bank logoBigbankAvidaKaarnaTF Bank logoBrocc logoAlisa PankkiLea bankInstabankSweepBank logoFixura logoMorrow Bank logoBondora logoCredigoHalino logoSvea Bank - logoremember logo

Lainojen kilpailuttaminen – UKK

 • Lainan kilpailuttaminen tarkoittaa lainaehtojen, kuten koron ja käsittelymaksujen keskinäistä vertailua. Vertailu tehdään usealta pankilta ja luotonmyöntäjältä pyydetyn lainatarjouksen välillä.

  Kilpailuttamisen tarkoituksena on löytää laina, jonka ehdot ovat asiakkaan kannalta edullisimmat.

 • Lainojen kilpailutus tuo usein mittavia rahallisia säästöjä. Lainatatarjousten kilpailuttaminen pankkien välillä on ainoa luotettava keino varmistaa, ettet maksa lainasta liikaa.

  Kilpailutuksen ansiosta saadut säästöt kohoavat suuremmissa lainasummissa usein tuhansiin euroihin laina-aikana.

 • Lainojen kilpailuttaminen on pieni vaiva, joka tuo asiakkaillemme tyypillisesti 1 682 euron säästön luottokustannuksissa.

  Kilpailuttamisen kautta saavutettu säästö on laskettu vertaamalla edullisimpia ja kalleimpia lainatarjouksia keskenään. Laskennan perusteena on käytetty pankkien huhti-toukokuun 2023 aikana tekemiä lainatarjouksia, joiden lainasummat olivat 8 000–10 000 euroa ja laina-aika 60 kuukautta. Ilmoitettu säästö on asiakkaidemme saamien edullisimpien ja kalleimpien lainatarjousten keskimääräinen erotus.

 • Laina kannattaa kilpailuttaa siihen erikoistuneen toimijan avulla. Näin varmistat, että lainan kilpailutus on tehty ammattitaitoisesti ja kaikki lainaan liittyvät kustannukset on huomioitu kilpailutuksen aikana.

  Voit kilpailuttaa lainat turvallisesti Sortterin avulla. Olemme suomalainen yritys, joka kilpailuttaa tuhansia lainahakemuksia pankeilla ja rahoituslaitoksilla kuukausittain.

 • Lainatarjousten korot määräytyvät pankkien luottoarvioiden mukaan. Kilpailutamme lainahakemuksesi pankkien ja rahoituslaitosten välillä, jotta saat lainan mahdollisimman pienellä korolla. Kilpailutuksessa mukana olevat luotonmyöntäjät voivat myöntää lainaa 4–20 % korolla. Usein lainan korko on sitä pienempi, mitä suurempaa lainasummaa haet.

  Voit myös kokeilla korkolaskuriamme, joka antaa arvion henkilökohtaisesta korkotasostasi. Syötä kysytyt tiedot korkolaskuriin ja saat heti arvion omasta korostasi muutaman prosenttiyksikön tarkkuudella. Katso myös, kuinka lainan hakeminen rinnakkaishakijan kanssa muuttaa korkoprosenttia.

 • Kyllä. Pidämme huolen siitä, että jokaisesta lainatarjouksesta käy ilmi kaikki lainaan liittyvät kustannukset selkeästi eriteltynä. Näin sopivan lainan valinta on sinulle helppoa ja tiedät tarkalleen mistä lainan kustannukset muodostuvat.

 • Turvallinen tietojen käsittely on toimintamme perusedellytys. Palvelumme toimii turvallisessa salatussa ympäristössä, eivätkä ulkopuoliset pääse tietoihisi käsiksi. Tietojasi ei myöskään luovuteta eteenpäin markkinointitarkoituksiin.

  Olemme suomalainen yritys, jolle on myönnetty Avainlippu-tunnus. Tavoitat meidät puhelimitse tai sähköpostitse jos haluat kuulla meistä tai lainojen kilpailuttamisesta lisää.

 • Pankit ja rahalaitokset käsittelevät lainahakemuksesi aina tapauskohtaisesti. Positiiviseen lainapäätökseen vaikuttaa mm. säännölliset tulot, 20-vuoden ikä ja moitteeton maksuhistoria.

  Helpoin tapa löytää edullinen lainatarjous on täyttää ilmainen lainahakemus verkkosivuillamme. Lainahakemus kannattaa täyttää aina huolellisesti, jotta lainanantajat pystyvät tekemään päätöksen käyttäen ajankohtaisia tietoja.

 • Kyllä. Voit tehdä ylimääräisiä suorituksia milloin vain, mikä alentaa velkasaldoa ja lyhentää takaisinmaksuaikaa. Voit myös maksaa koko lainan yhdessä erässä pois. Maksat korkoa ainoastaan siltä ajalta, kun laina on ollut käytössäsi. Muista kuitenkin sopia ennenaikaisesta takaisinmaksun järjestelystä lainanantajasi kanssa.

 • Lainan siirtäminen pankista toiseen on kuluttajalle maksutonta. Voit maksaa aiemmin nostamasi lainan kokonaisuudessaan pois kesken laina-ajan, jolloin lainan korko- ja käsittelymaksut lakkaavat kertymästä. Tämä on laissa määritetty oikeutesi, eikä siitä tarvitse olla erikseen mainintaa lainasopimuksessa tai luottoehdoissa.

Sortter kokemuksia – asiakkaiden arvosteluja

 • profile image
  pekka aalto
  22.11.2023 11.47.01

  Loistava!

 • profile image
  Outi Nevalainen
  22.11.2023 8.53.27

  Helppo ja nopea

 • profile image
  Elli-Tarja Hallikainen-Ranta
  19.11.2023 16.26.59

  onnistui hienosti

 • profile image
  Adedapo Onaneye
  18.11.2023 9.55.17

  Excellent service

 • profile image
  matti turpeinen
  11.11.2023 10.24.57

  Palvelu hyvää ja nopeaa

Kilpailuta lainat ilman velvoitetta

Voit kilpailuttaa kymmenien pankkien ja rahoituslaitosten lainat Sortterin avulla yhdellä hakemuksella. Haemme sinulle henkilökohtaiset lainatarjoukset toivomallesi lainasummalle ja laina-ajalle. Suosittelemme sinulle aina edullisinta lainatarjousta, mutta jätämme päätöksen sinulle. Palvelumme käyttäjänä sinä päätät minkä pankin lainatarjouksen hyväksyt.

Näin lainojen kilpailutus toimii käytännössä

 1. Lähetä hakemus.
 2. Tutustu lainatarjouksiin ja valitse sopivin.
 3. Allekirjoita lainasopimus lainanantajan kanssa verkkopankkitunnuksilla.
 4. Laina maksetaan pian tilillesi – jopa saman päivänä.

Toimimme yhteistyössä vastuullisten pankkien ja rahoituslaitosten kanssa. Sinun tulee täyttää alla olevat kriteerit, jotta voit kilpailuttaa lainat palvelumme avulla

Täytätkö kriteerit?

 • Olet vähintään 20-vuotias.
 • Sinulla on säännölliset palkka- tai eläketulot.
 • Olet hoitanut raha-asiat moitteettomasti, eikä sinulla ole maksuhäiriömerkintöjä.

Voit kilpailuttaa lainat yksin tai yhdessä rinnakkaishakijan kanssa. Rinnakkaishakija voi olla esimerkiksi avio- tai avopuoliso. Mahdollisuuksien mukaan suosittelemme lainan kilpailutusta yhdessä toisen hakijan kanssa, jolloin pankit voivat myöntää sinulle lainaa edullisemmin. Molemmat hakijat ovat kuitenkin yhteisvastuussa lainan takaisinmaksusta.

Kun kilpailutat lainan, kiinnitä huomiota laina-aikaan

Pitkä laina-aika mahdollistaa usein pienemmän kuukausierän, mutta nostaa kuitenkin lainan kokonaiskustannuksia. Katso alla olevasta taulukosta, kuinka laina-ajan muutos vaikuttaa lainasta maksettaviin kustannuksiin.

Lainasumma (€)Laina-aika (vuosi)KorkoTilinhoitomaksut (€/kk)Kuukausierän suuruusLainan ja lainakustannusten yhteismäärä
5 00017 %4 €436,63 €5 240 €
5 00037 %4 €158,39 €5 702 €
5 00057 %4 €103,01 €6 180 €
5 00077 %4 €79,46 €6 675 €
5 000107 %4 €62,05 €7 447 €

Lainan kilpailutus tapahtuu näin

Lähetä hakemus helposti netissä

Lähetä hakemus helposti netissä

seuraava
Vertaile lainatarjoukset

Vertaile lainatarjoukset

seuraava
Valitse sinulle parhaiten sopiva laina

Valitse sinulle parhaiten sopiva laina

seuraava
Saat rahat tilillesi

Saat rahat tilillesi

Kilpailuta lainat muutamassa minuutissa

Toimimme yhteistyössä vain luotettavina pidettyjen pankkien ja rahoituslaitosten kanssa. Lisäksi toimimme suoraan pankkien sekä rahoituslaitosten kanssa ja saat lainatarjoukset kauttamme jopa muutamassa minuutissa.

Voit tutustua saamiisi tarjouksiin rauhassa ja sopivan lainan löydyttyä hyväksyä saamasi tarjouksen palvelussamme.

Lainasopimus syntyy sinun ja valitsemasi luotonmyöntäjän välille ja lainasopimuksen allekirjoitus onnistuu helposti pankkitunnuksilla.

Lainan lyhennys hoituu ennalta sovituissa kuukausierissä, mutta voit halutessasi maksaa sen takaisin myös ennenaikaisesti. Lainan korot ja kulut kertyvät vain käytetyltä laina-ajalta, mikäli maksat lainan pois sovittua nopeammin.

Myös lainan uudelleenkilpailutus onnistuu kauttamme vaivattomasti: vanhat lainaehdot kannattaa aina kilpailuttaa uudelleen, jotta löytää itselleen parhaan ajantasaisen tarjouksen.

"Ylivoimaisesti paras lainan kilpailutus netissä" – kokemuksia lainojen kilpailuttamisesta

Kilpailutamme kuukausittain tuhansia lainahakemuksia asiakkaidemme puolesta. Pyydämme asiakkailtamme säännöllisesti palautetta ja kokemuksia palvelumme käytöstä. Asiakkaamme antavat meille ylivoimaisesti parasta palautetta kilpailutuspalvelun helppokäyttöisyydestä sekä lainatarjousten selkeydestä. Myös vertailun nopeus saa asiakkailtamme erityistä kiitosta.

Näin asiakkaamme ovat kommentoineet lainojen kilpailuttamista Sortterin avulla:

Olemme reilu ja vastuullinen lainavertailupalvelu. Asiakkaidemme etu on meille aidosti tärkeää, joten haluammekin kuulla asiakkaidemme kokemuksia ja palautetta palvelustamme. Näin asiakkaamme ovat kommentoineet:

 • ”Helppo ja vaivaton”
 • ”Suosittelen kokeilemaan”
 • "Ylivoimaisesti paras lainan kilpailutus netissä. Kiitos helposta vertailusta!"
 • ”Erittäin hyvä”
 • ”Todella fiksu sovellus”
 • ”On kiva ja luotettava palvelu”
 • ”Hyvä palvelu ja nopea vastaus”

Olet saattanut nähdä meidät myös täällä

YLE UutisetIlta-SanomatIltalehtiKauppalehtiMtv3 / MTV uutisetHelsingin SanomatTalouselämäMaaseudun TulevaisuusTaloussanomatRadio NovaTaloustaitoKarjalainenIlkka–PohjalainenEtelä-SaimaaUusi SuomiSavon Sanomat

Kilpailuta laina Sortterilla – ilmainen lainavertailu

Kilpailuta laina – vertailussa yli 20 lainanantajaa

Sortterin kautta kilpailutat lainan kattavasti yli 20 lainanantajan kesken. Olemme yksi Suomen laajimmista lainavertailualustoista, mikä näkyy hakijalle kattavana palveluna. Voit siis saada lainatarjouksen jopa kymmeniltä lainanantajilta eri tarkoitukseen, kuten remonttia, ajoneuvoa tai häitä varten.

Kotimaisen Sortterin palvelussa lainojen kilpailuttaminen on aina ilmaista. Jotta saat positiivisen luottopäätöksen pankeilta tai rahoituslaitoksilta, kannattaa lainahakemus täyttää huolellisesti. Lisäksi hakijan tulee olla vähintään 20-vuotias, hänellä tulee olla säännölliset tulot sekä moitteeton maksuhistoria.

Vinkkejä lainan kilpailuttamiseen

Lainojen kilpailuttaminen erityisesti Sortterin lainavertailun avulla on helppoa. Kokosimme kuitenkin muutaman tärkeimmän vinkin lainojen kilpailuttamiseen:

 • Ota todistus tuloista esille (esim. viimeisin palkkanauha tai todistus eläketuloista). Näin voit kertoa täsmällisesti omat kuukausitulosi. Lisäksi osa lainanantajista haluaa nähdä todistuksen tuloista, joten tulot on hyvä kirjata totuudenmukaisesti.
 • Tulotodistukseksi kelpaa muun muassa palkkanauha tai Kevan palvelusta saatava eläketodistus.
 • Täytä lainahakemus huolellisesti. Luottopäätökset tehdään aina asiakaskohtaisesti, joten kerro mahdollisimman tarkasti omasta elämäntilanteestasi.
 • Vertaile saamiasi lainatarjouksia huolella, mutta älä odota liian kauan. Saamasi lainatarjoukset umpeutuvat noin 2–4 viikon jälkeen, etkä välttämättä saa enää yhtä hyviä lainatarjouksia.

Lainan uudelleenkilpailutus – kilpailuta edulliset lainat

Arjessa tulee lähes väistämättä vastaan tilanteita, jolloin ulkopuolinen rahoitus on tarpeen. Silloin kannattaakin kilpailuttaa lainat ja valitse itsellesi edullisin laina vertailusta. Voit kilpailuttaa lainat eri käyttötarkoituksiin, kuten uuden auton ostamiseen, remonttiin tai mökkiä varten.

Muista, että voit saada vieläkin edullisemman lainatarjouksen hakiessasi lainaa yhteishakijan kanssa. Yhteishakija voi olla esimerkiksi oma avo- tai aviopuoliso. Pankki mieltää kaksi hakijaa turvallisemmaksi takaisinmaksun kannalta, joten he saavat yleensä suuremaan lainan edullisimmilla lainaehdoilla.

Lisäksi on hyvä ottaa huomioon, että myös vanhat lainat kannattaa uudelleenkilpailuttaa. Lainaehdoissa, kuluissa ja koroissa voi tapahtua muutoksia, joten uudelleenkilpailuttamalla lainat on mahdollista saada merkittäviä säästöjä nykyisiin lainakuluihin.

Vain kilpailuttamalla varmistut siitä, että saat edullisen lainatarjouksen.

Löysitkö sivustolta vastauksen kysymykseesi?

Kirjoittaja Sortter

Kirjoittaja

Sortterin tiimi

Sortter pohjaa kaiken sisältönsä ammattitaitoon ja asiantuntijuuteen. Osa artikkeleistamme onkin kirjoitettu yhteistyössä Sortterin monipuolisten ja taitavien finanssialan asiantuntijoiden kanssa. 

Teemme jatkuvasti töitä sen eteen, että kirjoittamamme sisältö on laadukasta, ajankohtaista ja mielenkiintoista. Kaikki sisältömme pohjaa itsenäisyyteen ja objektiivisuuteen sekä asiantuntijuuteen. Ammattitaitoisten sisällöntuottajiemme lisäksi Sortterin sisältövastaava, finanssialan ammattilaiset ja markkinointitiimi tarkistavat sisällöt säännöllisesti.