Mostar, Bosnia-Hertsegovina
Takaisin blogiin

Rantalomailua vai kaupungin sykettä? Neljä helmeä 2020 vuoden matkasuunnitelmiin

Joko tämän vuoden matkasuunnitelmat ovat kovassa vauhdissa? Listasimme neljä kiinnostavaa matkakohdetta, jotka kannattaa ottaa huomioon, kun suunnittelet lomamatkaa vuodelle 2020.

Matkamieltymyksiä on erilaisia; joku haaveilee kaupunkilomasta runsaine shoppailumahdollisuuksineen, toinen unelmoi kokonaisvaltaisesta rentoutumisesta rannalla mukaansatempaavan kirjan kanssa ja kolmas taas rakastaa hyvän ruoan lisäksi bongailla arkkitehtuurisia yksityiskohtia sekä kierrellä kulttuurihistoriallisia nähtävyyksiä. Listasimme neljä erilaista matkakohdetta, joita et välttämättä olisi tullut ajatelleeksi aiemmin matkakohdetta pohtiessasi.

1. Mostar, Bosnia-Hertsegovina

Bosnia-Hertsegovinassa sijaitseva Mostar on noussut esiin niin Rantapallon kuin National Geographicin lomakohdesuosituksissa. Historiallinen kaupunki tarjoaa tekemistä moneen makuun: Turkkilaistyylinen vanhakaupunki ja entisöity Stari Most -silta tarjoavat arkkitehtuurisia kulttuurielämyksiä lukuisia kirkkoja, moskeijoita sekä museoita unohtamatta. Kahviloiden terassit mahdollistavat kaupungin vilinän sekä paikallisen arjen seuraamisen ja ravintoloitakin löytyy alueelta useita. Kaupungin hintataso on edullinen, joten budjettimatkaa suunnittelevien kannattaa ehdottomasti harkita Mostaria matkakohteeksi – reppureissaajien suosima yksityismajoitus on Balkanilla suosittua ja hotelliyönkin saa erittäin kilpailukykyiseen hintaan. Aktiivimatkailukin onnistuu, sillä kaupungista on helppo lähteä vaeltamaan läheisille reiteille nauttien samalla upeista maisemista. Välimeren ilmasto tekee kohteesta kesäaikaan kuuman ja tukalan, joten paras aika kaupunkilomalle on keväällä ja syksyllä. Monipuolinen matkakohde sopii niin yksin matkustaville, pariskunnille kuin perheillekin.

2. Capo Vaticano, Italia

Capo Vaticanon rannikkoalue Calabriassa tarjoaa upeat puitteet lomailuun – vaaleat ja kirkasvetiset rannat sekä kaunis luonto saavat mielen lepäämään. Kohde soveltuu erinomaisesti rauhallista lomamiljöötä etsivälle ja autenttisesta italialaisesta lähiruoasta nauttiville. Läheinen Tropean kaupunki tarjoaa paitsi ostosmahdollisuuksia pienissä puodeissa ja markkinoilla, myös kulttuuria ja historiaa Vanhankaupungin muodossa, jonka näköalapaikoista voit ihastella ympäröivää maisemaa. Suunnitteletpa sitten matkaa perheenä, puolison kanssa tai yksin, saat Capo Vaticanosta varmasti mainiot lomapuitteet rentoutumiseen ja myös aktiivisempaankin lomailuun. Suojaisat poukamat tekevät rannoista turvallisia myös lapsille. Kohteeseen on paras aika matkustaa keväästä myöhäiseen syksyyn, mutta helteinen kesä kannattaa huomioida reissuajankohtaa suunnitellessa, mikäli painostavan kuuma ilma ei ole itselle mieleen.

3. Washington D.C, Yhdysvallat

Yhdysvaltain pääkaupunki on maailman suurimman matkaopasjulkaisija Lonely Planetin kiinnostavien kaupunkien 2020 listalla, mutta Washington D.C ei välttämättä tule ensimmäisenä mieleen Amerikan matkaa suunnitellessa. Valkoisen talon ja muiden hallintorakennusten lisäksi kaupunki tarjoaa useita mielenkiintoisia nähtävyyksiä, jotka ovat kävelymatkan päässä toisistaan. Museokäyntejä rakastavia ilahduttavat useat pääsymaksuttomat museot ja metro kuljettaa matkailijat vaivattomasti etäisyydestä toiseen. Ravintolatarjonta on runsasta ja jokaiselle löytyy varmasti jotakin. Kaupungin ostosmahdollisuudetkin sopivat varmasti vähän vaativammallekin shoppailijalle. Washington on loistava lomakohde aikuiseen makuun ja sopii niin pariskunnille kuin yksinmatkustavillekin.

4. Auckland, Uusi-Seelanti

Kauniit maisemat, ystävälliset ihmiset ja loistavat ostosmahdollisuudet tekevät Uuden-Seelannin suurimmasta kaupungista monelle mieluisan matkakohteen, mutta suuria nähtävyyksiä janoavalle kaupunki ei välttämättä näyttäydy parhaimmillaan. Auckland on erinomainen vaihtoehto häämatkaa suunnitteleville, seikkailunhaluisille pareille, sillä kaupungissa sijaitseva 328-metrinen Sky Tower tarjoaa puitteet benjihyppyyn sekä lasisella näköalatasanteella kävelyyn ja huimapäät on huomioitu kaupungin muussakin aktiviteettitarjonnassa. Koska Uusi-Seelanti sijaitsee aivan toisella puolella maapalloa, ovat vuodenajatkin erilaiset – Acklandin kesä kestää joulukuusta helmikuuhun, mutta kaupunkilomailuun kohde sopii vuodenajasta riippumatta. Pitkät matkustusajat ja maantieteellisen sijainnin vuoksi hieman tyyriit lentoliput tekevät Aucklandista ja Uudesta-Seelannista monelle kerran elämässä koettavan elämyksen.

Haaveiletko rentouttavasta lomasta, mutta lomakassa jää vajaaksi? Haluaisitko toteuttaa unelmiesi reissun eksoottisessa paikassa? Lomalaina mahdollistaa monipuolisemmat vaihtoehdot niin hotellin ja lentojen valintaan kuin itse lomakohteessakin. Ilmaisen palvelumme avulla haet ja vertaat lomalainoja helposti. Näytämme lainatarjoukset sinulle aina edullisuusjärjestyksessä kaikki kulut mahdollisimman selkeästi listattuna, jolloin sopivimman lainan löytäminen on erittäin yksinkertaista.

Takaisin blogiin