Kannattaako pikalaina?
Takaisin blogiin

Kannattaako pikalaina?

Pikalaina on lainaa äkilliseen rahantarpeeseen. Se vastaa kuluttajien tarpeeseen saada rahoitusta nopeasti, mutta onko sen ottaminen taloudellisesti järkevää?

Pikalainasta puhuttaessa on tärkeää muistaa yksi asia: kyseinen lainatuote ei ole yhtä kuin pikavippi. 2000-luvun puolivälissä yleistyneet pikavipit olivat vekseliluottoa muistuttavia vakuudettomia lainoja, jotka herättivät runsaasti keskustelua korkeiden korkojensa ja lyhyiden maksuaikojensa vuoksi.

Pikalaina on ikään kuin päivitetty versio pikavipistä. Pikavipin tavoin myös pikalainaa voi saada nopeasti, mutta merkittävästi edullisemmin ja joustavammin. 

Pikalaina on potentiaalinen vaihtoehto myös silloin, kun tarvitset rahoitusta hieman isompiin hankintoihin: kotimaisen lainavertailupalvelu Sortterin palvelussa voit kilpailuttaa pikalainat aina 60 000 euroon saakka.

 • usp item
  Kilpailuta laina 60 000 € asti
 • usp item
  100 % asiakkaan puolella
 • usp item
  100 % ilman piilokuluja
 • usp item
  100 % suomalainen palvelu
4,6
Perustuu 332 arvosteluun.
powered by

Millainen lainatuote pikalaina on? 

Meneillään oleva digitalisaatio on mullistanut lainamarkkinoita myös Suomessa. Perinteisten kivijalkapankkien rinnalle on tullut verkossa toimivia digipankkeja, jotka uusilla lainatuotteillaan vastaavat kuluttajien tarpeeseen saada lainaa nopeasti ja vaivattomasti.  

Pikalaina on juuri tällainen lainatuote: se on verkosta haettava vakuudeton kulutusluotto, joka tarjoaa mahdollisuuden saada rahoitusta nopeasti ilman turhaa odottelua tai vaivannäköä. 

Pikalaina on potentiaalinen rahoitusvaihtoehto esimerkiksi silloin, kun:

 • Sinulla ei ole riittävästi säästöjä hankinnan tekemiseen. Jos esimerkiksi pesukone hajoaa yllättäen, voi pikalaina tulla tällöin tarpeeseen. 
 • Sinulla on säästöjä, mutta et halua käyttää niitä. Ohjenuoran mukaan jokaisella tulisikin olla vähintään kahden kuukauden nettopalkkaa vastaavaa puskurirahasto pahan päivän varalle. 
 • Tarvitset lainaa nopealla aikataululla. Lainapäätöksen jälkeen voit saada rahat tilillesi nopealla aikataululla.  

Nopean lainanhakuprosessin mahdollistaa pikalainan vakuudettomuus. Kun lainan vakuudeksi ei tarvitse asettaa mitään omaisuutta, voi lainapäätöksen saada heti lainahakemuksen jättämisen jälkeen ja myös rahat tilille jopa saman päivän kuluessa.

Vakuudettomuudella on toki myös kääntöpuolensa. Vakuudettoman lainan korko on lähes poikkeuksetta hieman korkeampi kuin vakuudellisen lainan, sillä korkotulot tuovat turvaa luotonmyöntäjälle.

Pankit ja lainanantajat

Pop PankkiResurs BankAktiaBank NorwegianNordax BankBigbankAvidaKaarnaTF Bank logoBroccFellow FinanceLea bankInstabankSweepBankFixuraMorrowBondoraCredigoHalinoSvea

Pikalainan korko – mistä se muodostuu? 

Pikalainan korko vaihtelee 4–20 prosentin välillä. Koron lopullinen suuruus riippuu muun muassa seuraavista tekijöistä:  

 • Vallitseva yleinen korkotaso
 • Pankkien välinen kilpailutilanne
 • Haetun lainan määrä
 • Kaavailtu takaisinmaksuaika
 • Haetko lainaa yksin vai yhdessä rinnakkaishakijan kanssa

Yleisenä nyrkkisääntönä voidaan pitää, että mitä suurempaa lainaa haet, sitä pienemmän koron voit yleensä saada. 

Lopullinen korkotaso määräytyy aina asiakaskohtaisesti lainanhakijan taloudellisen tilanteen ja takaisinmaksukyvyn perusteella. Eri pankkien ja rahoituslaitosten luotonmyöntökriteerit vaihtelevat kuitenkin keskenään, joten lainatarjoukset kannattaa aina kilpailuttaa ennen lainasopimuksen allekirjoittamista.  

Lainojen kilpailuttaminen on nykypäivänä helppoa. Edullisen lainan löytäminen ei edellytä rasittavaa soittorumbaa eri pankkien konttoreihin, vaan voit kilpailuttaa lainatarjoukset kätevästi netissä lainavertailupalveluiden avulla. 

Sortterin lainavertailupalvelussa voit kilpailuttaa pikalainat maksutta  jopa 60 000 euroon saakka.

Yhdellä hakemuksella useita tarjouksia!

Yhteenveto: onko pikalainan ottaminen fiksua? 

Pikalaina on moderni lainatuote, joka vastaa kuluttajien tarpeeseen saada lainaa nopeasti ilman turhaa säätämistä. Lyhyesti sanottuna sen hyödyt ovat seuraavat: 

 • Verrattain edullinen korkotaso – korkotaso vaihtelee 4–20 prosentin välillä. 
 • Joustava maksuaikataulu – voit sopia maksuaikataulusta, joka sopii sinun henkilökohtaiseen elämäntilanteeseen. 
 • Voit saada lainaa nopeasti – saat lainapäätöksen heti ja myös rahat tilille korkeintaan parissa arkipäivässä. 

Eri rahoitusvaihtoehtoja pohdittaessa on hyvä kuitenkin muistaa, että ei ole olemassa yksiselitteisesti hyvää tai huonoa vaihtoehtoa. Tärkeintä on tiedostaa oma taloustilanne ja budjetoida laina omaan talouteen sopivaksi. 

Ennen lainan ottamista kannattaa laskea myös tarkkaan, että kuukausittaiset tulot kattavat paitsi nykyiset menot, myös haettavan lainan lyhennykset sekä korkokulut ja muut kustannukset.

Korkokulujen suhteen on hyvä puolestaan olla tarkkana. Edellä mainitun lainojen kilpailuttamisen lisäksi seuraavien asioiden huomioiminen voi parantaa mahdollisuuksiasi löytää pikalaina edullisella korolla: 

 1. Kohenna omaa maksuvaraa: Tiedät varmaan sanonnan ”eivät ne suuret tulot, vaan pienet menot”? Tämä pätee myös lainanhaun yhteydessä, sillä pankit kiinnittävät pelkkiä tuloja enemmän huomiota lainanhakijan maksuvaraan eli tulojen ja menojen suhteeseen. Kun talous on kunnossa ja maksuvara balanssissa, voi pankki myöntää sinulle lainaa edullisemmalla korolla. 
 2. Hae lainaa rinnakkaishakijan kanssa: Harva tulee ajatelleeksi, että rinnakkaishakijan kanssa voi saada paremmat lainaehdot kuin yksin lainaa haettaessa. Pankin näkökulmasta kaksi lainanhakijaa merkitsee pienempää riskiä, sillä lainalla on kaksi maksajaa. Rinnakkaishakijan voit saada pikalainan pienemällä korolla ja suuremmalla lainasummalla.

Sortter mediassa

YLE UutisetIlta-SanomatIltalehtiKauppalehtiMtv3 / MTV uutisetHelsingin SanomatTalouselämäMaaseudun TulevaisuusTaloussanomatRadio NovaTaloustaitoKarjalainenIlkka–PohjalainenEtelä-SaimaaUusi SuomiSavon Sanomat

Kilpailuta lainatarjoukset Sortterin palvelussa ja löydä edullinen pikalaina 

Kilpailuttaminen on pieni vaiva suuresta hyödystä. Lainahakemuksen täyttäminen vie sinulta vain muutaman minuutin, minkä jälkeen saat lainatarjoukset välittömästi vertailtavaksi. 

Lainojen kilpailuttaminen Sortterin palvelussa on: 

 • Helppoa – kilpailutat jopa 20 pankin ja rahoituslaitoksen lainatarjoukset yhdellä hakemuksella.
 • Maksutonta – lainojen kilpailuttaminen on aina ilmaista.
 • Turvallista – teemme yhteistyötä vain luotettavien pankkien ja rahoituslaitosten kanssa. 
 • Läpinäkyvää – kaikki lainan kulut näkyvät selkeästi eriteltyinä ilman pientä printtiä. 

Kaikki saamasi lainatarjoukset esitetään aina edullisuusjärjestyksessä todellisen vuosikoron mukaan. Näin voit helposti valita lainatarjousten joukosta lainan, joka parhaiten vastaa sinun henkilökohtaisia toiveitasi. 

Lainasopimuksen allekirjoittamisen jälkeen saat rahat tilillesi jopa samana päivänä tai viimeistään parin arkipäivän kuluessa.

Täytä lainahakemus Sortterin palvelussa – se vie vain muutaman minuutin 

Elämässä voi tulla eteen tilanteita, jolloin lainaa tarvitsee nopealla aikataululla. Tällöin potentiaalinen vaihtoehto on vakuudeton pikalaina, jota voit hakea 1 000–60 000 euroa Sortterin maksuttoman lainavertailupalvelun kautta. 

Lainatarjousten kilpailuttaminen Sortterin avulla on helppoa: 

 1. Täytä ja lähetä lainahakemus Sortterin palvelussa. 
 2. Tutustu lainatarjouksiin ja valitse niistä sinulle sopivin vaihtoehto. 
 3. Allekirjoita lainasopimus lainanantajan kanssa verkkopankkitunnuksilla.
 4. Rahat siirtyvät tilillesi nopeasti, samana päivänä tai korkeintaan parin arkipäivän kuluessa. 

Sortterin palvelun käyttäminen edellyttää, että olet vähintään 20-vuotias, sinulla on säännölliset palkka- tai eläketulot ja olet hoitanut raha-asiat moitteettomasti. 

Kilpailuta lainat ja valitse edullinen pikalaina! 

Usein kysyttyjä kysymyksiä

 • Pikalaina on vakuudeton kulutusluotto, jota voit hakea nopeasti netistä.

 • Pikalaina ei tarkoita samaa kuin 2000-luvun puolivälissä keskustelua herättäneet pikavipit, jotka olivat tunnettuja todella korkeista koroista. Nykyään pikalainoilla on 20% korkokatto ja lainan voi saada jopa 4% korolla. Pikalainaa saa edelleen nopeasti, mutta myös aiempaa edullisemmilla koroilla ja joustavimmilla lainaehdoilla. Pikavipit ovat jääneet historiaan ja pikalaina on ikään kuin uudistettu versio näistä.

 • Pikalaina kannattaa kilpailuttaa, sillä kilpailutuksen avulla saat samalla kertaa useita lainatarjouksia useilta eri lainanantajilta. Monien eri pikalainatarjousten vertailun avulla löydät halvimman ja tarpeisiisi sopivimman pikalainan nopeasti. Sortter auttaa sinua löytämään parhaan pikalainan tekemällä kilpailutuksen puolestasi. Täytä vain lainahakemus tästä.

Takaisin blogiin