Yhdistelylaina

Onko lainojen yhdistäminen järkevää?

On tärkeää muistaa, että lainojen yhdistäminen tarkoittaa aina uuden lainan ottamista. Tämän vuoksi lainojen yhdistämistä ei kannata tehdä hetken mielijohteesta tai vasta sitten, jos olemassa olevien lainojen takaisinmaksussa ilmenee vaikeuksia.  Lainojen yhdistäminen tarkoittaa parhaimmillaan pienempiä lainanhoitokustannuksia ja helpotusta oman talouden hallintaan. Yhdistelylainoja käytetään useampien lainojen takaisinmaksuun, mutta myös yksittäisten lainojen uudelleenrahoittamiseen paremmilla ehdoilla.

Valitettavan usein ihmiset ovat lainojen yhdistämisen kanssa liian myöhään liikkeellä, eikä maksuvaikeuksien sattuessa yhdistelylainaa enää olekaan niin helppo saada hyvillä ehdoilla.

Näin lainat kannattaa yhdistää

  • Yhdistelylaina kannattaa hakea hyvissä ajoin. Näin sen saa varmimmin hyvillä ehdoilla
  • Varmista, että yhdistelylainan korko ja kustannukset ovat nykyistä lainaa alhaisemmat
  • Varmista, että lainan kuukausierä on omaan talouteen sopiva
  • Muista vertailla lainat ennen valinnan tekemistä

Ketkä myöntävät yhdistelylainoja?

Yhdistelylainoja myönnetään Suomessa niin pankkien, kuin rahoituslaitosten toimesta. Joskus lainanmyöntäjän ja lainavertailua tekevän yrityksen roolit voivat mennä sekaisin, sillä molemmat tarjoavat palveluita lainojen yhdistämiseen.

 

Lainavertailun ja lainanmyöntäjän erot

Lainavertailun tarkoitus on auttaa löytämään edullisin yhdistelylaina pankkien ja rahoituslaitosten valikoimasta. Tällöin asiakkaan on helpompi valita saatavilla olevista vaihtoehdoista edullisin. Lainanmyöntäjä puolestaan on taho, joka myöntää lainan kuluttajalle. Lainasopimus tehdään aina lainanmyöntäjän ja laina-asiakkaan välille. Lainanmyöntäjät toimivat yhteistyössä lainavertailua tekevien yritysten kanssa ja tarjoavat tuotteitaan tätä kautta kuluttajien saataville. Kuluttajan kannalta yhdistelylaina ei ole sen kalliimpi lainavertailun kautta haettuna, kuin suoraan pankista otettuna.

 

Miten yhdistelylaina kannattaa valita?

Yhdistelylainan valinnassa tärkeimmät asiat, joihin tulee kiinnittää huomiota ovat lainan korko, muut kustannukset sekä kuukausierä. Yhdistelylainan ottaminen kannattaa vain, kun sen saa nykyistä lainaa edullisemmin ja kuukausierä on omaan talouteen sopivalla tasolla.

Hae Sortter lainavertailun kautta pankkien tarjoukset yhdistelylainalle täältä.