Yhdistelylaina
Takaisin blogiin

Onko lainojen yhdistäminen järkevää?

Noin 140 000 suomalaisella on vähintään kaksi kulutusluottoa, kertoo Finanssiala ry:n huhtikuussa julkaisema raportti. Samaan aikaan monet pankit ja lainavertailua tekevät yhtiöt mainostavat lainojen yhdistämistä näkyvästi. Parhaimmillaan lainojen yhdistäminen tarkoittaakin suuria säästöjä, mutta mitä asioita tulee ottaa huomioon?

Yhdistelylainoja käytetään useampien lainojen takaisinmaksuun, mutta myös yksittäisten lainojen uudelleenrahoittamiseen paremmilla ehdoilla.

On tärkeää muistaa, että lainojen yhdistäminen tarkoittaa aina uuden velan ottamista. Tämän vuoksi lainojen yhdistämistä ei kannata tehdä tarjouksia vertaamatta tai vasta sitten, jos olemassa olevien lainojen takaisinmaksussa ilmenee vaikeuksia. Lainojen yhdistäminen tarkoittaa parhaimmillaan sekä pienempiä lainanhoitokustannuksia, että pienempiä lainan kuukausieriä. Lainojen yhdistämisen kautta saatu säästö voi yltää jopa satoihin euroihin kuukaudessa.

Valitettavan usein ihmiset ovat lainojen yhdistämisen kanssa liian myöhään liikkeellä, eikä maksuvaikeuksien sattuessa yhdistelylainaa enää olekaan niin helppo saada hyvillä ehdoilla, Sortterilta kerrotaan.  

Näin lainat kannattaa yhdistää

  • Hae yhdistelylaina hyvissä ajoin. Näin saat sen varmimmin hyvillä ehdoilla.
  • Varmista, että yhdistelylainan korko tai muut kustannukset ovat nykyisiä lainoja alhaisemmat.
  • Varmista, että lainan kuukausierä on omaan talouteen sopiva.
  • Muista vertailla lainat ennen valinnan tekemistä.

Yhdistä lainat maksutta aina 60 000 € asti Sortterin avulla. Voit saada yhdellä hakemuksella useamman lainatarjouksen, valita niistä sinulle edullisimman ja säästää lainanhoitokustannuksissa. Yhdistelylainan hakeminen Sortterin kautta vie muutaman minuutin, eikä lainatarjousten pyytäminen velvoita valitsemaan saatua tarjousta.

Ketkä myöntävät yhdistelylainoja?

Yhdistelylainoja myönnetään Suomessa niin pankkien, kuin rahoituslaitosten toimesta. Joskus lainanmyöntäjän ja lainavertailua tekevän yrityksen roolit voivat mennä sekaisin, sillä molemmat tarjoavat palveluita lainojen yhdistämiseen.

Lainavertailun tarkoitus on auttaa löytämään edullisin yhdistelylaina pankkien ja rahoituslaitosten valikoimasta. Tällöin asiakkaan on helpompi valita saatavilla olevista vaihtoehdoista itselleen edullisin. Lainanmyöntäjä puolestaan on taho, joka myöntää lainan kuluttajalle. Lainasopimus tehdään aina lainanmyöntäjän ja lainanhakijan välille. Lainanmyöntäjät toimivat yhteistyössä lainavertailua tekevien yritysten kanssa ja tarjoavat tuotteitaan tätä kautta kuluttajien saataville. Kuluttajan kannalta yhdistelylaina ei ole sen kalliimpi lainavertailun kautta haettuna kuin suoraan pankista otettuna, mutta edullisen lainan löytäminen on helpompaa.

 

Miten yhdistelylaina kannattaa valita?

Yhdistelylainan valinnassa tärkeimmät asiat, joihin tulee kiinnittää huomiota ovat lainan korko, muut mahdolliset lainakustannukset sekä lainan kuukausierä. Yhdistelylainan ottaminen kannattaa, kun sen saa nykyisiä lainoja edullisemmin ja sen kuukausierä on omaan talouteen sopivalla tasolla.

Tutustu tästä Sortteriin ja hae tarjoukset yhdistelylainalle maksutta, niin voit säästää lainanhoitokustannuksissa. Sortter vertaa sinulle lainat ilmaiseksi ja on lisäksi sekä reilu että vastuullinen toimija: meille asiakkaidemme etu on aidosti tärkeää ja autamme tätä löytämään aina edullisen vaihtoehdon.

Takaisin blogiin