luonnonkohteita-suomessa
Takaisin blogiin

Näkemisen arvoisia luontokohteita Suomessa

Suomi on tunnettu tuhansien järvien maana. Meillä on kuitenkin paljon erilaisia luonnonnähtävyyksiä joissa kannattaa käydä kun matkaa kotimaassa. Minne kotimaan matkailijan kannattaa sitten mennä nähtävyyksiä katsomaan? Katso muutamat kohdevinkit joita ehdottomasti kannattaa käydä katsomassa!

Karhunkierros - Kuusamo

Kenties Suomen kuuluisin patikkaretki löytyy Kuusamosta Oulangan kansallispuistosta Rukan ympäristöstä. Reittinä Karhunkierros on 80 km, joka voi itsessään viedä jo reissaajalta viikon verran tarjoten kuitenkin kauniita luonnon maisemia koko reitin ajan.

Pieni Karhunkierros on paljon lyhyempi alle päivässä taitettava 12 km matka, joka menee läpi huikeiden koskien ja vesiputouksien. Matkalla löytyy vesistön lisäksi riippusiltoja sekä reitin korkein huippu Kallioportti, jonka päältä on kymmenien metrien suora pudotus. Matkalla on mahdollisuuksia pysähtyä ja levätä, grillata makkarat tai vaikka yöpyä.

Lyhintä reittiä kutsutaan Minikarhuksi, joka käy Myllykoskella 1,5 km päässä ja palaa takaisin. Tälläkin reitillä pääsee näkemään riippusiltoja, koskia ja autiotupia, jotka varmasti jäävät mieleen.

Kitsiputous - Mallan kyyneleet - Enontekiö

Mallan luonnonpuistossa Kilpisjärvellä sijaitseva Kitsiputous eli “Mallan kyyneleet” on Suomen korkein yhtenäinen vesiputousten sarja vain muutamien kilometrien päässä Suomen ja Norjan rajalta. Yhteensä näillä putouksilla on korkeutta huimat 118 metriä, ja korkein yksittäinen porras on 29 metriä. Putouksien luokse vie 5 kilometrin mittainen kävelytie parkkipaikalta, joten matkakaan ei ole pitkä päästä ihastelemaan putouksia, joista Taiskakin lauloi vuoden 1976 Syksyn sävelessä kappaleessaan “Haltin häät”!

Pihlajamäen hiidenkirnut Aarnipata ja Rauninmalja - Helsinki

Nähtävyyksiä varten ei kuitenkaan aina tarvitse mennä pohjoiseen. Helsingin Pihlajamäessä löytyvät hiidenkirnut Aarnipata ja Rauninmalja, jotka on rauhoitettu luonnonmuistomerkeiksi vuonna 1995. Kirnuista isompi, Aarnipata komeilee 6,9 metrin halkaisijallaan ja 8,45 metrin syvyydellään. Vieressä oleva Rauninmalja on sekin kookas 1,6 metrin halkaisijalla ja 3,2 metrin syvyydellä. Nämä kirnut ovat jopa sekoittaneet teiden rakentamista 90-luvulla. Molemmille kirnuille on rakennettu katselutasanteet, joista niitä pääsee ihastelemaan.

Koitelinkosket - Oulu

Oulussa sijaitseva Koitelinkoski on noin 3 km pituinen ja lähes luonnontilainen koskialue, jolla arvioiden mukaan käy jo noin 80 000 vierailijaa vuosittain. Alueella on mahdollista käydä riippusilloilla, kalastamassa, melomassa tai ihan vaan nauttimassa luonnosta ja viettämässä piknikkiä koskien kohinan läheisyydessä. Alue sijaitsee noin 4 km päässä Kiimingin keskustasta, ja matkaa pysäköintialueelta Koitelinkoskille on vain 300 metriä.

Suunnittele nähtävyyksistä vaikka loma läpi Suomen

Monet kotimaan matkaajat vuokraavat nykyään asuntovaunuja tai matkailuautoja. Nämä matkailijat käyvät kiertämässä pidemmän reissun tien päällä sekä yöpyvät kätevästi Suomen monilla retkeilyalueilla. Tämä on hyvä ja erilainen vaihtoehto perinteiseen lomayöpymiseen hotelleissa. Suomessa matkailulla on myös kotimaan taloudelle positiivisia vaikutuksia, joten miksipä et seuraavalla reissullasi kokeilisi matkustaa kotimaan upeissa maisemissa!

Kilpailuta lomalaina tai autolaina Sortterin palvelussa

Matkalle tarvittava lomalaina tai asuntoautoon tarvittavaa autolaina mahdollistaa unelmareissut kotimaassa. Lainasta ei kannata kuitenkaan maksaa liikaa. Tämän vuoksi Sortter on apunasi. Sivustollamme voit vertailla lainoja eri lainanantajilta ilmaiseksi. Tavoitat kymmeniä pankkeja ja rahoituslaitoksia vain muutamassa minuutissa, ja löydät tarjouksista sinulle halvimman lainan nopeasti.

Takaisin blogiin