Moottoripyörän keväthuolto varmistaa ajamisen hauskuuden – muista nämä
Takaisin blogiin
# Muu laina

Päivitetty:

Kirjoittaja Teija

Kirjoittaja:

Teija Välinoro

Sisältövastaava Sere

Laatuvarmistettu:

Sere Hanski

Laatuvarmistettu

Moottoripyörän keväthuolto varmistaa ajamisen hauskuuden – muista nämä

Aurinko paistaa, tiet ovat sulat, joten ei muuta kuin moottoripyörä alle ja baanalle! Vaikka kuinka jo polttelisi heittää ajokamat päälle ja painaa kaasua, niin malta ihan hetki. Viimeistään nyt on aika kurkata talven yli seissyttä menopeliä vähän tarkemmalla silmällä eli huoltaa moottoripyörä ajokuntoon.

Ennen kaikkea huolto on turvallisuuskysymys, ja käymällä pyörän huolellisesti läpi voit ehkäistä yllättäviä ja ikäviä tilanteita ajomatkalla. Esimerkiksi kuluneet renkaat voivat olla yllättävän liukkaat ja aiheuttaa vaaratilanteita. Huollettu pyörä on myös hauskempi peli ajaa, kun kaikki toimii jouhevasti – ketjut eivät ole löysät tai vivut jumita.

Mikäli oma moottoripyörä on vasta suunnitelmissa tai mietit vaihtoa, on nyt hyvä aika lähteä kartoittamaan itselle sopivaa menopeliä, ja ehdit vielä hyödyntää kesän ja syksyn ajopäivät. Sopivaa moottoripyörää etsittäessä valintakriteerit ovat pyörän käyttötarkoitus, hintataso sekä omaa silmää miellyttävä malli: kaipaatko mahdollisesti vauhdin huumaa radalla sporttisemmalla versiolla vai sopisiko omaan tyyliin kromipinnoillaan häikäisevä custom-pyörä?

Kun itselleen sopiva vaihtoehto löytyy joko yksityiseltä myyjältä tai liikkeestä, on ostopäätös enää rahoituskysymystä vaille tehty: käytätkö säästöjä vai hyödynnätkö moottoripyörälainaa? Tarvittaessa laina on nopeastikin käytettävissä, eikä hankintaan tarvitse käyttää kaikkia säästöjä. 

 • usp item
  Kilpailuta laina 60 000 € asti
 • usp item
  100 % asiakkaan puolella
 • usp item
  100 % ilman piilokuluja
 • usp item
  100 % suomalainen palvelu
4,6
Perustuu 408 arvosteluun.
powered by

Tarkista nämä ennen ensimmäistä ajomatkaa

Talven yli säilytyksessä seissyt pyörä tulee huoltaa ennen kuin sillä lähdetään ensimmäiselle, edes lyhyelle ajomatkalle. Myös, jos olet vastikään ostanut uuden pyörän, on hyvä käydä pyörä varmuuden vuoksi läpi ennen matkaan lähtöä. Vaikka teettäisit huollon liikkeessä, kannattaa perehtyä aiheeseen, jotta ymmärrät, mitä pyörän ylläpidossa tulee huomioida. 

Riippuu syksyn huollosta, mitä toimenpiteitä keväällä tarvitsee tehdä. Kun hyödynnät muistilistaa, varmistut että jokainen toimenpide tulee tehtyä, tai että se on jo suoritettu. Talvi on yllättävän pitkä aika, ja sen aikana ehdit jo unohtaa asioita, joten tarkista asia mieluummin kuin muistelet, että kaipa tämä tuli tehtyä.

Tässä muistilista avuksesi pyörän keväthuoltoon:

1. Nesteiden, voiteluaineiden ja suodattimen vaihto. 

Moottoriin ja vaihteistoon vaihdetaan voiteluaineet, tehdään öljynvaihto ja vaihdetaan öljysuodatin. Jäähdytysnestettä lisätään tarvittaessa. Huomioi, että käytät omaan pyörääsi tarkoitettuja suodattimia ja nesteitä.

2. Tulppien ja ilmansuodattimen tarkistus, huolto tai vaihto.

3. Ketjujen puhdistus ja rasvaus.

Lopuksi säädä ketjujen kireys. 

4. Ajohallintalaitteiden läpikäynti. 

Kytkin, kaasu, vaihteet, ohjaustanko ja jarrut tulee kaikki tarkistaa ennen ajamaan lähtemistä. Jarrulevyissä ja -paloissa pitää olla tarpeeksi kulutuspintaa. Jarrunesteen määrä tulee tarkistaa sekä tarvittaessa lisätä, tai vaihtaa tietyin väliajoin ohjeistusten mukaisesti. Voitele ajohallintalaitteiden vaijerit ja vivut.

5. Huolehdi, että renkaat ovat kunnossa. 

Katso ilmanpaine ja lisää ilmaa tarpeen mukaan. Kuluneet tai vanhentuneet renkaat ovat turvallisuusriski, joten varmista että renkaissa on tarpeeksi pintaa. Vaikka pintaa olisikin, mutta renkaat ovat vanhat, voi olla hyvä ostaa uudet, sillä ajan kanssa kumiseos kovettuu.

6. Lataa syksyllä irrotettu akku ja laita se paikoilleen.

Huomioi että kiinnität akkukaapelit oikeassa järjestyksessä.

7. Laita tankkiin uutta polttoainetta.

8. Lopuksi vielä käynnistä pyörä.

Samalla kun annat sen käydä hetken, tarkista valojen, vilkkujen ja katkaisimien toiminta. 

Nyt moottoripyöräsi on käyty läpi ja se  on valmis tulevaan ajokauteen!

Pankit ja rahoituslaitokset, jotka luottavat meihin:

Pop PankkiResurs BankAktia - logoBank NorwegianNordax Bank logoBigbankAvidaKaarnaTF Bank logoBrocc logoAlisa PankkiLea bankInstabankSweepBank logoFixura logoMorrow Bank logoBondora logoCredigoHalino logoSvea Bank - logoremember logo

Huoltaminen säilyttää moottoripyörän arvon

Moottoripyörän omistajana pyörän arvon mahdollisimman hyvä säilyttäminen on oleellista – jossain vaiheessa todennäköisesti tulee hetki myydä pyörä eteenpäin. Mitä paremman hinnan saat, sitä paremmin turvaat omaa talouttasi. Voit vaikuttaa oman pyörän myyntihintaan pitämällä huolta pyörän toimivuudesta vaihtamalla säännöllisesti nesteet, öljyt sekä muut vaihdettavat osat. 

Myös ulkonäön siisteys vaikuttaa pyörän arvoon. Säännöllinen pesu auttaa ylläpitämään pyörän siistinä, kun lika ei syövytä pintoja. Pesu vaikuttaa myös turvallisuuteen: esimerkiksi ketjut voivat jumittua kertyneestä liasta ja rasvasta. Säännöllinen huolto pidentää moottoripyörän käyttöikää ja vaikuttaa myös sen arvon säilymiseen. Pidä siis huollon tarkistuslista mielessä niin keväisin kuin syksyisinkin!

Moottoripyörälaina auttaa pyörä- ja varustehankinnoissa

Moottoripyörät kehittyvät uusien mallien myötä ja myös omat tarpeet voivat muuttua: ehkä kaipaat mukavampaa ajoasentoa pitkille matkoille tai parempaa suorituskykyä radalle. Vanhan pyörän myynnillä saa pesämunaa uuteen pyörään, mutta aina se ei riitä jos uusi pyörä on kalliimpaa hintaluokkaa. 

Moottoripyörälainan turvin voit ostaa pyörän 

 • liikkeestä 
 • yksityiseltä henkilöltä
 • ulkomailta. 

Lainaa voi hakea muutamasta tuhannesta  60 000 euroon saakka. Moottoripyörälaina on vakuudeton kulutusluotto, jonka turvin voit maksaa moottoripyörän käteisostajana. Siitä saattaa olla positiivista etua ostoneuvotteluissa ja voit saada tingittyä ostohintaa pienemmäksi. 

Moottoripyörälainaa voi käyttää myös ajovarusteiden hankkimiseen. Laadukkailla suojaominaisuuksilla varustetut ajovaatteet parantavat oleellisesti ajamisen turvallisuutta ja mukavuutta. Varsinkin pitkillä matkoilla korkealuokkainen tuulen- ja vedenpitävyys ovat oleellisia ominaisuuksia. 

Yhdellä hakemuksella lukuisia lainatarjouksia!

Vältä taloudelliset yllätykset – budjetoi kulut

Moottoripyörän ylläpito aiheuttaa jatkuvia kuluja, jotka on hyvä huomioida jo pyörän ostovaiheessa. Näitä kuluja ovat muun muassa 

 • vakuutukset
 • talvisäilytys
 • teetetyt huollot ja korjaukset 
 • uusien osien tai renkaiden osto. 

Kun nämä on huomioitu jo ennen moottoripyörän hankintaa, eivät ne aiheuta ikäviä yllätyksiä omaan budjettiin. Huolloista ja uusien osien hankinnoista kun ei kannata säästää, sillä ne ovat turvallisuus- ja ajomukavuustekijöitä.

Jos haet moottoripyörälainaa, sovita haettava lainasumma sen mukaan, että kuukausibudjettisi kestää sekä lainanlyhennyksen että säännölliset moottoripyörän kulut. Eri lainoja kannattaa vertailla, jotta löydät sinulle sopivan vaihtoehdon. Huomioi esimerkiksi lainan todellinen vuosikorko sekä muut lainan ehdot. Kilpailuttamalla pankit ja rahoituslaitokset voit säästää lainan kuluissa huomattavasti. 

Sortterin palvelun avulla voit helposti ja nopeasti yhdellä lainahakemuksella vertailla moottoripyörälainoja jopa yli 20 eri pankin ja rahoituslaitoksen tarjouksista. Järjestämme ne sinulle valmiiksi edullisemmasta kalliimpaan. Tämä ei sido sinua ottamaan lainaa, vaan voit tehdä päätöksen vasta kun olet nähnyt saamasi lainatarjoukset ja sopiva moottoripyörä on löytynyt. 

Kirjoittaja Teija

Kirjoittaja

Teija Välinoro

Teija on valmistunut tradenomiksi Jyväskylän ammattikorkeakoulusta ja opiskelee parhaillaan työn ohessa ylempää ammattikorkeakoulututkintoa. Kirjoittaminen on ollut Teijalle aina luontevaa niin vapaa-ajalla kuin työssäkin. Erilaisten tekstien suunnittelu ja tuottaminen ovat kuuluneet hänen työnkuvaansa reilun kuuden vuoden ajan. Pankki- ja rahoitusalan tekstejä Teija on tehnyt vuodesta 2023 alkaen.

Teemme jatkuvasti töitä sen eteen, että kirjoittamamme sisältö on laadukasta, ajankohtaista ja mielenkiintoista. Kaikki sisältömme pohjaa itsenäisyyteen ja objektiivisuuteen sekä asiantuntijuuteen. Ammattitaitoisten sisällöntuottajiemme lisäksi Sortterin sisältövastaava, finanssialan ammattilaiset ja markkinointitiimi tarkistavat sisällöt säännöllisesti.

Takaisin blogiin