Miten Sortter vertailee lainat? 4 perustetta
Takaisin blogiin

Miten Sortter vertailee lainat? 4 perustetta

Lainavertailua tarvitaan, jotta itselle sopivin ja edullisin laina löytyy helposti ilman ravaamista pankeissa. Sortterilla lainavertailu tapahtuu aina asiakkaan edun mukaisesti.

Lainojen vertailu on erittäin tärkeä vaihe, jota sinun ei koskaan kannata ohittaa lainan ottamista miettiessäsi. Vain vertaamalla lainat saat selville erot pankkien ja rahoituslaitosten lainatarjouksissa – nehän voivat olla joskus hyvinkin suuria. 

Osalle kuluttajista saattaa kuitenkin olla epäselvää, miten lainat oikeastaan vertaillaan ja esitetään hakijalle. Joku voi myös epäillä sitä, onko suositeltu laina oikeasti edullisin. Onkin siis paikallaan perehtyä siihen, millä perusteella lainojen vertailu tapahtuu.

Netistä löytyy nykyään paljon erilaisia lainavertailuja, ja vertailun periaatteet voivat vaihdella eri palveluiden välillä. Tässä artikkelissa avaamme kerromme 4 tärkeää perustetta, joiden mukaisesti Sortterin lainavertailu toimii. 

Sortterilla lainojen vertailun pohjana ovat aina reilun lainavertailun periaatteet. Kiteytettynä se tarkoittaa seuraavia asioita: 

 • Suosittelemme aina kokonaiskustannuksiltaan edullisinta lainaa.
 • Vertailumme lainatarjoukset ovat henkilökohtaisia, eivät vain alkaen-hintoja.
 • Näytämme kaikki tarjousten yksityiskohdat.
 • Kumppaneinamme on vain luotettavia pankkeja ja rahoituslaitoksia.
 • Toimimme vastuullisesti asiakkaan etua ajatellen, niin tietoturvan kuin markkinoinninkin osalta.
 • usp item
  Kilpailuta laina 60 000 € asti
 • usp item
  100 % asiakkaan puolella
 • usp item
  100 % ilman piilokuluja
 • usp item
  100 % suomalainen palvelu
4,6
Perustuu 386 arvosteluun.
powered by

1. Lainavertailua asiakkaan etu edellä

Keskeisin lainavertailun periaatteistamme on se, että asiakkaan etu on aina kaiken keskiössä. Emme itse hyödy minkään tietyn pankin tai rahoituslaitoksen suosittelemisesta, vaan vertailemme lainat puolueettomasti asiakkaan saamia hyötyjä ajatellen. Kun siis vertaat lainat Sortterilla, voit luottaa siihen, että vertailussa ykköseksi nostettu laina on todella kustannuksiltaan edullisin.

Lainavertailumme lainatarjoukset ovat myös aina henkilökohtaisia, mikä tarkoittaa sitä, että edullisuusjärjestys pitää paikkansa juuri sinun kohdallasi ja lainatarjoukset ovat oikeasti saatavilla sinulle. Emme vertaile lainojen alkaen-hintoja, sillä ne voivat helposti johtaa lainanhakijaa harhaan. Luotonmyöntäjien lainatarjoukset riippuvat kuitenkin aina lainanhakijan yksilöllisestä tilanteesta ja luotonmyöntäjien tekemästä maksuvara-arviosta.

2. Todellinen vuosikorko lainavertailun perusteena 

Kuluttajan voi joskus olla vaikeaa vertailla lainoja, joiden kustannukset muodostuvat monista erilaisista kulueristä: esimerkiksi avausmaksusta, nimelliskorosta, tilinhoitomaksuista ja laskutuspalkkioista. Tässä Sortterin lainavertailu selkeyttää tilannetta huomattavasti. 

Sortterilla lainavertailun perusteena on aina todellinen vuosikorko, johon on laskettu mukaan kaikki lainan kulut. Se on ainoa vertailukelpoinen luku, jonka avulla lainojen edullisuutta on mahdollista vertailla keskenään helposti ja luotettavasti

Sen lisäksi, että esitämme kaikki lainan kulut lainavertailussa helppotajuisesti todellisen vuosikoron muodossa, listaamme myös tarjousten yksityiskohdat – niin kustannukset kuin muutkin lainaan liittyvät ehdot, joilla voi olla sinulle merkitystä päätöksenteossa. Emme piilota yksityiskohtia pieneen printtiin, vaan tuomme ne esille selkeästi.

Todellisen vuosikoron perusteella tehdyn lainavertailun edut: 

 • Kaikki lainan kulut on huomioitu.
 • Lainoja on helpompi vertailla.
 • Aidosti edullisin laina löytyy varmemmin.

Pankit ja lainanantajat

Pop PankkiResurs BankAktiaBank Norwegian – a part of NOBA Bank GroupNordax BankBigbankAvidaKaarnaTF Bank logoBroccFellow FinanceLea bankInstabankSweepBankFixuraMorrowBondoraCredigoHalinoSvea

3. Kattava ja luotettava lainavertailu 

Sortterin lainavertailussa on mukana yli 20 lainanantajaa ja olemme yksi Suomen laajimmista lainavertailualustoista. Kun vertaat lainat meillä, luotonmyöntäjien valikoima on siis varmuudella kattava ja voit saada yhdellä hakemuksella runsaan määrän sinulle henkilökohtaisesti tehtyjä lainatarjouksia. 

Teemme yhteistyötä vain luotettavien toimijoiden kanssa. Palvelumme käyttäjänä sinun ei tarvitse stressata siitä, ketkä pääsevät tietoihisi käsiksi, sillä kerromme avoimesti, mitkä pankit ja rahoituslaitokset lainavertailussamme ovat mukana. 

Saamiesi lainatarjousten lisäksi näet palvelussamme tiedon myös niistä lainanantajista, jotka eivät tehneet hakemuksesi perusteella lainatarjousta. Saat siis kerralla selkeän kokonaiskuvan tilanteesta. 

4. Vastuullisuus ilmenee toiminnassamme joka tasolla

Paitsi että varmistamme etusi lainatarjousten osalta kiinnitämme huomiota vastuullisuuteen myös muilta osin – niin tietoturvan, markkinoinnin kuin yhteiskunnallisen vastuunkin suhteen.

Noudatamme parhaita tietoturvastandardeja, jotta hakemukseen täyttämäsi tiedot ovat varmassa tallessa. Palvelumme toimii salatussa ympäristössä ja seuraamme jatkuvasti tietoturvan kehittymistä, jotta järjestelmämme ovat ajantasaisia sekä lakien ja määräysten mukaisia.

Markkinoinnissa noudatamme tarkasti GDPR-asetusta ja kunnioitamme sinun toiveitasi. Sinulla on halutessasi oikeus kieltäytyä lähettämästämme markkinointiviestinnästä, ja näin tehdessäsi meillä on velvollisuus poistaa kaikki tietosi rekisteristämme. Emme koskaan välitä tietojasi eteenpäin muuhun kuin oman palvelumme tuottamisen mukaisiin tarkoituksiin.

Haluamme olla vastuullinen toimija myös yhteiskunnallisella tasolla: tuomme esille vastuullisen taloudenhallinnan merkitystä ja osallistumme talouteen liittyvään keskusteluun. Korostamme harkintaa ja suunnitelmallisuutta niin rahankäytössä kuin lainojen ottamisessakin.

Sortter mediassa

YLE UutisetIlta-SanomatIltalehtiKauppalehtiMtv3 / MTV uutisetHelsingin SanomatTalouselämäMaaseudun TulevaisuusTaloussanomatRadio NovaTaloustaitoKarjalainenIlkka–PohjalainenEtelä-SaimaaUusi SuomiSavon Sanomat

Vertaa lainat helposti Sortterilla

Sortterin lainavertailun tarkoitus on ennen kaikkea auttaa suomalaisia löytämään itselleen edullisin laina mahdollisimman vähällä vaivalla. Se onnistuu yhdellä hakemuksella, jonka täyttäminen ei vaadi aikaa kuin muutaman minuutin – ja lainatarjouksetkin tulevat usein yhtä nopeasti. 

Sortter on suomalainen palvelu ja sen käyttäminen on sinulle täysin maksutonta. Palvelun käyttäminen ei myöskään sido sinua ottamaan lainaa, vaan päätös lainatarjousten hyväksymisestä jää aina sinulle. Voit siis huoletta vertailla lainat säännöllisesti matalallakin kynnyksellä. 

Lainojen vertailu Sortterilla on:

 • helppoa – saat jopa 20 lainatarjousta yhdellä hakemuksella
 • maksutonta – lainojen kilpailuttaminen on sinulle aina ilmaista
 • turvallista – palvelu toimii salatussa ympäristössä ja tietosi pysyvät turvassa
 • läpinäkyvää – näet kaikki lainakulut selkeästi eriteltyinä.

Jos olet vähintään 20-vuotias, sinulla on säännölliset palkka- tai eläketulot ja olet hoitanut raha-asiasi moitteettomasti, täytät lainan hakemiseen vaadittavat kriteerit. Voit kilpailuttaa lainat joko yksin tai yhdessä rinnakkaishakijan kanssa, jolloin voit saada lainallesi paremmat ehdot ja ylipäänsä parantaa mahdollisuuksiasi lainan saantiin.

Vaikka lainahakemuksen tekeminen Sortterilla onkin nopeaa, se kannattaa tehdä kerralla huolellisesti. Täyttämällä tietosi mahdollisimman tarkkaan ja yksityiskohtaisesti varmistat sen, että luotonmyöntäjillä on riittävän hyvä kuva tilanteestasi. Sen myötä he pystyvät antamaan myös parempia lainatarjouksia.

Käytännössä Sortterin lainavertailu toimii näin:

 1. Vertaa lainat lähettämällä hakemus. 
 2. Tutustu saamiisi lainatarjouksiin ja valitse sopivin.
 3. Allekirjoita lainasopimus lainanantajan kanssa verkkopankkitunnuksilla.
 4. Laina maksetaan tilillesi jopa samana päivänä.
Takaisin blogiin