Nainen istuu bussipysäkillä
Takaisin blogiin

Lainavertailu – pieni vaiva, suuri hyöty

Lainavertailusta voi koitua merkittäviä hyötyjä ja säästöjä kuluttajalle. Terve kilpailu lainamarkkinoilla estää lisäksi korkojen karkaamisen kohtuuttomiin lukemiin.

Kuluttajat vertailevat lainoja aiempaa enemmän. Etenkin asuntolainojen ja kulutusluottojen kohdalla kasvu on parin viime vuoden aikana ollut selkeästi nähtävillä.

Tämä kielii siitä, että lainojen vertailun myötä syntyvät mahdollisuudet, hyödyt ja säästöt on ymmärretty. Toisaalta lainantarjoajien määrä on kasvanut, eikä ketään voida edellyttää käyttämään vain oman ”kotipankin” rahoituspalveluita. Niin ikään digitaaliset palvelualustat ja esimerkiksi nähtävissä olevat hinnastot ovat tehneet vertailusta vaivatonta. 

Kilpailu lainamarkkinoilla on hyvä uutinen paitsi kuluttajille, myös yleishyödyllisestä näkökulmasta katsoen. Kuluttajilla on varaa valita ja korot pysyvät maltillisina.

Miksi vertailla tai kilpailuttaa laina?

Kuka tahansa voi vertailla lainoja. Tämä tapahtuu tutkimalla ja vertailemalla eri pankkien sekä rahoitusyhtiöiden tarjoamien lainojen kuluja, korkoja ja ehtoja netissä. 

Kun lainanantajalta pyydetään konkreettista lainatarjousta, on kyse puolestaan lainan kilpailuttamisesta. Sen sijaan, että pyytäisi tarjousta itse, voi kilpailuttamisen ulkoistaa tekemällä lainahakemuksen lainanvertailupalvelussa.

Lainoissa voi vertailemalla ilmetä vuositasolla jopa satojen eurojen säästömahdollisuus. Lainoja vertailtaessa tulisi kuitenkin kiinnittää huomiota myös muihin seikkoihin kuin lainasta aiheutuviin kuluihin, kuten laina-aikaan. Takaisinmaksussa pieni kuukausierä voi puhutella, mutta se pidentää laina-aikaa. Mitä pidempi laina-aika, sitä enemmän lainalle kertyy korkoa. 

Myös takaisinmaksun ehtoja kannattaa vertailla. Pidätetäänkö niiden puitteissa vaikka mahdollisuus lyhennysvapaaseen tiukan paikan tullen? Tai jos päinvastaisessa tilanteessa haluaa suorittaa ylimääräisen lyhennyksen tai jopa maksaa lainan etuajassa pois, koituuko tästä lisäkustannuksia?

Lainojen vertailu on yksinkertaisesti järkevää – parhaassa tapauksessa se tuo paitsi selviä säästöjä, myös taloudellista mielenrauhaa. 

Mistä tunnistaa laadukkaan lainanvertailupalvelun?

Edullisimman lainan löytäminen vaatii ilman muuta jonkin verran vaivannäköä. Tiivistäen voikin sanoa, että ulkoistettu lainanvertailupalvelu toimii silloin kun vertailu hoituu kuin itsestään. Kukapa haluaisi kuormittavia lisäyksiä arjen ”to do -listaansa” tai esimerkiksi palveluntarjoajan koukeroisia sopimusehtoja syynättäväksi.

Sortterin avulla lainanvertailu onnistuu käden käänteessä: lainanhakijan tulee ainoastaan täyttää hakemus netissä. Aikaa tähän kuluu muutamia minuutteja. Mikäli haetaan vakuudetonta lainaa, ei lainalle tarvitse pyytää ja nimetä edes takaajia. 

Lainan saa kauttamme käyttöön nopeasti. Sopivan lainan löydyttyä lainasopimuksen voi allekirjoittaa verkkopankkitunnuksilla. Yhteistyökumppanimme siirtävät lainanhakijan tilille viimeistään kahden arkipäivän kuluessa. Nopeimmillaan rahat voi saada käyttöön jo samana päivänä, kun sopimus on allekirjoitettu.

Parin lainatarjouksen saaminen ei välttämättä kerro hyvästä – tai ainakaan kovin kattavasta – palvelusta. Sortter tekee yhteistyötä useiden pankkien ja rahoitusyhtiöiden kanssa. Lainatarjouksen voi saada jopa kahdeltakymmeneltä taholta yhdellä hakemuksella. 

Järjestämme tarjoukset valmiiksi edullisuusjärjestykseen todellisen vuosikoron perusteella ja ilmoitamme myös, mikäli joltain taholta ei tarjousta tule. Esitämme selkeästi lainojen kuukausierät, tarjotun maksuajan ja lainasta aiheutuvat kulut. Vertailumme ei sido asiakasta mihinkään – toisin sanoen hän ei ole velvoitettu valitsemaan lainaa listaamiemme tarjousten joukosta.

Onko lainan kilpailuttaminen turvallista?

Aivan kuten lainanantajien, myös lainanvertailupalvelujen määrä on lisääntynyt. Monia vertailupalveluita markkinoidaan ilmaisuilla ”helposti” ja ”rahat heti tilille”. 

Kuten edeltä voi lukea, myös me Sortterilla allekirjoitamme vaivattomuuden ja nopeuden. Mielestämme yksittäisen kuluttajan laina- ja taloustilanne on kuitenkin niin privaatti ja tärkeä asia, että painotamme palvelussamme myös turvallisuutta ja läpinäkyvyyttä

Sortter on kotimainen, suomalaisten arvot ja tavat tunteva lainanvertailupalvelu. Teemme yhteistyötä vain luotettavien pankkien ja rahoituslaitosten kanssa, joista mainittakoon esimerkiksi Aktia, POP Pankki, Nordax Bank ja Risicum. Toimimme luonnollisesti tietosuojalain puitteissa (GDPR) taataksemme asiakastietojen luottamuksellisen käsittelyn.

Tiesithän, että myös olemassa olevan lainan voi – ja se kannattaa – kilpailuttaa?

Miten lainavertailusta mahdollisesti koituvat säästöt syntyvät?

Pankit ja rahoitusyhtiöt voivat itsenäisesti päättää lainasta perittävän koron määrän, ja tästä lainojen hintavaihtelu yksinkertaisimmillaan johtuu. Lainanantajat ovat velvoitettuja ilmoittamaan tarjouksissaan tämän nimelliskoron lisäksi lainasta perityt erilliskulut, mutta ne eivät ole välttämättä tarjouksessa kovin selkeästi esillä. 

Näin ollen pelkän nimelliskoron valossa jokin laina saattaa näyttää edulliselta, vaikkei se sitä todellisuudessa ole. Koron ohessa maksettavaksi voi tulla esimerkiksi lainanavaus ja -hoitokuluja sekä laskutusmaksuja. Tällaiset pienet, yksittäiset maksut saattavat vuoden mittaan muodostaa helposti kolminumeroisen summan

Sortter vertailee lainat aina todellisen vuosikoron perusteella. Tämä tarkoittaa, että edullisin laina on juuri sitä miltä näyttää, sillä kaikki lainasta vuoden mittaan aiheutuvat kustannukset nimelliskorkoineen ja mahdollisine erilliskuluineen on vertailussa huomioitu.

Moni voi luulla, että vain uuden lainan voi kilpailuttaa. Tämä ei kuitenkaan pidä paikkansa, ja viisas kuluttaja tarkistaakin säännöllisesti, millä korolla lainaa on saatavilla. Nykyisen lainan tai luoton kilpailuttaminen tarkoittaa olemassa olevan maksusopimuksen korvaamista uudella, edullisemmalla lainalla.

Joku taas saattaa ajatella, että lainanvertailupalvelu perii varmasti maksun tai provision toiminnastaan. Sortterin vertailupalvelu on asiakkailleen kuitenkin täysin ilmainen, sillä ansaintalogiikkamme perustuu komissioihin, joita kumppanimme maksavat yhteistyöstä kanssamme. 

Asiakkaan etu on meidän etumme, ja siksi teemme kaikkemme löytääksemme asiakkaillemme sen oikeasti edullisimman lainan.

Tee lainavertailusta yksinkertaista – anna Sortterin vertailla puolestasi. Palvelumme edut:

  • Helppous – täytä vain yksi lainahakemus ja saat useita lainatarjouksia
  • Nopeus – saat ensimmäiset tarjoukset heti, joissain tapauksissa myös lainan käyttöösi samana päivänä
  • Turvallisuus – toimimme tietosuojalain puitteissa ja yhteistyössä vain luotettavien pankkien sekä rahalaitosten kanssa
  • Läpinäkyvyys – vertailemme lainat aina todellisen vuosikoron mukaan ja esitämme lainatarjoukset selkeänä listana edullisimmasta alkaen
  • Maksuttomuus – vertailu on asiakkaillemme ilmaista

Vertaile ja kilpailuta uusi tai olemassa oleva lainasi jo tänään!

Takaisin blogiin