Henkilö pohtii vakuudettoman lainan etuja
Takaisin blogiin

Mietityttääkö kulutusluotto? 6 syytä, miksi vakuudeton laina on varteenotettava vaihtoehto

Kulutusluottoon liitetään usein erilaisia oletuksia ja ennakkoluuloja. Vakuudeton laina on kuitenkin mainio vaihtoehto pienten ja suurten hankintojen rahoittamiseen. Kokosimme kuusi syytä, miksi vakuudetonta lainaa kannattaa ehdottomasti pohtia rahoitusvaihtoehtona.

1. Se sopii useaan eri käyttötarkoitukseen

Kulutusluotolla voit rahoittaa pienet ja vähän isommatkin hankinnat ja unelmat, kuten asuntosi remontin, lomamatkan tai vaikkapa moottoripyörän. Vahinko ei tunnetustikaan tule kello kaulassa ja joskus arki vaikeutuu hajonneen tiskikoneen tai jääkaapin muodossa. Kokkaaminenkin on mukavaa tehokkailla, nopeilla ja ennen kaikkea moderneilla keittiökoneilla. Kulutusluotto käy mainiosti siis myös arkisiin hankintoihin ja yllättäviin menoihin. 

Hankintojen lisäksi kulutusluottoa käytetään myös lainojen yhdistämiseen, jolla useat eri lainat ja luottokorttivelat maksetaan pois yhdellä isommalla lainalla. Lainojen ja luottokorttivelkojen yhdistämisen suosiota ovat kasvattaneet niiden kohtuullistunut korkotaso, kasvaneet lainasummat sekä entistä pidemmät tarjolla olevat laina-ajat.

2. Kustannukset ovat vertailtavissa

Moni saattaa mieltää lainavaihtoehtojen vertailun erittäin hankalaksi muun muassa monien eri kulujen ja niiden yhteisvaikutuksen hahmottamisen vuoksi. Tiesitkö, että pankkien ja rahoituslaitosten tulee ilmoittaa todellinen vuosikorko lainanhakijoille? Todellinen vuosikorko, eli lainan todellinen vuotuinen korkoprosentti huomioi kaikki lainasta syntyvät korot, maksut sekä lyhennysaikataulun ja se tekee lainatarjouksista vertailukelpoiset toisiinsa nähden. Voit siis vertailla lainoja huoletta todellisen vuosikoron avulla

3. Käsittely on joustavaa ja nopeaa

Vakuudettoman lainan hakeminen on helppoa ja mutkatonta. Palvelussamme täytät hakemuksen muutamassa minuutissa ja saat ensimmäiset mahdolliset tarjoukset jo saman tien. Yhteistyökumppanimme käsittelevät lainahakemuksesi jopa muutamissa minuuteissa hakemuksen lähettämisestä. Myönnetyn luottopäätöksen jälkeen rahat maksetaan tilillesi jopa saman päivän aikana. Toki on hyvä tiedostaa, että pankki saattaa vaatia esimerkiksi palkkatodistuksen ennen kuin laina maksetaan tilillesi, joka osaltaan hieman hidastaa lainan saantia.    

4. Omaisuutta ei tarvitse sitoa lainan vakuudeksi

Et tarvitse vakuudettomaan kulutusluottoon lainkaan vakuuksia tai takaajia. Sinun ei siis tarvitse sitoa omaisuuttasi tai pyytää esimerkiksi vanhempiasi takaamaan lainaasi. Voidaksesi hakea vakuudetonta kulutusluottoa palvelumme kautta tulee sinun olla vähintään 20-vuotias, omata säännölliset palkka- tai eläketulot sekä hyvä historia raha-asioiden hoitamisen suhteen.

5. Takaisinmaksun voi sovittaa omaan talouteen sopivaksi

Kulutusluoton takaisinmaksuaika määräytyy maksettavan kuukausierän mukaan, joka kannattaa ehdottomasti sovittaa omiin tuloihin ja menoihin sopivaksi. On kuitenkin hyvä muistaa, että mitä pienemmän kuukausierän valitsee, sitä enemmän maksat korkoja ja kuluja pidemmän laina-ajan muodossa. Ehdoton plussa vakuudettomassa lainassa on mahdollisuus maksaa se ennenaikaisesti takaisin koska tahansa osittain tai kokonaisuudessaan ilman extrakuluja. Säästöä syntyy koroissa ja kuluissa, jos lainan pystyykin maksamaan takaisin ennen hakemisen yhteydessä sovittua päättymisajankohtaa.

6. Talouden tasapainottaminen onnistuu yhdistelylainan avulla

Lainojen yhdistäminen on erinomainen tapa tasapainottaa ja selkeyttää omaa taloutta. Mikäli lainoja ja luottokortteja on useampia, voi kokonaistilanteen hahmottaminen olla todella hankalaa, eikä silloin välttämättä ymmärrä kuinka paljon korkoja ja kuluja tuleekaan kokonaisuudessaan maksettua. Myös useampien lainojen ja luottokorttien tilinhoito- ja kuukausimaksut rasittavat taloutta. Yhdistelylaina kannattaa ottaa, kun sen kokonaiskustannukset sekä korot ovat pienemmät kuin sillä yhdistettävien lainojen korot ja kulut, jolloin säästät selvää rahaa ja oman talouden hallinta paranee merkittävästi. Muistutettakoon, että yhdistelylainasta saa hyödyn ainoastaan silloin, kun sillä kuittaan kaikki muut velat pois.

Vertailemalla löydät parhaimman vaihtoehdon

Kauttamme voit hakea lainaa usealta eri pankilta ja rahoituslaitokselta vain yhdellä hakemuksella. Näytämme kaikki saamasi lainatarjoukset edullisuusjärjestyksessä kaikkine kuluineen, jotta vertailu olisi sinulle mahdollisimman mutkatonta, edullista ja reilua. Palvelussamme näet aina myös tiedon siitä, kenellä yhteistyökumppanillamme laina on vielä käsittelyssä, jolloin voit varmistua saaneesi kaikki tarjoukset vertailua varten.  Käynnistä maksuton vertailu jo tänään!

Takaisin blogiin