yhdistelylaina-blogi
Takaisin blogiin

Tiesitkö, että lainojen yhdistelyllä säästät rahaa?

Onko sinulla useampia lainoja, luottoja, osamaksusopimuksia ja luottokorttivelkoja? Tuntuuko, että näiden lainojen takaisinmaksu haukkaa suuren osan kuukausittaisista menoistasi? Koetko, että pysyminen kartalla lainojen yksityiskohdista, kuten eräpäivistä, jäljellä olevasta velasta tai lainanantajista on hankalaa? Yhdistelylaina tuo helpotusta yllä oleviin haasteisiin.

Mikä yhdistelylaina on?

Yhdistelylaina on termi, joka tarkoittaa olemassa olevien lainojen yhdistämistä. Tiivistettynä, kun otat yhdistelylainan ja saat rahat tilillesi, maksat tällä rahalla pois vanhat lainasi, kulutusluottosi, pikavippisi, osamaksusopimuksesi sekä luottokorttivelkasi. Näin maksat takaisin jatkossa enää yhtä ainutta lainaa sekä sen korkoja ja muita kuluja. Yhdistelylainan perimmäinen tarkoitus on helpottaa yksityishenkilön velkatilannetta.

Lainojen yhdistäminen on yleensä erittäin fiksu valinta henkilöille, joilla on useita luottoja päällekkäin. Mikäli et ole vielä perehtynyt asiaan, on nyt hyvä hetki ottaa yhdistelylaina harkintaan. Mitä nopeammin yhdistät lainasi, sitä enemmän voit säästää rahaa, ja sitä nopeammin saat helpotusta kuukausittaisten menojesi hallintaan!

Yhdistelylaina voi tuoda huomattavia säästöjä

Kun yhdistät kaikki lainasi ja maksat takaisin enää yhtä lainaa, maksat kuukausittain myös enää vain yhden lainan korkoja sekä muita kuluja. Mikäli sinulla on ollut esimerkiksi useita kalliita ja korkeakorkoisia kulutusluottoja maksettavanasi, voivat yhdistelylainan tuomat säästöt olla hyvinkin suuria. Kuukausierätkin on mahdollista saada pienemmiksi, ja voit sopia maksuerät joustavasti omaan talouteesi sopiviksi.

Yhdistelylainan avulla voi säästää jopa tuhansia euroja. Sortterin asiakkaille lainojen yhdistäminen tuo keskimäärin 277 euron säästöt joka kuukausi. Tällaisen säästyneen summan voi käyttää kuukausittain esimerkiksi harrastukseen, uuden lemmikin kustannuksiin tai vaikkapa pariin koko perheen ravintolareissuun. Mitä sinä haluaisit tehdä säästyneillä rahoilla?

Lainojen yhdistely helpottaa myös oman talouden hallintaa

Tässä on kuvitteellinen tilanne useista päällekkäisistä luotoista:

Luottokorttilaskusi tulee maksaa kuukausittain 12. päivä, eri lainanantajien kulutusluotot 5. ja 20. päivä sekä autolaina 15. päivä. Luottokorttilaskua on jäljellä 3 kuukaudelle, kulutusluottoja 1,5 vuodelle ja 6 kuukaudelle sekä autolainaa 4 vuodelle.

Tällaista luottojen kirjoa on kenen tahansa hankalaa ennakoida, muistaa ja hallita. Kuvitellaanpa, että yllä olevat lainat yhdistettäisiin. Silloin tilanne voisi näyttää esimerkiksi tältä:

Yhdistelylainasi tulee maksaa kuukausittain 15. päivä. Lainaa on jäljellä vielä 3,5 vuodelle.

Yllä oleva esimerkki auttaa hahmottamaan, kuinka paljon selkeämpää oma taloudenhallinta voi olla, kun sinun tarvitsee muistaa vain yhden lainan eräpäivä, ja olet paremmin kartalla myös lainan takaisinmaksuajan pituudesta. Muita helpommin muistettavia asioita yhden ainoan lainan kanssa ovat lainanantaja, lainan korot, lainan kulut sekä maksutapa (esim. meneekö raha tililtäsi automaattisesti).

Ottamalla yhdistelylainan voit samalla sopia uudelleen lainan kuukausierän suuruuden. Tämä mahdollistaa talouden tulojen ja menojen arvioinnin uusiksi sekä lainan sopeuttamisen tilanteeseesi. Kun kuukausierä on kohtuullinen, ja muistat lainan kuukausittaisen maksupäivän helposti, voit ennakoida ja hallita menojasi paljon paremmin sekä saada mielenrauhan tilanteeseen. Maksuaika kannattaa kuitenkin pitää mahdollisimman lyhyenä, sillä pidempi laina-aika kasvattaa tietenkin myös yhdistelylainankin kokonaiskustannuksia.

Näin lainojen yhdistäminen tapahtuu

Yhdistelylainaa haetaan kuten mitä tahansa muutakin lainaa. Jotta kuitenkin pystyt hahmottamaan tarkalleen, kuinka suuren lainan tarvitset, sinun tulisi kirjata ylös kaikkien nykyisten lainojesi kokonaiskustannukset. Tämä sisältää sekä lainan jäljellä olevan velkasaldon, lainan marginaalin, todelliset vuosikorot, nimelliskoron sekä muut kulut, kuten tilinhoitomaksun. Nämä tiedot saat esimerkiksi viimeisimmästä laskustasi sekä luottoehdoista.

Kun kaikki on kirjattu ylös, tiedät tarkalleen, kuinka ison lainan tarvitset. Tavoitteena on sitten löytää yhdistelylaina, joka on kokonaiskustannuksiltaan nykyisiä lainoja edullisempi. Lainojen kilpailuttaminen kannattaa yhtä lailla siis myös yhdistelylainojen tapauksessa. Sortterin kautta kilpailuttaminen on helppoa ja nopeaa.

Kun olet nostanut yhdistelylainan rahat tilillesi, on aika kuitata kerralla pois kaikki vanhat lainasi. Tämä on tärkeää tehdä heti, sillä jos sinulle jää muitakin päällekkäisiä lainoja maksettavaksi, jäävät säästöt sekä yhdistelylainan muut hyödyt pieniksi tai kokonaan saamatta.

Yhdistä lainat helposti Sortterin avulla

Halvin yhdistelylaina on helppoa löytää palvelumme kautta. Pystyt vertailemaan ilmaiseksi, helposti ja nopeasti kymmenien lainanantajien lainatarjouksia yhdellä ainoalla hakemuksella. Laskurilla voit kokeilla eri maksuaikojen vaikutusta kuukausierän suuruuteen ja valita haluamasi laina-ajan.

Kun olet lähettänyt maksuttoman lainahakemuksen, saat tarjoukset, joista voit valita sinulle mieluisimman ja halvimman lainan. Allekirjoita lainasopimus yhdistelylainasta, ja saat pian tilillesi rahat, joilla voit maksaa kaikki vanhat lainat pois. Näin olet ottanut ison askeleen kohti parempaa talouden hallintaa!

Takaisin blogiin