Lainojen yhdistäminen
Takaisin blogiin

Lainojen yhdistäminen vuonna 2022 – muista nämä

Tämä vuosi on ravistellut kuluttajien taloutta kovalla kädellä, ja säästötoimenpiteitä on tarvittu monessa kotitaloudessa. Yksi järkevistä tavoista leikata kuluja on lainojen yhdistäminen.

Lainojen yhdistäminen tarkoittaa olemassa olevien lainojen, luottojen ja luottokorttivelkojen uudelleen rahoittamista paremmilla ehdoilla. Silloin velan määrä pysyy ennallaan, mutta sen ehdot muuttuvat vanhoja lainasopimuksia edullisemmiksi. 

Yhdistelmälainan tuoma säästö perustuu siihen, että monen eri lainan kustannusten sijaan maksat vain yhden lainan kuluja. Aiempien lainojesi määrästä ja kustannuksista riippuen kuukausittainen säästösi voi olla joko kymmeniä tai satoja euroja, mutta tuntuva summa joka tapauksessa.

Lainojen yhdistäminen on kannattavaa, oli tilanteesi sitten millainen tahansa. Erityisesti silloin, kun kuluja on pystyttävä karsimaan jostain, lainojen turhista kuluista kannattaa ensisijassa hankkiutua eroon yhdistämällä lainat. 

Vuosi 2022 koetteli kotitalouksia – lainojen yhdistäminen on helppo tapa säästää 

Ensin riesaksemme tuli koronapandemia, joka on jo pari vuoden ajan koetellut monen suomalaisen toimeentuloa. Kun palvelu-, tapahtuma-, ravintola- ja majoitusalat ovat käyneet rajoitusten takia säästöliekillä, monissa kotitalouksissa on tuskailtu tulojen riittämisen kanssa. Töistä on ollut pulaa, mikä on näkynyt suoraan käytettävissä olevan rahan määrässä.

Myös Ukrainan sota on vaikuttanut Suomessa asti heikentäen talouskasvua ja kiihdyttäen inflaatiota. Kuluttajille tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että samalla rahalla saa nyt vähemmän kuin ennen, sillä palkat eivät ole nousseet samaa tahtia inflaation kanssa. Siksi on entistäkin tärkeämpää löytää omasta taloudesta paikkoja, joissa voisi säästää. 

Lisäksi pandemia ja sota ovat vaikuttaneet siten, että hinnat ovat nousseet monella sektorilla. Polttoaineiden hinnat ovat kivunneet korkeammalle kuin koskaan ennen, sähkö on huomattavasti aiempaa kalliimpaa ja ruokakaupassa asioidessaan on saanut huomata myös tavallisten elintarvikkeiden hintojen nousun. Tämä on laittanut monen talouden tiukille – erityisesti, jos siinä ei ole ennenkään ollut liikaa jouston varaa. 

Kun kulutus on jo säädetty minimiin eikä lisätulojakaan ole näköpiirissä, lainojen yhdistäminen on erittäin hyvä ja helppo keino pienentää kuukausittaisia kuluja.

Pankit ja lainanantajat

Pop PankkiResurs BankAktiaBank Norwegian – a part of NOBA Bank GroupNordax BankBigbankAvidaKaarnaTF Bank logoBroccFellow FinanceLea bankInstabankSweepBankFixuraMorrowBondoraCredigoHalinoSvea

Lainojen yhdistäminen tuo säästöjä ja selkeyttä talouden hallintaan

Jos sinulle on tiukkien aikojen seurauksena kertynyt useampia lainoja, luottoja ja luottokorttivelkoja, niiden kulut kannattaa ensimmäisenä laittaa kuriin. Se onnistuu yhdistämällä lainat yhdeksi edullisemmaksi yhdistelmälainaksi. 

Lainojen yhdistämisen tuomat säästöt ovat luonnollisesti motivoivin syy tarttua toimeen. Mitä useampia lainoja ja luottoja sinulla on, sitä suuremmat säästöt voit ne yhdistämällä saada. Olemme laskeneet, että lainojen yhdistäminen on mahdollistanut asiakkaillemme keskimäärin 277 euroa pienemmät lainanhoidon kuukausikulut.

Lainat yhdistämällä voit vaikuttaa paitsi kulujen määrään myös lainan maksusuunnitelmaan ja kuukausierien suuruuteen. Kokonaiskustannusten lisäksi niillä voi olla suuri vaikutus kuukausibudjettiisi. Yhdistelmälainaa hakiessasi sinun on yleensä mahdollista vaikuttaa maksuaikaan ja saada tarvittaessa lyhennys- tai maksuvapaita kuukausia, ja sovittaa sitä kautta uusi laina aiempia paremmin talouteesi sopivaksi. 

Lainojen yhdistäminen yksinkertaistaa myös huomattavasti taloutesi hallintaa. Kun lyhennettävänäsi on vain yksi laina vaikkapa viiden eri lainan sijaan, sinulla on vähemmän muistettavaa lainanlyhennysten hoitamisessa. Hahmotat paremmin sen, paljonko sinulla kuluu kuukaudessa rahaa lainanhoitoon, ja samalla taloutesi kokonaiskuvakin selkeytyy. 

Yhdistelmälainan tuomat hyödyt:

  • Pienemmät lainan kokonaiskustannukset 
  • Pienempi kuukausierä
  • Enemmän joustoa maksusuunnitelmaan
  • Vain yhden lainan kuukausierä huolehdittavanasi
  • Selkeys oman taloutesi hallinnassa.

Korkojen noususta huolimatta lainat kannattaa yhdistää

Korkojen nousu on ollut tänä vuonna ennennäkemättömän kovaa. Euriboriin sidottu viitekorko elää omaa elämäänsä, johon emme voi vaikuttaa, mutta kiinnittämällä huomiota lainojen muihin kustannuksiin viitekoron nousua voi jonkin verran kompensoida.

Vuonna 2022 lainojen vertailu, kilpailuttaminen ja yhdistäminen on erittäin ajankohtaista, sillä korkojen ja muiden kustannusten noustessa myös erot halvimman ja kalleimman lainan välillä voivat kasvaa entistäkin suuremmiksi. 

Tällä hetkellä saattaa olla järkevää valita yhdistelmälaina, jossa on kiinteä korko. Silloin korkotaso pysyy samana koko laina-ajan ja kustannukset ovat paremmin ennakoitavissa. Vaikka kiinteäkorkoinen lainatarjous on vaihtuvakorkoiseen lainaan verrattuna usein hiukan kalliimmalta kuulostava vaihtoehto, se voi kuitenkin pidemmällä tähtäimellä olla kannattavampi.

Muista nämä asiat lainojen yhdistämisessä:

  • Yhdistelmälainaan voit kulutusluottojen ja lainojen lisäksi niputtaa myös luottokorttivelat ja osamaksusopimukset. Niissä on tyypillisesti melko korkeat korot, joten yhdistämällä saatu säästö on usein tuntuva.
  • Vertaile yhdistelmälainat, sillä yksittäisten lainojen ja luottojen tavoin niissäkin on eroja. Paras vertailuluku on yhdistelmälainan todellinen vuosikorko, sillä se sisältää lainan kaikki kulut: koron, avausmaksut, tilinhoitomaksut ja muut kustannukset. Mitä suurempaa yhdistelmälainaa haet, sitä tärkeämpää on muistaa kilpailuttaminen.
  • Yhdistettäviä lainoja ei välttämättä tarvitse olla monta, vaan jo kahdenkin lainan yhdistäminen voi olla kannattavaa. Lainojen yhdistäminen käy nykyään niin helposti, että se on järkevää tehdä pientenkin säästöjen takia.

Näin helposti yhdistät lainat Sortterilla

Aloita kokoamalla tiedot olemassa olevista lainoistasi, luotoistasi, osamaksusopimuksistasi ja luottokorttiveloistasi. Hae sitten yhdistelmälainaa Sortterin sivuilla vanhojen velkojesi yhteissumman verran. 

Kilpailutamme sinulle edullisimman yhdistelmälainan hakemuksessa ilmoittamiesi tietojen perusteella. Välitämme hakemuksesi yli 20 pankille ja rahoituslaitokselle, ja saat lainatarjoukset jopa saman päivän aikana. 

Voit vertailla saamiasi lainatarjouksia kaikessa rauhassa. Teemme siitä sinulle helpompaa järjestämällä tarjoukset valmiiksi edullisuusjärjestykseen. Kun olet valinnut sopivimman tarjouksen, voit allekirjoittaa sopimuksen pankin kanssa verkkopankkitunnuksilla. Halutessasi voit myös päättää olla valitsematta lainatarjouksista yhtäkään, jos ne eivät vaikuta sinulle sopivilta.

Kun olet saanut lainarahat tilillesi, voit maksaa edelliset lainasi kokonaisuudessaan pois. Jatkossa maksat vain yhden lainan kuukausierää.

Nopeimmillaan kaikki tämä voi hoitua jopa saman päivän aikana, joten lainojen yhdistämistä ei kannata jättää tekemättä vaivannäön pelossa. Sortter ei myöskään veloita sinulta mitään ylimääräisiä kuluja lainojen yhdistämisestä. 

Hae yhdistelmälainaa ja katso, kuinka paljon voit säästää lainakuluissasi!

Takaisin blogiin