Nainen ja puhelin
Takaisin blogiin

Kenen kannattaa kilpailuttaa lainat?

Lainojen kilpailuttaminen on hyödyllistä esimerkiksi silloin, kun haluat löytää edullisimman lainan, säästää lainan kustannuksissa ja saada lainalle joustavat ehdot.

Lainanmyöntäjiä on nykyään todella paljon, perinteisistä pankeista erilaisiin pikavippien ja kulutusluottojen tarjoajiin. Myös lainojen kustannukset ja muut ehdot vaihtelevat laajalla skaalalla. 

Lainanottajana sinä kuitenkin haluat varmasti saada itsellesi mahdollisimman edullisen lainan, eikö totta? Siihen tarvitset lainojen kilpailuttamista.

Lainojen kilpailuttaminen tarkoittaa lainaehtojen, kuten koron ja käsittelymaksujen, keskinäistä vertailua useiden eri pankkien ja luotonmyöntäjien lainatarjousten välillä. 

Kilpailuttamisen tarkoitus on löytää laina, jonka ehdot ovat asiakkaan kannalta edullisimmat. Itselle edullisimman lainan löytäminen kymmenien vaihtoehtojen joukosta on kuitenkin todella haastavaa, ja omin voimin joskus jopa mahdotonta. Tähän ongelmaan vastaa Sortterin lainavertailupalvelu, jonka kautta vakuudettomien lainojen kilpailuttaminen onnistuu nopeasti ja helposti.  

Jokaisen taloudestaan huolehtivan henkilön kannattaa ehdottomasti kilpailuttaa lainansa – sekä lainaa ottaessaan että säännöllisesti myös sen jälkeen. Kokosimme tähän artikkeliin tilanteita, joissa lainan kilpailutus erityisesti kannattaa muistaa.

Kilpailuta lainat, kun haluat löytää itsellesi edullisimman lainan

Tuskin kukaan meistä haluaa maksaa lainastaan turhia kuluja, jos halvempikin vaihtoehto on olemassa. Varsinkin silloin, kun talous on jo muutenkin tiukilla, pienilläkin säästöllä on iso merkitys.  

Lainoissa ja niiden ehdoissa voi olla huomattavia eroja, ja lainojen kilpailuttamisella saatavat säästöt voivat olla yllättävänkin suuria. Parhaimmillaan voit saada satojen tai jopa tuhansien eurojen säästöt. Olemme laskeneet, että Sortterin kautta lainansa kilpailuttaneet ovat saaneet säästöä keskimäärin 1 038 euroa

Mitä suuremmasta lainasta on kyse, sitä tarkempana kustannusten vertailussa kannattaa olla. Toisaalta pienemmissäkin lainoissa kustannusten osuus voi nousta yllättävän suureksi, joten kilpailutus on tarpeen niissäkin.

Lainojen kilpailuttamisella pidät kustannukset kurissa jatkossakin

Usein ajatellaan, että kun laina kerran otetaan, sitä sitoudutaan maksamaan kiltisti maksusuunnitelman viimeiseen lyhennyserään asti. Tämä ei kuitenkaan enää nykymaailmassa ole suositeltavaa. 

Lainojen takaisinmaksusta pitää toki huolehtia säntillisesti. Jos markkinoilta kuitenkin löytyy edullisempi laina vanhan lainan tilalle, on enemmän kuin järkevää korvata vanha laina sillä. 

Voit kilpailuttaa lainat periaatteessa niin usein kuin haluat, ja suosittelemmekin tekemään sen säännöllisesti. Jos löydät vanhan lainasi tilalle kustannuksiltaan edullisemman, voit maksaa uudella lainalla edellisen lainasi kokonaan pois ja ryhtyä lyhentämään uutta lainaa, jossa on sinulle edullisemmat ehdot.

Erityisesti silloin, jos taloudellinen tilanteesi on muuttunut lainanantajan näkökulmasta paremmaksi, voit saada kilpailuttamalla aiempaa lainaasi edullisemman lainan. Vakuudettomien lainojen korot määräytyvät hakijasta tehdyn riskiarvion perusteella. Jos tällä hetkellä olet esimerkiksi ollut pidempään työsuhteessa kuin alkuperäistä lainaa ottaessasi ja palkkasi on noussut, voit saada lainan nyt matalammalla korolla.

Kilpailuta lainat ja lisää joustoa maksusuunnitelmaan

Kokonaiskustannusten madaltamisen lisäksi hyvä syy kilpailuttaa olemassa oleva laina on lainan muiden ehtojen parantaminen. Jos haluat muuttaa laina-aikaa ja kuukausittaista lyhennyserää paremmin talouteesi sopivaksi, se voi onnistua lainan kilpailuttamisen kautta. 

Lainan kilpailutuksen myötä voit myös saada paremmat joustomahdollisuudet lainan takaisinmaksusuunnitelmaan lyhennysvapaiden tai maksuvapaiden kuukausien muodossa. Kun kilpailutat lainat Sortterin kautta, saamissasi lainatarjouksissa on aina kerrottu selvästi mahdollisuudesta lyhennys- tai maksuvapaisiin kuukausiin.

Säästä vielä enemmän yhdistämällä lainat

Jos sinulle on kertynyt useampia lainoja, kulutusluottoja ja luottokorttivelkoja, ne kannattaa yhdistää yhdeksi kokonaisuudessaan edullisemmaksi yhdistelylainaksi. Myös yhdistelylainat kannattaa kilpailuttaa, jotta löydät niistä sopivimman omaan tarpeeseesi. 

Lainojen yhdistämisessä on kyse olemassa olevien lainojen, kulutusluottojen tai luottokorttivelkojen uudelleen rahoittamisesta paremmilla ehdoilla. Lainan määrä pysyy ennallaan, mutta sen ehdot muuttuvat vanhoja lainasopimuksia edullisemmiksi.

Lainat yhdistäessäsi maksat nykyiset luottosi pois ja keskität aiemmin syntyneet velat yhden lainasopimuksen alle. Näin voimaan jää vain yksi lainasopimus, jota lyhennät luotonmyöntäjälle sovituissa maksuerissä. 

Kun sinun ei tarvitse lyhentää lainoja moneen eri paikkaan, säästät vaivaa, mutta ennen kaikkea käyttöösi jää enemmän rahaa. Yleensä säästö lainojen yhdistämisestä syntyy sekä pienemmästä lainan korosta että pienemmistä kuukausittaisista palvelumaksuista.

Lainojen kilpailuttaminen onnistuu minuuteissa

Epäiletkö, että lainojen kilpailuttaminen on vaivalloista ja aikaa vievää tai että säästö olisi niin pieni, ettei vaivannäkö kannata? Nämä epäilykset haluamme kuopata saman tien. 

Lainaa ottaessasi lainojen kilpailuttaminen ei vie muutamaa minuuttia enempää aikaa, kun käytät lainavertailupalvelua. Saman verran sinulla kuluisi aikaa jo yhdenkin lainan ottamiseen. Kilpailutusta ei siis kannata jättää väliin, oli tilanne sitten millainen tahansa. 

Lainojen kilpailutus kannattaa tehdä jo pelkästään sen takia, että saat selville, millaisilla säästöjä voisit saada. Jos etsit edullisempaa lainaa aiemman lainasi tilalle etkä saa vanhaa lainaa kannattavampia tarjouksia, sinun ei tarvitse hyväksyä yhtäkään lainatarjouksista. Silloin kuitenkin tiedät, että nykyinen lainasi on hyvä valinta.

Käytännössä lainojen kilpailuttaminen on näin helppoa:

  1. Lähetä hakemus Sortterin palvelussa. 
  2. Saat lainatarjoukset yleensä heti hakemuksen lähetettyäsi – tutustu niihin ja valitse sopivin.
  3. Allekirjoita lainasopimus lainanantajan kanssa verkkopankkitunnuksilla.
  4. Laina maksetaan tilillesi nopeasti – jo samana päivänä tai seuraavana arkipäivänä. 

Kilpailuta lainat luotettavasti Sortterilla

Sortterin palvelussa pankkien ja rahoituslaitosten kilpailuttaminen sekä lainatarjousten vertaaminen tapahtuvat reilusti ja puolueettomasti ilman pientä printtiä. 

Näet saamistasi lainatarjouksista aina selkeästi kaikki tärkeät tiedot, kuten lainasumman sekä lainan kustannukset koron, todellisen vuosikoron ja muiden mahdollisten pankin veloittamien palkkioiden mukaan eriteltynä. 

Lainojen vertailuun käytetään aina todellista vuosikorkoa, joka sisältää kaikki lainan kustannukset. Henkilökohtaiset lainatarjouksesi järjestetään valmiiksi edullisuusjärjestykseen todellisen vuosikoron perusteella, joten sinun on helppo valita niistä itsellesi sopivin. 

Sortterilla lainavertailun tekeminen ja pankkien antamien lainatarjousten kilpailuttaminen on sinulle täysin ilmaista. Suosittelemme aina halvinta mahdollista lainaa, mutta palvelumme käyttäjänä sinä päätät, minkä saamistasi tarjouksista valitset. 

Aina on hyvä aika kilpailuttaa lainat – tee se vaikka heti tänään Sortterilla.

Takaisin blogiin