Huonekaluostoksilla
Takaisin blogiin

“Köyhällä ei ole varaa halpaan”

Halpa huonekalu tai kodinkone voi houkutella hintansa puolesta kalliimpaa tuotetta enemmän. Mikäli rahasta kuitenkin tekee tiukkaa ja budjettisi on rajallinen, kannattaa miettiä tarkkaan, mihin rahasi satsaat. Kalliimpi tuote kestää yleensä pidempään, etkä joudu heti uusille ostoksille.

Panostatko huonekalussa kestävyyteen vai hetken huumaan?

Uutta huonekalua, esimerkiksi sohvaa tai ruokaryhmää, ostaessa kannattaa miettiä ostokriteerejä. Huonekaluissa ulkonäöllä on tietysti paljon väliä, koska kyse on oman kodin sisustukseen sopivasta tuotteesta.

Halpakin huonekalu voi olla erittäin tyylikkään näköinen. Mikäli se on kuitenkin tehty halvoista materiaaleista, sen ulkonäkö voi muuttua kuluneeksi jo lyhyen käyttöajan jälkeen. Mikäli materiaalit eivät ole myöskään kovin kestäviä, voi tuote rikkoutua helpommin ja nopeammin.

Esimerkiksi halpa sohvapöytä voi olla materiaaliltaan lastulevyä. Vastaavasti kalliimpi tuote voi olla valmistettu massiivipuusta (esim. koivu, mänty tai pähkinäpuu). Kun tuote on täyttä puuta, se on huomattavasti lastulevyä kestävämpää. Kostuessaan kunnolla käsitelty massiivipuu ei myöskään yleensä kärsi yhtä pahasti kuin lastulevy, joka voi turvota kastumisen jälkeen. Kolhutkin näkyvät maalatussa lastulevyssä helpommin, ja huonekalun osien jälkikiristely on usein lastulevyssä hankalampaa tai jopa mahdotonta tehdä kunnolla.

Toinen hyvä esimerkki on nahkasohva, jonka päällinen voi olla joko keinonahkaa tai aitoa nahkaa. Keinonahka alkaa käytössä ajan myötä halkeilla, kun taas aito nahka säilyy paremman näköisenä. Myös sohvan saumat voivat halpatuotannossa repeillä helpommin kuin laadukkaammissa vaihtoehdoissa. Valitse siis huonekalun materiaali harkiten.

Huomiota kannattaa lisäksi kiinnittää tuotteen mukavuuteen. Esimerkiksi sängyissä kalliimmat täytteet ovat yleensä vähemmän hiostavia, eivät painu käytössä ajan myötä kasaan ja ovat pehmeämpiä - tai tarpeesi mukaan jämäkämpiä. Nukkumismukavuudesta ei kannata tinkiä, joten sänkyostoksillakin laatutuotteiden valinta kannattaa.

Huonekaluostoksia tehdessä kannattaa näin ollen pohtia, säilyykö tuote ehjänä ja kulumattoman näköisenä ehkä vain vuoden vai jopa yli 10 vuotta. Uusien kalusteiden hankkiminen vaikkapa vuoden välein kuormittaa lompakkoa enemmän kuin kalliimman ja aikaa kestävän tuotteen ostaminen kerralla.

Ostaako halvin vai laadukkaampi kodinkone?

Kodinkoneostoksillakin kannattaa pohtia tuotteen laatua ja kestävyyttä. Halvin jääkaappi tai astianpesukone voi rikkoutua nopeammin, ja takuukaan ei välttämättä ole yhtä pitkä. Hinnakkaamman laatumerkin tuotteen ostaessasi saat usein kodinkoneen, joka kestää useamman vuoden. Kodinkonelaina mahdollistaa kalliimmankin hankinnan, mikäli säästöistäsi ei löydy sopivaa rahasummaa.

Kodinkonetta hankkiessa on tärkeää vertailla myös tuotteen ominaisuuksia. Riittääkö pienempi ja edullisempi pyykinpesukone koko perheen pyykkishown pyörittämiseen? Pitäisikö maksaa isommasta koneesta sekä kuivausominaisuudesta, jolloin pyykkiä ei tarvitsisi erikseen ripustaa niin usein kuivumaan? Myös tuotteiden sähkönkulutuksessa on eroa. Kalliimpi tuote saattaa pienentää sähkölaskuasi.

Verkkokaupoissa vertailet tuoteominaisuuksia helposti

Huonekalu tai kodinkone on nykyään helppo ostaa netistä kotiinkuljetettuna. Samalla pystyt tekemään nopeammin sinulle parhaan ostopäätöksen - olethan yhtä aikaa monien eri kauppojen valikoimien äärellä! Voit vertailla rauhassa eri tuotteiden ominaisuuksia ja materiaaleja sekä etsiä halutessasi testivoittajia. Tällöin tiedät, että tuote on hyväksi havaittu ja tarpeisiisi sopiva.

Kallis hinta ei tietenkään tarkoita aina sitä, että tuote olisi laadukkaampi. Joissakin tuotteissa maksaa myös brändi. Yleisesti ottaen kalliimpi tuote on kuitenkin ominaisuuksiltaan laadukkaampi ja kestävämpi, joten pitkällä tähtäimellä tällainen ostos säästää usein rahaa. Kun ostat laatua, voit nauttia tuotteesta huolettomasti pidempään.

Sisustuslaina mahdollistaa aikaa kestävät tuotehankinnat

Kun haluat ostaa laadukkaan huonekalun tai kodinkoneen, isomman rahasumman satsaaminen tulee usein halvemmaksi pitkällä aikavälillä. Kalliimmankin ostoksen hankkiminen on helposti mahdollista rahoituksella. Kun olet selaillut verkkokaupoissa tuotevaihtoehtoja ja olet valmis tekemään ostopäätöksen, voit kilpailuttaa ja hakea Sortterin lainavertailupalvelun avulla sisustuslainaa. Meidän palvelumme kauttamme kilpailutat ja nostat halutessasi sisustuslaina myös upeille design-kalusteille!

Sisustuslaina on Sortterin palvelun kautta kilpailutettuna taatusti halvin laina kattavassa palvelussa mukana olevilta pankeilta ja rahoituslaitoksilta. Sortter vertailee kulutusluotot puolestasi ja kertoo, mikä sisustuslaina on sinulle halvin. Sinä päätät, minkä lainan valitset, ja allekirjoitettuasi lainasopimuksen saat rahat tilillesi nopeasti – jopa samana päivänä! Olemme kotimainen, reilu ja vastuullinen toimija.

Takaisin blogiin