Korot tänään – kilpailuta lainat lokakuussakin
Takaisin blogiin
# Muu laina

Päivitetty:

Kirjoittaja Anni

Kirjoittaja:

Anni Karjalainen

Sisältövastaava Sere

Laatuvarmistettu:

Sere Hanski

Laatuvarmistettu

Korot tänään – kilpailuta lainat lokakuussakin

Korkojen jatkuvan nousun myötä nykyisten ja uusien lainojen korkoihin kiinnitetään entistä enemmän huomiota. Kilpailuta lainat lokakuussakin, jotta löydät tarpeisiisi parhaiten sopivan lainan.

Lokakuu on tuonut tullessaan viilenevät säät ja pimenevät illat, mutta keskustelu korkojen noususta on pysynyt pinnalla jo useiden kuukausien ajan. Korkojen nousu on ilmiö, joka puhututtaa erityisesti siksi, että se koskettaa niin monen ihmisen arkea. Korot kuuluvat erilaisiin lainoihin kulutusluotoista opinto- ja asuntolainoihin, minkä vuoksi keskustelua on herännyt hyvin eri ikäisten ja erilaisessa elämäntilanteessa olevien keskuudessa.

Korkojen nousu on lisännyt myös varovaisuutta lainojen ottamiseen ja pidentänyt monien kohdalla lainan hakemisen harkinta-aikaa. Lainan ottaminen on aina sitoumus, minkä vuoksi sen ottamista on syytä punnita huolella – lainaa otettaessa sen sitoutuu myös maksamaan takaisin lainasopimuksessa määritellyssä ajassa. Elämään sisältyy kuitenkin paljon odottamattomia käänteitä, minkä vuoksi tarve lainalle voi tulla eteen yllättäenkin. Jos tarve lainalle on aito, ei lainan ottamista myöskään kannata lykätä liian pitkälle tulevaisuuteen.

Koska koroilla on vaikutusta lainan kokonaiskustannuksiin, kannattaa kilpailuttaa lainat omiin tarpeisiinsa parhaiten sopivan lainan löytämiseksi. Lainojen kilpailuttaminen voi myös auttaa säästämään rahaa lainakuluissa.

 • usp item
  Kilpailuta laina 60 000 € asti
 • usp item
  100 % asiakkaan puolella
 • usp item
  100 % ilman piilokuluja
 • usp item
  100 % suomalainen palvelu
4,6
Perustuu 408 arvosteluun.
powered by

Korkojen nousu on ollut viime vuosina kovaa

Euribor on euroalueen tärkein viitekorko, joka on käytössä viitekorkoina niin kuluttajille suunnatuissa lainoissa kuin yrityslainoissakin. Euribor heijastelee koko euroalueen talouden tilaa: vakaampina aikakausina korot ovat yleisesti alhaisempia, kun taas epävakaina aikoina ne lähtevät tyypillisesti nousuun.

 • Euribor-korkoja on olemassa tarkasteltavan ajanjakson mukaan 1 viikon, 1 kuukauden, 2 kuukauden, 3 kuukauden, 6 kuukauden sekä 12 kuukauden korkoina.
 • Suomen Pankki julkaisee euribor-korot päivittäin 24 tunnin viiveellä.

Esimerkiksi asuntolainoissa on usein korkona 12 kuukauden euribor, mikä tekee sen nousuista ja laskuista erityisen kiinnostavan suuren yleisön silmissä. 12 kuukauden euriborin nousu on ollut viimeisen vuoden aikana nopeaa, kuten alla olevasta taulukosta näkyy.

12 kuukauden euriborin kehitys vuosina 2019–2023:

PäivämääräKorko
1.10.2019-0,33 %
1.10.2020-0,44 %
1.10.2021-0,49 %
3.10.20222,50 %
3.10.20234,21 %

Asiantuntijat kuitenkin ennustavat, että kovin korkojen nousun vaihe alkaa pian helpottaa. Vuoden 2024 aikana korkojen voi odottaa laskevan, vaikka korkotaso ei tule putoamaan aiemmin vallinneen nollakoron tasolle.

Korko määrittää lainan hintaa

Lainaa jo ottaneet sekä sen ottamista harkitsevat tarkastelevat tällä hetkellä paljon korkoja, jotka muodostavat lainan kokonaiskustannukset. Lainan kokonaiskustannukset muodostuvat korosta sekä muista kuluista, kuten lainan avaus- ja tilinhoitomaksuista. Pankit voivat periä koron lisäksi muita maksuja enintään 150 euroa vuodessa.

Koron vaikutus lainan kokonaiskustannuksiin:

LainasummaLaina-aikaKorkoAvauspalkkioTilinhoitomaksuLainan kokonaiskustannukset
15 000 €6 vuotta4 %25€4 €/kk17 210 €
15 000 €6 vuotta6 %25€4 €/kk18 212 €
20 000 €8 vuotta4 %25€4 €/kk23 812 €
20 000 €8 vuotta6 %25€4 €/kk25 641 €

Todellinen vuosikorko huomioi kaikki kulut, jotka lainaan sisältyvät varsinaisen lainasumman lisäksi. Tämän vuoksi todellinen vuosikorko on hyvä mittari eri pankkien lainatarjouksille ja lainoja vertaillessa siihen kannattaa kiinnittää erityistä huomiota. 

Lainan hintaan vaikuttaa paljon myös haettu lainasumma sekä laina-aika. Mitä suurempaa lainasummaa haet, sitä pienemmän koron voit sille saada. Mitä pidempi laina-aika taas on, sitä suuremmaksi lainan kokonaiskustannukset kasvavat. Pankin tai rahoituslaitoksen lainapäätös perustuu riskiarvioon siitä, kykenetkö maksamaan lainan takaisin, jolloin myös rinnakkaishakija voi helpottaa edullisemman lainatarjouksen saamista.

Lainanantajat, jotka luottavat meihin:

Pop PankkiResurs BankAktia - logoBank NorwegianNordax Bank logoBigbankAvidaKaarnaTF Bank logoBrocc logoAlisa PankkiLea bankInstabankSweepBank logoFixura logoMorrow Bank logoBondora logoCredigoHalino logoSvea Bank - logoremember logo

Kilpailuta lainat korkotasosta riippumatta

Lainojen kilpailuttaminen on kannattavaa useastakin syystä: kilpailuttamalla lainat voit säästää paitsi aikaa myös rahaa pienempien lainakustannusten muodossa. Lainojen kilpailutus perustuu siihen, että lainanmyöntäjät kilpailevat asiakkuudestasi ja voit saada yhdellä hakemuksella useita lainatarjouksia. Sen lisäksi, että voit kilpailuttaa uudet lainat, on sinulla myös mahdollisuus uudelleenkilpailuttaa nykyiset lainasi.

Kilpailuta lainat Sortterilla:

 • vakuudettomana 60 000 euroon asti
 • 1–15 vuoden maksuajalla
 • 4–20 % korolla
 • aina maksuttomasti.

Lainojen kilpailuttaminen paljastaa erot pankkien ja rahoituslaitosten välillä ja saat kattavan kokonaiskuvan lainanmyöntäjien luottopäätös- ja hinnoittelumalleista. Vaikka lainojen kilpailuttaminen voi tuntua työläältä, se on todellisuudessa hyvin nopeaa – riittää, että täytät huolella yhden hakemuksen. 

 • Sortterin asiakkaat säästävät tyypillisesti 1 682 euroa lainakustannuksissa kilpailuttamisen ansiosta.
 • Sortterin lainavertailupalvelun avulla voit kilpailuttaa kymmenien pankkien ja rahoituslaitosten lainat helposti, turvallisesti ja läpinäkyvästi
 • Voit kilpailuttaa lainat yksin tai yhdessä rinnakkaishakijan kanssa. Rinnakkaishakijana voi toimia esimerkiksi avio- tai avopuoliso.

Yhdellä hakemuksella lukuisia lainatarjouksia!

Voit kilpailuttaa lainat Sortterilla, mikäli:

 • olet vähintään 20-vuotias
 • sinulla on säännölliset palkka- tai eläketulot
 • olet huolehtinut raha-asioistasi hyvin.

Suomen luotettavin lainavertailupalvelu Sortter toimii yhteistyössä yli 20 pankin ja rahoituslaitoksen kanssa, minkä vuoksi Sortterin lainavertailu on yksi Suomen kattavimmista. Teemme yhteistyötä vain luotettavana pidettyjen kumppaneiden kanssa, jotta lainojen kilpailuttaminen palvelussamme on turvallista.

Lainahakemuksen lähetettyäsi saat ensimmäiset henkilökohtaiset lainatarjoukset jopa muutamassa minuutissa. Vertailemme lainat aina asiakkaan etu edellä: näet helposti lainojen kokonaiskustannukset, kuukausierät, korot ja todellisen vuosikoron. Sen jälkeen voit vertailla saamiasi tarjouksia ja valita niistä sopivimman – tai olla valitsematta, sillä pelkkä lainojen kilpailuttaminen ei sido sinua ottamaan lainaa.

Kirjoittaja Anni

Kirjoittaja

Anni Karjalainen

Kirjoittaminen on aina kiinnostanut Annia, vaikka hän ei olekaan työskennellyt sisällöntuotannon parissa vielä kovin kauaa. Anni on suorittanut liiketalouden tutkinto-ohjelman ja valmistunut tradenomiksi Jyväskylän ammattikorkeakoulusta. Anni tarttuu rohkeasti eri aiheisiin ja onkin työn kautta päässyt kirjoittamaan tekstejä monipuolisesti erilaisille yrityksille. Pankki- ja rahoitusalan tekstejä hän on kirjoittanut vajaan vuoden ajan.

Teemme jatkuvasti töitä sen eteen, että kirjoittamamme sisältö on laadukasta, ajankohtaista ja mielenkiintoista. Kaikki sisältömme pohjaa itsenäisyyteen ja objektiivisuuteen sekä asiantuntijuuteen. Ammattitaitoisten sisällöntuottajiemme lisäksi Sortterin sisältövastaava, finanssialan ammattilaiset ja markkinointitiimi tarkistavat sisällöt säännöllisesti.

Takaisin blogiin