Kilpailuta lainat
Takaisin blogiin

Kilpailuta lainat – säästä rahaa, vaivaa ja aikaa

Lainojen kilpailuttaminen voi tuntua ajatuksena työläältä ja aikaa vievältä, mutta todellisuudessa se säästää rahaa, vaivaa ja aikaa.

Lainan hakeminen omasta pankista saattaa äkkiseltään tuntua helpoimmalta ratkaisulta. Silloin ehkä maksat kuitenkin lainasta enemmän kuin olisi tarpeen. 

Kilpailuttamalla lainat varmistut siitä, että löydät itsellesi sopivimman lainan. Luotonmyöntäjien lainakustannuksissa ja -ehdoissa on eroavaisuuksia, ja vain kilpailuttamalla voit säästää rahaa. Kilpailutuksen ansiosta voit selvitä laina-aikana satoja, ellet jopa tuhansia euroja halvemmalla.

Lainojen kilpailuttaminen Sortterin avulla on helppoa, maksutonta, turvallista ja läpinäkyvää. Olemme suomalainen yritys ja sataprosenttisesti asiakkaidemme puolella. Voit kilpailuttaa lainat palvelumme avulla maksutta aina 60 000 euroon asti. Laina-aika voi olla yhdestä viiteentoista vuoteen ja korko 4–20 %. Hakemuksen tekeminen on täysin ilmaista etkä sitoudu hakemuksella mihinkään. 

Kilpailuttaaksesi lainoja sinun on oltava vähintään 20-vuotias sekä saatava säännöllistä palkka- tai eläketuloa. Lisäksi sinulla ei saa olla maksuhäiriömerkintöjä. 

Voit kilpailuttaa lainat joko yksin tai yhdessä rinnakkaishakijan, kuten avio- tai avopuolison kanssa, jolloin olette molemmat yhteisvastuussa lainan takaisinmaksusta. Rinnakkaishakijan kanssa pankki voi myöntää lainan edullisemmin.

Kilpailuta lainat, kun haluat säästää rahaa

Lainaa haetaan rahantarpeeseen – esimerkiksi asunnon ostamiseen, remontointiin tai sisustamiseen, auton tai lomamatkan ostamiseen, hääjuhlien järjestämiseen tai arjen yllättäviin hankintoihin. Rahaa siis kuluu väistämättä, mutta silti kannattaa muistaa säästönäkökulma: lainat kilpailuttamalla voit pitää rahanmenon minimissä. 

Olemme laskeneet, että Sortterin asiakkaat säästävät keskimäärin 1 038 euroa luottokustannuksissa lainojen kilpailuttamisen ansiosta. Säästö on laskettu vertaamalla keskenään kalleimpia ja edullisimpia lainatarjouksia ja laskennan perusteena on käytetty tammi- ja helmikuussa 2021 tehtyjä lainatarjouksia.

Lainojen korot sekä kulut vaihtelevat pankkien ja lainanhakijoiden välillä, puhumattakaan pankkien luottopäätös- ja hinnoittelumalleista, jotka muuttuvat jatkuvasti. Lainojen kilpailutuksen kautta saavutettu säästö usein kasvaa lainasumman mukana: mitä suurempi laina on kyseessä, sitä suuremman säästön lainojen kilpailuttaminen voi tuoda. 

Kilpailuta lainat, kun haluat säästää vaivaa

Lainan kilpailuttaminen mielletään herkästi vaivalloiseksi urakaksi, jossa täytyy olla yhteydessä moneen tahoon ja täyttää niin monta lainahakemusta, että sekoaa varmasti jo laskuissa. Olemme tehneet lainojen kilpailuttamisen niin helpoksi, että voit rahan lisäksi säästää myös vaivaa

Sen sijaan, että sinun täytyisi pyytää lainatarjoukset erikseen usealta lainanmyöntäjältä, voit saada yhdellä hakemuksella jopa 20 lainatarjousta. Tällöin voit vertailla saamasi lainatarjoukset kerralla ja löytää tarpeisiisi parhaiten vastaavan sekä edullisimman lainan.  Luovu siis mielikuvasta, jossa täytät erillisiä lomakkeita verkossa tai paikan päällä pankissa. Hoidamme kilpailutuksen puolestasi ja säästämme sinut ylimääräiseltä vaivalta.

Pankit ja lainanantajamme

Pop PankkiResurs BankAktia - logoBank NorwegianNordax Bank logoBigbankAvidaKaarnaTF Bank logoBrocc logoAlisa PankkiLea bankInstabankSweepBank logoFixura logoMorrow Bank logoBondora logoCredigoHalino logoSvea Bank - logoremember logo

Kilpailuta lainat, kun haluat säästää aikaa

Aikaa ei voi mitata rahassa ja ajan arvon käsittää usein parhaiten silloin, kun se on tiukilla. Kun arjen hektisyyden keskellä aikaa täytyisi käyttää lainojen kilpailuttamiseen, voi asian herkästi sivuuttaa ja siirtää myöhemmälle.

Todellisuudessa lainojen kilpailuttaminen onnistuu nopeammin kuin uskotkaan: sinun tarvitsee vain valita lainasumma ja laina-aika, määrittää lainan pääasiallinen tarkoitus sekä täyttää omat tietosi, niin toimitamme lainatarjoukset sinulle jopa muutamassa minuutissa.

Vaikka tarjoukset tulevat yhteistyötä kanssamme tekeviltä pankeilta sekä rahoituslaitoksilta nopeasti, ei sinun tarvitse hätäillä päätöksesi kanssa. Voit vertailla saamasi tarjoukset kaikessa rauhassa ja sopivan lainan löydyttyä hyväksyä tarjouksen – tai jättää hyväksymättä. Huomioi kuitenkin, että lainatarjoukset umpeutuvat noin 2–4 viikon jälkeen, etkä välttämättä saa enää yhtä hyviä tarjouksia.

Kilpailuta lainat, kun haluat säästää hermojasi

Kilpailuttamalla lainat voit säästää myös hermojasi, jos pelkkä ajatus lainoista stressaa. Palvelumme avulla varmistut siitä, että näet kaikki lainakulut selkeästi eriteltyinä. Näin sinun ei tarvitse pelätä, ettet huomaisi sopimuksen pientä printtiä ja joutuisi maksamaan yllättäviä piilokuluja. 

Lainojen kilpailuttaminen palvelumme kautta on myös turvallista: palvelu toimii salatussa ympäristössä, jossa tietosi pysyvät turvassa. Ulkopuoliset eivät pääse käsiksi tietoihisi eikä niitä luovuteta eteenpäin markkinointitarkoituksiin. Sortter on kotimainen, reilu ja vastuullinen toimija.

Teemme yhteistyötä vain luotettavien pankkien ja rahoituslaitosten kanssa, joiden toimintaa valvoo Finanssivalvonta tai Aluehallintovirasto. Tämä lisää turvallisuuttasi entisestään ja parantaa mahdollisuuksiasi paremman lainatarjouksen saamiseen, sillä palvelussamme pankit kilpailevat asiakkuudestasi.

Muista kiinnittää huomiota laina-aikaan

Lainoja kilpailutettaessa kannattaa muistaa kiinnittää huomiota laina-ajan pituuteen, koska silläkin on suuri vaikutus lainasta maksettavien kustannusten määrään: pitkä laina-aika voi usein nostaa lainan kokonaiskustannuksia.

Tarkastellaan laina-ajan vaikutusta lainan ja lainakustannusten yhteissummaan, kun lainasumma on 5 000 euroa,  korko 7 % ja kuukausittaiset tilinhoitomaksut 4 euroa:

  • Henkilö A valitsee laina-ajaksi 1 vuoden. Hän maksaa kuukausittain lainaa pois 436,63 euroa ja maksaa lainanantajalle vuoden laina-aikana yhteensä 5 240 euroa.
  • Henkilö B valitsee laina-ajaksi 5 vuotta. Hän maksaa 103,01 euron suuruista kuukausierää, mutta lainan ja lainakustannusten kokonaissummaksi tulee 6 180 euroa.

    Yllä oleva esimerkki konkretisoi laina-ajan vaikutuksen kokonaiskustannuksiin: vuoden laina-ajalla kustannuksia syntyi esimerkin mukaisesti 240 euroa ja viiden vuoden laina-ajalla 1 180 euroa. Lyhyemmän laina-ajan valitsija säästää siis laina-aikana 940 euroa.

Kilpailuttamalla lainat Sortterilla voit siis säästää kaikissa näissä:

  1. Raha –  säästösi voi laina-aikana olla satoja tai jopa tuhansia euroja. 
  2. Vaiva – hakemuksesi välitetään kerralla yli 20 pankille ja rahoituslaitokselle.
  3. Aika – lainahakemuksen täyttäminen onnistuu muutamassa minuutissa ja saat lainatarjoukset usein jo saman päivän aikana.

Muista myös lainojen yhdistämisen tuomat säästöt! Lainat yhdistämällä voit säästää yhtä lailla rahaa ja se tapahtuu palvelumme avulla helposti ja nopeasti. Selvityksemme mukaan asiakkaamme maksavat keskimäärin 277 euroa pienempiä lainanhoitomenoja kuukaudessa lainojen yhdistämisen jälkeen. Säästöä syntyy esimerkiksi pienemmästä korosta ja turhien laskutuslisien ja tilinhoitomaksujen välttämisestä. Lisäksi kilpailuttamalla voit löytää talouteesi sopivan kuukausierän.

Takaisin blogiin