Laina kannattaa kilpailuttaa aina kuin mahdollista
Takaisin blogiin

Kilpailuta laina aina kuin mahdollista: asiakkaamme säästävät tyypillisesti 1 038 euroa lainakustannuksissa

Kun kilpailutat lainoja, kiinnitä huomiota erityisesti lainatarjouksen todelliseen vuosikorkoon sekä vertaile lainaehtoja. Selvitys paljastaa, että edullisen ja kalliimman lainatarjouksen välinen ero voi olla huomattava.

Me Sortterilla olemme kasvaneet viime vuosina yhdeksi Suomen kattavimmista lainavertailupalveluista. Selvitimme alkuvuonna 2021 lainatarjousten kustannuksia ja huomasimme merkittäviä eroja lainatarjousten välillä. Lue, mitä tutkimuksissamme selvisi ja ota vinkit talteen, kuinka voit saada edullisen lainan.

Lainojen vertailu kannattaa: korkotaso vaihtelee jopa kuukausittain

Aivan kuten vakuutuksia tai sähkösopimuksia, myös lainojen vertailu kannattaa. Kustannusten määrä vaihtelee sen mukaan, minkä lainan ja pankin valitset, sillä luottopäätös- ja hinnoittelumalleissa on vaihtelevuutta.

Lainatarjoukset voivat vaihdella jopa kuukausittain, sillä pankit tarkistavat korkonsa satunnaisin väliajoin. Me Sortterilla vertailemme kuukausittain kulutusluottojen korot.

Hakijan henkilökohtainen elämäntilanne vaikuttaa suurestikin lainan kustannuksiin. Kuluttajan tulot, menot sekä asumismuoto voivat edistää tai haitata lainan saantia. Sen vuoksi lainat kannattaakin kilpailuttaa ennen lainatarjouksen hyväksymistä, sillä pankin tekemä lainatarjous on aina henkilökohtainen.

Lainatarjouksissa eroa edullisimman ja kalliimman välillä

Lainatarjousten välillä oleva ero eri pankkien välillä voi olla merkittävä. Selvitimme alkuvuonna 2021, että asiakkaamme säästävät tyypillisesti noin 1 038 euroa vuositasolla luottokustannuksissaan.

Laskelma perustuu kalleimman ja edullisimman lainatarjouksen vertailuun keskenään, kun vertailtavana lainasummana oli 8 000–10 000 euroa. Ilmoitettu luku on lainakustannusten mediaaniluku eli keskiluku. Erot edullisimman ja kalleimman lainan välillä ovat siis huomattavia.

Kilpailuttamalla lainat erot lainatarjousten välillä näkee selkeästi ja helposti. Kilpailutus on kuluttajalle pieni, mutta rahanarvoinen vaiva, ja se hoituu yleensä nopeasti. Nopeimmillaan kilpailutuksen ja tarjouksen voi saada muutamissa minuuteissa.

Sortterin lainavertailu yksi Suomen reiluimmista

Sortterin lainavertailupalvelun kautta on siis mahdollista saada hyvin kilpailukykyisen lainatarjouksen.

Olitpa etsimässä lainaa remonttiin, uuteen autoon tai lainojen yhdistämiseen, kilpailuta lainat Sortterin kautta. Löydät Sortterin lainavertailupalvelun kautta rahoituksen tarpeesi mukaan aina edullisella korolla.

Olemme sitoutuneet löytämään kuluttajalle edullisen rahoituksen, joten tarjoamme sinulle hyvityksenä lainojen hintaerotuksen, mikäli löydät lainan edullisemmin muualta.

Saat lainavertailusta henkilökohtaisen lainatarjouksen jopa kymmeniltä lainanantajalta, mikä tekee meistä yhden Suomen kattavimmista lainavertailupalveluista.

Kuluttajille lainanantajien määrän lisääntyminen näkyy erityisesti tarjonnan monipuolistumisena. Kun lainan kilpailuttamiseen osallistuu monta lainanantajaa, voi kuluttaja varmistua siitä, että hän saa lainansa todella parhailla ehdoilla.

Lainavertailu aina todellisen vuosikoron mukaan

Lainatarjousten kilpailuttamisen lisäksi erityistä huomiota kannattaa kiinnittää todelliseen vuosikorkoon. 

Todellinen vuosikorko kertoo lainan kokonaiskustannukset eli lainan vuosikoron sekä kaikki lainaan liittyvät kustannukset, kuten kuukausi-, tilinhoito- tai palvelumaksut.

Todellinen vuosikorko auttaa vertailemaan lainatarjouksia, joiden lainasummat ja laina-ajat eroavat toisistaan. Näin lainaa hakeva kuluttaja on tietoinen lainan todellisista kustannuksista.

Kannattaako lainojen yhdistäminen?

Lainojen yhdistäminen kannattaa erityisesti silloin, jos sinulla on useita kulutusluottoja, osamaksusopimuksia sekä luottokorttivelkaa. Yhdistelylainan avulla on mahdollista säästää lainan kustannuksissa, sillä maksat monen yksittäisen lainasopimuksen sijaan vain yhden lainan korkoa ja kuluja. Lisäksi yhden suuremman luoton korko on usein pienempi kuin yksittäisissä sopimuksissa.

Ole kuitenkin tarkkana yhdistelylainojen laina-ajan kanssa, jotta se ei kasva liian pitkäksi. Pieni kuukausierä voi olla huokuttava – kiinnitä kuitenkin huomiota, kuinka pitkä laina-aika vaikuttaa lainasta aiheutuviin kustannuksiin.

Voit tarkastella lainan kustannusten muodostumista Sortterin uuden lainalaskurin avulla.

Miten kilpailutan lainan?

Voit kilpailuttaa lainatarjoukset itse vertailemalla eri pankkien ja rahoituslaitosten lainatarjouksia heidän verkkosivuillaan tai käyttää kotimaisen Sortterin ilmaista lainavertailupalvelua.

Järjestämme lainatarjoukset edullisuusjärjestykseen juuri todellisen vuosikoron mukaan. Näin voit selkeästi vertailla lainan kustannuksia ja lainaehtoja. Sopivan lainatarjouksen löytäminen helpottuu huomattavasti.

Lainatarjouksen hyväksyminen ja sopimuksen allekirjoitus lainanantajan kanssa onnistuu helposti Sortterin kautta verkkopankkitunnuksilla. Luotto maksetaan kuluttajan tilille heti – jopa samana päivänä.

Siirry kilpailuttamaan lainat ja jätä lainahakemus.

Lue lisää

Takaisin blogiin