Joustoluotto parhaalla korolla
Takaisin blogiin

Kenelle joustoluotto sopii?

Joustoluotto on joustava apu monenlaisten ylimääräisten ja yllättävien menojen rahoittamiseen. Kaikissa elämänvaiheissa voi tulla vastaan suurempia kertamenoja. Joustoluotto onkin toimiva ratkaisu esimerkiksi opiskelijan, perheellisen, työttömän tai eläkeläisen lisäkassaksi.

Kulutusluotto ja joustoluotto – vertailu

Kulutusluotto on kertalainaa, joka otetaan tietyllä halutulla summalla. Koko lainasumma maksetaan tilille samalla kertaa. Kulutusluottoa on mahdollista saada 60 000 euroon asti, ja sitä maksetaan takaisin samalla summalla joka kuukausi. 

Kertalaina otetaan yleensä tiettyä hankintaa varten. Se toimii esimerkiksi autolainana tai mökkilainana. Sitä voidaan hyödyntää myös yhdistelylainana, jossa vanhat kalliimmat luotot yhdistetään yhdeksi helpommin hallittavaksi ja edullisemmaksi lainaksi.

Joustoluotto puolestaan on limiittilaina, jota voi nostaa joustavasti omien tarpeidensa mukaan. Lainanhakija hakee joustoluottoa haluamallaan maksimilimiitillä, joka on yleensä muutamia tuhansia euroja, esimerkiksi 5 000 euroa. Tämän jälkeen hän voi nostaa tätä luottoa haluamillaan summilla joustavasti. Kerralla on mahdollista nostaa esimerkiksi 100 euroa tai 4 000 euroa, joten joustoluotto mahdollistaa juuri sen kokoisen lainan kuin kuluttaja kulloinkin tarvitsee.

Kun joustoluottoa maksetaan takaisin, sitä vapautuu käyttöön uudelleen vastaava summa. Limiittiluotossa et myöskään maksa korkoja ja kuluja kuin siitä summasta, jonka olet lainannut. Sinun ei ole pakko hyödyntää koko limiittiä missään vaiheessa, mikäli tälle ei ole tarvetta.

Joustoluoton hyödyt

Joustoluotto on rahoitusmuotona kulutusluottoa joustavampi. Se on aina valmiina käytettävissäsi silloin, kun sitä tarvitset. Aikoina, jolloin et tarvitse lisärahoitusta, joustoluotto pysyy “takataskussasi” vararahastona. Näin ollen se tuo jatkuvaa joustavuutta budjettiisi.

Joustoluotto arjen puskurirahastona

Joustoluotto toimii taloudessa apuna ja turvana esimerkiksi silloin, kun puskurirahastoa ei ole riittävästi. Jokaisella olisi hyvä olla puskurirahasto, joka vastaa muutaman kuukauden tuloja. Siitä voidaan rahoittaa yllättäviä menoja ja isompia hankintoja, ja se turvaa myös esimerkiksi työttömyyden ja sairauden kohdatessa. 

Mikäli hyödynnät joustoluottoa puskurirahastona, voit samalla säästää kuukausittain puskurirahaa tilille. Ajan kanssa säästössä voi olla riittävän suuri summa, ettet tarvitse enää joustoluottoa varakassana.

Edullinen joustoluotto korvaa luottokortin

Joustoluotto voi myös olla luottokorttia parempi rahoitusratkaisu. Luottolimiitin saldoraja voi olla summaltaan suurempi kuin luottokortin, joten joustoluotolla voi kattaa luottokortin luottoa isompia menoja.

Lisäksi joustoluotto voi tulla luottokorttia edullisemmaksi. Monissa luottokorteissa on hyvin korkea korko, kun taas joustoluotto voi olla mahdollista saada pienemmällä korolla.

Joustoluoton saaminen voi myös olla luottokorttia helpompaa. Sitä voi hakea netistä monilta palveluntarjoajilta, ja sen myöntämisen ehdot voivat olla joustavammat kuin esimerkiksi oman pankin luottokortissa. Joustoluotto on vakuudetonta lainaa, jota myöntävät useat pankit ja rahoituslaitokset. Kilpailuttamalla joustoluotot lainanvertailupalvelussa on mahdollista nähdä kerralla, mitkä kaikki lainanantajat myöntäisivät sinulle joustoluottoa.

Joustoluotto sopii moniin elämäntilanteisiin

Joustoluottoa voi hyödyntää monenlaisissa elämänvaiheissa. Muun muassa opiskeluaika, perheellisen ruuhkavuodet, työttömyys ja eläkkeelle siirtyminen vaativat omalta taloudelta erilaisia asioita.

Varmistumalla siitä, että käytössä on tarvittaessa myös ylimääräistä rahaa, voi välttää maksuvaikeudet. Ylivelkaantuminen voi jopa johtaa maksuhäiriömerkintään, mikä hankaloittaa elämää monen vuoden ajan.

Joustoluotto heti käytössä perheen arjessa

Perhe-elämässä tulee vastaan monenlaisia rahallisia tarpeita, jotka syövät budjetista kerralla hieman isomman siivun. Vauva-arjessa näitä ovat esimerkiksi lastenvaunujen, turvaistuimen, pinnasängyn ja syöttötuolin hankinta. Koululaisille tarvitaan muun muassa koulupöytä, polkupyörä ja puhelin. Teini-ikäiselle tehtäviä isomman rahasumman haukkaavia hankintoja voivat olla tietokone, mopokortti tai vanhojentanssimekko.

Joustoluotto auttaa silloin, kun perheen budjettiin tulee ylimääräisiä kertamenoja. Voit nostaa joustolimiitistäsi kerralla juuri tarvitsemasi summan lainaa, ja limiitti on heti käytettävissäsi. Näin saat esimerkiksi perheen lomamatkan, lapsen harrastusvarusteet tai nuoren autokoulun maksettua silloin, kun sen aika koittaa.

Joustoluotto vaihtoehtona työttömälle

Työttömyys voi haastaa arjen budjettia. Vaikka monista menoista on mahdollista säästää, voi työttömyyden aikanakin tulla vastaan tilanteita, joissa rahaa tarvitaan yllättäen suurempi summa. Joustoluotto on tähän hyvä ratkaisu, sillä sitä voi nostaa aina tarvittaessa.

Mikäli olet ottanut joustoluoton ennen työttömäksi jäämistä, voit hyödyntää ja lyhentää sitä edelleen samalla tavalla. Olemassa oleva joustoluotto onkin kätevä turva budjettiin silloin, kun tulot pienenevät. Työttömyysaikana sinulle ei välttämättä myönnettäisi esimerkiksi uutta kulutusluottoa. Ansiosidonnainen työttömyyskorvaus voidaan kuitenkin laskea tuloksi lainaa hakiessa, joten myös työttömänä saattaa olla mahdollista saada joustoluottoa.

Käyttämällä joustoluottoa arjen apuna työttömyyden aikana voit myös säästää rahaa verrattuna siihen, että rahoittaisit menojasi luottokortilla. Luottokorttien korko on usein joustoluottoa korkeampi.

Joustoluotosta turvaa opiskelijan arkeen

Opiskelijan arjessa on usein tiukka budjetti. Moni opiskelija käy kuitenkin töissä rahoittaakseen arkeaan ja elääkseen hieman mukavammin. Joustoluotto on budjettiin joustavuutta tuova vaihtoehto opiskelijoille, joilla on säännöllisiä tuloja.

Joustoluotto voi tuda turvaa arkeen ja toimii isompien menoerien rahoittamisessa apuna silloin, kun opintolaina sekä palkkatulot eivät riitä, tai kun ne söisivät kaikki säästöt.

Joustoluotto voi sopia opiskelijalle myös siksi, että sitä varten ei tarvitse nostaa kerralla suuria lainasummia. Opiskelija ei välttämättä halua vielä sitoutua suuriin velkoihin, ja joustoluotto mahdollistaa lainan nostamisen oman tilanteen mukaan.

Joustoa eläkeläisen budjettiin

Eläkkeelle jäädessä omaa rahankulutusta tulee yleensä pienentää tai vähintään tarkastella uudelleen. Toisaalta tällöin on myös aikaa nauttia täysillä elämästä ja tehdä sitä, mikä itseään kiinnostaa. Eläkkeellä ehtii paremmin esimerkiksi harrastaa tai matkustella.

Eläkeläisen isompia tilapäisiä menoja on mahdollista kattaa myös joustoluotolla ja kulutusluotolla. Riippuu tilanteesta, kumpi lainamuoto on järkevämpi. Esimerkiksi uuden veneen rahoittaminen kannattaa tehdä kulutusluotolla. Tilapäisiä ja yllättäviä menoja varten kannattaa harkita joustoluottoa, jota voi nostaa aina tarvittaessa. Se tuo taloudellista turvaa budjettiin.

Eläkeläisen tulot ovat säännölliset, joten hänen on mahdollista saada kulutusluottoa tai joustoluottoa hyvillä ehdoilla. Eläke on jo ansaittua rahaa, ja pankin silmissä tällainen vakituiset tulot omaava henkilö on erinomainen lainanhakija. 

Joustoluotto kattamaan matkailun kuluja

Matkailijalle joustoluotto voi tarjota pelivaraa yllättäviin tilanteisiin. Jos esimerkiksi matkavakuutus ei kata matkatavaroita ja ne varastetaan, on joustoluotosta apua tilanteesta selviämiseen. Matkaillessa voi eteen tulla myös hyviä ostoslöytöjä, joihin ei ole osattu varata budjettia. Joustoluotto tarjoaa lisäkassan matkalla tehtäviin ylimääräisiin ostoksiin ja tuliaisiin, joita ei kannata jättää hankkimatta. 

Reppureissaajille joustoluotto mahdollistaa elämyksiä. Reppureissaajana Aasiassa saattaa vaikkapa kuulla, että maan toisella puolella tai toisessa maassa on tulossa hyvät bileet. Tällöin matkustuskulut voi rahoittaa joustoluotolla.

Joustolimiitti voi siis olla erinomainen lomalaina. Voit ottaa joustolimiitin käyttöön ennakkoon matkaa varten. Mikäli et tarvitsekaan ylimääräistä lomailubudjettia, voit kotiin palattuasi peruuttaa joustolainan ilman kuluja.

Joustoluotto heti – ratkaisu yllättäviin menoihin

Joustoluotto on erinomainen apuri yllättävään ja ennakoimattomaan rahantarpeeseen, jossa rahaa tarvitaan heti.

Tällainen on esimerkiksi tilanne, jossa auto ei mene läpi katsastuksesta. Tällöin auton korjaamiseen annetaan vain rajallinen aika, ja rahaa kunnostukseen voi mennä suurempikin summa. Joustoluoton avulla saat katettua korjauskulut hetkessä.

Yllättäviä kuluja voi luoda myös vaikkapa lemmikin aiheuttama vesivahinko. Vakuutus ei yleensä korvaa lemmikin tekemiä vaurioita. Jos lemmikki esimerkiksi jyrsii pesukoneliitännän pilalle ja tästä tulee vesivahinko, täytyy asunnon omistajan tavallisesti korjata tämä vaurio omasta budjetista.

Myös yllättävä sairastuminen voi tuoda muutenkin kurjaan ja haastavaan tilanteeseen kuluja, joiden maksamiseen ei löydy riittävästi rahaa säästöstä tai kuukausittaisista tuloista. Joustoluotto voi auttaa tässäkin tilanteessa kattamaan hoito- ja lääkekuluja. 

Kilpailuttamalla löytyy paras joustoluotto

Useat pankit ja rahoituslaitokset tarjoavat joustoluottoa kuluttajille. Lainat kannattaakin aina kilpailuttaa. Näin löytyy sinulle edullinen ja paras joustoluotto. 

Kilpailuttamalla lainaa netistä Sortterin lainanvertailupalvelun kautta on luoton vertailu ilmaista ja helppoa. Saat lainapäätökset kymmeniltä lainanantajilta vain minuuteissa. Lainan kilpailutus Sortterilla on sinulle ilmaista, eikä se sido sinua ottamaan lainaa.

Merkitse lainahakemukseen toivomasi luoton maksimimäärä. Saat tämän jälkeen pankkien ja rahoituslaitosten lainatarjoukset selkeästi edullisuusjärjestyksessä. Valitse sinulle sopivin tarjous, ja allekirjoita lainasopimus. Tämän jälkeen käytössäsi on luotto, joka voi tuoda sinulle venymisvaraa arjen budjettiin.

Tutustu luoton kilpailutukseen jo tänään ja täytä ilmainen hakemus Sortterin vertailupalvelussa.

Ajankohtaista

Takaisin blogiin