Olohuone
Takaisin blogiin

Onko myymälän tarjoama rahoitus huonekalulle tai kodinkoneelle järkevin vaihtoehto?

Oletko menossa huonekaluostoksille? Tarvitsetko uuden kodinkoneen vanhan tai rikkoutuneen tilalle? Halvin tuote ei usein ole paras, joten on järkevää vertailla, voisiko hieman kalliimpi vaihtoehto olla kestävämpi. Näin et joudu heti uusille ostoksille tuotteen hajotessa saman tien, vaan saat kotiisi käyttöä kestävän laatutuotteen. Pitkällä tähtäimellä voit siis säästää paljonkin rahaa valitsemalla esimerkiksi jonkin verran kalliimman sohvan tai jääkaapin. Rahoitusta hakemalla saat hintavammankin ostoksen mahtumaan budjettiisi.

Osta laatua – rahoitus mahdollistaa kalliimmankin ostoksen

Mikäli et halua käyttää liikaa säästöjäsi tai pankkitin saldo ei anna periksi uuden huonekalun, kodinkoneen tai vaikkapa tietokoneen ostoon voit hankkia tuotteen rahoituksen avulla. Tällöin on hyvä ottaa huomioon, ettei huonekalu- tai kodinkonemyymälän tai verkkokaupan tarjoama rahoitusvaihtoehto ole aina se edullisin vaihtoehto. Rahoitus- ja osamaksuvaihtoehtoja on olemassa monenlaisia, ja eri vaihtoehtoihin kannattaa perehtyä huolella. Kun tiedostat, millaisia erilaiset luotot ovat ja millaisia kuluja ne sisältävät, voit tehdä sinulle parhaan päätöksen ja nauttia kotiin ostamastasi tuotteesta rauhallisin mielin.

Jatkuva vai kertaluontoinen luotto – tiedä näiden erot

Jatkuvalla ja kertaluontoisella luotolla suurin ero on luotostasi koituvan vastuuden pituus. Kertaluontoinen luotto on voimassa vain siihen asti, että olet maksanut tuotteesi eli luottosi kokonaan. Tämän jälkeen sinulla ei ole mitään velvoitteita luottoa kohtaan, vaan se on täysin hoidettu.

Jatkuva luotto sen sijaan sisältää seikkoja, joista monikaan ei etukäteen tarpeeksi tiedä ja jotka näin ollen tulevat yllätyksenä. Jatkuva luotto voi tarkoittaa esimerkiksi sitä, että lainan ottamisen yhteydessä sinulle avataan luottokortti. Kun tuotteesi eli lainasi on maksettu, jää luottovarasi edelleen voimaan. Näin ollen vastuullesi jää edelleen joko luottokortti tai joustoluotto. Voimaan jääneestä luottokortista voi myös aiheutua kuukausittaisia tai vuosittaisia kustannuksia, vaikka et käyttäisi sitä tuotteen takaisinmaksun jälkeen.

Toisaalta jatkuvan luoton yhteydessä saamasi luottokortti voi sisältää myös esimerkiksi hintaturvavakuutuksen. Mieti, tutki ja vertaile näin ollen, sopiiko sinulle paremmin kertaluontoinen luotto vai jatkuva luotto.

Myymälän tarjoama rahoitus ei aina ole halvin

Useat huonekalu- ja kodinkonemyymälät tarjoavat tuotteilleen rahoitusvaihtoehtoa, joka voi koitua kalliiksi. Moni näistä vaihtoehdoista sisältää myös lainan ottamisen yhteydessä avattavan luottokortin, mitä moni ei tiedä etukäteen ja saattaakin yllättyä myöhemmin.

Tällaisen myymälästä tarjottavan luottokortin korot voivat olla huomattavan paljon korkeammat kuin oman pankkisi luottokortti. Kannattaa siis harkita, maksaisiko sittenkin ostoksen omalla, taskusta jo löytyvällä luottokortilla.

Kulutusluotto voi myös olla edullisempi tapa rahoittaa ostoksesi kuin myymälän tarjoama rahoitus. Ei siis kannata automaattisesti tyytyä myymälässä tarjottavaan rahoitukseen, vaan vertailla eri vaihtoehtoja.

Kilpailuta kulutusluotto

Kulutusluotto on hyvä vaihtoehto, kun tarvitset rahaa huonekaluostoksiin tai lainaa kodinkoneita varten. Voit saada rahat jopa samana päivänä tilillesi, joten saat nopeasti hankittua esimerkiksi uuden pesukoneen rikkoutuneen tilalle. Kilpailuta sisustuslaina, niin sinun on mahdollista säästää isokin summa rahaa.

Sortter vertailee eri kulutusluotot puolestasi, ja saat saman tien tiedon, minkä palveluntarjoajamme laina on sinulle halvin. Sortterin palvelun kautta löydät vakuudettoman kulutusluoton ilman takaajia. Kun olet saanut lainasumman tilillesi, voit lähteä hyvillä mielin ostoksille tietäen, että et maksa lainasta liikoja.

Muista vertailla todellisia vuosikorkoja

Todellinen vuosikorko kertoo sinulle, kuinka paljon maksat ostamastasi tuotteesta todellisuudessa ottaessasi siihen rahoituksen. Vuosikorko on prosenttiluku, joka sisältää kaikki lainasta aiheutuvat kulut. Näitä voivat olla esimerkiksi:

  • korko
  • marginaali
  • tilinhoitopalkkio
  • kuukausi- tai vuosimaksu
  • laskutuslisä
  • avauspalkkio (luoton nostamisen yhteydessä)
  • käsittelykulut

Luotonmyöntäjän tulee aina ilmoittaa lainanhakijalle luoton todellinen vuosikorko. Tästä on määrätty kuluttajansuojalaissa.

Esimerkkivertailu - Tämän verran maksat ostoksestasi eri luotoissa

Esimerkissä lainasumma on 1000 € ja laina-aika 12 kuukautta.

Lainasumma Laina-aika Lainatuote Korko Muut kk-kustannukset Todellinen vuosikorko Kokonaiskustannus
1 000 € 12 kk S-pankki Visa Credit/Debit 7,95 % 2 €/kk 12,97 % 1 068 €
1 000 € 12 kk Sortterin palvelun kautta kilpailutettu halvin lainatarjous 4 % 4,5 €/kk 14,87 % 1 076 €
1 000 € 12 kk Sortterin palvelun kautta kilpailutettu keskimääräinen lainatarjous 9,5 % 4,5 €/kk 14,87 % 1 106 €
1 000 € 12 kk Klarna joustava erämaksu 19,90 % 0 €/kk 21,82 % 1 111 €
1 000 € 12 kk Nordea TUOHI Mastercard 12 % 8 €/kk 31,88 % 1 162 €

Esimerkissä lainasumma on 3000 € ja laina-aika 12 kuukautta.

Lainasumma Laina-aika Lainatuote Korko Muut kk-kustannukset Todellinen vuosikorko Kokonaiskustannus
3 000 € 12 kk Sortterin palvelun kautta kilpailutettu halvin lainatarjous 4 % 4,5 €/kk 7,67 % 3 119 €
3 000 € 12 kk S-pankki Visa Credit/Debit 7,95 % 2 €/kk 9,85 % 3 155 €
3 000 € 12 kk Sortterin palvelun kautta kilpailutettu keskimääräinen lainatarjous 9,5 % 4,5 €/kk 13,52 % 3 211 €
3 000 € 12 kk Nordea TUOHI Mastercard 12 % 8 €/kk 19,08 % 3 295 €
3 000 € 12 kk Klarna joustava erämaksu 19,90 % 0 €/kk 21,82 % 3 333 €

Etsi sopivin tuote ja luotto, ja tee erinomainen ostos

Olemalla yllä olevista asioista tietoinen sinun on mahdollista löytää ostamallesi huonekalulle, kodinkoneelle tai elektroniikalle edullisin ja sinulle sopivin maksuvaihtoehto. Vertaile siis tuotteita ja erilaisia rahoituksia, ja tee ostopäätös, johon olet tyytyväinen vielä pitkän ajan päästäkin.

Sortterin palvelun kautta löydät sisustuslainan tai kodinkonelainan taatusti halvimmalla. Vertaile lainavaihtoehtoja kodinkoneisiin tai huonekaluihin heti, hae lainaa, ja saat rahat tilillesi nopeasti!

Takaisin blogiin