Etsinnässä edullisin joustoluotto?
Takaisin blogiin

Onko sinulla etsinnässä edullisin joustoluotto?

Kaipaatko joustoa talouteen? Joustoluotto on nimensä mukaisesti erinomainen vaihtoehto tuomaan lisää mahdollisuuksia rahankäyttöön. Näillä ohjeilla et maksa luotostasi liikaa.

Joustoluotto tuo kätevää pelivaraa henkilökohtaiseen talouteen ja se on myös pätevä vaihtoehto luottokortille. Edullisen joustoluoton löytäminen voi kuitenkin olla haastavaa. Siksi tämä teksti auttaa sinua löytämään parhaan mahdollisen luottotarjouksen.

Mikä on joustoluotto?

Joustoluotto on yllättävän kätevä, mutta silti monille myös vieras lainainstrumentti. Kyseessä on vakuudeton laina, jota voi saada nopeasti omalle tilille. Sen lainasummat vaihtelevat 1 000–60 000 euron välillä hakijan mukaan. Nimensä mukaisesti se voikin olla arkikäytössä äärimmäisen joustava luottovaihtoehto.

Joustoluoton erikoisuus piilee siinä, että monista muista luotoista poiketen kyseessä on jatkuva laina. 

 • Tämä tarkoittaa sitä, että käytetty lainasumma palautuu takaisin käyttöön sitä mukaa, kun lainaa lyhentää. 
 • Käytännössä se on siis vakuudeton luottotili, jolta voi tarvittaessa nostaa rahaa omalle tilille aina myönnettyyn luottorajaan asti.

Myös joustoluoton lyhentäminen helppoa: käytettyä lainaa maksetaan takaisin kuukausittain aina samansuuruinen summa. Koko lainan voi myös halutessaan maksaa takaisin kerralla, jolloin lainakustannukset jäävät pienemmiksi.

Joustoluotto sopii hyvin käytettäväksi pieniin hankintoihin tai tuomaan pelivaraa arjen rahankäyttöön. Siksi joustoluotto muistuttaakin ominaisuuksiltaan hyvin paljon useimmille huomattavasti tutumpaa luottokorttia.

 • usp item
  Kilpailuta laina 60 000 € asti
 • usp item
  100 % asiakkaan puolella
 • usp item
  100 % ilman piilokuluja
 • usp item
  100 % suomalainen palvelu
4,6
Perustuu 408 arvosteluun.
powered by

Joustoluoton ja luottokortin erot

Luottokortti on yksi arkisimmista lainaratkaisuista. Tuttu maksukortti kulkee kätevästi lompakossa ja monet käyttävät korttia lähes päivittäin. Joustoluoton tapaan myös luottokortin kerryttämää velkaa lyhennetään tyypillisesti kerran kuussa, jolloin kortille asetettu luottoraja palautuu takaisin käyttöön.

Joustoluotto ja luottokortti vaikuttavat siis hyvin samanlaisilta lainaratkaisuilta. Niiden ehkä selkein ero piilee kuitenkin siinä, että joustoluottoa ei ole kytketty erilliseen fyysiseen maksukorttiin. Joustoluotto on ainoastaan erillinen luottotili, josta siirretään rahaa käyttäjän omalle tilille, joten sitä käytetään suoraan tilin haltijan omalla pankkikortilla. 

Joustoluotolla on myös muutamia selkeitä etuja verrattuna luottokorttiin, kuten:

 • Joustavampi takaisinmaksuaikataulu
 • Suurempi luottoraja
 • Jopa edullisempi todellinen vuosikorko
 • Joustoluoton voi saada luottokorttia nopeammin

Vastaavasti joustoluotolla on kuitenkin myös omat heikkoutensa, joista suurin lienee juuri erillisen maksuvälineen puute. Luottokortti on nimittäin erinomainen väline vaikkapa verkko-ostosten tekemiseen, mutta joustoluotolla vastaavaa mahdollisuutta ei ole. Lisäksi ulkomailla luottokortti on arvokas apuväline tilanteissa, joissa tavallinen pankkikortti ei toimi.

Joustoluotto on siis kätevä ja jopa edullisempi vaihtoehto luottokortille, mikäli käyttäjä ei tarvitse luottokortin ominaisuuksia verkko-ostoksissa ja ulkomailla. Niiden välillä ei kuitenkaan ole pakko valita, koska luonnollisesti joustoluottoa ja luottokorttia voi halutessaan käyttää myös rinnakkain.

Pankit ja lainanantajat

Pop PankkiResurs BankAktia - logoBank NorwegianNordax Bank logoBigbankAvidaKaarnaTF Bank logoBrocc logoAlisa PankkiLea bankInstabankSweepBank logoFixura logoMorrow Bank logoBondora logoCredigoHalino logoSvea Bank - logoremember logo

Mihin joustoluottoa voi käyttää?

Joustoluotto mukautuu hyvin elämäntilanteen ja käyttäjän talouden mukaan, joten se sopii hyvin arjen kulujen kattamiseen sekä pieniin ja keskisuuriin kertamaksuihin.

Joustoluoton tyypillisiä käyttökohteita ovat esimerkiksi:

 • Pienet remontit
 • Kulkuvälineen hankinta tai korjaus
 • Harrastukset
 • Matkailu

Luoton joustavuus voi siten auttaa joko yllättävissä tilanteissa tai pienten suunnitelmien toteuttamisessa. Esimerkiksi auton rikkoutuminen on ikävä ja yllättävä tilanne, jonka kustannuksista selviämiseen ei monilla ole tarpeeksi rahaa säästössä. Tällöin joustoluotto voi auttaa pulasta. Toinen sopiva käyttökohde voi olla myös vaikkapa pieni remontti, jota varten ei kuitenkaan ole tarvetta nostaa suurempaa remonttilainaa.

Joustoluoton käyttökohteille ei siis ole mitään rajoitteita. Joustoluotot sopivat kuitenkin parhaiten erilaisiin kertaluontoisiin hankintoihin, joita luoton käyttäjä voi maksaa pikkuhiljaa takaisin.

Kuka voi saada joustoluottoa?

Joustoluottoa voi hakea kuka tahansa yli 20-vuotias, jonka taloudellinen tilanne mahdollistaa luoton nostamisen. Luoton saamiselle ei useimmiten ole estettä, mikäli hakijalla on säännölliset tulot ja raha-asiat muutenkin kunnossa. Jokainen joustoluotto on kuitenkin henkilökohtainen, joten luottoraja riippuu hakijan henkilökohtaisesta taloustilanteesta.

Luottorajan lisäksi myös muut luoton ehdot voivat vaihdella sen mukaan, mikä on luotonhakijan todellinen maksukyky. Esimerkiksi luoton korkoprosentti vaihtelee pankin tekemän arvion mukaan. Eli mitä parempi maksukyky hakijalla on, sitä edullisemman lainan pankit uskaltavat myöntää.

Sortter mediassa

YLE UutisetIlta-SanomatIltalehtiKauppalehtiMtv3 / MTV uutisetHelsingin SanomatTalouselämäMaaseudun TulevaisuusTaloussanomatRadio NovaTaloustaitoKarjalainenIlkka–PohjalainenEtelä-SaimaaUusi SuomiSavon Sanomat

Näin löytyy edullisin joustoluotto

Joustoluoton hintaan voi osittain vaikuttaa myös itse. Eri luotonantajien tarjouksissa on hintaeroja, joten luottoa nostaessa on mahdollista säästää rahaa, jos etsii edullisimman mahdollisen tarjouksen. Edullisin joustoluotto puolestaan löytyy kilpailuttamalla, mikä on aina helpoin ja halvin tapa löytää paras lainatarjous.

Joustoluotot kannattaa kilpailuttaa myös siksi, että monissa luotoissa on piilokuluja, jotka voivat tulla yllättävän kalliiksi. Esimerkiksi luoton pieni korko ei aina tarkoita, että tarjous olisi halpa, koska lainan muut kulut voivat nostaa luoton todellista hintaa.

Joustoluottoa kilpailuttaessa kannattaakin kiinnittää huomiota ainakin seuraaviin seikkoihin:

 • Luottorajan suuruus
 • Todellinen vuosikorko
 • Kuukausilyhennyksen määrä
 • Mahdolliset lyhennysvapaat kuukaudet
 • Mahdollisuus korottaa luottorajaa
 • Luoton kiinteät vuosimaksut

Kilpailuttaminen voi kuitenkin olla haastavaa, koska markkinoilla on huomattava määrä erilaisia luottotarjouksia, joiden hinnat ja ehdot vaihtelevat merkittävästi. Kaikilla pankeilla on omat joustoluottonsa ja lisäksi eri rahoituslaitokset tarjoavat myös rahoitusvaihtoehtoja.

Monen eri tarjouksen läpikäynti voi siis viedä paljon aikaa. Onneksi kaikkea ei tarvitse tehdä itse, koska joustoluotot voi helposti kilpailuttaa Sortterin vertailupalvelussa, joka tekee työn puolestasi.

Yhdellä hakemuksella monta tarjousta!

Kilpailuta joustoluotto Sortterilla

Joustoluoton kilpailuttamisen voi huoletta jättää Sortterin harteille. Vertailupalvelun kautta edullisin joustoluotto löytyy helposti, nopeasti, turvallisesti ja tietysti ilmaiseksi. Ja koska järjestämme mahdolliset tarjoukset aina todellisen vuosikoron mukaiseen järjestykseen, et kohtaa ikäviä yllätyksiä piilokulujen muodossa.

Kun haluat kilpailuttaa joustoluottosi, syötät vain Sortterin laskuriin haluamasi lainasumman ja laina-ajan. Sortter kilpailuttaa hakemuksesi kymmenien pankkien ja rahoituslaitosten välillä ja etsii sinulle edullisimman tarjouksen.

Sortterin laskurin käyttö on ilmaista eikä edes lainahakemuksen lähettäminen vielä sido sinua mihinkään. Palvelussamme voit siis tutkia täysin vapaasti mahdollisen luottosi kuluja ja harkita, olisiko joustoluotto juuri sinun tarpeisiisi sopiva lainavaihtoehto. Me tarjoamme sinulle aina edullisinta vaihtoehtoa, mutta lopullinen valinta on sinun.

Takaisin blogiin