Mies huoltaa autoa
Takaisin blogiin

Kilpailutit autohuollon - muistitko kilpailuttaa myös rahoituksen, jolla maksoit huollon?

Onko autosi vuosihuolto tai määräaikaishuolto edessä? Autohuoltojen hintojen vertailu on autonomistajille jo melko tuttua, mutta oletko tullut miettineeksi huollon rahoituksen vertailua? Autohuoltamoiden tarjoama autohuollon osamaksu voi olla helppo valinta. Todellisuudessa tämän rahoituksen myötä autosi huolto voi kuitenkin usein tulla huomattavasti kalliimmaksi kuin kerralla maksettu huolto. Tämä riippuu muun muassa siitä, kuinka pitkä maksuaika rahoituksella on.

EU:n ryhmäpoikkeusasetus tuo tasa-arvon huoltamoille

Vuonna 2014 voimaan astunut ryhmäpoikkeusasetus on lisännyt huomattavasti korjaamoiden välistä kilpailua. EU:n ryhmäpoikkeusasetus varmistaa, että auton takuu on voimassa, vaikka auton käyttäisi riippumattomassa korjaamossa, kunhan huolto on tehty kyseisen automallin huolto- ja korjausohjeita noudattaen ammattilaisen toimesta. Jopa kolmannes suomalaisista autonomistajista eivät ole tietoisia tästä. Liikkeellä on paljon väärää informaatiota siitä, että auton voisi huollattaa vain merkkihuollossa takuuaikana, tai vain automerkin omia varaosia saisi käyttää, jotta autonvalmistajan antama takuu säilyy.

EU:n ryhmäpoikkeusasetus pitää huolen siitä, että riippumattomilla korjaamoilla on yhtäläiset mahdollisuudet autojen huoltoon ja korjaamiseen ammattitaitoisesti. Lähes puolet suomalaisista luulee, että huoltoon on käytettävä automerkin omia varaosia, jotta autonvalmistajan takuu säilyy. Varaosiksi kelpaavat kuitenkin muutkin kuin merkkiosat, niin kauan kuin ne ovat autovalmistajan hyväksymiä ja täyttävät valmistajan määrittelemät laatuvaatimukset osille. Nykyinen asetus on voimassa aina vuoteen 2023 saakka.

Autohuoltojen vertailuun suunniteltuja palveluita kannattaa hyödyntää , sillä ne antavat tarjouksia huolloista, jolloin voit valita itsellesi sopivimman vaihtoehdon. On myös hyvä ottaa huomioon, voiko huoltoon tuoda omat öljyt, sillä se voi laskea hintaa huomattavasti. Kaikki huoltamot eivät sitä kuitenkaan salli. Jotkut myös myyvät palveluitaan paketteina, joihin öljyt kuuluvat, joten omat öljyt eivät juurikaan laske hintaa.

Mistä sitten rahoitus huoltoa varten?

Huoltamot tarjoavat sinnikkäästi omia rahoitusvaihtoehtojaan huolloille ja korjauksille, mutta nämä rahoitukset voivat pitkällä aikavälillä tulla jopa 30 % kalliimmiksi kuin alkuperäisen huollon hinta. Parissa erässä maksaessa hinta pysyy vielä maltillisena, mutta hinta on sitä korkeampi, mitä pidemmän maksuajan huollolle valitsee. Todelliseen hintaan vaikuttavat myös maksujen käsittelykustannukset, jotka nostavat lainan todellista hintaa. Rahoituksen myymisestä hyötyy niin rahoituspalveluita tarjoava rahoitusyhtiö kuin korjaamo, joka saa oman palkkionsa rahoituksen myymisestä.

Suurempien huoltojen kustantamiseen on suotavaa harkita jopa lainan ottamista, jotta isku omaan talouteen ei tule kerralla, vaan maksut saa jaettua pidemmälle ajalle kohtuullisin kustannuksin. Aiemmassa blogiartikkelissamme kerroimme vinkkejä lainan hakemiseen ja vertailuun. Pienemmät kulut voi hyvin maksaa luottokortilla, kunhan luotto maksetaan takaisin 30 päivän sisällä korottoman maksuajan puitteissa. Eli jos tiedät voivasi maksaa auton huollon siinä ajassa takaisin, voi luottokortilla maksaminen olla oiva valinta.

Esimerkiksi normaalit huollot on fiksua rahoittaa luottokortilla, mutta suurempia korjauksia varten lainojen vertailu on viisain vaihtoehto. Hyvä nyrkkisääntö luottokortin ja kulutusluoton välillä on se, että jos tarvittava summa ylittää 1 000 euroa, on fiksumpaa valita kulutusluotto.

Sortter auttaa sinua vertailemaan eri lainoja

Pohditko lainan ottamista auton huoltoa varten? Vaihtoehdot autohuollon osamaksuun kannattaa aina kilpailuttaa, sillä tarjousten väliset erot voivat nousta jopa satoihin euroihin. Sortterin avulla saat helposti ja ilmaiseksi yhdellä hakemuksella lainatarjoukset kymmeniltä pankeilta ja rahoituslaitoksilta. Sortter noudattaa reilun lainavertailun periaatteita, joten voit varmistua, että lainavertailu tapahtuu aina asiakkaan etu edellä. Siispä kilpailuta lainat heti täyttämällä lainahakemus!

Takaisin blogiin