iPhone 12 -puhelimen mockup (kuva: EverythingApplePro)
Takaisin blogiin

Huhut sen kuin vain kiihtyvät uuden Apple iPhone 12 -puhelimen ympärillä

Nyt on taas se aika vuodesta ja syksystä, kun Applen iPhone-puhelimen ympärillä huhut kiihtyvät aivan uudelle tasolle. Asiantuntijat odottavat Applen julkaisevan uudet versiot iPhone puhelimesta syys- tai lokakuussa 2020. He arvelevat puhelimen kantavan nimeä iPhone 12 ja iPhone 12 Pro, koska asiantuntijat uskovat Applen jatkavan samalla nimiteemalla kuin syksyllä 2019, kun se julkaisi Apple iPhone 11 ja iPhone 11 Pro -puhelimensa.

Syksyllä 2020 julkaistavien iPhone-puhelimien uskotaan tuovan isoja päivityksiä aiempiin iPhone-malleihin verrattuna. Näkyvimmät muutokset huhutaan tulevan puhelimen ulkomuotoon, jota Apple on viimeksi päivittänyt sitten syksyllä 2017 kun se julkaisi Apple iPhone X -puhelimen. Asiantuntijat uskovat Applen julkaisevan iPhone 12 -puhelimesta neljä eri versiota, kolmella eri näyttökoolla; 5.4”, 6.7” ja kaksi eri versiota 6.1” kokoisella näytöllä.

Syksyllä julkaistavan puhelimen huhutaan muistuttavan ulkonäöltään jonkin verran iPhone 4 -puhelinta sen metallikehyksen ansiosta. Samalla uuden iPhonen muotokieli lähenisi myös paljon keväällä 2020 julkaistua iPad Pro:n muotokieltä.

Apple teki suuren päivityksen heidän kamerajärjestelmäänsä syksyllä 2019, kun se julkisti iPhone 11 Pro ja iPhone 11 Pro Max -puhelimet, jotka sisälsivät ennennäkemättömän kolmoiskamerajärjestelmän. Tänä vuonna Applen uskotaan tekevän fyysisiä parannuksia tuohon kolmoiskamerajärjestelmään esimerkiksi sen kuvanvakaajaan sekä joidenkin huhujen mukaan iPhone 12 -puhelin tulisi pitämään sisällään myös 3D-kameran, joka tarkoittaisi siitä löytyvän iPad Pro:sta tutun LiDAR (Light Detection and Ranging) -skannerin.

Monet asiantuntijat ja sivustot, jotka seuraavat Applen tuotejulkistuksia silmätarkkana, uskovat uuden iPhonen muistikapasiteetin alkavan 128 gigatavusta. Kuitenkin muutamat huhut viittaavat myös siihen, että kaksi halvinta versiota puhelimesta julkaistaan 64 gigatavun tallennustilalla varustettuna. Touch ID -ominaisuus jakaa myös asiantuntijoiden mielipiteitä riippuen mistä lähteestä he tietonsa saavat. Jotkut sanovat Applen lisäävän Touch ID -ominaisuuden 2020 syksyllä julkaistaviin iPhone-puhelimiin, kun taas toiset sanovat sen tulevan vasta 2021 syksyllä julkaistaviin malleihin. Yhdestä asiasta asiantuntijat ovat keskenään samaa mieltä; uusi Touch ID -ominaisuus tullaan toteuttamaan etupuolen lasin alle sijoitettavalla ultrasonic-sensorilla.

Huhujen mukaan 5G-teknologia debytoi vihdoin ja viimein iPhone-puhelimiin, kun Applen uskotaan suunnittelevan vaihtoa takaisin Qualcomm-siruihin, kun se on aiemmin käyttänyt Intelin siruja. Useamman tietolähteen mukaan Applen uskotaan käyttävän 2020 iPhone-puhelimissa Qualcomm's X55 5G -sirua, joka mahdollistaa 7 Gb/s latausnopeuden ja 3 Gb/s lähetysnopeuden.

Useampi tubettaja on tehnyt oman anlyysi- tai huhuvideon, jossa käy läpi eri lähteitä ja huhuja maailmalta mitä ominaisuuksia uusi syksyllä 2020 julkaistava iPhone 12 -älypuhelin pitää sisällään.

Play button
Play button

Tutustu Sortterin uuteen puhelimien hintavertailuun

Julkaisimme elokuun 2020 alussa puhelimien hintavertailun. Vertailusta löydät kaikkien puhelinvalmistajien huippupuhelimet kattavalla hintavertailulla. Hintavertailussa näet yhdellä vilkaisulla, mistä verkkokaupasta saat ostettua haluamasi puhelimen halvimpaan hintaan tai nopeimmalla toimitusajalla.

Tutustu Sortterin puhelinvertailuun täällä »

*kaikki artikkelissa esitetyt uutta iPhone-puhelinta koskevat väitteet perustuvat epävirallisiin tietolähteisiin ja huhuihin. Viralliset tiedot uudesta iPhone-puhelimesta saadaan, kun Apple julkaisee uudet mallit jossain vaiheessa syksyllä 2020.

Takaisin blogiin