Sortterin lainavertailu on reilu ja läpinäkyvä
Takaisin blogiin

5 syytä käyttää Sortterin lainavertailua

Tarvitsetko lainaa? Lainavertailu auttaa sinua löytämään edullisen lainan lukuisten vaihtoehtojen joukosta.

Toisinaan elämässä tulee vastaan tilanteita, jolloin lainan ottaminen on varteenotettava vaihtoehto. Ennen lainasopimuksen allekirjoittamista kannattaa kuitenkin vertailla eri pankkien ja rahoituslaitosten lainatarjouksia. Lainavertailun avulla voit löytää edullisen lainan tarpeisiisi. 

Lainavertailun merkitystä ei voi korostaa liikaa, sillä lainojen korot ja kulut vaihtelevat suuresti eri pankkien välillä. Haetusta lainatuotteesta riippuen kalleimman ja edullisimman lainan hintaero voi olla jopa satoja tai tuhansia euroja. 

Lainojen vertailuun on tarjolla lukuisia vertailupalveluita. Yksi Suomen kattavimmista vertailuista löytyy kotimaiselta Sortterilta, jonka lainavertailun kautta voit saada henkilökohtaisen lainatarjouksen jopa kymmeniltä lainanantajilta. 

Ja mikä hienointa, vertailupalvelumme käyttäminen on aina maksutonta, eikä tarjousten pyytäminen velvoita sinua mihinkään. Voit rauhassa tarkistaa lainatarjousten korot sekä lainaehdot ja tehdä päätöksen ilman turhaa hätiköintiä.

Mitä lainavertailu tarkoittaa? 

Sortterin lainavertailu on palvelu, jonka avulla voit verrata eri lainatarjouksia ja valita niistä itsellesi sopivimman. Vertailupalvelu auttaa sinua löytämään edullisen lainan, sillä kaikki lainatarjoukset esitetään edullisuusjärjestyksessä todellisen vuosikoron mukaan. 

Halutessasi voit järjestää saamasi lainatarjoukset myös muiden lainaehtojen, kuten pienimmän kuukausierän tai edullisimman nimelliskoron perusteella.  

Lainatarjousten tiedot esitetään aina selkeästi ilman pientä printtiä. Näet lainatarjousten kaikki tärkeimmät tiedot, kuten lainasumman sekä kaikki lainan kustannukset koron, todellisen vuosikoron ja muiden mahdollisten kulujen mukaan eriteltynä. 

Huomioithan myös, että lainanantajat ja lainanvertailupalvelut ovat erillisiä toimijoita, ja vain lainanantaja voi myöntää lainaa.

Miten lainavertailu toimii käytännössä? 

Sortterin lainavertailun käyttäminen on helppoa. Sinun tarvitsee täyttää vain yksi lainahakemus, jonka jälkeen saat pankkien ja rahoituslaitosten tekemät lainatarjoukset suoraan ruudullesi.   

Lainahakemuksen täyttäminen vie vain muutaman minuutin. Lainahakemuksessa sinulta kysytään hakemaasi lainaan ja omaan taloudelliseen tilanteeseesi liittyviä kysymyksiä, kuten: 

 • Tarvittava lainasumma 
 • Toivottu laina-aika
 • Lainanhakijan henkilötiedot 
 • Hakijan säännölliset tulot ja menot
 • Asumismuoto ja työtilanne
 • Hakijan nykyiset velat ja luottokortit 

Hakemus kannattaa täyttää huolellisesti, sillä väärät tiedot voivat johtaa kielteiseen lainapäätökseen tai kalliimpiin lainaehtoihin.

Miksi juuri Sortterin lainavertailu?

Lainojen vertailu ja kilpailutus auttaa sinua säästämään sekä aikaa että rahaa. 

Alkuvuonna 2021 tehdyn selvityksen mukaan Sortterin asiakkaat säästävät tyypillisesti noin 1 038 euroa luottokustannuksissaan kilpailuttamalla lainansa. Luku saatiin vertaamalla edullisimpien ja kalliimpien laintarjousten erotutusta, kun haettava lainasumma oli suuruudeltaan 8 000–10 000 euroa.

Sortterin lainavertailun käyttäminen voi hyödyttää sinua monin eri tavoin.  

 1. Maksuttomuus. Lainojen vertaileminen ei maksa sinulle mitään. Sortter kilpailuttaa lainatarjoukset puolestasi aina täysin ilmaiseksi.
 2. Nopeus. Tarvitsetko rahaa nopealla aikataululla? Täyttämällä hakemuksen voit saada lainatarjoukset muutamassa minuutissa – ja rahat tilillesi jopa saman työpäivän aikana. 
 3. Helppous. Lainojen vertailu Sortterin avulla on vaivatonta. Saat yhdellä hakemuksella lainatarjoukset jopa yli 20 eri luotonantajalta.
 4. Läpinäkyvyys. Lainatarjoukset esitetään aina edullisuusjärjestyksessä todellisen vuosikoron mukaan. Hinnat on esitetty läpinäkyvästi ilman piilokuluja. 
 5. Turvallisuus. Pidämme tietosi turvassa ja toimimme vain luotettavien pankkien ja rahoituslaitosten kanssa. Palvelumme on rakennettu parhaita tietoturvakäytäntöjä noudattaen. 

Sortter noudattaa reilun lainavertailun periaatteita

Lainojen hinnat vaihtelevat usein ja niiden vertaaminen itse on työlästä. Me Sortterilla teemme jatkuvasti töitä löytääksemme sinulle parhaat lainatarjoukset. 

Ainoana lainanvälittäjänä Suomessa Sortter on sitoutunut noudattamaan reilun lainavertailun periaatteita, joten voit varmistua, että lainavertailu tapahtuu sinun etusi edellä.

Reilun lainavertailun periaatteiden johdosta pystyt varmistumaan, että lainavertailu tapahtuu aina sinun etuasi ajatellen; lainan kaikki kustannukset on selkeästi eroteltu, näet helposti lainan kokonaiskustannuksen ja todellisen vuosikoron. Näin ollen lainatarjousten vertailu keskenään on vaivatonta ja suoraviivaista.

Miten lainan korko lasketaan? 

Asiakaskohtainen luottoarvio perustuu useisiin tekijöihin. Esimerkiksi säännölliset tulot ja moitteeton maksuhistoria luovat pankin näkökulmasta positiivista kuvaa lainanhakijasta. 

Lainahakemus kannattaa aina täyttää huolellisesti, jotta pankit saavat mahdollisimman tarkan kuvan sinusta ja taloudellisesta tilanteestasi. Mitä paremmin pankit ymmärtävät tilannettasi, sitä todennäköisemmin saat luoton pienemmällä korolla. 

Kulutusluottojen voivat vaihdella hakijan ja pankin mukaan 4-20 prosentin välillä.

Kuka voi käyttää Sortterin lainavertailupalvelua? 

Voit kilpailuttaa lainan palvelumme kautta, mikäli täytät seuraavat edellytykset: 

 • Olet täysi-ikäinen
 • Asut pysyvästi Suomessa
 • Sinulla on säännölliset palkka- tai eläketulot
 • Sinulla on tili suomalaisessa pankissa 
 • Olet hoitanut raha-asiat moitteettomasti, eikä sinulla ole maksuhäiriömerkintöjä

Kannattaa huomioida, että luotonmyöntökriteerit vaihtelevat eri pankkien välillä. Osa pankeista voi vaatia esimerkiksi toista suuremmat tulot tai pidemmän työhistorian. Myös ikärajan suhteen pankkien käytännöt vaihtelevat.

Sortter pyytää lainatarjouksen aina jokaiselta yhteistyökumppanilta. Näin voit vertailla mahdollisimman kattavasti luottotarjouksia keskenään ja valita juuri sinun tarpeisiisi sopivan vaihtoehdon.

Lainavertailujen suosio kasvussa 

Yhä useampi suomalainen kuluttaja vertailee lainatarjouksia ennen lainan ottamista. Sortterin maaliskuussa 2021 Taloustutkimuksella teettämän tutkimuksen mukaan jopa 38 % suomalaisista vertaili kulutusluottoja joko aina tai toisinaan. Edelliseen vuoteen verrattuna lainojen vertailu lisääntyi 12 %. 

Vastuullisena toimijana Sortter haluaa olla edistämässä reilua ja tasapuolista lainavertailua.

Hyvän lainavertailun ominaisuuksia ovat muun muassa: 

 1. Vertailun johdonmukaisuus: Luottotarjous tulee pyytää kaikilta niiltä luotonmyöntäjiltä, jotka lainavertailupalvelu ilmoittaa olevan mukana vertailussa. 
 2. Lainatarjousten vertailtavuus: Luottotarjoukset tulee esittää kuluttajalle yhtenäisesti, jotta niiden vertailu on mahdollisimman vaivatonta. 
 3. Vertailun läpinäkyvyys ja perusteltavuus: Kuluttajan tulee saada tietää, mihin lainojen vertailu perustuu, eli millä perusteilla hänelle suositellaan tiettyä lainasopimusta.

Suomessa toimii noin seitsemän merkittävää lainanvälittäjää, jotka toimivat yhteistyössä pankkien ja rahoituslaitosten kanssa.

Vertaile lainat ja säästä lainan kuluissa

Tarvitsetko lainaa yllättäviin menoihin? Vai suunnitteletko unelmien keittiöremonttia ja uusien kodinkoneiden hankintaa? Olipa tarpeesi mikä tahansa, Sortterin maksuton lainavertailu auttaa sinua löytämään edullisen luoton.  

Yhdellä lainahakemuksella voit saada useita lainatarjouksia, jotka esitetään aina edullisuusjärjestyksessä todellisen vuosikoron mukaan. 

Lainat voi kilpailuttaa lainavertailussamme aina 60 000 euroon saakka. 

Tutustu lainavertailuun jo tänään. Lainan kilpailuttaminen vie vain muutaman minuutin, mutta sen tuottama säästö voi olla laina-aikana jopa satoja tai tuhansia euroja.

Lue lisää

Takaisin blogiin