2. Joustoluotto kerryttää maksuja joka kuukausi
On totta, että joustoluotto voi kerryttää maksuja joka kuukausi – mutta tämmöistä luottosopimusta ei kannata ylläpitää!
Osa tunnetuimmistakin pankeista perii tilinhoitomaksua, vaikka luotolla ei olisi enää saldoa. Näissä tilanteissa luottosopimus on järkevintä irtisanoa ja avata tarvittaessa uusi parempi sopimus, jotta et maksa turhia tilinhoitomaksuja.
Lainaehtoihin kannattaa aina tutustua huolella, jotta vältyt ikäviltä yllätyksiltä myöhemmin.
Miksi maksuja sitten kertyy? Osa lainantarjoajista ilmoittaa joustoluottojen tilihoitomaksujen olevan nolla euroa, kun taas joissakin joustolainoissa tilinhoitomaksu määräytyy tililuoton mukaan. Joillakin pankeilla on kiinteä tilinhoitomaksu.
Jos joustolainasopimuksessasi on kiinteä tilinhoitomaksu, sinun tulee maksaa joka kuukausi kiinteitä kuluja, vaikka et nostaisikaan luottoa. Korkokatto kuitenkin säätelee, että pankkien perimät tilinhoitomaksut eivät saa ylittää 150 euroa vuodessa.
Voit nostaa luottoa silloin, kun tarve vaatii. Ole kuitenkin tarkkana, koska jokaisesta nostosta peritään nostomaksu. Jos et halua maksaa ylimääräistä, nostoja voi olla hyvä säädellä.
Jotta turhia maksuja ei kertyisi, joustoluotto kannattaa kilpailuttaa ja vertailla. Näin huomaat, mikä pankki tarjoaa hyviä lainaehtoja ja hintoja.
Kun vertailet eri joustoluottotarjouksia keskenään, sinun kannattaa kiinnittää huomiota erityisesti alla oleviin seikkoihin eri pankkien ja rahoituslaitosten tekemissä lainatarjouksissa.
- Kuinka suuri luottoraja on?
- Kuinka paljon luottoa lyhennetään kuukausittain?
- Mikä on todellinen vuosikorko?
- Onko joustolainassa mahdollisuutta lyhennysvapaisiin kuukausiin?
- Voiko luottorajaa korottaa tarvittaessa?
- Kertyykö luotosta kiinteitä kuukausi- tai vuosimaksuja?