Sortter

Black Friday 2020 parhaat tarjoukset

Black Friday 2020 vietetään 27.11. Musta perjantai tuo parhaat tarjoukset joululahjojen hankintaan, elektroniikan päivittämiseen sekä muiden hankintojen toteuttamiseen erityisen edullisesti. Suuremmat hankinnat voi ostaa myös Sortterin kanssa edulliseksi kilpailutetulla kulutusluotolla.

Musta perjantai

Musta perjantai, eli Black Friday on yksi maailman vilkkaimpia, ellei jopa vilkkain ostospäivä. Vuosittain kiitospäivän jälkeisenä perjantaina vietettävän Black Fridayn juuret juontuvat kirjanpidossa käytettäviin väreihin, joissa punaiseksi merkityn (tappiollisen) alkuvuoden jälkeen joulusesongin alkaessa kääntyi kauppiaiden tilikirjat mustaksi (voitolliseksi).  Suomeen Black Friday on rantautunut 2010-luvun alkupuolella ja se vakiinnutti paikkansa nopeasti joulukaupan aloituspäivänä.

Musta perjantai Suomessa

Suomessa Mustan perjantain otti ensimmäisenä käyttöön Inkoolainen kauppakeskus Strand vuonna 2011. Nykyisin Black Friday-tarjouksia löytyy niin kauppakeskuksista, verkkokaupoista, kuin myös erittäin laajasti lähes kaikista muistakin kaupoista sekä jopa palvelualojen yrityksistä. Black Friday onkin hyvä hetki tehdä hankintoja, varsinkin vähän suurempia, sillä säästöt voivat olla merkittäviä. Suosittuja tuoteryhmiä, joista varsinkin Suomessa tehdään paljon Black Friday -hankintoja ovat esimerkiksi:

 • Puhelimet
 • Tietokoneet
 • Televisiot
 • Muu elektroniikka
 • Huonekalut
 • Vaatteet
 • Liittymät
 • Lelut ja pelit

Laajat alennuskampanjat ovat saaneet suomalaiset innostumaan Black Fridayn tarjouksista ja Mustan perjantain suosio ja myyntimäärät kasvavat vuosi vuodelta.

Black Friday 2020

Black Friday on vuonna 2020 27.11, eli marraskuun viimeisenä perjantaina. Vuotta 2020 leimaa vahvasti koronaviruspandemia. Vaikka Black Friday onkin ollut verkkokaupassa vahvasti läsnä jo vuosien ajan, on nähtävissä vuodelle 2020 erityisen kovaa kasvua ja kampanjoita nimenomaan verkko-ostamisessa. Verkko-ostaminen on turvallista, ja ei aiheita lähikontakteja samaan tapaan kuin kiireiset ja ruuhkaiset myymälät.  Turvallisuutta Black Friday hankintoihin lisää verkko-ostamisen lisäksi tapahtuman venyminen koko viikon mittaiseksi ”Black weekiksi”.

Black Week eli Musta viikko

Samalla kun Black Friday on kasvattanut suosiotaan, on kauppiaat ja yritykset laajentaneet edullisten tarjousten jakamista koko viikolle. Pidemmällä ajalla toteutettava kampanja helpottaa kiirettä kaupoissa itse Mustana perjantaina, ja toisaalta mahdollistaa hankintojen tekemisen paremmalla harkinnalla.

Black Friday -tarjoukset

Black Friday tarjoukset ovat useimmiten suuria prosenttikampanjoita, esimerkiksi -20%, -40% tai jopa -80%. Toisinaan tarjoukset voivat liittyä ilmaisiin toimituskuluihin, ilmaisiin lisävarusteisiin tai huippuedullisiin kuukausimaksuihin esimerkiksi liittymissä.

Black Friday tuo mahdollisuuden säästää reilusti hankinnoissa. Samaan aikaan kuitenkin aikarajoitus tuo painetta ja voi hankaloittaa valintaa.

Näin säästät Black Friday -hankinnoissa

Black Fridayn aikarajoitus on niin ”tiukka”, että hankintoja ei ole päivän aikana aikaa vertailla samaan tapaan kuin normaalisti hankintoja tehdessä. Tästä syystä parhaan lopputuloksen, ja samalla suurimman säästön, saa useimmiten hyvällä suunnittelulla etukäteen.

Muistilista Black Friday hankintojen tekemiseen ja säästöjen maksimointiin.


 • Mieti etukäteen mitä olet hankkimassa
 • Selvitä vaatimukset ja toiveet (esim merkki, ominaisuudet)
 • Tutki hintataso ja halutut mallit etukäteen
 • Varmista riittävät käteisvarat nopeaan ostamiseen (esimerkiksi kilpailutettu kulutusluotto).
 • Mieti etukäteen, millä hinnalla olet valmis tekemään ostoksen
 • Tutki kaupat, jotka myyvät kyseistä tuotetta
 • Black Friday aamulla käy läpi etukäteen katsotut kaupat ja hanki tuote edullisimmalla hinnalla
 • Jos tuotetta ei ole missään myynnissä alunperin määrittämääsi hintaan, siirrä ostosta seuraaviin kampanjoihin.

Tämä on tapa, jolla voi varmistua Black Friday hankintojen edullisuudesta ja sopivuudesta omaan tarpeeseen.  

Black Friday -lennot

Vaikka lentoja ei nyt korona-aikana juuri voida hankkia, on Black Friday ollut perinteisesti suosittu hetki hankkia seuraavan vuoden matkat. Monelle Suomalaiselle, joilla on kakkoskoti ulkomailla, voi tulla erittäin suuria säästöjä lentojen hankkimisella etukäteen. Pitkälle tulevaisuuteen varattujen lentojen kohdalla on kuitenkin mielekästä muistaa varata lennot ainakin jonkinlaisella vaihto- tai peruutusoikeudella, mikäli tilanteet ja tarpeet muuttuvat ajan kuluessa.

Parhaat tarjoukset etukäteen

Monet kaupat ja verkkokaupat jakavat tietoa tarjouksista etukäteen. Tämä auttaa hankintojen suunnittelua ja parhaiden tarjousten hyödyntämistä. Todellisen ”tarjoushaukan” tekniikka on avata oma erillinen sähköpostiosoite ilmaiseksi esimerkiksi Gmailin avulla, ja tilata tänne kaikki Black Friday tarjoukset. Näin ei sotke omaa sähköpostiosoitettaan tarjous-sähköposteilla, mutta saa helposti tietoa kiinnostavimmista tulevista kampanjoista.

Kilpailutettuja lainoja

lainatarjous

Tämän verran olemme kilpailuttaneet asiakkaidemme lainahakemuksia viimeisen 30 päivän aikana.