Black Friday 2020 parhaat tarjoukset

Black Friday -ostospäivää vietetään 27.11.2020. Musta perjantai tuo jälleen parhaat tarjoukset joululahjojen hankintaan, elektroniikan päivittämiseen sekä muiden hankintojen toteuttamiseen edullisesti. Suuremmat hankinnat voi ostaa myös Sortterin kanssa edulliseksi kilpailutetulla kulutusluotolla.

Musta perjantai

Black Friday eli Musta perjantai on yksi maailman vilkkaimpia ostospäiviä. Päivä sai alkunsa Yhdysvalloista, jossa sitä on perinteisesti vietetty kiitospäivän jälkeisenä perjantaina. Black Friday -nimitys juontaa juurensa kirjanpidossa käytettäviin väreihin, joissa punaiseksi merkityn (tappiollisen) alkuvuoden jälkeen kauppiaiden tilikirjat kääntyivät joulusesongin alkaessa mustaksi eli voitolliseksi. Suomeen Musta perjantai rantautui 2010-luvun alkupuolella vakiinnuttaen nopeasti paikkansa joulukaupan aloituspäivänä.

Musta perjantai Suomessa

Suomessa Black Fridayn otti ensimmäisenä käyttöön inkoolainen kauppakeskus Strand vuonna 2011. Nykyisin Black Friday -tarjouksia löytyy lähes kaikista kaupoista, kuten kauppakeskuksista ja verkkokaupoista. Myös palvelualojen yritykset ovat lähteneet mukaan suosittuun kampanjaan. Black Friday onkin oivallinen päivä tehdä ostoksia, sillä säästöt voivat olla merkittäviä tavalliseen ostospäivään verrattuna etenkin kalliimpien hankintojen kohdalla. Suomessa Black Friday -tarjouksia hyödynnetään erityisesti näissä suosituissa tuoteryhmissä:

 • Puhelimet
 • Tietokoneet
 • Televisiot
 • Muu elektroniikka
 • Huonekalut
 • Vaatteet
 • Liittymät
 • Lelut ja pelit

Laajat alennuskampanjat ovat saaneet suomalaiset innostumaan Black Fridayn tarjouksista. Mustan perjantain suosio ja myyntimäärät kasvavat vuosi vuodelta.

Black Friday 2020

Black Fridayta vietetään marraskuun viimeisenä perjantaina. Black Friday on ollut verkkokaupassa vahvasti läsnä jo vuosien ajan. Koronaviruspandemia mullisti maailman vuonna 2020, mutta verkko-ostaminen on edelleen turvallista, eikä aiheuta lähikontakteja samaan tapaan kuin ruuhkaiset myymälät. Verkkokaupoissa onkin nähtävissä kovaa kasvua ja erilaisia kampanjoita. Nykyään Black Friday on venynyt koko viikon mittaiseksi Black Week -tapahtumaksi, joka on omiaan lisäämään turvallisuutta Mustan perjantain hankintoihin.

Black Week eli Musta viikko

Samalla kun Black Friday on kasvattanut suosiotaan, ovat kauppiaat ja yritykset laajentaneet edullisten tarjousten jakamista koko viikolle. Pidempi kampanja helpottaa kiirettä ja ruuhkia kaupoissa varsinaisena Black Friday -päivänä. Lisäksi viikon mittainen tapahtuma sallii pidemmän harkinta-ajan hankintojen tekoon.

Black Friday -tarjoukset

Black Friday -tarjoukset ovat usein suuria prosenttikampanjoita, jolloin tuotteista voi saada 20 %:sta jopa 80 %:iin alennusta. Alennukset voivat myös liittyä ilmaisiin toimituskuluihin, maksuttomiin lisävarusteisiin tai huippuedullisiin kuukausimaksuihin esimerkiksi puhelinliittymissä.

Black Fridayna on mahdollista säästää hankinnoissa. Kampanjan lyhytaikaisuus saattaa kuitenkin hankaloittaa ostopäätöksen tekoa, mutta hyvällä suunnittelulla voit saada säästöä aikaan ilman kiireen tuntua.

Näin säästät Black Friday -hankinnoissa

Black Friday kestää vain lyhyen hetken, joten hankintojen ja hintojen vertailuun ei ole samalla tavoin aikaa kuin normaalisti hankintoja tehdessä. Tästä syystä parhaan lopputuloksen – ja samalla suurimman säästön – saa useimmiten aikaan hyvällä etukäteissuunnittelulla.

Muistilista Black Friday -hankintojen tekemiseen ja säästöjen maksimointiin:

 • Mieti etukäteen, mitä olet hankkimassa.
 • Selvitä vaatimuksesi ja toiveesi, kuten tuotteen merkki sekä muut tarpeelliset ominaisuudet.
 • Tutki hintataso ja toivomasi mallit etukäteen.
 • Varmista riittävät käteisvarasi nopeaan ostamiseen (esimerkiksi kilpailutettu kulutusluotto).
 • Mieti etukäteen, millä hinnalla olet valmis tekemään ostoksen.
 • Tutki kaupat, jotka myyvät kyseistä tuotetta.
 • Kun kampanjapäivän aamu koittaa, käy läpi etukäteen katsomasi kaupat ja hanki tuote edullisimmalla hinnalla.
 • Jos tuotetta ei olekaan myynnissä alun perin määrittämääsi hintaan, siirrä ostosta seuraaviin kampanjoihin.

Näillä vinkeillä voit varmistua Black Friday -hankintojen edullisuudesta ja sopivuudesta omiin tarpeisiisi.  

Black Friday ja lentomatkat

Black Friday on perinteisesti ollut myös suosittu lentomatkojen ostopäivä, ja monella suomalaisella on kakkoskoti ulkomailla. Vaikka lentoja ei korona-aikana voikaan toteuttaa samaan tapaan kuin aiemmin, Black Fridayta voi hyödyntää hankkimalla seuraavan vuoden lentoja etukäteen, jolloin tarjoukset saattavat mahdollistaa suuriakin säästöjä lentolippujen hinnoissa normaaliin verrattuna. Tilanteet ja tarpeet saattavat muuttua, joten pitkälle tulevaisuuteen suunnattujen matkojen kohdalla on hyvä varata lentoliput vaihto- tai peruutusoikeudella.

Parhaat tarjoukset etukäteen

Monet kaupat ja verkkokaupat jakavat tietoa Mustan perjantain tarjouksista etukäteen. Tämä edesauttaa niin hankintojen suunnittelua kuin parhaiden tarjousten hyödyntämistäkin. Todellisen tarjoushaukan tekniikka onkin avata oma erillinen, maksuton sähköpostiosoite esimerkiksi Google Gmailin avulla ja tilata sinne kiinnostavien ostopaikkojen Black Friday -tarjoukset. Näin ei sotke omaa sähköpostiosoitettaan tarjouksilla, mutta saa helposti tietoa kiinnostavimmista tulevista kampanjoista.

Kilpailutettuja lainoja

lainatarjous

Tämän verran olemme kilpailuttaneet asiakkaidemme lainahakemuksia viimeisen 30 päivän aikana.